• Etusivu
  • Energia

Kiinteistön koko määrää säästön

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Päivitetty 13.02.2015
20152_42294.jpg

Lämpöpumpuilla saadaan aikaan todella suuria säästöjä. Lämpöpumput ovat hyvä ratkaisu suuriin kiinteistöihin, joissa on suuri energiankulutus - säästöt ovat sitä suurempia mitä kulutus on. NIBEn lämpöpumppujen tilantarve on pieni ja niiden kanssa voidaan käyttää erilaisia lisä-/varalämmönlähteitä, kuten sähkö-, öljy- ja kaasukattilat tai kaukolämpö.

Jätä yhteydenottopyyntö NIBE kiinteistömaalämpöpumpusta

Kiinteistöt eivät ole pientalojen kaltaisia

Kiinteistön lämmitysjärjestelmät vaativat suunnittelu- ja asennusvaiheessa toimittajalta sekä asentajalta suuren määrän osaamista ja kokemusta. Luonnollisesti kiinteistön omistaja tai hoitaja pääsee helpommalla ja säästää nopeasti lämmityskuluissa, kun vaihtoehtoja esittelee alan ammattilainen.

Viisas valinta

Lämpöpumppulämmityksen valinneelle kiinteistöön saadaan uusiutuvaa lähienergiaa. Energian siirtoon tarvitaan sähköä, jonka toimituksen voi valita omien tavoitteiden ja periaatteiden mukaisesti: sähkö joko vesi- tai tuulivoimalla tuotettuna muuttaa kiinteistön koko energiankäytön uusiutuvaksi - kokonaisekologiseksi. Toisaalta valitsemalla halvimman sähkösopimuksen kiinteistön iso kuluerä saadaan minimoitua hylkäämättä ympäristöarvoja. Jos sähkön toimittaja nostaa hintaa, toimittajaa voi helposti vaihtaa.

Maalämpöpumput isoihin kiinteistöihin

NIBE F1345 on uuden sukupolven lämpöpumppu, joka on suunniteltu lämmittämään talosi ja käyttövetesi edullisesti ja ympäristöystävällisesti.
Kahdella suurella scroll-kompressorilla varustettu NIBE F1345 on ihanteellinen maalämpöpumppu kerrostaloihin, teollisuuskiinteistöihin, kirkkoihin ja muihin paljon lämpöä tarvitseviin rakennuksiin. Kompressorit toimivat yhteistyössä ja kytkeytyvät tarpeen mukaan, mikä takaa paremman tehonsäädön, pidemmän käyttöiän ja suuremman toimintavarmuuden.
F1345 on varustettu edistyksellisellä ohjauslaitteistolla, jonka voi sovittaa erilaisiin järjestelmäratkaisuihin. Se mahdollistaa jopa 9 lämpöpumpun yhdistämisen yhdeksi järjestelmäksi. Lämpöpumppuun voidaan liittää erilaisia lisä- lämmönlähteitä, joita pumpun automatiikka ohjaa esim. öljy-, pelletti- tai sähkökattilan.
NIBE F1345 on varustettu värinäytöllä ja monikielisillä valikoilla. Ohjelmisto on helppo päivittää USB-liitännän kautta. NIBE F1345 –lämpöpumppua valmistetaan neljänä versiona, joiden tehot ovat 24, 30, 40 ja 60 kW.

Lämmityksen etävalvonta ja ilmaista lisäturvaa

Nibe Uplinkin avulla saat nopeasti yleiskuvan kiinteistön lämmityksestä ja sen tämänhetkisestä tilasta. Saat havainnollisen ja hyvän lähtökohdan lämmityksen ja käyttöveden seurantaan ja ohjaukseen. Mahdollisen käyttöhäiriön sattuessa saat ilmoituksen siitä sähköpostitse, mikä mahdollistaa nopeat toimenpiteet.

NIBETURVA on asiakkaalle täysin ilmainen takuu. Vielä kuudennenkin käyttövuoden jälkeen voit pidentää pienellä lisämaksulla lisäturvaa aina 10 vuoteen saakka.
NIBE antaa uusille lämpöpumpuille kolmen vuoden takuun, joka rekisteröityy NIBETURVAN yhteydessä. NIBETURVAN lisäsuojan takuun rinnalle varmistat hankkimalla koti- tai kiinteistövakuutuksen, joka korvaa LVI-laitteen äkillisen ja ennalta arvaamattoman rikkoutumisen. NIBETURVA korvaa rekisteröidyn lämpöpumpun omavastuuosuuden 600 euroon saakka sekä ikävähennyksen, kun koti- tai kiinteistövakuutusyhtiö on tehnyt myönteisen korvauspäätöksen vahinkotapauksesta.

20152_42285.jpg

Maalämpöpumppu suuriin asuinkiinteistöihin

NIBE™ AP-BW30

Maalämpöpumpun teho jopa 160 kW (yhdellä yksiköllä)


Lämmitys ja jäähdytys samalla yksiköllä


Hukkalämmön talteenotto


Sarjakytkennällä erittäin korkea lämpöteho


- Yhdistelmissä jopa 4 yksikköä, 29-69 kW


- Yhdistelmissä jopa 4 yksikköä, 85-160 kW


Matala äänenpainetaso, jopa 39 dB(A)


Yhden kompressorin lämpöpumppu (29-69 kW)


Kahden kompressorin lämpöpumppu (85-160 kW)


Pieni tilan ja lattiapinta-alan tarve


- S 1350 x L 912 x K 1030 (29-69 kW)


- S 1400 x L 913 x K 1847 (85-160 kW)


Kompressori on täysin äänieristetty rungosta


Korkean lämpötilan malleja aina 70 °C asti (29-69 kW)


Tukeva rakenne

BACnet/IP - täydellinen yhteistyö
Virtuaalinen BACnet/IP-verkosto mahdollistaa NIBE AP-BW30 lämpöpumppujen yhdistämisen kiinteistöautomatiikkaan.

NIBE Energy Systems Oy
Energia
maalämpöpumppu
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20152_42431.jpg
Poistoilma talteen kerrostalon ilmanvaihdosta
Kiinteistöissä, joissa on käytössä pelkkä koneellinen poistoilmanvaihto, lämmin huoneilma puhalletaan suoraan ulos "harakoille". Tästä hukkalämmöstä on saatavissa talteen suuri määrä energiaa, joka voidaan hyödyntää lämmitykseen sekä lämpimän käyttöveden tuotantoon. Poistoilmasta saatava teho on riippumaton ulkoilman lämpötilasta.Lämpöpumpun avulla taloyhtiön hukkalämpö voidaan siirtää lämpöenergiana olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään. Vanha huippuimuri vaihdetaan uuteen, lämmön talteenottopatterilla varustettuun malliin. Näin saadaan siirrettyä poistoilmasta talteen otettu energia maalämpöpumpun käyttöön. Tästä energiasta lämpöpumppu tuottaa lämpöä lämmitysjärjestelmään tai käyttöveteen. Lämpöpumpun automatiikka säätää lämpötilat sopiviksi.
20152_42431.jpg
Poistoilman lämpöä on turha päästää karkuun
Kiinteistöissä, joissa on käytössä pelkkä koneellinen poistoilmanvaihto, lämmin huoneilma puhalletaan suoraan ulos "harakoille". Tästä hukkalämmöstä on saatavissa talteen suuri määrä energiaa, joka voidaan hyödyntää lämmitykseen sekä lämpimän käyttöveden tuotantoon. Poistoilmasta saatava teho on riippumaton ulkoilman lämpötilasta.
20158_44181.jpg
Lämmöntalteenotto ja maalämpö yhdessä tuovat säästöä
Turun alueella toimiva Eneom Oy esitteli taloyhtiön hallitukselle ehdotuksen uudeksi lämmitysratkaisuksi. Tarjouspyynnössä pyydetyn maalämmön lisäksi yritys tarjosi älykästä lämmön talteenottojärjestelmää, jossa poistoilmasta kerätty lämpö kierrätetään modernin maalämpöpumpun avulla takaisin hyötykäyttöön. Lämpöä ei enää ohjata "harakoille", vaan maalämpökaivoista otettu energia kerätään talteen. Tämä oli laskelmien mukaan ylivoimaisesti energiatehokkain kokonaisratkaisu. NIBE maalämpöpumput ohjaavat lämmitystä, ilmanvaihtoa ja käyttövettä.Maalämpö ja lämmöntalteenotto toivat taloyhtiölle 70 % säästöt – aikaisemmin öljyä kului 50 000 litraa vuodessa, ja nyt 31 asunnon kerrostalon lämmitykseen menee vain n. tuhat euroa kuussa. Investoinnin takaisinmaksuajaksi on laskettu 6-7 vuotta. Säästö on suuri euroissa, mutta mieltä lämmittää myös iso säästö luonnolle.
20222_76993.jpg
Onko taloyhtiönne miettinyt lämmitys­remonttia?
Onko taloyhtiönne miettinyt lämmitysremonttia? Helsinkiläinen taloyhtiö Nuottapolku 9 hyödynsi taannoin vielä saatavilla olleet energia-avustukset ja vaihtoi kaukolämmön ekologisempaan ja edullisempaan maalämpöön. Lue ja katso video taloyhtiön kokemuksista.
Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Energiantarpeeseen mukautuva lämmitys
Maalämpö on suomalaisiin oloihin erittäin hyvä lämmitysjärjestelmä; auringon maahan sitoutunutta lämpöä on saatavilla ympäri vuoden. Pohjoisen talvessa lämpöpumpuista maalämpö pystyy keräämään ylivoimaisesti suurimman määrän uusiutuvaa energiaa. Sähkön hinnan korotukset kirpaisevat vähiten.Tilaa NIBEN lämpöpumppuesite veloituksetta
20208_66173.jpg
Miksi maalämpö yleistyy suurien kiinteistöjen lämmönlähteenä?
Alalla toimivat ovat havainneet viime vuosien aikana selkeän käänteen lämmitysmarkkinoilla. Maalämpöä kysytään ja asennetaan nyt enenevissä määrin myös kiinteistöihin. Kohteiksi käyvät niin hallit, liike- ja julkiskiinteistöt kuin asunto-osakeyhtiötkin.Suurin syy maalämpöjärjestelmien yleistymiseen kiinteistöissä on tietysti raha. Maalämpö on käyttökuluiltaan erittäin edullinen tapa lämmittää. Toinen, yhä yleisempi, syy on maalämmön ekologisuus. Vastuullisesti toimivat yritykset haluavat lämmittää toimitilansa uusiutuvalla, päästöttömällä energialla. Lisäksi maalämpö on vaivaton ja helppokäyttöinen valinta – automatiikka huolehtii optimaalisesta toiminnasta ja tarvittaessa järjestelmää voidaan myös etäohjata.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton