• Etusivu
  • Remontti

Kotimainen wc tarpeeseen kuin tarpeeseen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Geberit Oy
Julkaistu 04.07.2012Päivitetty 09.09.2022
20127_31395.jpg

IDOn uutuuksista löytyy esimerkiksi Trend-kalustesarjan kanssa samaa sävyä oleva tummanharmaa istuinkansi. Yhtenäisellä värimaailmalla tilasta tulee tyylikäs ja harmoninen.

Wc-istuin on pitkäikäinen hankinta. Se on käytössä monta kertaa päivässä, joten sen on oltava niin toimiva, tyylikäs kuin kestäväkin. Jos remontoit vanhaa, istuimen malli määräytyy yleensä viemäröinnin mukaan. Vanhan wc-istuimen paikalle on helpointa laittaa leveäjalkainen malli, joka peittää kätevästi ruuvin reiät. Jos rakennat kokonaan uutta, valinnanvaraa on enemmän.

Wc-istuimia on erikorkuisia ja -syvyisiä. Korkeat mallit sopivat erityisesti pitkille tai iäkkäille henkilöille. Wc-istuimen molemmille puolille kannattaa jättää riittävästi tilaa, sillä ahtaassa wc:ssä on ikävä asioida. Wc:n minimileveytenä pidetään yleensä noin 80 senttiä.

Kun tilaa on vähän

Varsinkin vanhempia taloyhtiöitä remontoidessa tila luo haasteen kylpyhuoneen uudistamiselle ja antaa tiukat puitteet sisustukselle. Nykyään tarjolla on toinen toistaan upeampia kylpyhuonekalusteita, mutta usein näyttävimmät ratkaisut joudutaan jättämään pois harkinnasta, koska tilaa on liian vähän.

IDO tuo helpotusta pienen wc- tai kylpytilan remontoijalle tuomalla markkinoille lyhyen wc-istuinmallin, joka auttaa säästämään tilaa. IDO Seven D 18 -wc-istuin on markkinoiden vähiten tilaa vievä wc-istuin. Sen kokonaissyvyys on vain 61 senttiä eli useita senttejä vähemmän kuin normaalikokoisissa wc-istuimissa.

Mallin syvyyttä on saatu nipistettyä tekemällä vesisäiliöstä aiempaa litteämpi. Istuimen design ei ole muutoksesta kärsinyt, istuin on pikemminkin muuttunut sirommaksi. Wc-istuin voidaan asentaa kiinni seinään, eli se ei tarvitse ylimääräistä tilaa taakseen. Wc-istuimen maksimi huuhteluvesimäärä on 6 litraa ja istuinkorkeus lattiasta 42 senttiä, kuten muissakin vastaavissa malleissa.

Todistetusti laadukas

IDO-wc-istuimille on myönnetty Nordic Quality -merkintä. Se takaa, että ostaessasi IDO-wc:n saat parasta mahdollista laatua. Se tarkoittaa nopeaa ja varmaa varaosien saantia vähintään 10 vuotta sen jälkeenkin, kun malli on poistunut tuotannosta. Kaikki IDOn wc-istuimet ovat myös CE-hyväksyttyjä.

IDO säästää vettä ja työtä

Muotoilun ansiosta IDO toimii tehokkaasti vähälläkin vedellä. Normaalihuuhtelu kuluttaa vain 4 litraa, ja kaksoishuuhtelumallien pieni huuhtelu vain 2,5 litraa. Halutessasi voit toki muuttaa huuhtelumääriä.

IDO Smart-lasite tekee puhdistuksesta helppoa

DO Seven D posliineissa on jatkuvan tuotekehityksen tulos: entistä liukkaampi lasite, joka hylkii likaa tehokkaammin ja tekee puhdistuksesta helppoa.

Wc-istuin on pitkäikäinen hankinta. Se on käytössä monta kertaa päivässä, joten sen on oltava niin toimiva, tyylikäs kuin kestäväkin.
Wc-istuin on pitkäikäinen hankinta. Se on käytössä monta kertaa päivässä, joten sen on oltava niin toimiva, tyylikäs kuin kestäväkin.

IDOn kansissa on valinnanvaraa

IDO Seven D -sarjan WC:t voi päivittää kylpyhuoneen sisustukseen sopivilla istuinkansilla. Kannet sopivat kaikkiin IDO Seven D – sarjan wc-istuimiin. IDOn kansi-uutuuksissa on useita eri värivaihtoehtoja. Värillisillä kansilla voidaan viimeistellä kylpyhuoneen sisustus sekä luoda vaihtelua ja persoonallisuutta kylpyhuoneeseen. Kovien kansien mukana tuleevat kestävät saranat, jotka voidaan asentaa oman valinnan mukaan joko kiinteinä tai pikalukituksella. Pikalukitus helpottaa WC-istuimen puhdistamista, koska kannet voidaan irroittaa kätevästi istuimesta siivouksen ajaksi. IDO Seven D sarjan kovissa kansissa on myös Slow close-toiminto. Turvalliset Slow close -kannet ovat käytössä ylellisen miellyttävät, koska ne laskeutuvat pehmeästi ja kolahtamatta. IDO Slow close & Quick release -kansissa yhdistyvät käyttömukavuus ja käytännöllisyys.

Wc raikkaaksi jokaisella huuhtelulla

Fresh WC on sisäänrakennettu raikastin, joka annostelee huuhteluveteen automaattisesti sopivan määrän raikastetta. Fresh wc-raikastin on mukana kaikissa IDO Seven D -malleissa sekä IDOn seinä-wc-telineissä.

Geberit Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20122_29491.jpg
Kylpyhuoneremontti alkaa suunnittelulla
Huolellisuus, suunnitelmallisuus ja riittävän asiantuntemuksen käyttö ovat avainsanoja kylpyhuoneremontin onnistumiselle. Remontissa hyvä suunnittelu maksaa aina itsensä takaisin. Mieti ensin tarkkaan perheesi kylpyhuoneen käyttöä. Montako ihmistä sitä käyttää, tarvitaanko säilytystiloja, arvostatko helppoa siivottavuutta ja mikä on budjettisi. Hyvä kylpyhuone on siisti, toimiva ja harmoninen.
20123_30170.jpg
Suihku on arjen ylellisyyttä
Onko taloyhtiöösi tulossa putkiremontti tai tarvitsevatko suihkutilat päivittämistä? Jotta huolettomia suihkuhetkiä riittäisi mahdollisimman moneksi vuodeksi, mieti hetki millaisen suihkun kotiisi valitset. Kuinka paljon miellyttävämpää onkaan suihkutella ylellisessä suihkukaapissa tai esimerkiksi suihkunurkassa kuin ikivanhan suihkuverhon takana.Suunnittelun lähtökohtana on hyvä muistaa vanha nyrkkisääntö: valitse niin iso suihku kuin tilaan suinkin mahtuu. Metri kertaa metri on ylellisyyttä, 80 x 80 senttinen riittävä ja 70 x 70 cm kannattaa ottaa silloin, kun tilaa on todella niukasti.
20229_79508.jpg
Kylpyhuone uuteen uskoon putkiremontin yhteydessä
Kylpyhuoneen remontointi on haasteellista, koska tutkimusten mukaan suomalaisissa kodeissa eniten parannettavaa on juuri kylpyhuoneissa. Remontti on monien mielissä hankala, kallis ja riskialtis hanke. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa ole. Lopputulokset onnistuneesta hankkeesta ovat usein asumisviihtyvyyden kannalta niin palkitsevat, että asiaan kannattaa perehtyä kunnolla.Huolellisuus, suunnitelmallisuus ja riittävän asiantuntemuksen käyttö ovat avainsanoja kylpyhuoneremontin onnistumiselle. Remontissa hyvä suunnittelu maksaa aina itsensä takaisin. Mieti ensin tarkkaan perheesi kylpyhuoneen käyttöä. Montako ihmistä sitä käyttää, tarvitaanko säilytystiloja, arvostatko helppoa siivottavuutta ja mikä on budjettisi. Hyvä kylpyhuone on siisti, toimiva ja harmoninen.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Vesivahinko puukerrostalossa
Hain vakuutusyhtiöltäni korvausta veden runtelemalle tammiselle ruokapöydälle ja vitriinille. Olin ollut poissa asunnostani kolmisen viikkoa ja asunto oli siis tyhjillään. Kun palasin, huomasin, että ruokapöydällä oli vettä lammikko ja tinaisen kynttiläjalan samettipohja oli homehtunut. Myös vitriinissä oli veden jättämät jäljet. Ilmoitin asiasta isännöitsijälle, joka sanoi, että naapuriasuntoon on tulossa kosteuden mittaaja. Lassila & Tikanojan mittaaja kävi siis minunkin asunnossani kuten myös yläkerran asunnossa isännöitsijän ja yläkerran asunnon omistajan kanssa. Kosteutta ei todettu, joka saattoi johtua siitä, että minulla on sähköinen kattolämmitys.Oli kulunut melkein vuosi, kun tein netissä vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiölle, joka pyysi raporttia kosteusmittauksesta. Minä en tiennyt, että mitään raporttia olisi edes ollut olemassa, mutta soitin isännöitsijälle ja kysyin asiasta. Isännöitsijä sanoi, että tuskin mitään raporttia on, mutta hän "penkoo" arkistojaan. Kului vajaa tunti aikaa, kun isännöitsijä lähetti minulle sähköpostilla kymmensivuisen raportin mittaustuloksineen ja kuvineen, jossa todettiin mm., että kosteutta ei havaittu, mutta katto pitää purkaa ja desinfioida. Vakuutusyhtiö sai raportin ja ilmoitti, että vahingon korvaus kuuluu yläkerran asukkaalle. Vahingon sattuessa yläkerrassa asui vuokralainen, joka kielsi mitään vesivahinkoa sattuneen. Asiassa ei ole tapahtunut mitään edistystä, kun en tiedä, mitä minun pitää tehdä. Mielestäni isännöitsijä on pimittänyt asian syystä, jota en tiedä. Luulen, että yläkerran asunnon omistajakaan ei ole saanut raporttia. Nyt olen pyytänyt isännöitsijää antamaan raportin tiedoksi taloyhtiön hallitukselle joulukuun 2012 kokouksessa. Sähköpostissa esittämääni pyyntööni isännöitsijä vastasi ainoastaan OK!Siispä kysynkin, miten asiassa pitää edetä?
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Asunto-osakeyhtiölain äänileikkurin käyttö?
Voimassa olevassa asunto-osakeyhtiölaissa on äänileikkuri. Se tarkoittaa, ettei yksittäinen osakas saa käyttää enintään 15 %:n äänivaltaa asunto-osakeyhtiön päättävissä kokouksissa.a) Koskeeko tämä myös sellaista osakasta, jolla oma ääniosuus jää alle 15 %, mutta hänellä on valtakirjoja toisilta osakkailta, ja niiden kanssa yhteen laskettu äänimäärä ylittääkin tuon 15 %, on esim. 35 %.b) Koskeeko tuo 15 % koko as. oy:n äänimäärää, vai vain läsnä olevien/ paikalla edustettujen yhteen laskettua äänimäärää?
20227_79035.jpg
Isännöintisopimus ja isännöitsijän vaihto?
Rakentaja on valinnut meidän isännöitsijämme. Olemme usempaan otteeseen pyytäneet nähdä sopimusta, mutta hän ei ole suostunut sitä näyttämään, eikä uutta sopimusta suostu tekemään.Mikä on meidän oikeutemme tässä asiassa? Olemme tyytymättömiä ja luottamus pula on myös. Vastuuvapaudesta sai äänestää myös he itse, jota asia koski eli itse vastuuvapautta itselleen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton