• Etusivu
  • Remontti

Keittiön uudistaminen käy vaivattomimmin putkiremontin yhteydessä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 26.01.2010
20101_20057.jpg

Taloyhtiön putkiremontti luo hyvät edellytykset asunnon keittiöremontin teettämiseen "yksillä pölyillä". Puustellin suunnittelupalvelulle putkiremontin yhteydessä keittiönsä vaihtavat asukkaat ovatkin merkittävä asiakasryhmä.

Talossa tehtävä putkiremontti toimii yhtä lailla keittiöremonttien jarruna kuin lähtölaukauksenakin: Jos on tiedossa, että taloon tulee putkiremontti, isoja remontteja asunnossa ei haluta tehdä ennen putkiremontin mukanaan tuomaa myllerrystä. Niinpä moni odottaa putkiremontin tuloon asti, ja laittaa sitten sen yhteydessä muutkin remontoinnin kohteet kuntoon.

Suunnittelu kannattaa tehdä kuitenkin hyvissä ajoin. Puustellissa maksuton mittauspalvelu ja vuoden hintatakuu auttavat keittiöremontin ajoittamisessa sopivaan ajankohtaan. Tarkkaa remontin ajankohtaa ei tarvitse tietää vielä siinä vaiheessa, kun keittiötä ryhdytään suunnittelemaan.

Vuoden hintatakuu ajoituksen apuna

Lauri Jalkanen Puustellista kertoo suunnittelun alkavan aina kotikäynnistä. Keittiöstä otetaan kotikäynnillä täsmälliset mitat, joiden pohjalta keittiöstä tehdään tarkat tekniset pohjakuvat. Kotikäynti, mittaus ja suunnittelu ovat maksuttomia. Asiakkaalle lasketaan suunnittelun yhteydessä myös remontin tarkka hinta.

Keittiöremontin teettämistä putkiremontin yhteydessä puoltavat monet hyödyt. Sen lisäksi, että remonteista selvitään "yksillä pölyillä", asunnon omistajalle syntyy säästöjä putki- ja keittiöremontin töiden samanaikaisuudesta: keittiöremontin hananvaihdossa ei tarvita putkimiestä erikseen, jos tämä on paikalla putkiremontin vuoksi. Samoin sähkötöissä voidaan usein hyödyntää remonttien samanaikaisuutta riippuen putkiremontin toimintatavasta ja –mallista. Putkiremontin takia vanhat keittiökalusteet joudutaan tavallisesti joka tapauksessa purkamaan joko osittain tai kokonaan, mikä on oikealla ajoituksella pelkkää säästöä keittiöremontissa, kun purkutyöt tehdään yksillä pölyillä ja kustannuksilla.

20101_20058.jpg
20101_20059.jpg

Puustelli huolehtii töiden yhteensovittamisesta

"Silloin kun keittiöremontti ajoitetaan putkiremontin yhteyteen, sovimme putkitöistä vastaavan urakoitsijan kanssa, mitä tehdään ja kuka tekee. Puustellin asentajat eivät missään tapauksessa halua olla putkiremontin tekijöiden tiellä, vaan sovitamme aikataulut ja työvaiheet järkevällä tavalla yhteen. Pitkään alalla toimineen yrityksen etuja ovat selkeät prosessit. Pystymme hallitsemaan putkiremontin yhteydessä toteutettavan keittiöremontin vuosikymmenien projektikokemuksella", Jalkanen toteaa.

Myös keittiöremontin rahoitus järjestyy Puustellin ja yhteistyökumppani Pohjola Pankki Oyj:n kautta. Asiakas voi itse valita, millaisissa erissä haluaa maksaa keittiönsä. Maksimissaan maksuaikaa on seitsemän vuotta. Asennustyökuluista 60 prosenttia (omavastuu vähennettynä) voi hyödyntää kotitalousvähennyksessä.

Puustellin suunnittelupalvelu kattaa kokonaispaketin: mittavastuun, tarkat tekniset pohjakuvat keittiöstä, toiminnallisuuden suunnittelun, kuten kaappikorkeudet ja kulmaratkaisut sekä tuotevalinnat: hanat, kylmäkalusteet, kodinkoneet, altaat, jätejärjestelmät, valaisimet ja liesituulettimet. Asiakaskohtaisesti vanhaa integroidaan uuteen, mikäli taloudessa on esimerkiksi hyvät kylmälaitteet tai muita kodinkoneita, joita ei haluta vaihtaa keittiöremontin yhteydessä.

Takaisin Puustelli-keittiöt tuotemappiin....

20101_20060.jpg
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202211_79957.jpg
Miksi huoneistotieto­järjestelmään kannattaa siirtyä juuri nyt?
Ennen vuotta 2019 perustettujen asunto-osakeyhtiöiden täytyy siirtyä huoneistotietojärjestelmään vuoden 2023 loppuun mennessä. Siirtyminen vaatii taloyhtiön hallituksen päätöksen ja tehdystä siirrosta on ilmoitettava osakkeenomistajille.
20236_82003.jpg
Hallituksen vastuu yhtiön ja osakkaiden omaisuudesta?
Asuntoyhtiössämme (osakeyhtiölaki kyseessä) hallitus ei ole ryhtynyt tarvittaviin toimenpiteisiin yhtiön kunnostamiseksi, vaikka viat on tiedostettu jo vuosia. Mikä on yhtiön hallituksen vastuu kiinteistön eli yhteisen omaisuuden hoidosta? Kokouksessa kyllä luvataan hyvää ja kaunista mutta asioiden hoitaa siirretään uudelleen ja uudelleen, vuodesta toiseen. Hallitus vetoaa rahanpuutteeseen, jota kuitenkin pankista saa, jos hakee.Yhtiön rakenne senkun rapisee ja nyt huoli painaa, että asunnon sijoitus häviää leväperäisen hoitamattomuuden vuoksi. Mitä keinoja osakkailla on? Äänivähemmistö haluaa kunnostaa kiinteistöä, mutta hallitus ei tee mitään asian hyväksi? Yhtiötä pyörittää ennestään jo huonosti pärjänneet yrittäjät äänienemmistöllään.Miten toimisimme, että saisimme hallituksen tekemään kaikkia osakkaita miellyttäviä päätöksiä? Ovatko lakimiehet ainoa apu?
Kansi ja artikkeli
Omataloyhtiö.fi-lehti
Omataloyhtiö.fi lehdistä voit lukea muun muassa taloyhtiöiden isojen ja pienten korjaustoimenpiteiden suunnitteluista, toteutuksista sekä lopputuloksista. Tutustu alla olevien linkkien kautta jo ilmestyneisiin Omataloyhtiö.fi-lehden numeroihin.
20193_56499.jpg
Espoolainen kerrostaloyhtiö säästi yli 10 % lämmityskuluissa
Älykäs lämmityksenohjausjärjestelmä tasoittaa kiinteistön lämpötiloja reaaliaikaisten tietojen ja sääennusteiden perusteella.
202011_67558.jpg
Kiinnitä huomio huonelämpötilaan ja energiankulutukseen
Energiankulutusta ja energiankäyttöä kannattaa seurata. Vain siten voi vaikuttaa kulutukseen ja säästää kustannuksissa, niin asukkaan kuin koko taloyhtiön. Lämpöindeksi kertoo taloyhtiölle, paljonko lämmitysenergiaa on käytetty tilojen ja käyttöveden lämmittämiseen rakennuskuutiometriä kohden. Lämpöindeksi on normeerattu vastaamaan keskimääräisiä säätietoja ja näin ollen saadaan hyvinkin vertailukelpoiset tulokset eri vuosien välille. Taloyhtiöille onkin tärkeää verrata omia kulutustietojaan keskimääräisiin kulutustietoihin.
202210_67452.jpg
Hallitse hulevesi - katoilla ja pihoilla!
Hulevesien vaikutusten vähentämiseen kuuluu sadeveden pidättäminen jo katoilla ja imeyttäminen pihoilla. Viherkatot pidättävät ja käsittelevät vettä siellä, missä hulevesi syntyy! Viherkattojen avulla voidaan pienentää valuntahuippuja, koska valunta viivästyy ja kokonaisvalunta yli puolittuu veden imeytyessä viherkattoon ja haihtuessa siitä takaisin ilmaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton