• Etusivu
  • Remontti

Jatka katon käyttöikää vaihtoruuveilla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kingi Oy
Julkaistu 09.07.2018Päivitetty 12.12.2023
Vaihtoruuvi

Valitettavan usein katon kiinnittämiseen käytetyt naulat ja ruuvit ovat katon heikoin lenkki. Niiden huonon kunnon vuoksi vaihdetaan turhan usein koko katto. KINGI® vaihtoruuvi™ on suunniteltu jatkamaan peltikaton kestoikää pellin mukaiseksi.

KINGI vaihtoruuvi on odotettu ja kaivattu uutuus katoille, joilta löytyy ruostuneita kateruuveja, mutta pelti ja alusrakenteet ovat vielä ehyitä. Ruosteisten ja vuotavien ruuvien tilalle ei ole voinut asentaa tavallista kateruuvia, sillä se ei saa enää riittävää pitoa ruoteesta, jossa on jo ruuvin reikä ennestään.

KINGI vaihtoruuvi on vanhojen ruuvien ja naulojen tilalle tarkoitettu vaihtoruuvi, joka on tavallista kateruuvia paksumpi. Lisäksi siinä on tavallista suurempi aluslaatta tiivisteineen, joka peittää pellissä olevan vanhan reiän. Vaihtoruuvilla teet edullisen kattoremontin ja jatkat helposti vanhan peltikaton käyttöikää - peltiä vaihtamatta.

KINGI® vaihtoruuvi™

  • Tarkoitettu käytettäväksi ruostuneiden kateruuvien tai -naulojen korvaamiseen katoissa ja seinissä.
  • Käyttö edellyttää, että puuruoteet tai -koolaukset ovat kunnossa. Teräsruoteen tai -koolauksen materiaalipaksuus voi olla korkeintaan 0,7 mm.
  • Voidaan käyttää ilmastorasitusluokissa C1, C2, C3 ja C4. Vain erittäin ankarissa meri- ja teollisuusilmastoissa ruuvin käyttöä ei suositella.

Kestävän peltikaton elinikäinen kiinnitys

Maalipinnoitettu teräs on Suomen suosituin katemateriaali, koska sen korroosionkestävyys on parhaimmillaan yli 50 vuotta ja huoltoväli yli 20 vuotta. Hyväkään pelti ei kuitenkaan yksin riitä takaamaan kattosi pitkää käyttöikää, jos se kiinnitetään kateruuveilla, jotka eivät kestä ruostumatta yhtä pitkään kuin kattopelti. Myös kateruuvit tarvitsee suojakseen kolmikerrospinnoituksen, jotta se pystyy kruunaamaan teräskaton pitkän käyttöiän.

KINGI® kateruuvin kestävyydelle on asetettu erittäin kovat vaatimukset. Huolellisen tuotekehityksen tuloksena syntynyt kateruuvi kestää aikaa, rasitusta ja kulutusta – ruostumatta. KINGI® kateruuvi on yhdistelmä korroosionkestävyyttä, parempaa asennettavuutta, viimeisteltyä muotoilua ja laadukasta valmistusta.

KINGI® kateruuvin materiaali on karkaistua hiiliterästä, joka antaa ruuville lujuuden ja kovuuden. Ruuvin kannan Radialco-muotoilu takaa riittävän pinnoitepaksuuden myös kulutukselle alttiissa kulmissa.

Durabl3-pinnoite kestää asennuksen aiheuttamaa mekaanista rasitusta ja suojaa ruuvia ruostumiselta. Sen korroosiokestävyys on erinomainen jopa ilmastorasitusluokassa C4. Kun asennus tehdään erikoismitoitettua KINGI® asennusistukkaa käyttäen, tavallista paksumpi Durabl3-pinnoite ei vaurioidu asennuksen aikana. Pinnoitteen IPR-oikeudet on suojattu kansainvälisesti.

CrownD-muotoilun ansiosta vesi valuu ruuvin kannasta vähentäen pinnoitteen kuormitusta ja korroosioriskiä. CrownD-muotoiltu kanta istuu erittäin hyvin KINGI® asennusistukkaan ja takaa vakaan asennettavuuden.

Katso lisää KINGI kateruuveista

20187_53872.jpg
Kingi Oy
Remontti
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

201611_47698.jpg
Näin saat takuulla pitkäikäisen peltikaton
Oikein asennetun peltikaton kestoikä on hyvinkin 20 vuotta. Sen saavuttaa, kun katto on huolella suunniteltu ja katolle on valittu parhaat materiaalit. Paras katemateriaali on yleisesti käytetty kolmikerrospinnoitettu kattopelti, jonka korroosiokestävyys on taattu. Pitkäikäisen katon viimeistelevät oikein valitut kateruuvit, joiden pinnoitus vastaa korroosiokestävyydeltään kattopellin pinnoitusta. Kolmikerrospinnoitteiselle kattopellille oikea valinta on tietysti kolmikerrospinnoitettu kateruuvi.
20172_48354.jpg
Peltikaton pitkäikäinen kiinnitys
Yksi harhaluulo oli ja on yhä se, että sinkitys ja yksi pintamaalikerros riittää. Näin tehdyistä kattopelleistä maali kuoriutuu ja ruostuminen alkaa, toteaa Jorma Kinnunen.Korroosioon perehtynyt diplomi-insinööri Jorma Kinnunen kehitti 90-luvulla kattopeltien ruostumisongelmaan ratkaisun, josta tuli Pural-pinnoite silloiselle Rautaruukille. Kattojen nopea ruostuminen loppui siihen ja Jorman kehittämästä pinnoitteesta on tullut tämän jälkeen maalattujen kattopeltien uusi standardi. Kattopelleissä on nyt kestävä kolmikerrospinnoite. Jorman työ on tuottanut kestävinä kattoina laajasti näkyvää tulosta niin Suomessa kuin muualla maailmassa.Katon kiinnityksen kateruuveissa sama ongelmaKaikesta tiedosta ja kokemuksesta huolimatta katoille on asennettu ja asennetaan edelleen yhdellä ohuella pintamaalikerroksella maalattuja kateruuveja. Ruuvivalmistajien vakuutteluista ja jopa virheellisestä markkinoinnista huolimatta ne eivät kestä katolla niin kuin niiden kuuluisi. Ne eivät täytä katon kiinnitykselle asetettuja määräyksiä, sillä ne eivät kestä yhtä pitkään kuin kolmikerrospinnoitettu kattopelti. Tämän todisti myös HAMK:n (Hämeen Ammattikorkeakoulu, Ohutlevykeskus) tekemä proheesiotesti.
20173_48534.jpg
Suomen lakien ja euronormien mukainen peltikaton kiinnitys
Rakennusten suunnittelijoilla ja valvojilla on merkittävä osavastuu siitä, että peltikaton kiinnikkeet ovat määräysten mukaiset ja kelpoiset suunniteltuun käyttöön. Varminta ja helpointa on käyttää sellaisia ruuveja, jotka ovat kyseiseen käyttöön Suomessa virallisesti hyväksyttyjä. (Varmennettu Käyttöseloste TRY – 118 – 2012)
20191_55863.jpg
Talvi on paras aika tehdä taloyhtiön katon kuntoarvio
Vesivekin työmiehet eivät pakkasessa hyydy, vaan kuntoarviot ja remontit pyörivät yhtä lailla talvikuukausinakin. Itse asiassa talvi on mitä mainiointa aikaa tarkistuttaa taloyhtiön katon kunto. Taloyhtiön hallituksen sekä isännöitsijän lainsäädännössä määritellyn huolellisuusvelvoitteen täyttymiseksi kannattaa hyödyntää asiantuntijoita. Kun toimit ripeästi, saat katon kuntoon kevääksi ja voit huoletta ottaa vastaan kevään sulamisvedet ja putoavat lumikuormat.
20159_44466.jpg
Tiilikatto on kestävä ja helppohoitoinen
Kattotiiliä on käytetty jo tuhansia vuosia. Sille on yksi hyvä syy. Katosta tulee kestävä, turvallinen ja tyylikäs. Katon toiminnan ymmärtäminen voi olla ensimmäinen askel täydellisen katon luomiseen.
20191_56040.jpg
Lunta katolla?
Suomen ympäristökeskus (SYKE) seuraa aktiivisesti maaston lumikuormaa ja ylläpitää ajankohtaista tietoa sekä reaaliaikaista laskentaa lumikuormasta verkkosivuillaan. Rakennevioista johtuvia isojen hallien kattojen sortumia esiintyy usein alkutalvesta lumikuorman ylittäessä 100 kg/m2 tai runsaiden sateiden jälkeen, kun lumikuorma kasvaa nopeasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton