• Etusivu
  • Remontti

Linjasaneeraus aloitetaan purulla ja suojauksilla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Julkaistu 05.10.2018Päivitetty 08.10.2018
201810_54957.jpg

As Oy Porin Rauduskoivun asukkaat saavat jouluun mennessä mm. upouudet kylpyhuoneet, omat sähkökeskukset, keittiön välitilan laatat, taloyhtiön saunatilat, ovipuhelinjärjestelmän sekä porraskäytävän. Vaikka remontti ei ilmainen ole, asuntojen arvo nousee verrattuna remontoimattomaan taloyhtiöön.

KVR-urakka

Veljet Mäkilä Oy urakoi kohteen kustannustehokkaana KVR-urakkana. Urakkasopimus tehdään tilaajan ja urakoitsijan välillä. Urakka suoritetaan toteuttajan tarjoamien suunnitelmien pohjalta.

Tuleva remontti esiteltiin vuosi sitten syksyllä hallitukselle ja taloyhtiön muille osakkaille joulukuussa. Aikataulun teko sekä toteutuksen suunnittelu aloitettiin saman tien. Toukokuussa kierrettiin asunnot ja vastailtiin muille osakkaiden omistajille.

Uutta ulkoasua ja käytännöllisyyttä

Noin 50 vuotta vanhaan kerrostaloon uusitaan viemäri- ja vesijohtolinjat, laitetaan ilmanvaihdon poisto kuntoon, sähköt, saunat, kylmiöt, porraskäytävän pinnat sekä matot. Sauna saa oman ilmanvaihdon, koko taloon asennetaan uusi poistoilmapuhallin lämmöntalteenotolla. Pohjaviemärit on uusittu aikaisemmin. Patterirungot ja patterit säilyvät, venttiilit ja termostaatit vaihdetaan.

Saneeraus tarkoittaa asuntojen kohdalla uutta sähkösyöttöä (keittiössä voidaan käyttää sekä kahvinkeitintä että vedenkeitintä samaan aikaan ilman, että sulake laukeaa), keittiöön asennetaan välitilan laatta, uusi vesihana, liedelle uusi sähkösyöttö sekä pistorasiavaraus (astianpesukoneelle) tai asukkaan toiveesta tila voidaan uusia kokonaan, eteiseen tuodaan antenni valokaapelilla, kaapelivaraus ja kylpyhuone remontoidaan kokonaisuudessaan.

Saneerauksessa saadaan tehtyä myös kunnon palokatkot ja äänieristykset nyt tehtyihin läpivienteihin.

Pintojen tasoitus-, vesieristys-, laattojen kiinnitys- ja saumaustyö tehdään Weberin tuotteilla.

201810_54998.jpg

Purku tietenkin ensin

Asbestikartoitus on tehtävä aina ennen aloitusta. Tekniikka kehittyy hurjaa vauhtia ja nykyään asbestipurun voi tehdä kerros kerrallaan – 5 asuntoa + porrastasanne. Tekniikasta on muutenkin hyötyä. Jos asukas jälkikäteen epäilee asbestia jääneen asuntoon, mittauksilla saadaan helposti selville, pitääkö väite paikkansa. Mittarista näkee, milloin asunto on alipaineistettu ja mikä asbestin määrä on ollut.

Kesäkuussa aloitettiin kellarin purkamisella ja työmaan perustamisella. Heinäkuussa siirryttiin asuntoihin. Parin viikon jälkeen käytävien vanhat vesijohtolinjat ovat poissa sekä asbestipurku on suoritettu. Asunnoissa puretaan ensin seinät, sitten lattiat. vaikka työmaa on todella ollut käynnissä vasta 2 viikkoa, sähköt on saatu tuotua jo 7. kerrokseen.

Saneeraus kirpaisee uudehkoja kylpyhuoneita

Linjasaneerauksessa ikävin osa on osakkailla, joiden asuntoon on hiljattain tehty kylpyhuoneremonttia. Vastaava mestari Matti Poskiparta tuumaili, että jos taloyhtiö tietää linjasaneerauksen olevan tulossa, sen voisi reilusti kertoa osakkaille. Tällöin remonttia suorittava ammattitaitoinen henkilö osaisi tehdä putki- ja viemärityöt niin, ettei saneerattua kylpyhuonetta tarvitsisi laittaa uuteen uskoon. Vesiputket ja viemärin voisi asentaa niin, että ne saadaan liitettyä koko talon uusiin vetoihin. Sama koskee sähköjä.

Linjasaneerauksen alkuaskeleet

3152_852987276_2018105131727.jpg
Alakerrasta lähtee uudet sähkösyötöt koko taloon.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Remontti
viemäröinti
vesiputkistot
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20189_54812.jpg
Sisäilmakorjausratkaisut tiivistämällä
Onnistunut sisäilmakorjaus vaatii aina kohdekohtaisen suunnittelun sekä ammattitaitoisen asennustyön. Asentajan on tunnettava käytettävät tuotteet, työmenetelmät sekä kohteen suunnitelmat. Rakennuttajan on järjestettävä kohteeseen toimiva valvonta. Ammattitaitoisen suunnittelijan on aina kohdekohtaisesti arvioitava niiden soveltuvuus. Weberin sisäilmakorjausratkaisut tarjoavat kattavan valikoiman toimivia korjausmenetelmiä eri syistä johtuviin sisäilmaongelmiin. Weberin tekninen tuki taas auttaa tarvittaessa oikean korjausratkaisun löytämisessä.
20165_46444.jpg
Putkiremontti nopeammin ja taloudellisemmin
Taloyhtiön putkitekniikan käyttöiäksi on arvioitu noin 50 vuotta. Tällä hetkellä suurin linjasaneeraustarve Suomen asuntokannasta kohdistuu erityisesti 1960- ja 70-luvuilla valmistuneisiin asuinkerrostaloihin ja saneeraustarpeen on ennustettu vain kasvavan lähivuosina voimakkaasti arviolta noin 2020-luvulle asti. Näitä asuntoja on Suomessa noin 470 000.Linjasaneerauksissa uusitaan putkistojen, sähkö- ja tietoliikenneyhteyksien lisäksi yleensä myös märkätilat ja mahdollisesti myös keittiöt. Myös muiden tilojen pintaremontteja voidaan liittää samaan urakkaan. Korjauskohteet ovat aina yksilöllisiä, joten saneerauksissa käytettävien rakenneratkaisuiden ja materiaalien valinnassa tulee noudattaa kohteesta laadittuja rakennesuunnitelmia.
201710_50573.jpg
Kosteus- ja sisäilmaongelmat historiaan
Matala-alkalisen tasoitteen käyttö yhdessä betonin kosteudenhallinnan kanssa on tehokas keino estää esimerkiksi lukuisissa muovimattokohteissa todetut ja kalliisiin korjauksiin johtaneet kosteus- ja sisäilmaongelmat. Nämä rakennusten käyttäjille ja koko yhteiskunnalle vakavia terveyshaittoja ja huomattavia ylimääräisiä kustannuksia aiheuttavat ongelmat johtuvat siitä, että muovimatoissa käytetyt pehmittimet ja mattoliimat eivät kestä betonin korkeaa alkalisuutta, vaan ne reagoivat alkalisen kosteuden kanssa muodostaen sisäilmaongelmia aiheuttavia haitallisia yhdisteitä.
20212_68568.jpg
Täsmä­kartoituksella varmistetaan viemärien ja salaojien kunto
Yleensä kaikki huolestuvat vasta kun ongelmia alkaa esiintyä suunnasta jos toisesta, mutta mitäpä jos varsinkin kiinteistöjen pumppaamojen kohdalla toimisimme etupainotteisesti ja säästäisimme säännöllisillä huolloilla pitkän pennin?
20153_42788.jpg
Ilmanvaihdolla asumismukavuutta ja energiansäästöä
1960-luvulla kerrostaloissa alkoi yleistyä koneellinen poistoilmanvaihtojärjestelmä. Talon katolle asennettiin joko talo- tai porraskohtainen huippuimuri, joka poisti ilmaa märkätiloista ja keittiöstä. Tällä tavalla saatiin toteutettua ilmanvaihdon tärkein tehtävä: kosteuden ja epäpuhtauksien poistaminen asunnosta.
20186_53564.jpg
Kiviaineinen seinä on turvallinen
Kiviaineiset Leca- ja Kahi-harkot ovat varma ja turvallinen ratkaisu märkätilojen seiniin. Lisäksi tuotteiden ääni- ja palo-ominaisuudet ovat erinomaiset.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton