• Etusivu
  • Remontti

Heitä kattolumihuolet ammattilaiselle

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vesivek Oy
Julkaistu 19.01.2015Päivitetty 11.03.2015
20151_42098.jpg

Lumen paino ja jäämassojen liikkuminen katolla voivat aiheuttaa rakenteiden painumia, halkeamia ja romahduksia. Jäiset lumimassat saattavat repiä tikkaat seinä- ja kattorakenteista sekä rikkoa savuhormeja, vesirännejä ja kuistirakenteita. Lumen painon ja altapäin tapahtuvan sulamisen aiheuttamia kattovuotoja syntyy varsinkin kattoikkunoiden sekä tuuletus- ja savupiippujen kohdalle.

Lue lisää lumenpudotuspalvelusta!

Turvallisuus ja irtaimistovahingot

Viime talvina on sattunut useita tapaturmia, joissa lumi on pudonnut ihmisten päälle katolta, aiheuttaen vakavia onnettomuuksia. Samoin kuin katolle kiivenneet ammattitaidottomat lumenpudottajat, jotka ovat aiheuttaneet itselleen tapaturmia puutteellisella putoamissuojauksella, sekä vahinkoa vesikatteelle. Vaikka katolla on lumiesteet, se ei lumikuorman kasvaessa suureksi estä lumen liikkeelle lähtöä.

Lumen ja jään muodostama kuorma rakenteille ja muille kattovarusteille

Runsaslumisina talvina voi lumi kuormittaa sekä rasittaa kohtuuttomasti rakenteita ja pahimmassa tapauksessa johtaa rakenteiden pettämiseen. Jos tasakatolla on kuutiometri tiivistä ja kostunutta lunta, se painaa 300 kiloa. Tuollainen paino on selvästi yli rakentamisen lujuusvaatimusten missä päin tahansa Suomea, erityisesti etelässä. Yhdellä noin 100 neliön lappeella voi näin lumikuorman paino olla jopa 15 tonnia.

Lumenpudotukset ammattitaidolla

Vesivekin lumenpudottajat ovat kattotyöskentelyn ammattilaisia ja kaikilla heillä on työturvallisuuskortit. Lumenpudotukset suoritetaan turvallisesti, oikeilla työtavoilla sekä välineillä kattoa rikkomatta. Vesivekin kattohuoltoon kuuluvat lumenpudotukset, höyrytykset, lumivahti ja lumikuorman riskiarviointi. Työt suoritetaan tehokkaasti ja turvallisesti oikeilla työvälineillä sekä työtavoilla.

Lumen ja jään poistoista vastaa kattoammattilaisista koostuva henkilöstö. Lumenpudotuksiin osallistuvat asentajat tuntevat oikeat työvälineet ja työtavat. Työ suoritetaan turvallisesti kattoa rikkomatta, unohtamatta omaa sekä ympäristön turvallisuutta.

20151_42099.jpg

Lumivahti

Lumivahti -palvelussa asentajamme tarkkailevat lumen ja jään muodostamia riskejä kuten lumilippoja ja jääpuikkomuodostumia, jotka pudotessaan voivat aiheuttaa vaaratilanteita ihmiselle sekä irtaimistolle. Lumivahti -palvelussa vaaratilanteet pyritään ehkäisemään ennalta.

Lumikuorman riskikartoitus

Riskikartoituksen avulla voidaan suorittaa tarvittavat lumikuorman kevennykset suunnitelmallisesti sieltä, missä sille on tarvetta. Koko kattoa ei useinkaan ole tarvetta tyhjentää lumesta.

Säästöä, sujuvuutta, turvallisuutta

Sopimus takaa lumenpudottajien saannin myös sesonkina sopimushintaan sovitun toimintamallin mukaan. Lumeton -sopimus täyttää kiinteistön huolehtimisvelvoitteen talviturvallisuuden osalta. Sopimus kannattaa solmia ennen kuin varsinaisille lumenpudotuksille on tarvetta.

Info

Info

Vesikaton turvallisuuden kolmen kohdan muistilista

  • Varmista ammattitaitoisten lumenpudottajien saanti ennalta sopimuksella

  • Selvitä kiinteistön lumenpudotustarpeen valvontavastuu ja sen toteutuminen

  • Varmista että katolla on asianmukaiset kattoturvatuotteet

Jätä yhteydenottopyyntö!

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vesivek Oy
Remontti
vesikatto
kattoturvatuotteet
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20105_21716.jpg
Sadevesijärjestelmän kuntokartoitus
Sadevesijärjestelmien oletettu käyttöikä on noin 30 vuotta. Materiaalista ja pinnoitteesta riippuen voi uusiminen tulla ajankohtaiseksi jo aiemminkin. Tavoitteellisen käyttöiän saavuttamiseksi on räystäskourut syytä huoltaa kaksi kertaa vuodessa. Liasta aiheutuvat rasitukset voivat paitsi vahingoittaa materiaalia myös muuttaa kaatojen suuntaa, jolloin järjestelmä ei toimi toivotulla tavalla. Kuntokartoitus sadevesijärjestelmän osalta on syytä hoitaa hyvissä ajoin.Jätä yhteydenottopyyntö Vesivekille
20111_23936.jpg
Sadevesijärjestelmä ja kattoturvatuotteet kuntoon edullisesti talvella!
Mikäli haluat remontoida sadevesijärjestelmäsi ja kattoturvatuotteesi edullisemmin, voit käyttää talvietua.Talvietu koskee yksityisiä rakentajia/saneeraajia sekä asunto-osakeyhtioissä tehtyjä sopimuksia.Talviedun, -10% saat, kun työ suoritetaan tammi- huhtikuun välisenä aikana ja kauppa on myyjän kanssa sovittu ennen maaliskuun loppua.Haluamme turvata ammattitaitoisten asentajiemme talvityöllisyyden ja romuttaa ajatuksen talvityön vaikeuksista. Talviedusta saat lisätietoa Vesivekin myyjiltä.Jätä yhteydenottopyyntö tästäLue lisää sadevesijärjestelmistä
20112_24504.jpg
Taloyhtiöissä ei riittävästi tietoa
Taloyhtiöissä ei ole riittävästi tietoa sen paremmin uusista kattotuotteista, -materiaaleista kuin -määräyksistäkään, sanoo Markku Kellokoski Vesivek Uusimaa Oy:stä. Ammattirakentamisen yksikön päällikkö toteaa ykskantaan, että toimivia ratkaisuja kyllä löytyisi pulmaan kuin pulmaan, mutta tieto ei vaan mene perille
20219_72267.jpg
Toimimaton ränni voi johtaa kosteusongelmiin
Kesän sade- ja ukkoskuurot pistävät katon ja erityisesti sadevesijärjestelmät koville. Ränneissä puutteelliset huollot näkyvät heti − hallitsemattomasti kouruista yli valuva vesi kastelee ulkoseinän ja sokkelin. Ongelman jatkuessa se altistaa rakennuksen kosteusvaurioille. Ennen kesän sateita on hyvä varmistaa, ettei sadevesijärjestelmät ole tukkiutuneet lehdistä, havuista tai muista roskista.
halli-osake kuvattu ylhäältä päin ja hallin katto on selkeästi esillä. Halli on puiston reunassa.
Peltikattoja saa nyt nopealla toimituksella – varmista kuitenkin toimittajan luotettavuus
Asiakasnäkökulmasta tarkasteltuna rakennusalan ja rakennustarvikkeiden myynnin tilanne on ilman muuta palkitseva. Yritysten tilauskannat ovat niukenneet merkittävästi, mikä tarkoittaa sitä, että remonttitöille voi saada tekijän vain muutamien päivien tai viikon varoitusajalla. Virte-Metallin toimitusjohtaja Jaakko Virtanen Peltiä-blogissaan toteaa, että Tämä tilanne tekee urakkatarjousten sekä myös tarvikkeiden kilpailuttamisesta erityisen järkevää, sillä urakoitsijoiden välinen taistelu projekteista on kovaa.Huippuvuosien 2021–2022 hintatasosta on tullut selvä lasku, joka näkyy niin työn kuin materiaalien hinnoissa – monien remonttien kustannukset ovat pudonneet jopa 10–20 % tai jopa enemmänkin. Vaikka tulevaisuuden hintakehitystä on vaikea ennustaa, tämä on ainutlaatuinen tilaisuus rakennusliikkeille säästää merkittävästi urakkakustannuksissa verrattuna edellisiin vuosiin.Peltimarkkinat ovat verrattavissa rakennusalan suhdanteisiin, joissa varsinkin uudispuolella on notkahdusta tullut reippaastikin. Korjaus- ja remontointipuolella kauppa vielä käy.
20155_43453.jpg
Toimivaan kattoon tarvitaan
Toimivaan kattoon tarvitaan aina katemateriaalin lisäksi muun muassa aluskate, läpivientejä, tiivisteitä, kiinnikkeitä ja rakennusmääräysten mukaiset kattoturvatuotteet. Laadukkaat, oikein asennetut osat takaavat kestävän, turvallisen ja tiiviin katon.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton