• Etusivu
  • Energia

Uudista taloyhtiösi lämmitys nykyaikaan ilman investointeja

Tapio NäslundKaupallinen yhteistyö Auris Energia
Julkaistu 06.02.2024Päivitetty 14.02.2024
AdobeStock_auris_inkku

Energialaskun pienentäminen ja päästöjen vähentäminen on useimpien, ellei kaikkien, taloyhtiöiden tahtotila. Ongelmana on usein, että erilaisia remontti- ja uudistustarpeita on useita ja on tehtävä valintoja. Valitsemalla taloyhtiölle energiakumppanin voi unohtaa yhden investointitarpeen ja samalla pienentää lämmityskuluja huolettomasti.

Onko Auris Energia taloyhtiönne uusi energiakumppani?

Vasta parisen vuotta nykyisellä nimellään toimineella Auris Energialla on pitkä historia, joka ulottuu aina 1800-luvulle asti. Pitkään kaasuyhtiönä tunnettu yritys on vaiheittain kasvanut monipuoliseksi energiayhtiöksi. Nykyisin Auris Energia on kiinteistöjen energiakumppani, joka tarjoaa riippumatonta neuvontaa energiatehokkuuden kasvattamiseen puhtaimmalla mahdollisella energialla.

Teknologianeutraalina ja mistään yhdestä energiamuodosta riippumattomana toimijana Auris Energia voi räätälöidä ratkaisunsa jokaisen asiakkaan tilanteeseen ja tarpeisiin. Käytössä on muun muassa lämpöpumppuja, energiankierrätystä, biokaasua sekä QHeatin ainutlaatuista, keskisyvää geometristä lämpöä. Konsernin asiakkaina on etenkin isoja taloyhtiöitä sekä suuriakin eri teollisuuden alojen toimijoita.

Pienemmät lämmityskustannukset ilman investointia – tarjolla vain säästöä

Taloyhtiöille kiinnostava asia ovat Auriksen avaimet käteen -palvelut, joissa Auris Energia vastaa taloyhtiön tarvitsemasta lämmitysenergiasta kokonaisuutena. Auris tekee kaikki tarvittavat laiteinvestoinnit ja vastaa energiajärjestelmän valvonnasta, huollosta sekä korjauksesta.

Taloyhtiö maksaa vain lämmitysenergiasta kuten aiemminkin, eikä sen tarvitse ottaa energiantuottajan vastuuta itselleen. Lisäksi taloyhtiön ostoenergian määrä tyypillisesti pienenee merkittävästi, ilman sen omaa investointia.

Optimoitu energiapalvelu lämpöpumppuinvestoinnin sijaan

Auris Energian energiapalvelussa taloyhtiön lämmitysjärjestelmä liitetään yrityksen 24/7-valvomoon ja energiatuotannon optimointi pyörii ympäri vuorokauden.

Taloyhtiökohtaisesti räätälöidyn lämmityspalvelun pääasiallinen lämmönlähde ovat yhä useammin lämpöpumput. Rinnalle jää usein varalämmönlähteeksi kaukolämpö tai kaasulämmitys, jolla voidaan tasata kulutushuippuja. Tällaisesta useita energianlähteitä yhdistävästä hybridijärjestelmästä saadaan paras hyöty ja teho irti valvotulla ja jatkuvalla optimoinnilla, joka kuuluu aina Auriksen palveluun.

ꟷ Energiapalveluumme liittyvän asiakkaan ei tarvitse luopua kauko- tai kaasulämmityksestä. Siihen voidaan yhdistää esimerkiksi maalämpöjärjestelmä, joka tuottaa taloyhtiön tarvitsemasta lämmitysenergiasta noin 70 – 80 %, kertoo myyntipäällikkö Timo Miettinen Auris Energialta.

Lämpöpumppujen kytkentä onnistuu kaukolämmön rinnallekin

Kaukolämpötalojen kohdalla lämpöpumppujen asentamisen ongelmana on aiemmin ollut kaukolämmön paluuveden lämpötilan mahdollinen häiriintyminen. Auris Energia on yhdessä Lämpösäätö Oy:n kanssa kehittänyt patentoidun ratkaisun, jonka avulla nämä ongelmat kaukolämmön ja lämpöpumppujen yhdistämisessä jäävät historiaan.

Kyseessä on uusi kytkentätapa, jolla lämpöpumppujen hyödyntäminen myös kaukolämpökohteissa onnistuu ilman, että kiertoon palaavan veden lämpötila häiriintyy. Kytkennällä voidaan eriyttää kaukolämpö ja maalämpö, jolloin ne eivät vaikuta toisiinsa.

ꟷ Kytkennän avulla voidaan tuoda lämpöpumppujärjestelmien hyödyt myös kaikenlaisiin kaukolämpökohteisiin ja suuriinkin taloyhtiöihin. Lämpöpumppujen avulla pystytään vähentämään jopa puolet ostoenergian määrästä, mikä tarkoittaa pienempiä lämmityskustannuksia ja parempaa energiatehokkuutta, täsmentää Miettinen.

Miksi kannattaisi keskustella Auris Energian kanssa oman taloyhtiön mahdollisuuksista?

Lämmityksen sähköistymisen myötä lämpöpumppuja käytetään entistä enemmän osana suurten kiinteistöjen lämmitysjärjestelmiä. Oikein mitoitetut ja käytetyt lämpöpumput tuovat merkittäviä säästöjä lämmityskustannuksiin.

Auris Energia lupaa tyypilliselle energiapalveluidensa asiakkaalle noin 50 prosentin vähennyksen CO2 -päästöihin sekä ostoenergian määrään ensimmäisen yhteistyövuoden aikana. Tämän jälkeen vuosikustannus asettuu lähtötilannetta edullisemmalle tasolle, ja CO2 -päästöt pysyttelevät jatkossakin saavutetulla, merkittävästi lähtötilannetta pienemmällä tasolla.

Auris Energian kanssa taloyhtiö voi valita itselleen pitkäaikaisen ja luotettavan kumppanuuden sekä pienentää energiankulutustaan ja päästöjään ilman omaa investointiaan.

Info

Info

Energiatehokkuuden parantamiseen käytetään mm. näitä keinoja:

Energiankäytön alkukartoitus

Lämmitysjärjestelmän ja -laitteiden investoinnit

Energiatehokkuuden optimointi

Ostoenergiamäärän optimointi

Lämmitysjärjestelmän ja lämmöntuotannon valvonta

Lämmitysjärjestelmän käyttö, ylläpito ja huolto

Auris Energia
Energia
energiaremontti
energiansäästö
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20211_68105.jpg
Lämpötilan seuraamisella myös ilmasto­vaikutuksia
KOHDE 1 / KATAJANOKKA / raportti 3
Amrak maalämpökohde
Kulutetaanko kiinteistössä turhaan energiaa?
Useimmissa kerrostaloissa on mahdollista saavuttaa helposti säästöjä energian kulutuksessa optimoimalla käytössä olevan taloautomaatiojärjestelmän säädöt. Varsin tyypillisesti taloyhtiössä ollaan oletuksessa, että kaikki toimii kuten pitääkin. Viimeaikojen energian hinnan nousut ovat käyneet taloyhtiöille kalliiksi ja herättäneet tilanteeseen. Muutosten myötä nyt on oikea hetki selvittää, kuluuko kiinteistössä energiaa hukkaan ja mitä sille on tehtävissä.
20213_69001.jpg
Katso yksinkertainen keino lämmityksen tasapainottamiseen
Lämmitykseen liittyvät ongelmat ovat kerrostaloasukkaille valitettavan tuttuja. Yli puolella suomalaisista kerrostaloasukkaista on ollut asunnossaan lämmitykseen liittyviä haasteita. (Norstatin kyselytutkimus 2020). Tasaisen lämpötilan saavuttamiseen on kuitenkin nyt uusia keinoja.
Jääpuikkoja omakotitalon räystäällä
Miksi jääpuikkoja roikkuu räystäällä?
Nuo kauniit ja kimaltavat luontoäidin luomukset, jääpuikot, voivat kertoa terävällä kielellään yläpohjan eristeongelmasta. Jääpuikot voivat olla merkki eristeiden riittämättömyydestä tai jostain rakennusfysikaalisesta ongelmasta. Olemattomat tuuletusraot eivät päästä kattoa tuulettumaan kunnolla, jolloin kosteus voi tiivistyä katon alapintaan. Yläpohjan vuosikymmenet palvelleet eristeet eivät enää vastaa nykynormeja, jolloin lämpö karkaa harakoille. Oikein suunniteltu rakenne pitää lämmön sisällä ja kosteuden poissa rakenteista.Antaa harakoiden hytistä katonharjalla.
201911_61418.jpg
Rahaa ympäristöjärjestöjen avustuksiin ja Lahden Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -hankkeelle
Hallitus antoi tänään täydentävän talousarvioesityksensä, jonka mukaan luonto- ja ympäristöjärjestöjen avustuksiin varataan 400 000 euron lisäys ensi vuodelle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton