• Etusivu
  • Remontti

Pääsuunnittelija on rakentajan ja remontoijan tärkein luottohenkilö

Kaikki palvelut kerralla: arkkitehti- ja rakennesuunnittelu, sisustus- ja pihasuunnittelu sekä projektijohdon valvonta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Doventus Oy
Julkaistu 25.02.2021Päivitetty 05.10.2023
202210_68885.jpg

Pääsuunnittelija Tero Seppäsen johdolla Doventus Oy laati kaikki suunnitelmat vaativaan korjausrakentamiskohteeseen tähän asemakaavassa suojeltuun asuinrakennukseen. Kokonaissuunnitteluun kuului arkkitehti- ja rakennesuunnittelun lisäksi sisustus- ja pihasuunnittelu sekä talotekniikan suunnitelmat. Doventus Oy hoiti myös kohteen projektinjohdon ja valvonnan. Hanke onnistui tilaajan mielestä erinomaisesti.

Rakennus- ja remonttihankkeen suunnittelua johtaa suunnittelun kokonaisuudesta ja laadusta vastaava pääsuunnittelija. Rakentamisen tai remontoinnin tuiki tärkeän valmisteluvaiheen laatu henkilöityy useimmiten pääsuunnittelijan osaamiseen ja johtamiskykyihin.

Arkkitehti- ja insinööritoimisto Doventus Oy:n toimitusjohtaja Tero Seppänen on toiminut pääsuunnittelijakouluttajana ja tuntee hyvin maankäyttö- ja rakennuslain sekä urakkamuotojen vaatimukset. Arkkitehti Seppäsen mukaan hankkeen pääsuunnittelija on rakennuttajan tärkein luottohenkilö, joka antaa laaja-alaisen osaamisensa rakennuttajan päätöksenteon tueksi jo hankkeen alkumetreillä.

Pääsuunnittelijan täytyy ymmärtää koko rakennusprosessi suunnittelusta aina rakentamisen käytännön vaiheisiin asti.

– Tilaajan kanssa määritellään suunnittelun laadun selkeät tavoitteet. Osaavalle suunnittelutiimille selvitetään oleelliset lähtötiedot sekä varmistetaan resurssien riittävyys. Pääsuunnittelijan tulee kokemuksensa perusteella hallita koko rakentamisen horisontti suunnitteluvaiheesta rakentamisvaiheen realiteetteihin.

Info

Info

Pääsuunnittelijan hyödyt

  • Sujuva projektin eteneminen: Pääsuunnittelija auttaa varmistamaan, että hankkeen eri osa-alueet toimivat saumattomasti yhteen, mikä vähentää viivästyksiä ja ongelmia.
  • Laadun varmistaminen: Pääsuunnittelija takaa, että hankkeen suunnitelmat noudattavat paikallisia rakentamismääräyksiä ja että rakennus täyttää tarvittavat laatuvaatimukset.
  • Kustannusten hallinta: Pääsuunnittelija auttaa pitämään projektin budjetissa ja tunnistamaan mahdolliset kustannussäästöt.
  • Aikataulun hallinta: Pääsuunnittelija auttaa pitämään hankkeen aikataulussa, mikä voi vähentää viivästyksiä ja lisäkustannuksia.
  • Yhteistyö muiden asiantuntijoiden sekä viranomaisten kanssa: Pääsuunnittelija helpottaa eri ammattilaisten välistä yhteistyötä ja varmistaa, että kaikki osapuolet ovat ajan tasalla hankkeen etenemisestä.

Pääsuunnittelija johtaa ja ennakoi

Pääsuunnittelijaksi rakennushankkeessa on parasta valita kohteen arkkitehti. Arkkitehti ratkaisee tilan käyttöön liittyvät tilaajan toiveet yhdistämällä rakenne- ja talotekniikan vaatimukset hallituksi kokonaisuudeksi. Korjausrakentamisen hankkeissa tulee erityisesti ottaa huomioon saneerattavan rakennuksen ominaisuudet ja erityispiirteet.

Lue myös:Onnistunut suunnittelu yhdisti historiallisen kohteen ja uudet luhtitalot upeaksi 19 asunnon kokonaisuudeksi

Esimerkiksi purkutyötä ei saa ylimitoittaa. Rakentamisen kustannuksia optimoidaan erityisesti suunnitteluratkaisuilla, joka säästävät myös aikaa ja rahaa. Kokeneelta avainkonsultilta löytyy rohkeutta ilmoittaa tilaajalle suunnitteluratkaisujen kustannusriskeistä. Pääsuunnittelija johtaa suunnittelua käyttämällä tehokkaasti erityissuunnittelijoiden osaamista oikea-aikaisesti.

Doventus Oy:n toimitusjohtaja Tero Seppäsen mukaan hankkeen pääsuunnittelija on rakennuttajan tärkein luottohenkilö.
http://www.doventus.fi/

Doventus Oy:n toimitusjohtaja Tero Seppäsen mukaan hankkeen pääsuunnittelija on rakennuttajan tärkein luottohenkilö.

− Viisas rakennuttaja investoi hyvään suunnittelulaatuun ja antaa keskinäiseen luottamukseen perustuvaa toimintavaltaa pääsuunnittelijalleen, "vahvalle oikealle kädelleen", tarkentaa Seppänen rooleja.

Pääsuunnittelija on ns. laadun kulmakivi, joka kannattelee koko suunnittelun onnistumista − ja mikä tärkeintä − ohjaa vahvalla ammattitaidollaan rakennuttajan pääsyä tavoitteisiinsa.

Arkkitehti- ja insinööritoimisto Doventus Oy tarjoaa monipuolisesti rakentamisen suunnittelu-, projektinjohto- ja valvontapalveluja. Ota yhteyttä!

Haluatko lisätietoa tai keskustella omasta hankkeestasi? Jätä Doventus Oy:lle yhteydenottopyyntö!

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Doventus Oy
Remontti
putkiremontti
suunnittelu
aikataulut
hankkeen aloitus
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20164_46332.jpg
Doventus etsii rakennesuunnittelijaa
Doventus Oy on vuonna 2003 perustettu arkkitehti‐ ja insinööritoimisto. Tarjoamme rakennus‐ ja kiinteistöalan suunnittelu‐, projektijohto‐ ja valvontapalveluita. Monipuolinen osaamisemme mahdollistaa korkeatasoisten konsulttipalvelujen toimittamisen asiakaskunnallemme. Arkkitehti -ja insinööritoimisto Doventus Oy on luova ja luotettava yhteistyökumppani.Liiketoiminnan kasvaessa Doventus Oy etsii Espooseen Mankkaalle
20187_53828.jpg
Pihan salaoja- ja kunnostusremontti
- Onnistunut korjaushanke syntyy asiakkaiden toiveista yhdistettynä asiantuntijoiden ammattitaitoon ja kokonaisuuksien hallintaan. Kiinteistöjen ylläpito ja kunnostus edellyttävät monipuolista osaamista. Kerrostalojen rakennuskannastamme merkittävällä osuudella on salaojaremontin tarve lähivuosina ja ammattilaisia tarvitaan lähivuosina suunnittelemaan ja urakoimaan laadukkaat salaoja- ja pihakunnostusremontit. Salaojavesien rakennetekniseen hallintaan liittyy keskeisesti myös hulevesien optimoidut ratkaisut, kertoo toimitusjohtaja Tero Seppänen (arkkitehti SAFA) arkkitehti- ja insinööritoimisto Doventus Oy:stä.Jätä yhteydenottopyyntö korjaussuunnitelma- ja valvontapalveluista
arrkkitehti tero seppänen sinisessä kauluspaidassa ja tummansinisessä pikkutakissa istuu pöydän ääressä
Pääsuunnittelija sovittaa yhteen koko hankkeen
Rakentamisen laadun ja onnistuneen hankkeen yhtenä tärkeimpänä kulmakivenä on suunnittelun laatu. Laadun vartijoihin ja vastuuhenkilöihin viitataan myös laissa. Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan (MRL 120§) rakentamista koskevat suunnitelmat on laadittava siten, että ne täyttävät rakentamista koskevien säännösten ja määräysten sekä hyvän rakentamistavan vaatimukset.Rakentamisen suunnittelussa on oltava suunnittelun kokonaisuudesta ja laadusta vastaava pääsuunnittelija. Pääsuunnittelijan on rakennushankkeen ajan huolehdittava myös siitä, että rakennushankkeeseen ryhtyvä saa tiedon huolehtimisvelvollisuutensa kannalta merkityksellisistä suunnittelua koskevista seikoista.
Omakotitalo vehreällä tontilla
Parhaan pientalotontin valinta arkkitehdin ohjeilla
Onko seuraava unelma sinulle tuttu? ”Haluaisin asua elämäni tärkeimpien ihmisten kanssa itse rakennuttamassa ja yksilöllisessä pientalossa. On niin kiehtovaa kiinnittää ajatukset siihen ikiomaan kotitaloon, missä elämän piiri sujuu mukavasti miellyttävässä asuinympäristössä.” Moni meistä ajattelee juuri näin. Ennen rakentamisen matkaa on kuitenkin aina ensin löydettävä se sopiva rakennuspaikka eli tontti.
202210_60332.jpg
Kaunis ja käytännöllinen kivitalo tarkalla budjetilla
Unelma omasta, juuri oman perheen tarpeisiin piirretystä yksilöllisestä pientalosta elää monen mielessä vahvana. Lue, millainen merkitys ammattitaitoisella suunnittelulla oli Mikko ja Lotta Merisaaren täydellisen talounelman toteutumisessa.
202112_73898.jpg
Kerrostalot maan tasalle ja uutta tilalle: Näin toimii purkava täydennys­rakentaminen
Helsingin Mellunmäessä käynnistyy Suomen suurin purkavan täydennysrakentamisen hanke. Mistä siinä on kyse?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton