• Etusivu
  • Remontti

FireSmart puurakenteisen parvekkeen vedeneristämiseen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Julkaistu 20.05.2014
2420_372192271_2014520102223.jpg

Alusta: raakaponttilauta tai säänkestävä vaneri. Vedeneristys valitaan alustan kaltevuuden mukaan (min 1:80).

Icopal-konsernin tuotekehityksen yhtenä tavoitteena on kehittää tuotteita ja menetelmiä, jotka parantavat vedeneristystöiden paloturvallisuutta.

FireSmart-konseptilla vastataan tähän tähän tarpeeseen. Konseptiin kuuluu tuotteita, jotka voidaan asentaa ilman perinteisessä asennustavassa käytettävää hitsausliekkiä sekä FireSmart-hitsauslaitteet, joilla kermien asentaminen onnistuu ilman avotulta.

FireSmart-hitsauslaitteessa on palokammio, jonka sisällä kaasu ja ilma palavat ja laitteesta poistuu vain kuumaa poistokaasua. Poistokaasu lämmittää kermin hitsauspinnan samalla tavalla kuin perinteinen nestekaasupolttimen liekki, mutta koska poistuva kaasu on hapetonta, liekkiä ei synny ja palon riski alenee siten selvästi.

FireSmart - puurakenteisen parvekkeen vedeneristys

2420_372192271_2014520103052.jpg
Suositeltavin katerakenne on TL2+TL2-luokan bitumikermit.
Icopal Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20095_17024.jpg
Urakointi- ja huoltopalvelut
Icopal Oy:n urakointiyhtiöt tarjoavat täyden palvelun ratkaisuja bitumikattourakointiin ja muuhun vedeneristysurakointiin, peltikattourakointiin, julkisivu-urakointiin sekä kattojen huoltopalveluihin ja savunpoistoluukkujen asennuksiin ja tarkastuksiin.
20098_18360.jpg
Icopalilla laadukasta valokateosaamista
Rakennus Lohja Oy:n toimitusjohtaja Janne Sihvonen on tyytyväinen mies: pari vuotta toimineen yrityksen kaksi ensimmäistä toimintavuotta ovat kuluneet työntäyteisissä merkeissä. Edes rakennusalaa kalvava suhdannetaantuma ei ole saanut tilauskantaa laskusuuntaan, joten yrityksen yhdelletoista työntekijälle on töitä riittänyt kiitettävästi. – Työtilanne näyttää todella hyvältä. Yrityksemme on suhteellisen pieni, joten voimme reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Monipuolisuus, kokemus ja laaja suhdeverkostomme takaavat riittävän kysynnän myös vaikeina aikoina, kertoo Sihvonen.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rautanet –ketju valitsi Icopalin vuoden 2008 tavarantoimittajaksi
Icopal on valittu vuoden 2008 tavarantoimittajaksi Rautanet – ketjun kevään ostopäivillä. Palkitsemisen perusteena on toiminnan jatkuva ja ansiokas kehittäminen yhteistyössä Icopalin, Rautanettien ja Starkin kesken. Icopal on osoittanut kiitettävää halukkuutta toiminnan kehittämiseen ja lisäarvon tuottamiseen asiakkaille.Palkinnon jakoi Rautanet -kauppiaiden edustajana kauppias Jaakko Koivisto, sekä Starkin edustajana Avainasiakaspäällikkö Harri Lepistö.– Tämä on hieno tunnustus sekä pitkäjänteiselle yhteistyölle, että loistavalle aluemyyntiorganisaatiollemme, toteaa myyntijohtaja Esa Mäki Icopalista. – Vuoden 2008 tavarantoimittaja -palkinto osoittaa, että yhteistyökykyinen asenne ja aito kiinnostus kumppanuussuhteiden kehittämiseen johtaa hyviin asioihin, Mäki lisää.Rautanet -ketju on vuonna 1998 perustettu rautakauppaketju, joka muodostuu itsenäisistä rakennustarvikekauppaa harjoittavista liikkeistä. Ketjuun kuuluu lähes 100 alan liikettä maanlaajuisesti. Ketjun jäsenkauppiaat toimivat tiiviissä yhteistyössä Starkki Oy Ab:n kanssa tukeutuen hankinnoissaan Starkkiin ja sen tavarantoimittajiin. Rautanet on kuitenkin oma erillinen ketjunsa, jossa ketjupäätösten teko kuuluu kauppiaille ja jonka valikoima ja konsepti poikkeavat huomattavasti Starkin vastaavista.
20233_77033.jpg
Taloyhtiön vuosikello tikittää: Helmikuu
Sanotaan, että helmikuu helistää. Viitattaneenko sillä sitten yleensä helmikuussa ajankohtaisiin talven paukkupakkasiin vai mahdollisesti puiden oksille auringon säteiden sulattamia jäähelmiä – kumpikin on mahdollista. Joka tapauksessa helmikuu on vuoden lyhin kuukausi, jolloin voimme kuitenkin jo nauttia hetken aurinkoisista päivistä.Taloyhtiössä helmikuu ei kuitenkaan ole loma-aikaa, vaan monta asiaa löytyy selvitettäväksi loppuvuotta varten.
20224_77954.jpg
Varmista remontin sujuvuus ja vaadi tekijöiltä osaamisen näyttöä
Kun linjasaneeraus tai muu remontti on taloyhtiöllä edessä, on syytä varmistaa urakoitsijan osaaminen. Osaamisen varmistamisella mahdollistetaan remontin sujuva, asianmukainen, lain ja asetusten mukainen toteutus. On kohtuullista vaatia rahoille vastinetta ja vaatia todistusta osaamisesta – esimerkiksi työn suorittajan voimassa olevaa henkilösertifikaattia.Mutta missä remontissa, missä eri vaiheissa ja mitä eri sertifikaatteja tekijöiltä on hyvä tiedustella ja varmistaa etukäteen?
20227_79085.jpg
Jos osakas vaihtaa lämpöpatterit, siirtyykö vastuu taloyhtiöltä osakkaalle?
Asumme kaksiossa, jossa vanhat levypatterit ovat menneet huonoon kuntoon. Maali rapisee ja levy näyttää ruostuneen.Olemme tehneet muutostyöilmoituksen taloyhtiölle asuntomme vanhojen levypattereiden vaihdosta uusiin. Hallituksen pyynnöstä pyydettiin hallituksen toivomalta insinöörifirmalta lausunto pattereiden vaihdosta.LVI-insinööri antoi tämän lausunnon:"Saatujen tietojen perusteella vanhat patterit ovat ruostuneita levypattereita. Patterin vaihto on täysin mahdollista ja lausunnon antajan suositus on, että patterit uusitaan, jotta ruostuneet levypatterit eivät alkaisi vuotamaan jossakin vaiheessa."Hallitus käsitteli insinöörin lausunnon ja antoi tämän lausunnon:"Hallitus päätti, että muutostyölupa myönnetään patterin vaihdolle, kuitenkin sillä ehdolla, että huoneiston osakkaat vastaavat kaikista mahdollisista ongelmista, mitkä voidaan todentaa aiheutuneen patterien asennuksesta. Hallitus kehottaa vielä kertaalleen harkitsemaan patterinvaihdon järkevyyttä."Miten voidaan erottaa asennuksesta aiheutuneet ongelmat ja yleiset ongelmat? Kuinka pitkään voidaan katsoa, että patteriongelmat johtuvat vaihdosta. Onko oikeutettua laskuttaa meitä koituneista "ongelmista"? Onko taloyhtiön laillista ylipäänsä asettaa tällaisia ehtoja?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton