• Etusivu
  • Remontti

Kuntoarvio on nyt muokattava korjaussuunnitelma

Rakentajan toimitus
Julkaistu 20.05.2011Päivitetty 12.03.2014
20115_26120.jpg

Näin Omataloyhtiö.fin kuntoarvio toimii

Syötä taloyhtiön perus- sekä rakennetiedot osa-alue kerrallaan. Kuntoarvio antaa automaattisesti asennusajaksi syöttämäsi rakennusvuoden, mutta mikäli jokin rakenneosista on peruskorjattu katsotaan sen elinkaaren alkavan alusta, syötä siis rakennusvuoden tilalle peruskorjausvuosi.

Mikäli rakenneosalle on tehty mittava määräaikaishuolto kuten maalaushuolto tai vastaava, merkkaa se kunnostusvuodelle varattuun sarakkeeseen.

Laskennalliseen korjaustarpeeseen perustuva yhteenveto

Syötettyäsi taloyhtiön rakennetiedot, saat eri rakenneosien oletettuihin käyttöikiin perustuvan arvion taloyhtiön korjaustarpeista. Heinäkuussa 2010 voimaan tullut uusi asunto-osakeyhtiölaki velvoittaa taloyhtiöiden hallituksia esittämään yhtiökokoukselle taloyhtiön tulevan korjaustarpeen. Omataloyhtiö.fi:n tarjoama kartoitus on erinomainen tapa aloittaa kuntokartoitusprosessi taloyhtiössä.

Graafinen yhteenveto:

Graafinen yhteenveto tuo taloyhtiösi laskennallisen peruskorjaustarpeen aikajanalle. Tässä vaiheessa hankkeiden ajoitus on täysin riippuvainen määrittämistäsi asennus-/peruskorjausvuosista.

20115_26105.jpg

Kirjallinen yhteenveto:

Graafisen yhteenvedon lisäksi saat kirjallisen vastineen taloyhtiösi laskennallisesta korjaustarpeesta. Kirjallinen osio ottaa huomioon myös syöttämäsi määräaikaishuollot ja näin ollen ilmoitta mikäli syytä mittavampaan huoltoon rakenneosan osalta on lähestymässä.

20115_26107.jpg

Kuntoarviosta korjaussuunnitelmaksi

Laskennallisen yhteenvedon jälkeen voi valita sekä ajoittaa taloyhtiösi korjaushankkeet täsmällisemmin, tähän vaiheeseen pääset klikkaamalla aikajana-kuvan alla olevaa "Toteutettavat hankkeet" -painiketta.

Kiinteistöt ovat yksilöitä ja rakenneosien vanheneminen on hyvin kohdekohtaista. Laskennallisen arvion lisäksi on taloyhtiössä syytä suorittaa kierros, jossa rakenneosien kuntoa arvioidaan silmämääräisesti. Päivityksen myötä käyttäjillä on nyt mahdollisuus muokata korjaushankkeiden ajoitusta aikajanalla.

Mahdollisuus lisäinformaatioon:

Valitessasi taloyhtiöllesi ajankohtaisia korjaushankkeita voit samalla ilmaista mielenkiintosi lisäinformaatiota kohtaan. Rastittamalla yhteydenottosarakkeeseen saat tietoa tulevasta hankkeesta hyvissä ajoin ennen hankkeen aloittamista. Osana hyvää hallitustyöskentelyä on riittävän varhainen korjaushankkeiden valmistelu.

20115_26108.jpg

Korjaussuunnitelmasta PTS-suunnitelmaksi

Suunnitelmallisuus korjaushankkeiden osalta voidaan ottaa osaksi kiinteistön hallintastrategiaa. Rakenneosien korjaustarpeen ajoittaminen kannattaa toteuttaa kuntoarvion avulla. Kuntoarvion perusteella voidaan laatia pitkän aikavälin suunnitelma eli PTS. PTS-suunnitelma sisältää paitsi rakenneosien kuntoarvion myös arvion korjaustarpeiden kiireellisyydestä sekä kustannuksista.

Palvelumme avulla voit ottaa yhteyttä eri ratkaisuntarjoajiin, jotka kertovat taloyhtiötäsi lähestyvälle korjaushankkeelle kustannusarvion. Kun arvio kustannuksista on selvillä voit liittää ne Omataloyhtiö.fin kuntoarvioon ja koota ne PTS-suunnitelmaksi.

Siirry Suorapalveluun saadaksesi kustannustietoa korjaushankkeista...

20115_26109.jpg

Kustannusten kohdistaminen:

PTS-suunnitelmaan syötettyjen kustannustenjakaminen edellyttää kokonaisosakemäärän syöttämistä. Kun tämä tieto on syötetty laskee ohjelma kullekin vuodelle osakekohtaisen korjausrasitteen.

20115_26110.jpg

Kuntoarvion tulostaminen

Päivityksen myötä on koko kuntoarvion tulostaminen PTS-suunnitelmineen tulostettavissa. Kuntoarvio-ikkunan oikeasta yläreunasta löytyy painike "PDF", jonka avulla saa tulostuskelpoisen kokonaisuuden laatimastasi kuntoarvioista.

Siirry kuntoarvioon...

20115_26111.jpg
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20235_81845.jpg
Hyvä pihasuunnittelu vastaa asukas­tarpeisiin sekä muuttuvaan ilmastoon
Taloyhtiöiden asukkaiden tarpeet, kuten myös pihojen käyttö, on muuttunut vuosien saatossa. Kaupunkien tiivistyessä ja ihmisten arjen muuttuessa helppohoitoisista asfalttipihoista halutaan vehreitä keitaita asukkaille sekä apuja ilmastonmuutoksen tuomiin haasteisiin. Jos taloyhtiöön on suunnitteilla remontteja, kannattaa niiden yhteydessä miettiä myös pihan toimivuutta ja panostaa pihasuunnitteluun. Kannattaa muistaa, että viihtyisä piha nostaa myös asunnon arvoa.
20149_40793.jpg
Puuttuuko hyllystäsi jokin tietty RIL-opas?
Onko sinulla jo käytössäsi kaikki työssäsi tarvittavat RIL-oppaat? Nyt uusimmat RIL-oppaat on mahdollista saada Rakentaja.fi Verkkokaupan kautta. Osa Verkkokaupan kautta saatavista kirjoista on uudistettuja sekä korvaavia teoksia aiemmin ilmestyneille.Tutustu alla oleviin esittelyihin ja tilaa hyllyysi puuttuva opas.Voit tilata uusimmat RIL oppaat nyt Rakentaja.fi Verkkokaupan kautta
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Vastuunjako paritaloyhtiössä, voidaanko muuttaa?
Asun 70-luvun paritalossa, jossa on suullisesti sovittu että korjaukset tehdään omalle puolelle omin varoin.Kummassakin asunnossa on pitkään olleet samat asukkaat, joten ongelmia tämän vastuujaon kanssa ei ole ollut.Tiedän että yhtiöjärjestykseen voi asian kirjata mutta päteekö juridisesti esim. yhtiökokouksen muistiossa oleva maininta tästä? Haluaisin päästä tästä mieltä vaivaavasta asiasta kevyemmillä toimenpiteillä kuin yhtiöjärjestyksen muuttamisella. Yhtiöjärjestys on alkuperäisessä muodossaan.
20202_62972.jpg
Miten kerrostalon lämmitysongelmien korjauskierre katkaistiin?
Meilahdessa Helsingissä on vuonna 1946 rakennetussa kerrostalossa painittu jo pitkään lämmitysongelmien kanssa. Vanha talo on ollut vuosia korjauskierteessä. Yhtiöön asennettiin Wattinen-älylämmityspalvelu, jonka uskotaan ratkaisevan lämmitysongelmat.
20221_76567.jpg
Asukkaiden vaikutus­mahdollisuuksia halutaan vahvistaa
Ympäristöministeriö pyytää lausuntoja valtion tukemien vuokratalojen asukkaiden ja omistajien yhteishallintoa koskevan lakiesityksen luonnoksesta. Hallitusohjelman mukaisesti yhteishallintolain uudistuksella halutaan vahvistaa vuokratalojen asukkaiden päätösvaltaa ja vaikutusmahdollisuuksia.
20159_44430.jpg
Tukitut venttiilit ovat sisäilman surma
Tamperelainen Asunto Oy Satamakatu 8 omistaa Satamakadun ja Näsilinnankadun kulmassa kolme taloa. Vanhimman Näsilinnankadun puoleisen puutalon on suunnitellut arkkitehti F. L. Calonius vuonna 1876, osittain tiili- ja puurakenteisen piharakennuksen rakennusmestari Heikki Tiitola vuonna 1913 ja funktionalistisen liike- ja asuinkerrostalon arkkitehti Aarne Sarvela vuonna 1932. Vanhimmissa taloissa on ollut alkujaan puulämmitys ja päärakennuksessa keskuslämmitys. Kaikissa taloissa on painovoimainen ilmanvaihto.Osta venttiilit Rakentaja.fi-verkkokaupasta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton