• Etusivu
  • Osakas

Korjausrakentaminen-tapahtuma - Taloyhtiöt ja isännöitsijät

Rakentajan toimitus
Julkaistu 15.01.2015Päivitetty 20.06.2023
4_P_82345.jpg

KORJAUSRAKENTAMINEN 2019 - tapahtuma järjestetään tiistaina 29.1.2019 Helsingin Messukeskuksessa klo 9-16. Tapahtuma kokoaa yhteen korjausrakentamisen ammattilaiset ympäri Suomen. Päivän päätteeksi rentoudutaan After Workin merkeissä klo 16-17.

Ilmoittaudu täältä!

Info

Info

Taloyhtiöt ja isännöitsijät -lava

10:00 Miten lähiötalo uudistuu - arkkitehtiopiskelijat ideoivat. Arkkitehtiopiskelijakilpailun palkintojen jako
Toni Pakkala, puheenjohtaja, Julkisivuyhdistys r.y.

10:30 Radon uudessa säteilylainsäädännössä
Olli Holmgren, ylitarkastaja, Säteilyturvakeskus - STUK

10:50 ABLOY PULSE, taloyhtiön digitaalinen kulunhallintajärjestelmä
Lauri Rauhala, avainasiakaspäällikkö, Abloy Oy

11:45 Ratkaisuja taloyhtiön hallintaan ja korjaushankkeisiin
Heidi Uusitalo, päätoimittaja, Omataloyhtiö.fi

12:10 Taloyhtiöiden kosteusongelmista ikuisesti eroon SafeDrying-kuivatusjärjestelmällä
Esa Tommola, hallituksen puheenjohtaja, SafeDrying Oy

12:35 Mistä tunnistaa hometalon?
Mervi Ahola, Toiminnanjohtaja, Sisäilmayhdistys ry

13:00 Tuloilmaikkunat edistämässä rakennuksen ja asukkaiden terveyttä
Tomi Tarpio, asiantuntija, Dir-Air Oy

14:25 Korjaushankkeiden rahoitus taloyhtiössä ja luottokelpoisuuskysymykset
Keijo Kaivanto, asiamies, varatuomari ja opetusneuvos, Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry

14:50 Näin putkiremontti menee putkeen
Timo Nummela, toimitusjohtaja, Vesinummela Oy

15:15 Vuoden Putkiremontti -kilpailun voittajien julkistus ja palkintojen jako

16:00 Korjausrakentaminen 2019 Afterwork kahvila-alueella

Osakas
ammattilaisille
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Laskujen hyväksyntä
Toimenpiteet:Urakoitsija tai toimittaja esittää sopimusten mukaiset laskut kahtena kappaleena hyväksyttäväksi työmaan valvojalle, joka tarkastaa laskujen sopimuksenmukaisuuden, merkitsee laskuihin saapumispäivämäärän, tarkastuspäivämäärän ja laskun eräpäivän. Työmaapäällikkö hyväksyy laskut kuittauksellaan. Työmaa toimittaa hyväksytyt laskut yhtenä kappaleena tilaajalle jatkokäsittelyä varten. Sopimusten maksamiskäytäntönä pidetään pääsääntöisesti 14 pv netto. Myös pitemmät maksuajat saattavat tulla kysymykseen, mikäli urakoitsija / toimittaja on tarjouksessaan sitä esittänyt. Eräpäivä lasketaan työmaan laskun hyväksymispäivämäärästä (ei laskun päiväyksestä). Projektipäällikkö kirjaa laskut reaaliaikaisesti urakoittain laskujen seuraamisjärjestelmäänsä. Tilaaja ei maksa kohteen laskuja ilman, että niissä on projektipäällikön kuittaus.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Laskujen hyväksymismerkinnätHyväksyntä:Valvoja sekä projektipäällikkö
Asbestipurkajat työssä
Asbestia sisältävien rakenteiden purku kuuluu ammattilaiselle
Asbestiksi kutsutaan kuitumaisia silikaattimineraaleja. Nämä kuuluvat serpentiineihin tai amfiboleihin. Asbestilajeja ovat krysotiili, krokidoliitti, amosiitti, antofylliitti, tremoliitti ja aktinoliitti. Kaikki asbestilajit ovat terveydelle vaarallisia. Kuitumaista asbestia terveysvaikutuksiltaan muistuttaa myös erioniitti, joka on erikseen mainittu valtioneuvoston säädöksissä asbestityöstä.Uusi asbestilainsäädäntö voimaan vuoden 2016 alussa – mitä pitää huomioida?
20218_72006.jpg
Eero Saikkoselle rakennusneuvoksen arvonimi
Tasavallan presidentti on myöntänyt VILPE Oy:n perustajalle, rakennusmestari Eero Saikkoselle rakennusneuvoksen arvonimen. Kesäkuussa myönnettiin 50 arvonimeä, joista rakennusneuvoksia oli kaksi. Vuodesta 1943 asti nimettyjä rakennusneuvoksia on Suomessa alle 200.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakan täydennykset ja lisäselvitykset
Toimenpiteet:Urakkalaskennan aikana urakoitsijoiden mahdollisesti esittämien lisäkyselyjen aiheuttamat täsmennykset tai suunnittelijoiden havaitsemat suunnitelmien täsmennystarpeet toimitetaan kirjallisesti kaikille urakoitsijoille siten, että ne ovat urakoitsijoilla riittävän ajoissa ennen tarjouksen jättämisajankohtaa. Mahdollinen laskenta-ajan jatkamistarve päätetään täydennysten ja lisäselvitysten toimituksen yhteydessä.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Tarjouspyyntöjen täydennysasiapaperitHyväksyntä:Projektipäällikkö
202210_73809.jpg
Onnistunut suunnittelu yhdisti historiallisen kohteen ja uudet luhtitalot
Lue, mitä suunnitteluryhmältä vaadittiin, kun kaavassa suojeltu historiallisesti arvokas talo haluttiin saneerata perusteellisesti ja muuttaa seitsemän huoneiston asuinrakennukseksi. Komean vanhan tiilirakennuksen viereen haluttiin lisäksi rakentaa kaksi luhtikerrostaloa 12 asuinhuoneistolla. Tämä kaikki edellytti kaavamuutosta ja arkkitehdin taidonnäytteenä uudisrakentamisen sovittamista mitä kauneimpaan kulttuuriympäristöön.
20111_23976.jpg
Isännöinti ei ole pelkästää rakennuksen huoltoa
Asuntoministeri Jan Vapaavuori on koonnut selvitysryhmän, jonka tarkoituksena on selvittää erityisesti isännöinnin nykytilanne sekä toimialan kehittymiseen liittyvät esteet.Selvitysryhmä koostuu KTT Kaj Hedvallista, KTM Tuuli Kaskisesta sekä FM Matias Johanssonista. Tehtävän selvityksen perusteella ehdotetaan toimenpiteitä isännöintipalveluiden kehittämiseksi. Nykyisistä isännöitsijöistä merkittävä osa jää eläkkeelle lähivuosina.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton