• Etusivu
  • Remontti

Peltikaton pitkäikäinen kiinnitys

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kingi Oy
Julkaistu 21.02.2017Päivitetty 04.10.2018
20172_48354.jpg

Yksi harhaluulo oli ja on yhä se, että sinkitys ja yksi pintamaalikerros riittää. Näin tehdyistä kattopelleistä maali kuoriutuu ja ruostuminen alkaa, toteaa Jorma Kinnunen.

Korroosioon perehtynyt diplomi-insinööri Jorma Kinnunen kehitti 90-luvulla kattopeltien ruostumisongelmaan ratkaisun, josta tuli Pural-pinnoite silloiselle Rautaruukille. Kattojen nopea ruostuminen loppui siihen ja Jorman kehittämästä pinnoitteesta on tullut tämän jälkeen maalattujen kattopeltien uusi standardi. Kattopelleissä on nyt kestävä kolmikerrospinnoite. Jorman työ on tuottanut kestävinä kattoina laajasti näkyvää tulosta niin Suomessa kuin muualla maailmassa.

Katon kiinnityksen kateruuveissa sama ongelma

Kaikesta tiedosta ja kokemuksesta huolimatta katoille on asennettu ja asennetaan edelleen yhdellä ohuella pintamaalikerroksella maalattuja kateruuveja. Ruuvivalmistajien vakuutteluista ja jopa virheellisestä markkinoinnista huolimatta ne eivät kestä katolla niin kuin niiden kuuluisi. Ne eivät täytä katon kiinnitykselle asetettuja määräyksiä, sillä ne eivät kestä yhtä pitkään kuin kolmikerrospinnoitettu kattopelti. Tämän todisti myös HAMK:n (Hämeen Ammattikorkeakoulu, Ohutlevykeskus) tekemä proheesiotesti.

Ruostuva kateruuvi lyhentää katon ikää

Peltikaton koko suunniteltu kestoikä määräysten mukaan on 50 vuotta. Ulkonäön osalta katto vaatii tänä aikana toki huoltoa ja ensimmäinen huoltomaalaus on toivottavaa tehdä noin 25 vuoden kuluttua. On tapauksia, joissa ruuvit ovat kuitenkin jo 5 vuoden kuluttua kannastaan täysin ruostuneet. Ruostumisen lisäksi huono ruuvi aiheuttaa asennuksessa naarmuja kattopeltiin. Naarmujen paikkamaalaus useimmin laiminlyödään työläänä työvaiheena, jolloin hyväkin kattopelti ruostuu nopeasti vaihtokuntoon. Kattopellin takuu luonnollisesti raukeaa ruostuvien ruuvien aiheuttamien pintavaurioiden vuoksi.

Vuotavat ruuvit aiheuttaneet myös kosteusvaurioita

Suomessa on havahduttu myös huonojen kiinnikkeiden aiheuttamiin kattovuotoihin ja niistä syntyviin kosteusvaurioihin. – Meidän kunnassa meillä on ongelma noiden vanhojen ruuvien kanssa. Tiivisteet ovat kestäneet noin 13 vuotta ja nyt katot vuotavat, kertoo Vöyrin kunnan rakennustarkastaja Peter Rex. Kateruuvien vuodon syynä on ruosteen lisäksi ruuvien huonot tiivisteet. Halvasti tehdyn ruuvin aluslaatta ruostuu, huono tiiviste kovettuu ja haurastuu, jolloin katto alkaa vuotaa.

Kateruuvin kehittäminen oli peltiä vaativampi

Jorman patentoiman pinnoiteratkaisun ansiosta Suomessa on nyt ulkokäyttöä C3- ja jopa C4-ilmastorasitusluokissa kestävä kateruuvi. Kateruuvi oli peltiä haastavampi työ, koska sille piti kehittää koko pinnoitusmenetelmä. Yhdessä Kingi Oy:n Jari Lehtolan kanssa syntyi kateruuvi, joka kestää myös asennuksen ja jonka patentoitu Pikakärki tekee asennuksesta huippunopeaa peltiä naarmuttamatta. Myös tiivisteen kumiseos on tarkasti valittu. Vuosien testausten tuloksena syntyi maailman paras kateruuvi KINGI®, jolle annetaan myös parhaat takuut; 20 vuotta ruostumattomuudelle, 30 vuotta vuotamattomuudelle ja 50 vuotta poikkiruostumattomuudelle. - Vanha kansa sanoo: Jos katto pitää, talo kestää! Kingin ansiosta nyt myös katon kiinnitys on hyväksytty ja koko katto on säänkestävä niin kuin pitääkin, iloitsee Jorma.

20172_48357.jpg
Kingi Oy
Remontti
vesikatto
kiinnitys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20187_53873.jpg
Jatka katon käyttöikää vaihtoruuveilla
Valitettavan usein katon kiinnittämiseen käytetyt naulat ja ruuvit ovat katon heikoin lenkki. Niiden huonon kunnon vuoksi vaihdetaan turhan usein koko katto. KINGI® vaihtoruuvi™ on suunniteltu jatkamaan peltikaton kestoikää pellin mukaiseksi.
20178_49900.jpg
Insinöörien kateruuvivalinta omalle katolle
Kesällä 2016 porilainen rakennusalan yrittäjä, insinööri Seppo Kaarnamo huomasi, että hänen valvomallaan kattotyömaalla käytettiin aikaisemmasta poikkeavaa kateruuvia. Kattourakoitsijan työnjohtaja esitteli Kaarnamolle uuden, rakennusmääräykset täyttävän ja ulkokäyttöön ainoana Suomessa hyväksytyn* kateruuvin. Se oli Kingi® . Kateruuvin ominaisuudet vakuuttivat Kaarnamon siinä määrin, että hän halusi sen ehdottomasti omaan tulevaan projektiinsa; ystävänsä, rakennusalalta jo eläkkeelle jääneen Seppo Saarivirran kodin uudelle katolle.
201611_47698.jpg
Näin saat takuulla pitkäikäisen peltikaton
Oikein asennetun peltikaton kestoikä on hyvinkin 20 vuotta. Sen saavuttaa, kun katto on huolella suunniteltu ja katolle on valittu parhaat materiaalit. Paras katemateriaali on yleisesti käytetty kolmikerrospinnoitettu kattopelti, jonka korroosiokestävyys on taattu. Pitkäikäisen katon viimeistelevät oikein valitut kateruuvit, joiden pinnoitus vastaa korroosiokestävyydeltään kattopellin pinnoitusta. Kolmikerrospinnoitteiselle kattopellille oikea valinta on tietysti kolmikerrospinnoitettu kateruuvi.
20194_57361.jpg
Ainoa kattoremontti, joka tehdään 100 %:sti kotimaisissa käsissä
Taloyhtiön katto- ja ränniremontti on tärkeää tehdä turvallisuudesta huolehtien sekä tehokkaasti niin, että rakenteet ovat sään armoilla mahdollisimman vähän aikaa. Vesivek on ainoa kattoremonttiyritys, jolla on koko tuotanto- ja toimitusketju omissa – ja 100 %:sti kotimaisissa käsissä. Asiakkaalle se merkitsee turvallisuutta, vaivattomuutta ja laatua.
202110_72861.jpg
Taloyhtiön kattoremontissa tiilikatto on kannattava valinta
Maailmanmarkkinat ei ole päästänyt rakentajia tai remontoijia nyt helpolla. Rakennustarvikkeiden kysyntä on kasvanut ja samoin myös hinnat. Hurja nousu näkyy eniten teräksen hinnassa.Kustannusten nousun takia taloyhtiön kattoremonttia ei kuitenkaan kannata jättää tekemättä. Jos katto vuotaa, niin siitä syntyvät kustannukset peittoavat raaka-aine ja työkustannukset joka tapauksessa. Tiilikatto on nyt erittäin houkutteleva vaihtoehto, koska sen hinta on pysynyt koko ajan tasaisena.Tiilikatto on taloudellinen valinta, koska se nostaa kiinteistön arvoa ja sen urakkakustannukset ovat alhaiset. Mahdolliset vaurioituneet tiilet voidaan vaihtaa uusiin, mikä taas pidentää tiilikaton käyttöikää.Mikä olisikaan parempi ajankohta miettiä taloyhtiön kattoremonttia. Pyydä tarjous jo tänään!Pyydä tarjous
20198_59496.jpg
Vältä taloyhtiön kattoremontissa nämä viisi virhettä!
Harkitaanko taloyhtiössänne kattoremonttia? Tai onko epäilys, että kattoturva ei kiinteistössänne ole rakennusmääräysten edellyttämällä tasolla? Varsinkin jos puhutaan koko katon saneerauksesta, on kyseessä yleensä mittava projekti, ja taloyhtiön vastuuhenkilöillä on monia näkökohtia punnittavana. Huomioimalla seuraavat seikat varmistetaan mahdollisimman sujuva urakka ja laadukas lopputulos.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton