• Etusivu
  • LVI

Poistoilman lämmöntalteenotto vähentää hukkalämpöä ja säästää energiaa jopa 40 %

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Julkaistu 03.03.2015
20152_42431.jpg

Vanha huippuimuri vaihdetaan uuteen, lämmöntalteenottopatterilla varustettuun malliin. Talteenotettu energia johdetaan maalämpöpumppuun, joka tuottaa sillä lämpöä lämmitysjärjestelmään tai käyttöveteen. Ulos puhallettava ilma on n. 3–5 -asteista aikaisemman 21-asteisen huoneilman sijaan.

Kiinteistöissä, joissa on käytössä pelkkä koneellinen poistoilmanvaihto, lämmin huoneilma puhalletaan suoraan ulos "harakoille". Tästä hukkalämmöstä on saatavissa talteen suuri määrä energiaa, joka voidaan hyödyntää lämmitykseen sekä lämpimän käyttöveden tuotantoon. Poistoilmasta saatava teho on riippumaton ulkoilman lämpötilasta.

Lämpöpumpun avulla taloyhtiön hukkalämpö voidaan siirtää lämpöenergiana olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään. Vanha huippuimuri vaihdetaan uuteen, lämmön talteenottopatterilla varustettuun malliin. Näin saadaan siirrettyä poistoilmasta talteen otettu energia maalämpöpumpun käyttöön. Tästä energiasta lämpöpumppu tuottaa lämpöä lämmitysjärjestelmään tai käyttöveteen. Lämpöpumpun automatiikka säätää lämpötilat sopiviksi.

Jätä yhteydenottopyyntö LTO:sta

Paljon hyötyä taloyhtiöille

Lämmöntalteenottojärjestelmä sopii kaikkiin kerrostaloihin, joissa on koneellinen poistoilma ilman lämmöntalteenottoa. Järjestelmä sopii hyvin kaukolämmön rinnalle. Toteutuneissa kohteissa on kaukolämmön kulutus jopa puolittunut. Vaikka sähkönkulutus on hieman noussut, on nettosäästö ollut jopa 40 %. Investointi maksaa itsensä takaisin keskimäärin kymmenessä vuodessa; öljy- tai sähkölämmitystaloissa investoinnin kuolettaminen on vielä nopeampaa. Energiaa säästyy ja lämmityksestä tulee ekologisempaa.
Hankkeen ansiosta yhtiövastike voidaan usein pitää ennallaan, ja se saattaa jopa laskea riippuen kaukolämmön hintakehityksestä. Saneerauksen myötä taloyhtiön arvo nousee. Säästöjen avulla voidaan myös rahoittaa tulevia huoltokohteita, kuten putkiremonttia.

Maalämpö voidaan lisätä myöhemmin

Yksi järjestelmän eduista on asennuksen helppous. Porauksia ei tarvita, joten porausluvista tai tontin myllerryksistä ei tarvitse huolehtia. Toisaalta haluttaessa voidaan järjestelmään liittää vaikkapa myöhemmin maalämpö; hybridijärjestelmässä NIBE maalämpöpumppu ohjaa koko kiinteistön lämmöntuottoa ja säästöjä syntyy vielä enemmän.

20152_42430.jpg
Info

Info

LTO:n edut

- Asennustyö on helppo ja nopea - asuminen ei häiriinny
- Urakka kestää noin kaksi viikkoa
- Energiaa säästyy jopa 40 %
- Lämmityskulut pienenevät
- Hukkalämpö vähenee
- Vaivaton saneeraus
- Taloyhtiön arvo nousee

Jätä yhteydenottopyyntö LTO:sta

LTO kiinteistön ja käyttöveden lämmitykseen: NIBE F1345

Lämpöpumpussa on kaksi suurta scroll-kompressoria, jotka toimivat yhteistyössä ja kytkeytyvät tarpeen mukaan. Tämä takaa paremman tehonsäädön, pidemmän käyttöiän ja suuremman toimintavarmuuden. NIBE F1345 on varustettu edistyksellisellä ohjauslaitteistolla, jonka voi sovittaa erilaisiin järjestelmäratkaisuihin.
Pumppua valmistetaan neljänä versiona, joiden tehot ovat 24, 30, 40 ja 60 kW. Jopa yhdeksän lämpöpumppua voidaan kytkeä saman ohjauksen taakse suurempien tehojen saavuttamiseksi.

Selkeä 4-värinen käyttöpaneeli
Helppokäyttöisessä käyttöpaneelissa on käyttäjälle tarpeelliset seuranta- ja säätövalikot. Lisäksi asentajalle/huollolle on laajennettu valikko, josta saadaan lämpöpumppujärjestelmä säädettyä kohteen vaatimusten mukaan.

NIBE F1345, NIBE Uplink™ ja NIBETURVA
NIBE F1345, NIBE Uplink™ ja NIBETURVA

Lämpöpumpun etähallinta NIBE Uplink™

NIBE Uplink™

on helppokäyttöinen ja tehokas työkalu, jolla voidaan hallinnoida lämpöpumppua Internetin kautta. Urakoitsijoille ja huoltoyhtiöille NIBE Uplink™ on avannut aivan uusia mahdollisuuksia ottaa eri kiinteistöjen lämmitysjärjestelmät keskitetysti valvontaan.

Kattava lisäturva

Kattavan kolmen vuoden tehdastakuun lisäksi NIBE tarjoaa lämpöpumpuilleen NIBETURVAn. Se korvaa rekisteröidyn lämpöpumpun omavastuuosuuden 600 euroon saakka sekä ikävähennyksen, kun kotivakuutusyhtiö on tehnyt myönteisen korvauspäätöksen mahdollisesta vahinkotapauksesta. Lisäturva on käytössä kuusi vuotta ja senkin jälkeen vakuutusta on voi pidentää vuosittain aina kymmeneen vuoteen saakka.

Info

Info

Tervetuloa suunnittelijaseminaareihin sekä LTO-päiville!

Suositut LVI-suunnittelijoille suunnatut lämpöpumppuseminaarimme jatkuvat!

Ilmoittaudu mukaan tästä.

Ota yhteyttä

Lisätietoja LTO-järjestelmästä antavat Markus Olander (markus.olander@nibe.fi, 040-184 2200) tai Jukka Väätäinen (jukka.vaatainen@nibe.fi, 0400 918 576).

Jätä yhteydenottopyyntö LTO:sta


NIBE Energy Systems Oy
LVI
ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20152_42294.jpg
Kiinteistön koko määrää säästön
Lämpöpumpuilla saadaan aikaan todella suuria säästöjä. Lämpöpumput ovat hyvä ratkaisu suuriin kiinteistöihin, joissa on suuri energiankulutus - säästöt ovat sitä suurempia mitä kulutus on. NIBEn lämpöpumppujen tilantarve on pieni ja niiden kanssa voidaan käyttää erilaisia lisä-/varalämmönlähteitä, kuten sähkö-, öljy- ja kaasukattilat tai kaukolämpö.Jätä yhteydenottopyyntö NIBE kiinteistömaalämpöpumpusta
20152_42431.jpg
Poistoilma talteen kerrostalon ilmanvaihdosta
Kiinteistöissä, joissa on käytössä pelkkä koneellinen poistoilmanvaihto, lämmin huoneilma puhalletaan suoraan ulos "harakoille". Tästä hukkalämmöstä on saatavissa talteen suuri määrä energiaa, joka voidaan hyödyntää lämmitykseen sekä lämpimän käyttöveden tuotantoon. Poistoilmasta saatava teho on riippumaton ulkoilman lämpötilasta.Lämpöpumpun avulla taloyhtiön hukkalämpö voidaan siirtää lämpöenergiana olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään. Vanha huippuimuri vaihdetaan uuteen, lämmön talteenottopatterilla varustettuun malliin. Näin saadaan siirrettyä poistoilmasta talteen otettu energia maalämpöpumpun käyttöön. Tästä energiasta lämpöpumppu tuottaa lämpöä lämmitysjärjestelmään tai käyttöveteen. Lämpöpumpun automatiikka säätää lämpötilat sopiviksi.
20158_44181.jpg
Lämmöntalteenotto ja maalämpö yhdessä tuovat säästöä
Turun alueella toimiva Eneom Oy esitteli taloyhtiön hallitukselle ehdotuksen uudeksi lämmitysratkaisuksi. Tarjouspyynnössä pyydetyn maalämmön lisäksi yritys tarjosi älykästä lämmön talteenottojärjestelmää, jossa poistoilmasta kerätty lämpö kierrätetään modernin maalämpöpumpun avulla takaisin hyötykäyttöön. Lämpöä ei enää ohjata "harakoille", vaan maalämpökaivoista otettu energia kerätään talteen. Tämä oli laskelmien mukaan ylivoimaisesti energiatehokkain kokonaisratkaisu. NIBE maalämpöpumput ohjaavat lämmitystä, ilmanvaihtoa ja käyttövettä.Maalämpö ja lämmöntalteenotto toivat taloyhtiölle 70 % säästöt – aikaisemmin öljyä kului 50 000 litraa vuodessa, ja nyt 31 asunnon kerrostalon lämmitykseen menee vain n. tuhat euroa kuussa. Investoinnin takaisinmaksuajaksi on laskettu 6-7 vuotta. Säästö on suuri euroissa, mutta mieltä lämmittää myös iso säästö luonnolle.
20233_81181.jpg
Onko tässä korvaus­ilma­reittisi? Joka kol­mannesta kodista puut­tuu toimiva ilman­vaihto
Korvausilmaventtiilit puuttuvat monista 1970–90-luvuilla rakennetuista asunnoista, koska rakennuksista haluttiin tehdä tiiviitä energiansäästön nimissä. Tässä mentiin kuitenkin metsään ja pahasti, sillä puutteellisen korvausilmanvaihdon seuraukset ovat vakavat.Tiedätkö sinä mistä kotiisi tulee raitista ilmaa? Jos et ole aivan varma, on tämä artikkeli sinulle.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
20091_14684.jpg
Valloxilta uusi ilmanjakojärjestelmä
Vallox BlueSky on uusi taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Se tekee ilmanvaihtokanaviston asentamisesta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa entistä nopeampaa ja helpompaa.Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimien kautta BlueSky -ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan "tähden" muotoon rakennetulla ilmanjakojärjestelmällä koko taloon. Jokaiseen venttiiliin viedään yksi tai kaksi BlueSky -putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.Polyeteenistä valmistettu, taipuisa, mutta muotonsa pitävä Vallox BlueSky -ilmanvaihtoputki on helppo ja perinteistä kanavaa nopeampi asentaa. Ratkaisu on edullinen, sillä joustavan putken ansiosta myös erillisten kanavaosien tarve on lähes olematon.Vallox BlueSky voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, betonivaluun, väliseiniin, alas laskettuun kattoon ja koteloihin. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Tarvittaessa suurempia ilmamääriä voidaan asentaa kaksi BlueSky -putkea rinnan. Yhdelle putkelle suositellaan ilmamääräksi 8,3 l/s, kahdella putkella 16,7 l/s.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton