• Etusivu
 • Piha

Fillarikellari taloyhtiössä - ei enää kaaosta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ovella Systems Oy
Päivitetty 16.03.2017
20153_42831.jpg

Polkupyörien säilytystelineet on tarkoitettu pyörän turvalliseen ja tehokkaaseen säilyttämiseen rakennuksen sisätiloissa. Kuvassa seinäkiskoilla liukuva säilytyskelkka, ovella Compact PTL-2.

Onko pyöräkellarissanne talven jälkeen aina kaaos? Oma polkupyörä ei tahdo löytyä talven jälkeen millään kellarista. Taloyhtiön kevätsiivous on oiva hetki laittaa myös pyörävarasto järjestykseen uusilla pyörätelineillä. Kuinka mukavaa onkaan alkaa pyöräilykausi, kun polkupyörät ovat siististi järjestyksessä.

Tilaa maksuton esite!

Ovellan turvalliset säilytysratkaisut

ovat helppokäyttöisiä ja korkealaatuisia. Tuotteet parantavat ja tehostavat tilan käyttöä ja helpottavat tilassa liikkumista. Uusien säilytysratkaisujen ansiosta järjestys säilyy pyörävarastossa, koska jokaiselle pyörälle on oma pidikekoukkunsa. Ovellalta löytyvät säilytysratkaisut niin polkupyörille kuin muullekin irtaimelle niin sisä- kuin ulkokäyttöön. Tuotteet valmistetaan kotimaisesta teräksestä suomessa.

Sisätilojen säilytysratkaisut

Sisätiloihin tarkoitetut polkupyörien säilytystelineet

on suunniteltu pyörän turvalliseen ja tehokkaaseen säilyttämiseen rakennuksen sisätiloissa mm. ulkoiluvälinevarastoissa, kellareissa ja autotalleissa. Pyörä voidaan aina lukita telineeseen esimerkiksi vaijerilukolla tai pyörän omalla lukolla.

Kuvassakin olevalla Compact PTL-2:lla saadaan jopa 20 pyörää kolmelle metrille, kun järjestelmä on asennettu keskelle tilaa erillisiin kiinnitystolppiin, jolloin se toimii ns. kaksipuolisena järjestelmänä.

Säilytysjärjestelmät ulkona

Polkupyörien ulkosäilytystelineet

ovat helppokäyttöisiä, kestäviä sekä turvallisia. Ne on suunniteltu ensisijaisesti Suomen rankkoihin olosuhteisiin, eri vuodenajat huomioiden. Säilytystelineet ratkaisevat säilytysongelmat niin pihoissa kuin pyöräparkeissakin. Telineet toimitetaan ns. pinta-asennettavina tai uppoasennettavina esim. betonivaluun.

PyöräNoja -parkkijärjestelmä on patentoitu ja siinä polkupyörät pysyvät järjestyksessä telineen muotoilun ansiosta. Telineessä on erillinen ulosvedettävä ketju, joka pitää pyörän telinettä vasten. Lisäksi telineen kumpare edesauttaa, että pyörät ovat suorassa rivissä keskellä telinettä ilman pyörän omaa tukijalkaa. Lisäksi telineissä on aina käyttöohje niin sisällä kuin ulkona.

Kun fillarit ovat järjestyksessä ja turvassa sisällä ja ulkona niin epämääräinen kaaos ja "asukkaat" kaikkoavat.

Polkupyörien ulkosäilytystelineet ovat houkuttelevia, helppokäyttöisiä, kestäviä sekä turvallisia. Kuvassa runkolukittava teline kahdelle tai useammalle pyörälle, PyöräNoja PN-10 pyöräparkkijärjestelmä.
Polkupyörien ulkosäilytystelineet ovat houkuttelevia, helppokäyttöisiä, kestäviä sekä turvallisia. Kuvassa runkolukittava teline kahdelle tai useammalle pyörälle, PyöräNoja PN-10 pyöräparkkijärjestelmä.

Säilytysjärjestelmiä myös muille tarvikkeille

Järjestelmä sisältää lisäksi suuren valikoiman telineitä myös muille tavaroille, kuten murtomaa- ja laskettelusuksille, sauvoille, suksiboksille, rullalaudoille, puutarhatyövälineille, tekstiileille ja autonrenkaille. Järjestelmän avulla lattiatila vapautuu ja saadaan rakennuksen hyödyntämättömät tilat käyttöön.

Säilytystilojen suunnittelun lähtökohtana on turvallisuus, tilan esteettömyys, tilan tehokas käyttö ja toimivuus. Nämä tavoitteet saavutetaan Ovella-järjestelmällä. Järjestelmä ratkaisee säilytysongelmat kerrostaloissa mm. ulkoiluväline- ja irtainvarastoissa sekä parvekkeilla ja pihoissa. Sisä- ja ulkotiloissa telineet ovat helposti käytettävissä sekä houkuttelevat ihmisiä aktiivisuuteen ja huolehtimaan omaisuudestaan.

Taloyhtiön suurempiakin remontteja viimeisteltäessä, kuten putki- ja hissiremontteja, Ovella-järjestelmä on erinomainen ratkaisu. Järjestelmä on kannattava hankinta remontin aikana, sillä kustannus on vain murto-osa verrattuna ko. remontteihin.

Prosessin vaiheet

 1. Taloyhtiön hallituksen päätös polkupyörien säilytys- ja pysäköintitilojen ja telineiden uusimisesta.
 2. Asukkaiden tiedottaminen noin kuukautta aiemmin, jolloin asukkaita kehotetaan merkitsemään omaisuutensa sekä ulkona että sisällä.
 3. Hylättyjen pyörien valokuvaaminen, luettelointi, välivarastointi muualla ja mahdollinen lahjoittaminen tai myyminen.
 4. Uusien, tehokkaiden ja turvallisten säilytysjärjestelmien hankinta tai olemassaolevien päivittäminen.
 5. Säilytyspaikkojen numerointi tai nimeäminen huoneistokohtaiseksi, kun on saavutettu tarpeellinen määrä säilytyspaikkoja per asunto.
 6. Kulkuväylien merkitseminen ja esteettömyyden varmistaminen.
 7. Tilojen lukitus.
 8. Ylläpito ja huolto.
Ovellalla järjestykseen.
Ovellalla järjestykseen.
Huomio

Huomio

Ovella Systems tuo taloyhtiöille merkittäviä etuja:

 • tila voidaan kalustaa tehokkaammin, jolloin saadaan lisää säilytyspaikkoja
 • vapautunut tila on arvokasta
 • järjestelmä luo ja ylläpitää järjestystä sekä turvallisuutta
 • telineet ovat korkealaatuisia ja kestäviä
 • järjestelmää on miellyttävä käyttää, kun asennus on toteutettu konseptin mukaisesti
 • telineet ovat huoltovapaita
 • tila on vaivaton pitää siistinä, koska mm. polkupyörät ovat seinällä telineissä.
 • säilytyspaikat voidaan myös numeroida
 • laske tilan säilytyskapasiteetti avustajalla
 • laske tilan mahdollistama taloudellinen hyöty säästölaskurilla
Ovella Systems Oy
Piha
säilytys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20163_45886.jpg
Onko säilytystilakaaos ongelma taloyhtiössänne?
Erilaiset säilytysmahdollisuudet ovat pieni mutta merkittävä osa taloyhtiön kokonaisuutta. Kuinka mukavaa onkaan, kun renkaille, pyörille, suksille ja muille ulkoiluvälineille löytyy taloyhtiöstä paikkansa. Tarpeeton kaaos ja säilytyspaikkojen riittämättömyys vain aiheuttavat ongelmia asukkaiden keskuudessa ja vaikuttavat asumisviihtyvyyteen. Järjestys yhdessä toimivan tilankäytön kanssa ehkäisee ilkivaltaa ja edistää turvallisuutta.
20163_45886.jpg
Taloyhtiön monipuoliset säilytysratkaisut
Erilaiset säilytysmahdollisuudet ovat pieni mutta merkittävä osa taloyhtiön kokonaisuutta. Kuinka mukavaa onkaan, kun renkaille, pyörille, suksille ja muille ulkoiluvälineille löytyy taloyhtiöstä paikkansa. Alla on kerrottu muutamista taloyhtiön arkea helpottavista ratkaisuista.Tilaa maksuton esite!Osta säilytystuotteita verkkokaupasta!
Pyörävarasto
Kesytä taloyhtiön pyöräkaaos
Työmatka- ja harrastuspyöräilyn suosio kasvaa edelleen, mikä on kestävää kehitystä ja aktiivisen elämäntavan merkki. Lähes jokaisella suomalaisella on pyörä ja monilla useampikin eri käyttötarkoitusta varten. Kasvaneeseen tilantarpeeseen on pystytty vastaamaan uusissa kerrostaloissa, mutta vanhoissa taloyhtiöissä pitää tiloja organisoida uudelleen tai tehostaa tilankäyttöä.
20216_71356.jpg
Miten jätteiden litistäminen säästää taloyhtiölle selvää rahaa?
Taas ovat talon roska-astiat sekaisin! Miten ihmeessä naapuri ei taaskaan ole osannut pistää muoveja oikeaan astiaan! Pahvinkeräysastiakin pursuaa yli laitojen. Ei ihme, sehän on täynnä ilmaa.Ei ole yhdentekevää, miten taloyhtiön roskikset täytetään. Oikea jäte oikeassa roskiksessa ja esimerkiksi pahvien litistäminen niin, ettei astia pursua yli äyräiden, säästää rahaa taloyhtiöltä ja näkyy myös osakkaiden kukkarossa. Jäteyhtiöt nimittäin perivät lisämaksua, jos astiat pursuavat yli.
20219_72516.jpg
Saako kokouksen nauhoittaa?
Isännöitsijä puhuu välillä ihan omiaan ja sitten kirjoittelee pöytäkirjoihin vääriä tietoja, jotka hän on saanut niin yhtiökokouksen puheenjohtajan kuin myös pöytäkirjantarkastajat hyväksymään. Viime vuoden hallituksen- ja yhtiökokousten pöytäkirjat ovat olleet useimmat tarkastamatta ja kaikki allekirjoitukset puuttuneet. Voinko nauhoittaa yhtiökokouksen?
202112_74262.jpg
Saako hallituksen pj kieltäytyä järjestämästä ylimääräistä yhtiökokousta?
Voiko hallituksen puheenjohtaja kieltäytyä järjestämästä ylimääräistä kokousta, kun vaadittuja asioita ei ole käsitelty aikaisemmin ja vaatimus koskee yhtiökokoukselle kuuluvia asioita? Kuinka osakkaat voivat saada asiat käsiteltäväksi, jos hallitus ei ilmoita osakkaille, milloin kevätyhtiökokouksen asioita aletaan käsitellä? Mitkä ovat aikarajat osakkaille asioiden saamiseksi esille kevätyhtiökokoukseen?Asukkaat ovat kärsineet viimeiset 10 vuotta huonosta hallituksesta ja kiinteistön kunnosta pidosta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton