• Etusivu
  • Remontti

Kerrostalon kattoremontti valmistui kahdessa viikossa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vesivek Oy
Julkaistu 29.04.2021
20214_70310.jpg

Korkeissa kohteissa kattoturvan tulee täyttää ympäristöministeriön asetukset rakennuksen käyttöturvallisuudesta. Kauppapuistikkoon asennettiin Vesivekin Varma-lumiesteet, LK2-mukaiset kattosillat sekä lapetikkaat.

Vaasassa sijaitseva AsOy Kauppapuistikko 10 sai uuden Vesivek-katon viime kesänä. Kerrostalon kattoremontti vilkkaasti liikennöidyllä ja tiiviillä keskusta-alueella ei kuulosta ihan perusprojektilta, mutta urakka eteni suunnitellusti ja valmistui kahdessa viikossa. Vesivekin paikallinen asiantuntija Mikko Kivimäki kertoo projektin etenemisestä:

– Urakassa oli paljon etukäteisvalmistelua ja huomioitavia yksityiskohtia. Naapurustossa on kymmenisen yritystä, joita kaikkia tiedotettiin henkilökohtaisesti remontin aikataulusta. Näin mm. viereinen lääkärikeskus pystyi infoamaan omia tavarantoimittajiaan, niin ettei kriittisiä katkoja syntynyt.

Katso video Kauppapuistikon kattoremontinsta

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Kaupungilta haettiin tarvittavat katuluvat. Oleellista oli myös varmistaa, että remontin aikanakin kerrostalosta olisi turvalliset ja vaivattomat poistumistiet kaikissa tilanteissa. Rakennustelineisiin lisättiin turvaverkko ylimmän työtason reunalle, jotta katolta mahdollisesti putoavat materiaalit eivät missään tilanteessa pääsisi putoamaan maahan asti aiheuttaen vaaratilanteita.

Mikko huomauttaa, että Vesivekin asennuskonseptin vahvuudet ovat omimmillaan juurikin tällaisissa vaativimmissa kohteissa. Asentajilla on selkeä keskinäinen työnjako, ja tuttu tiimi on hitsautunut toimimaan yhdessä. Lisäksi kohteessa on aina riittävä miehitys ja jokainen työvaihe on suunniteltu ja hiottu loppuun asti. Kun kaikki tuotteet tulevat omilta tehtailta, ei materiaalitoimituksetkaan muodostu pullonkaulaksi.

– Nosturityöskentelyn ja kuskin rooli on tällaisessa kohteessa todella merkittävä. Pitää olla kokemusta ja ymmärrystä, miten puomia liikutellaan korkealla ja ahtaissa tiloissa. Lisähaasteen asetti se, että nosturia ei saanut sisäpihalle vaan jouduimme työskentelemään viereiseltä kadulta käsin.
Mikko Kivimäki

Valvojana työmaalla toimi Ari Karppinen, joka kertoo remontin hoituneen luvatussa aikataulussa ja tilaajan puolelta kaikin puolin sujuvasti.

– Vaikka nosturien takia jouduttiin vuokraamaan katutilaa, niin en kuullut mitään narinoita isännöitsijöiltä tai yrityksiltä. Turvallisuuskin oli varmistettu kaikin tavoin.

Ari lisää, että järeistä nostureista ja ahtaista työskentelyoloista huolimatta mitään vaurioita tai osumaa ei sattunut.
– Kyllähän täällä keskustassakin täytyy pystyä tällaiset hommat hoitamaan, toteaa Ari lopuksi.

Lue lisää kerrostalojen kattoremonteista

Vesivek Oy
Remontti
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20191_55863.jpg
Talvi on paras aika tehdä taloyhtiön katon kuntoarvio
Vesivekin työmiehet eivät pakkasessa hyydy, vaan kuntoarviot ja remontit pyörivät yhtä lailla talvikuukausinakin. Itse asiassa talvi on mitä mainiointa aikaa tarkistuttaa taloyhtiön katon kunto. Taloyhtiön hallituksen sekä isännöitsijän lainsäädännössä määritellyn huolellisuusvelvoitteen täyttymiseksi kannattaa hyödyntää asiantuntijoita. Kun toimit ripeästi, saat katon kuntoon kevääksi ja voit huoletta ottaa vastaan kevään sulamisvedet ja putoavat lumikuormat.
20105_21716.jpg
Sadevesijärjestelmän kuntokartoitus
Sadevesijärjestelmien oletettu käyttöikä on noin 30 vuotta. Materiaalista ja pinnoitteesta riippuen voi uusiminen tulla ajankohtaiseksi jo aiemminkin. Tavoitteellisen käyttöiän saavuttamiseksi on räystäskourut syytä huoltaa kaksi kertaa vuodessa. Liasta aiheutuvat rasitukset voivat paitsi vahingoittaa materiaalia myös muuttaa kaatojen suuntaa, jolloin järjestelmä ei toimi toivotulla tavalla. Kuntokartoitus sadevesijärjestelmän osalta on syytä hoitaa hyvissä ajoin.Jätä yhteydenottopyyntö Vesivekille
20111_23936.jpg
Sadevesijärjestelmä ja kattoturvatuotteet kuntoon edullisesti talvella!
Mikäli haluat remontoida sadevesijärjestelmäsi ja kattoturvatuotteesi edullisemmin, voit käyttää talvietua.Talvietu koskee yksityisiä rakentajia/saneeraajia sekä asunto-osakeyhtioissä tehtyjä sopimuksia.Talviedun, -10% saat, kun työ suoritetaan tammi- huhtikuun välisenä aikana ja kauppa on myyjän kanssa sovittu ennen maaliskuun loppua.Haluamme turvata ammattitaitoisten asentajiemme talvityöllisyyden ja romuttaa ajatuksen talvityön vaikeuksista. Talviedusta saat lisätietoa Vesivekin myyjiltä.Jätä yhteydenottopyyntö tästäLue lisää sadevesijärjestelmistä
Vaihtoruuvi katolle
Jatka katon käyttöikää vaihtoruuveilla
Valitettavan usein katon kiinnittämiseen käytetyt naulat ja ruuvit ovat katon heikoin lenkki. Niiden huonon kunnon vuoksi vaihdetaan turhan usein koko katto. KINGI® vaihtoruuvi™ on suunniteltu jatkamaan peltikaton kestoikää pellin mukaiseksi.
20159_44466.jpg
Tiilikatto on kestävä ja helppohoitoinen
Kattotiiliä on käytetty jo tuhansia vuosia. Sille on yksi hyvä syy. Katosta tulee kestävä, turvallinen ja tyylikäs. Katon toiminnan ymmärtäminen voi olla ensimmäinen askel täydellisen katon luomiseen.
20191_56040.jpg
Lunta katolla?
Suomen ympäristökeskus (SYKE) seuraa aktiivisesti maaston lumikuormaa ja ylläpitää ajankohtaista tietoa sekä reaaliaikaista laskentaa lumikuormasta verkkosivuillaan. Rakennevioista johtuvia isojen hallien kattojen sortumia esiintyy usein alkutalvesta lumikuorman ylittäessä 100 kg/m2 tai runsaiden sateiden jälkeen, kun lumikuorma kasvaa nopeasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton