• Etusivu
  • Remontti

Kerro mielipiteesi Hankekoulusta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 18.03.2014
12_P_76650.jpg

Haluamme kuulla mielipiteesi siitä, miten onnistuimme Hankekoulussa.

Vastaathan alla olevaan kyselyyn, kiitos.

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20236_82063.jpg
Lumityöt aiheuttavat päänvaivaa - mikä avuksi?
Rivitaloyhtiömme vastapäätä, kadun toisella puolella olevalla rivitaloyhtiöllä on tapana työntää lumet piha-alueiltaan meidän tontillemme, koska heillä itsellään rinnetontillaan ei ole lumelle tilaa lainkaan. Lisäksi kaupungin aurat työntävät lumet kadulta meidän tontillemme.Meillä on tilavampi tontti, mutta itsekin joudumme lumisina talvina ongelmiin lumen kanssa. Suuret lumimassat tuhoavat myös pihaistutuksemme. Naapuriyhtiön ihmisille on useita kertoja huomautettu asiasta. He sanovat, että muuta vaihtoehtoa ei ole. Mikä neuvoksi?
20204_64110.jpg
Kun remontissa kaikki menee pieleen - nämä huomioimalla vältät paljon ongelmia
Artikkeli perustuu Markus Talvion luentosarjaan ja on lyhennelmä suuremmasta kokonaisuudesta.
20226_78575.jpg
Onko talkoisiin pakko osallistua?
Kesällä on hyvää aikaa siistiä omia ja yhteisiä tiloja. Talkoot herättävät kuitenkin monia tunteita. Samalla kun toinen riemuitsee sosiaalisesta tapahtumasta, toinen käpertyy tiukemmin sohvan nurkkaan. Onko talkoisiin kuitenkin pakko osallistua? Mitä sitten, jos en menekään?
20176_49590.jpg
Vaihda suodattimet siitepölykauden jälkeen
Suomessa pitkä siitepölykausi aiheuttaa yhden kuormituspiikin ilmanvaihdon suodattimille. Kun suodatin likaantuu liikaa, sen suodatusteho laskee. Tällöin huoneisiin tulevan raittiin ilman määrä tippuu jyrkästi, varsinkin painovoimaisessa ilmanvaihdossa. Tämä aiheuttaa tunkkaisuutta. Koneellisessa ilmanvaihdossa tukkeutunut suodatin rasittaa lisäksi ilmanvaihtokonetta. Oikea hetki vaihtaa suodattimet on siitepölykauden päättyessä. Näin estetään niiden ylikuormitus ja varmistetaan riittävä raittiin ilman tulo. Ilmanvaihto on hyvä huoltaa myös mökillä, sillä se auttaa rakennuksia pysymään paremmassa kunnossa. Hyvälaatuisiin suodattimiin panostaminen kannattaa. Hintaerot ovat olemattomia, mutta vaikutus sisäilman laatuun suuri.
20106_22478.jpg
Vesivahinko huoneistossa
Huonosti tehty kylpyhuoneremontti voi tulla ilmi useita vuosia remontin jälkeen. Vuonna 1990 rakennetussa rivitaloyhtiössä kävi juuri näin. Syynä vesivahinkoon oli huolimattomasti tehty kylpyhuoneen lattian laatoitustyö.Vahinko tuli ilmi, kun asunto vaihtoi omistajaa. Entinen omistaja oli uusinut kylpyhuoneen lattian vuonna 1997. Tällöinen omistaja osti työn ulkopuoliselta urakoitsijalta. Rivitalojen alkuperäiset kylpyhuoneet olivat laatoitetut seiniltä ja lattiamateriaalina oli käytetty märkätiloihin tarkoitettua muovimattoa, joka toimi samalla varsinaisena vesieristeenä kylpyhuoneessa.
20228_79427.jpg
Maaviileä on edullisin viilennysmuoto taloyhtiöön
Maaviilennys kannattaa hankkia taloyhtiöön samanaikaisesti maalämpöön siirtymisen yhteydessä, sillä tällöin se on toteutettavissa helposti ja kustannustehokkaasti. Maaviileän käyttö on edullista, koska viileyttä siirretään maasta asuntoihin vähäisellä sähkönkulutuksella.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton