• Etusivu
  • Remontti

Kylpyhuoneremontti alkaa suunnittelulla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Geberit Oy
Päivitetty 09.09.2022
20122_29491.jpg

Puu on materiaalina lämmin ja elävä. IDO Trend -sarjasta löytyvät mm. musta saarni ja jalava.

Huolellisuus, suunnitelmallisuus ja riittävän asiantuntemuksen käyttö ovat avainsanoja kylpyhuoneremontin onnistumiselle. Remontissa hyvä suunnittelu maksaa aina itsensä takaisin. Mieti ensin tarkkaan perheesi kylpyhuoneen käyttöä. Montako ihmistä sitä käyttää, tarvitaanko säilytystiloja, arvostatko helppoa siivottavuutta ja mikä on budjettisi. Hyvä kylpyhuone on siisti, toimiva ja harmoninen.

Mitä kylpyhuoneryhmän ostajan tulisi ottaa huomioon valintaa tehdessään?

Näkyvin osa sisustusta syntyy yleensä kaapistoista ja niiden väreistä. Jos kaipaat päivääsi piristystä, valitse värikkäät tai korkeakiiltoiset ovet. Jos haluat hillittyä tyyliä, tutustu puunsävyisiin ovivaihtoehtoihin.

Puun elävyys tekee siitä kauniin. Sen ulkonäkö voi vaihdella esimerkiksi puun iän ja kasvupaikan mukaan. Kotiin toimitettujen puukalusteiden värisävyt ja syykuviot voivat näin ollen erota hieman kuvastossa tai myymälässä esillä olevista kalusteista. Vuosien myötä puun väri saattaa syvetä ja muuttua tummemmaksi. Värit ja materiaalisuosikit ovat tietenkin makukysymyksiä, mutta kaapistojen sijoittelussa kyse on ennen kaikkea toimivuudesta.

Kannattaa myös huomioida, onko kalusteen runko valmiiksi koottu vai ei. IDO-kaapistojen rungot toimitetaan valmiiksi koottuina muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, joten niiden asentaminen on helppoa ja nopeaa.

Miten lähteä liikkeelle?

Kylpyhuoneen suunnittelu kannattaa aloittaa piirtämällä käytössä olevasta tilasta pohjakuva esimerkiksi ruutupaperille. Merkitse piirrokseen ovet, ikkunat, vesijohdot ja viemäreiden paikat. Suihkun ja wc: n paikat määräytyvät yleensä putkituksen mukaan, mutta kaapistoja voit asetella vapaammin. Jos et ole aivan varma, millaisen tunnelman kylpyhuoneeseesi haluat, kerää lehdistä kuvia erilaisista sinua miellyttävistä vaihtoehdoista. Tutki kuvia tarkasti, ja mieti, mikä niissä sinua viehättää. Onko se seinien ja lattian väri, valaistus, kaapistojen materiaali vai ammeen tai suihkukaapin rohkea muoto?

Mitä pienempi kylpyhuoneesi on, sitä tärkeämpää suunnittelu on. Oikeilla kalusteilla pikkuisestakin tilasta saa toimivan. Jos haaveilet ammeesta, säästät tilaa yhdistämällä siihen kylpyammeseinän. Silloin et tarvitse erillistä suihkukaappia tai -nurkkaa ja voit toteuttaa unelmasi pienessäkin kylpyhuoneessa.

IDO Select sarja lisää väriä kylpyhuoneeseen. Voit valita kylpyhuoneesi ilmeen lähes 2000 NCS-väristä.
IDO Select sarja lisää väriä kylpyhuoneeseen. Voit valita kylpyhuoneesi ilmeen lähes 2000 NCS-väristä.

Kylpyhuoneremontti kannattaa aina teettää ammattilaisella. LVI-alan ammattilainen hallitsee mm. kosteussulkujen sekä kaatojen toteutuksen ja sähköasennuksissa jo lakikin velvoittaa käyttämään sähkömiestä.

Miten paljon tarvitaan tilaa säilytykselle? Entä laskutilaa?

Klassinen harmaa tuo tyylikkyyttä kylpyhuoneeseen. IDO Trend.
Klassinen harmaa tuo tyylikkyyttä kylpyhuoneeseen. IDO Trend.

Harvassa kodissa on liikaa säilytystilaa, siksi sitä kannattaa tuoda kylpyhuoneeseenkin niin paljon kuin tila sallii. Kylpyhuonekaapiston voi valita leveyden mukaan ja IDO Select –sarjassa myös syvyyden mukaan, jotta kaiken vapaan tilan saa varmasti hyödynnettyä. Kaapistot ovat myös tärkeä sisustuselementti, joiden avulla tilaan saa haluamansa tyylin. Kätevä ratkaisu säilytystilan lisäämiseksi ovat myös seinäkaapit, joiden avulla voi hyödyntää esim. wc-istuimen yläpuolella olevan tyhjän tilan. Laskutila on kylpyhuoneessa arvossaan, koska tiloissa käsitellään ja säilytetään erilaisia pulloja ja purnukoita päivittäin. Jos halutaan reilusti laskutilaa, kannattaa valita esim. keraaminen tasoallas tai sisustaa kylpyhuone lasihyllyillä.

Miten materiaalit vaikuttavat tuotteen hintaan?

Kaapistojen materiaaleissa edullisin ja myös suosituin vaihtoehto on klassisen tyylikäs valkoinen sileänä tai fasettihiottuna. Arvokkain materiaali taas on tämän hetken trendivaihtoehto eli korkeakiiltoinen pinta, jota IDOlta saa mustana ja valkoisena. Sille välille asettuvat erilaiset puun sävyt. IDO Select –sarjan vapaavalintainen värivaihtoehto on myös materiaaleissa edullisemmasta päästä ja maalauttamalla kaapistot vapaavalintaisella NCS-värillä saa kaappeihin juuri se oman lempisävyn. Kaikki IDOn kylpyhuonekalusteet on käsitelty kosteutta kestäviksi, mikä luonnollisesti nostaa tuotteiden hintaa, mutta käsittelyn ansiosta ne ovat pitkäikäinen ja laadukas vaihtoehto kylpyhuoneisiin.

Poissa silmistä, mutta silti saatavilla. IDO Seven D-sarjan laatikoihin saat kylpyhuoneessa tarvittavat tavarat mukavasti järjestykseen.
Poissa silmistä, mutta silti saatavilla. IDO Seven D-sarjan laatikoihin saat kylpyhuoneessa tarvittavat tavarat mukavasti järjestykseen.
Geberit Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20123_30170.jpg
Suihku on arjen ylellisyyttä
Onko taloyhtiöösi tulossa putkiremontti tai tarvitsevatko suihkutilat päivittämistä? Jotta huolettomia suihkuhetkiä riittäisi mahdollisimman moneksi vuodeksi, mieti hetki millaisen suihkun kotiisi valitset. Kuinka paljon miellyttävämpää onkaan suihkutella ylellisessä suihkukaapissa tai esimerkiksi suihkunurkassa kuin ikivanhan suihkuverhon takana.Suunnittelun lähtökohtana on hyvä muistaa vanha nyrkkisääntö: valitse niin iso suihku kuin tilaan suinkin mahtuu. Metri kertaa metri on ylellisyyttä, 80 x 80 senttinen riittävä ja 70 x 70 cm kannattaa ottaa silloin, kun tilaa on todella niukasti.
20127_31395.jpg
Kotimainen wc tarpeeseen kuin tarpeeseen
Wc-istuin on pitkäikäinen hankinta. Se on käytössä monta kertaa päivässä, joten sen on oltava niin toimiva, tyylikäs kuin kestäväkin. Jos remontoit vanhaa, istuimen malli määräytyy yleensä viemäröinnin mukaan. Vanhan wc-istuimen paikalle on helpointa laittaa leveäjalkainen malli, joka peittää kätevästi ruuvin reiät. Jos rakennat kokonaan uutta, valinnanvaraa on enemmän.Wc-istuimia on erikorkuisia ja -syvyisiä. Korkeat mallit sopivat erityisesti pitkille tai iäkkäille henkilöille. Wc-istuimen molemmille puolille kannattaa jättää riittävästi tilaa, sillä ahtaassa wc:ssä on ikävä asioida. Wc:n minimileveytenä pidetään yleensä noin 80 senttiä.
20229_79508.jpg
Kylpyhuone uuteen uskoon putkiremontin yhteydessä
Kylpyhuoneen remontointi on haasteellista, koska tutkimusten mukaan suomalaisissa kodeissa eniten parannettavaa on juuri kylpyhuoneissa. Remontti on monien mielissä hankala, kallis ja riskialtis hanke. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa ole. Lopputulokset onnistuneesta hankkeesta ovat usein asumisviihtyvyyden kannalta niin palkitsevat, että asiaan kannattaa perehtyä kunnolla.Huolellisuus, suunnitelmallisuus ja riittävän asiantuntemuksen käyttö ovat avainsanoja kylpyhuoneremontin onnistumiselle. Remontissa hyvä suunnittelu maksaa aina itsensä takaisin. Mieti ensin tarkkaan perheesi kylpyhuoneen käyttöä. Montako ihmistä sitä käyttää, tarvitaanko säilytystiloja, arvostatko helppoa siivottavuutta ja mikä on budjettisi. Hyvä kylpyhuone on siisti, toimiva ja harmoninen.
30_P_78992.jpg
Miten rakennusvalvontaa tulisi uudistaa?
Miten kuntien rakennusvalvontojen toimintaa tulisi mielestäsi kehittää? Miten rakennusvalvonnat voisivat palvella asiakkaitaan entistä paremmin? Ympäristöministeriö kerää 31. elokuuta asti palautetta ja kehitysideoita Otakantaa.fi-palvelussa rakennusvalvontojen uudistamista varten.Rakennusvalvontojen toimintaperiaatteet, hinnoittelu ja resurssit vaihtelevat kunnissa huomattavasti. Moni esimerkiksi kotipaikkakunnallaan ja mökillään rakentanut on voinut huomata erot kuntien käytännöissä - samoin monet rakennusyrittäjät.Rakennusvalvonnan uudistamisen tavoitteena on kehittää toimintatapoja ja parantaa rakennusvalvontojen resursseja, lisätä tiedonvaihtoa ja ammatillista osaamista sekä asiakkaiden tasavertaista kohtelua. Uudistuksesta päätettiin hallituksen rakennepoliittisessa ohjelmassa vuonna 2013.
20226_78479.jpg
Lasten leikkipaikka - pitääkö osallistua kustannuksiin?
Yhtiökokouskutsussa oli budjetoitu leikkivälineiden uusiminen, Voinko yhtiökokouksessa sanoa, etten anna vastuuvapautta hallitukselle, koska haluavat leikkivälineet? Asumme kolmen paritalon käsittävässä asunnossa. Yhdessä on lapsiperhe.Ei kai muiden tarvitse maksaa 1000 € heidän lastensa leikkivälineisiin? Tähän saakka on ollut aiemmin kaksi lapsiperhettä, mutta ovat omalle pihalle laittaneet hiekkalaatikon ja keinun. Meille ei ole yhdenvertaista, jos joudumme maksamaan yhden asunnon leikkivälineet.
20232_80787.jpg
Vuokra-asunnon ilmeen kohennus vaivattomalla valaistusremontilla
Tiensä päähän tulleet vuokra-asunnon halogeenivalaisimet ja loisteputket saivat uudet, energiatehokkaat ledit. Vuokralainen on tyytyväinen lopputulokseen, ja vuokranantaja kiittelee sujuvasti, etänä hoitunutta prosessia suunnittelusta asennukseen saakka. Koordinaatio hoitui hyvin osapuolten kesken.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton