• Etusivu
  • LVI

Älykäs vedenmittausjärjestelmä taloyhtiössä säästää vettä ja energiaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Smartvatten Oy
Julkaistu 28.10.2022Päivitetty 28.06.2023
202210_79875.jpg

Pienemmät säästöt onnistuu jokaiselta, mutta suuremmat säästöt vaativat älykkään vedenmittausjärjestelmän apua.

Taloyhtiön energiatehokkuuden parantamiseen on monta tapaa, joista yksi on uutta teknologiaa hyödyntävät älykkäät vedenmittausjärjestelmät. Vedenkulutuksen mittaamisen lisäksi taloyhtiö asukkaineen hyötyy vedenmittausjärjestelmien monipuolisista energiaa säästävistä toiminnoista.

Tiesitkö, että kiinteistön energiakustannuksista lähes 40 prosenttia syntyy pelkästään käyttövedestä? Esimerkiksi kolmihenkinen keskivertoperhe käyttää vuosittain noin 70 000 litraa lämmintä vettä, jonka lämmittäminen kuluttaa noin 4 000 kilowattituntia energiaa. Jos perheen vedenkulutus pienenee 30 %, energiaa säästyy 10 %.

Pienet säästöt onnistuu omin voimin, suurempiin tarvitaan älykästä vedenmittausjärjestelmää

Vedenkulutusta voi pienentää tekemällä vastuullisempia valintoja arjessa. Pienemmät säästöt onnistuu jokaiselta, mutta suuremmat säästöt vaativat älykkään vedenmittausjärjestelmän apua eli läpinäkyvää ja tarkkaa tietoa huoneiston vedenkulutuksesta.

Vedenmittausjärjestelmän avulla asukas voi seurata vedenkulutustaan helposti ja lähes reaaliaikaisesti huoneistonäytöltä tai mobiilisovelluksesta. Mitä läpinäkyvämpää vedenkulutus on asukkaalle, sitä helpompaa vastuullisempien valintojen tekeminen on.

Vastuullinen vedenkäyttö parantaa taloyhtiön energiatehokkuutta oleellisesti.
Vastuullinen vedenkäyttö parantaa taloyhtiön energiatehokkuutta oleellisesti.

Taloyhtiön vesitalous kuntoon kerralla ja kustannustehokkaasti

Vastuullinen vedenkäyttö parantaa taloyhtiön energiatehokkuutta oleellisesti. Kertasijoituksena ajatellen vedenmittausjärjestelmä on taloyhtiölle iso investointi, mutta pitkässä juoksussa se tarjoaa säästöjä ja auttaa pitämään kiinteistön paremmassa kunnossa.

Kotimainen Verto valmistaa markkinoiden älykkäimpiä huoneistokohtaisia ja etäluettavia vedenmittausjärjestelmiä 40 vuoden kokemuksella. Älykäs ja energiatehokas vedenmittausratkaisu on yllättävän edullinen investointi koko taloyhtiölle – puhumattakaan sen mukanaan tuomista säästöistä!

Info

Info

Miksi Verton vedenmittausjärjestelmä on paras valinta taloyhtiöön?

  • Matalat kustannukset: Vertolla on markkinoiden alhaisin elinkaarikustannus.
  • Monipuoliset käyttökohteet: Verto sopii kaikkiin linjasaneeraus- ja uudisrakennuskohteisiin.
  • Helppous: Langaton Verto-vedenmittausjärjestelmä tekee LVI-suunnittelusta helppoa ja asennuksesta huoletonta.
  • Käyttöönottotarkastus ja takuu: Verto huolehtii käyttöönottotarkastuksesta ja takaa vedenmittausjärjestelmälleen viiden vuoden takuun.

Verton vedenmittausjärjestelmä mullistaa taloyhtiön vesitalouden kerralla ja kustannustehokkaasti – tutustu

Verton älykkääseen vedenmittausjärjestelmään

!

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä:

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö Smartvattenille


Smartvatten Oy
LVI
käyttövesi
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20204_64039.jpg
Miten liiallista vedenkulutusta voisi estää tai edes vähentää?
Taloyhtiöissä vedenkäyttö muodostaa keskimäärin 37 % kiinteistökustannuksista ja on taloyhtiön suurin yksittäinen kuluerä. Kokonaisuutena veteen kuluu enemmän rahaa kuin koko taloyhtiön lämmittämiseen. Koska vesi on kallista, veden säästäminen on kannattavin energiainvestointi.
201612_47899.jpg
Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa?
Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa? Totuus selviää vain mittaamalla ja yleensä tuloksena on isompi luku kuin tuoreen mittarinomistajan oma arvio. Vesimittarin asennus laskeekin tutkitusti vedenkulutusta peräti kolmanneksella.70-luvulla moni asia virtasi vapautuneesti eikä vesi tehnyt poikkeusta; sitä valui viemäriin joka vuorokausi peräti 400 litraa per henkilö. Tänä päivänä vastaava luku on 155. Oma osansa muutoksessa on tietysti kodinkoneiden ja suihkujen kehityksellä. Ja sitten on se ihmiskunnan kehitystä mittaava asia, jonka nimi on asenne. Kysymys kuuluukin: välitätkö vai annatko valua?
20172_48186.jpg
Reaaliaikainen vedenkulutuksen seuranta säästää monelta
Valitse aina kaikkein halvin LVI-suunnittelija hänen muista meriiteistään välittämättä! Palkkaa vähemmän ammattitaitoinen, mutta poikkeuksellisen edullinen urakoitsija! Tingi kaikissa laitevalinnoissa! Säästä, säästä, niin kirkkaamman kruunun saat – vai onko totuus tarua ihmeellisempää?Lohjalaiseen asuntoyhtiöön muuttanut asukas sai yllättäen ja pyytämättä satojen eurojen vesilaskun, vaikka mitään järkeen käypää selitystä valtavalle lukemalle ei ollut. Asukkaan vedenkulutusta alettiin seurata päivittäin. Mittaustulos näytti kiistattomasti kahta asiaa: vesilasku oli totuuden mukainen ja vedenkulutus suuria kertaeriä.Verto-vedenmittausjärjestelmästä saatu faktatieto johti etsinnät oikeaan suuntaan ja osoitti lopulta syylliseksi pyykkikoneen, joka kulutti yhdellä pesulla käsittämättömät 1500 litraa vettä. Miten moinen lukema voi olla mahdollinen?
201911_61325.jpg
Kun suihku on haalea tai kylmä – onko aika vaihtaa lämminvesivaraaja?
Jos asunto-osakeyhtiön rivi-, pari- tai erillistaloja ei ole liitetty kaukolämpöverkkoon tai lämmintä käyttövettä ei tuoteta keskitetysti maa- tai ilma-vesilämpöpumpulla, jokaisessa asunnossa on yleensä oma lämpimän veden tuotto eli tutummin lämminvesivaraaja.
Jarno Virtanen
Putkiremontti siirtyi ja lämmitys alkoi toimia – kaksi taloyhtiötä kertoo vedenkäsittelyn vaikutuksista
Useissa taloyhtiöissä putkiremontti tulee ensimmäisenä mieleen, kun putkistot ovat tulossa tiensä päähän, lämmitys toimii epätasaisesti tai putkistoissa ilmenee esimerkiksi vuotoja. Kaksi taloyhtiötä ja tutkija kertoo miten vedenkäsittelyllä nanokuplien avulla voi olla niin tehokas apu ja ratkaiseva vaikutus putkistoihin.
202111_73691.jpg
Pieni ja helposti tyhjennettävä mökkivaraaja viimeisteli kesämökin remontin
Merikarvialle meren äärelle 1970-luvulla rakennettu hirsimökki on saanut vuosien varrella lisää mukavuuksia. Tuorein remontti toteutettiin viime kesänä, jolloin keittiö päivitettiin uusilla kalusteilla ja astianpesukoneella. Samalla myös lämminvesivaraaja vaihdettiin uuteen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton