• Etusivu
  • Remontti

Hankeopas auttaa ymmärtämään kokonaisuutta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 21.03.2014Päivitetty 25.09.2014
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Hankeopas on laadittu avuksi taloyhtiön korjaushankkeiden kokonaisuuden ymmärtämistä varten. Oppaan tarkoitus ei ole turhantarkasti pureutua jokaiseen pikkutarkkaan informaatioon, vaan havainnollistaa prosessin sekä päätöksenteon kulkua ennen varsinaisen rakennushankkeen alkua ja sen aikana.

Hankeoppaan avulla pystyt tutustumaan hankkeeseen ja sen toteutumisen edellytyksiin kokonaisuutena ennen oman varsinaisen hankkeen alkamista. Opas käsittelee hankkeen vaihe vaiheelta ja selvittää vastuualueiden jakautumisen hankkeen eri osapuolten välillä.

Liity Omataloyhtiö.fi-palvelun jäseneksi täällä. Jäsenyys on maksuton.

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20152_42431.jpg
Poistoilman lämpöä on turha päästää karkuun
Kiinteistöissä, joissa on käytössä pelkkä koneellinen poistoilmanvaihto, lämmin huoneilma puhalletaan suoraan ulos "harakoille". Tästä hukkalämmöstä on saatavissa talteen suuri määrä energiaa, joka voidaan hyödyntää lämmitykseen sekä lämpimän käyttöveden tuotantoon. Poistoilmasta saatava teho on riippumaton ulkoilman lämpötilasta.
20111_23967.jpg
Mitä putkiremontti tarkoittaa?
Putkiremontti on yksi suurimmista taloyhtiötä koettelevista saneerauksista. Yleinen käsitys putkiremontista on, että se kestää pitkään ja että huoneistosta on muutettava pois. Tämä ei kuitenkaan aina pidä paikkaansa ja nykypäivänä putkiremontti mahdollistaa paljon muutakin kuin ainoastaan käyttövesi- sekä viemäriputkien uusimisen. Putkiremontti on taloyhtiölle mahdollisuus nostaa kiinteistön arvoa ja lisätä asukkaiden asumisviihtyisyyttä.
201911_61325.jpg
Kun suihku on haalea tai kylmä – onko aika vaihtaa lämminvesivaraaja?
Jos asunto-osakeyhtiön rivi-, pari- tai erillistaloja ei ole liitetty kaukolämpöverkkoon tai lämmintä käyttövettä ei tuoteta keskitetysti maa- tai ilma-vesilämpöpumpulla, jokaisessa asunnossa on yleensä oma lämpimän veden tuotto eli tutummin lämminvesivaraaja.
20204_64355.jpg
Miten turvallista ilmansuodattimen vaihto nyt on?
Ilmansuodattimien vaihto on hieman yli vuosi sitten siirtynyt taloyhtiöiden hallitusten vastuulle. Usea taloyhtiö onkin tehnyt huoltoyhtiön kanssa sopimuksen suodattimien vaihdosta, jotta suodattimet tulevat vaihdetuiksi tarpeeksi usein. Korona epidemian aikana moni kiinteistönhuolto- ja taloyhtiö on kuitenkin sopineet ilmansuodattimien vaihdon lykkäyksestä. Ilmavirran kulkiessa suodattimen läpi, suodatin vangitsee ilmasta epäpuhtaudet. Pelkona on korona viruksen pesiminen ilmanvaihtosuodattimissa, aiheuttaen näin vaaraa suodatinta vaihtamaan tulleelle huoltohenkilölle.Mikä on loppujen lopuksi haitallisempaa, vaihtaa suodattimet vai lykätä niiden vaihtoa pandemian takia?
201011_23702.jpg
Energia-avustuksia vuodelle 2011
Hallitus esittää, että ensi vuoden alusta alkaen uusiutuvaa energiaa hyödyntävien lämmitystapojen käyttöönottoa avustettaisiin enintään 20 prosentin osuudella hyväksyttävistä kustannuksista.Vuodelle 2011 suunniteltu tuki kohdistettaisiin asuinrakennusten päälämmitysjärjestelmänä käytettävien maalämpö- ja ilmavesilämpöpumppujen käyttöönottoon sekä pellettilämmitykseen ja muihin puuperäisiin polttoaineisiin siirtymiseen.Myös useampaa vähäpäästöistä energiamuotoa hyödyntäviä hybridiratkaisuja voidaan tukea. Tukea myönnetään lämmitystapamuutoksiin sähkö- ja öljylämmitteisiä taloja saneerattaessa, ei kuitenkaan uudisrakentamiseen.
Katu, jossa on taloja rivissä
Viikon kysymys: Entä jos naapuri ei hoida huoneistoaan?
Asunto-osakeyhtiössämme on yksi huoneisto ollut myynnissä yli vuoden ja vastaavan ajan tyhjillään. Kiinteistövälitys on ilmeisesti järjestänyt näyttöjä harvakseltaan. Omistaja ei ole huolehtinut yli vuoteen piha-alueiden hoidosta eikä luonnollisesti myöskään talonmies vuoroistaan (as oy:n järjestyssäännöt).Onko jonkun tahon omistajan lisäksi varmistettava että asunnon ilmanvaihto, lämmitys, vesijärjestelmät jne. ovat toimivia ja kunnossa asunnon ollessa tyhjillään jottei mahdollisia vaurioita synny tai ne havaittaisiin ajoissa? Mikä tässä tapauksessa on as oy:n, as oy:n hallituksen ja isännöitsijän asema ja millä perusteella? Onko mahdollista, että voisi syntyä vaurioita, jotka olisivat as oy:n korjausvastuulla?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton