• Etusivu
  • Remontti

Mitä putkiremontti tarkoittaa?

Rakentajan toimitus
Julkaistu 10.01.2011
20111_23967.jpg

Putkiremontin yhteydessä uusitaan tyypillisesti käyttövesi- sekä viemäriputket.

Putkiremontti on yksi suurimmista taloyhtiötä koettelevista saneerauksista. Yleinen käsitys putkiremontista on, että se kestää pitkään ja että huoneistosta on muutettava pois. Tämä ei kuitenkaan aina pidä paikkaansa ja nykypäivänä putkiremontti mahdollistaa paljon muutakin kuin ainoastaan käyttövesi- sekä viemäriputkien uusimisen. Putkiremontti on taloyhtiölle mahdollisuus nostaa kiinteistön arvoa ja lisätä asukkaiden asumisviihtyisyyttä.

Milloin putkiremontti tyypillisesti tehdään?

Putkiremontti suoritetaan tyypillisesti kun asennuksesta on kulunut 40 vuotta. Tässä yhteydessä uusitaan tyypillisesti sekä käyttövesi- että viemäriputket. Viemäriputket kestävät tyypillisesti pidempään, mutta niiden uusiminen on kustannuksien kannalta järkevää samassa yhteydessä. Käyttövesiputket voidaan joutua uusimaan aiemminkin riippuen alueen vesijohtoveden laadusta. Putkiremontti antaa oivan mahdollisuuden parantaa myös taloyhtiö muita järjestelmiä kuten ilmanvaihtoa ja sähköistystä.

Lisää putkiremontista...

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Yhtiökokouksen asialista
Kokouksessa käsiteltävistä asioista on taloyhtiöiden yhtiöjärjestyksissä yleensä määräyksiä. Nämä määräykset käsittävät ne vähimmäisasiat, jotka kussakin kokouksessa on joka tapauksessa käsiteltävä.Yhtiökokouksessa käsiteltävät asiat käyvät ilmi kokouskutsusta.
202111_73686.jpg
Vastuunjako asunto-osakeyhtiössä
Kunnossapitovastuun jakautumisesta taloyhtiöissä on annettu selkeät ohjeet. Silti kysymyksiä siitä, kuka on vastuussa taloyhtiön rakennuksen tai piha-alueen tietyn osan kunnostamisesta tai vian korjaamisesta, syntyy verrattain usein. Vastuun jakautumista ja asunto-osakeyhtiölakia, johon jako perustuu, ei tunneta läheskään aina riittävän hyvin.
202210_52180.jpg
Vihertävät hulevesiratkaisut ja uniikit tuotteet erikoiskohteisiin!
Hulevedet ja niiden hallinta ovat jo jonkin aikaa olleet tärkeä osa kaupunkisuunnittelua. Rakennetuilla alueilla suositaan nykyään läpäiseviä pintoja ja hulevesien hallintaan kuuluu sadeveden pidättäminen heti tontilla, siellä missä se syntyy. Hulevesien pidättämistä voidaan tehdä muun muassa oikeanlaisten päällysteiden sekä viherkattojen avulla.
20233_81084.jpg
Miten taloyhtiössä kartoitetaan tulevaisuuden sähköntarpeet?
Taloyhtiössä, jossa putkiremontti alkaa olla ajankohtainen, sähköjärjestelmä voi olla vielä teknisesti toimiva. Mikäli järjestelmä on alkuperäinen, se alkaa kuitenkin olla ajastaan jäljessä monessa asiassa. Sähköremontti parantaa turvallisuutta, energiatehokkuutta ja nostaa kiinteistön arvoa.
20231_80734.jpg
Mikä lämmitys­muodoksi taloyhtiöön?
Monissa taloyhtiöissä pohditaan keinoja kasvavien lämmityskulujen pienentämiseen. Pitäisikö nykyinen lämmitysjärjestelmä vaihtaa kokonaan tai ainakin päivittää? Mikä lämmitysmuoto olisi järkevin – maalämpö, ilma-vesilämpö, kaukolämpö vai eri lämmitysmuotoja yhdistävä hybridiratkaisu?
20115_25845.jpg
Julkisivu uudistettiin tiilellä - pitkä elinkaari ja huoltovapaus ratkaisivat
Ajatus peruskorjauksesta lähti liikkeelle noin viisi vuotta sitten. Helsingin Lauttasaaressa sijaitsevan 70-luvun alussa rakennetun elementtitalon yleiskunto ei selvästikään ollut enää hyvä. "Erityisesti ulkoseiniä ja parvekkeita tarkasteltaessa tuli vääjäämättä mieleen, että jotain tarttis tehdä", toteaa As Oy Melkonkatu 4:n hallituksen puheenjohtajana toimiva Markku Takala.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton