• Etusivu
  • Remontti

Onnistunut viemärisaneeraus sukittamalla 10 viikossa

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Capse Oy
Julkaistu 11.02.2020Päivitetty 22.04.2024
putki

Lattiakaivon läpileikkauskuva

Putkiremontti mielletään usein raskaaksi, isoksi ja kalliiksi operaatioksi. Sukitustekniikalla toteutettu putkiremontti on ekologinen ja usein myös edullisin vaihtoehto perinteiselle putkiremontille, ei pelkästään taloudellisesti, vaan kohdetta kokonaivaltaisesti tarkasteltaessa. Monessa taloyhtiössä on useammassa asunnossa tehty hiljattain keittiö- ja/tai kylpyhuoneremontti, eikä perinteinen putkiremontti tällöin houkuta asukkaita.

<p data-block-key="2heim">Ruosteinen putki</p>
Ruosteinen putki
<p data-block-key="k50wn">Puhdistettu putki</p>
Puhdistettu putki

Yhä useampi taloyhtiö ja kiinteistönomistaja valitsee viemärisaneeraukseen ekologisesti kestävän, teknisesti edistyksellisen ja modernin sukitusratkaisun, koska sukitus on laadukas, nopeasti toteutettavissa, edullinen sekä ympäristö- ja asukasystävällinen menetelmä. Sukituksessa saneerataan vanhat, rikkoutuneet ja saumoistaan tihkuvat viemärit uudenveroiseen kuntoon, jolloin huonokuntoisen putken sisään muodostuu uusi saumaton ja tiivis uusi putki, joka vastaa ominaisuuksiltaan uutta muoviputkea.

On hyvä muistaa, että vakuutusyhtiöt hyväksyvät vain sertifioidulla menetelmällä sekä materiaaleilla saneeratut putket uusiksi putkiksi. Olemme solmineet sopimuksen VTT Expert Services Oy:n kanssa laadunvalvonnan varmistamiseksi.Capse Oy:n toimitusjohtaja Aleksi Kasari.

Sukitustekniikalla toteutetussa putkiremontissa poiskuljetettavaa ja loppusijoitettavaa purkujätettä, kuten lyijyä, betonia tai asbestia, ei synny, joten jätekuljetusten tarve on minimaalinen ja kuljetuskaluston päästöistä aiheutuva hiilijalanjälki jää pieneksi.

Viemäriremontti sukittamalla

Info

Info

Saneerauksen myötä vuosia lisää turvallista asumista

  • Kohteena oli Siuntiossa sijaitseva v. 1971 rakennettu rivitaloyhtiö, jonka runkoviemärit olivat niin sanotusti tulleet tiensä päähän, eli runkoviemärit olivat uusimistarpeessa. Hallituksen päätöksellä oli päätetty, että runkoviemärien saneeraus tullaan hoitamaan sukitustekniikalla ja pääurakoitsijaksi valittiin Capse Oy. Capse Oy lupasi tehdä saneerauksen 10 viikossa, ja piti lupauksensa!
  • Mitä putkisto piti sisällään? Capse:n kuntotutkimuksessa suoritettiin viemärien ja salaojien kuvaus, huuhtelu, paikannus ja raportointi. Palvelukokonaisuus antoi syvätietoa putkien rakenteesta, materiaaleista, kunnosta ja tarvittavista toimenpiteistä tulevaa sukitussaneerausta varten.
  • Capse toteutti viemärisaneerauksen sukitustekniikalla. Rivitaloyhtiön viemäriongelmat ratkaistiin ammattitaitoisen henkilökunnan, parhaiden materiaalien ja monipuolisen kaluston avulla kymmenessä viikossa. Capse:n palvelukonsepti on logistisesti, laadullisesti, aikataulullisesti ja kustannuksiltaan kilpailukykyinen ja osakkaat olivat tyytyväisiä saamaansa palveluun. Erityiskiitosta tuli, ettei tarvinnut muuttaa pois kotoaan vaan Capse oli tuonut sosiaalitilat asukkaiden käyttöön aivan taloyhtiön läheisyyteen.
<p data-block-key="elgf4">Saneerauskohde oli v. 1971 rakennettu rivitaloyhtiö Siuntiossa.</p>
Saneerauskohde oli v. 1971 rakennettu rivitaloyhtiö Siuntiossa.
<p data-block-key="bqjwf">Asukkaille tuotiin tilapäiset sosiaalitilat taloyhtiön edustalle saneerauksen ajaksi.</p>
Asukkaille tuotiin tilapäiset sosiaalitilat taloyhtiön edustalle saneerauksen ajaksi.
<p data-block-key="q9kfy">Suurin osa asukkaista totesikin, ettei tarvetta muutolle ole, koska sosiaalitilat saatiin järjestettyä niin vaivatta.</p>
Suurin osa asukkaista totesikin, ettei tarvetta muutolle ole, koska sosiaalitilat saatiin järjestettyä niin vaivatta.
<p data-block-key="7su5j">Asennusautot</p>
Asennusautot
<p data-block-key="x07gl">Viemäreiden huuhteluauto</p>
Viemäreiden huuhteluauto
<p data-block-key="iatbl">Viemärit kuntokartoitetaan aluksi huuhtelemalla viemärit ja selvittämällä kuvaamalla putkistojen kunto, ongelmakohdat ja elinkaari, sekä tarvittaessa paikannetaan viemärien ja kaivojen sijainnit.</p>
Viemärit kuntokartoitetaan aluksi huuhtelemalla viemärit ja selvittämällä kuvaamalla putkistojen kunto, ongelmakohdat ja elinkaari, sekä tarvittaessa paikannetaan viemärien ja kaivojen sijainnit.
<p data-block-key="qooxa">Sukitusrummulla ammutaan sukkaa putkistoihin.</p>
Sukitusrummulla ammutaan sukkaa putkistoihin.
<p data-block-key="lzbzu">Sukan mankelointi onnistuu näppärästi paikan päällä huoltoautossa.</p>
Sukan mankelointi onnistuu näppärästi paikan päällä huoltoautossa.
<p data-block-key="iahn1">Sukitus suoritetaan epoksihartsilla imeytetyllä polyesterisukalla.</p>
Sukitus suoritetaan epoksihartsilla imeytetyllä polyesterisukalla.
<p data-block-key="esjs4">Asentajat ovat ammattitaitoisia ja koulutettuja henkilöitä. Capse Oy ja VTT Expert Services Oy ovat solmineet sopimuksen laadunvalvonnan varmentamisesta.</p>
Asentajat ovat ammattitaitoisia ja koulutettuja henkilöitä. Capse Oy ja VTT Expert Services Oy ovat solmineet sopimuksen laadunvalvonnan varmentamisesta.
Ohje

Ohje

Miksi sukitus kannattaa? Sukittamisen hyödyt

  • Sukitus on nopea, mutta samalla laadukas, tapa lisätä putkistojen käyttöikää yli 50 vuotta.
  • Sukituksen hoitaa sertifioitu yritys, koska vakuutusyhtiöt hyväksyvät vain sertifioidulla menetelmällä sekä materiaaleilla saneeratut putket uudenveroisiksi.
  • Sukituksen jälkeen putkisto on käytännössä vuotamaton.
  • Sukitussaneeraus on asukasystävällinen, kustannustehokas ja ainutlaatuinen palvelukokonaisuus.
  • Sukitusremontti voidaan toteuttaa kerrostaloihin, rivitaloihin, omakotitaloihin, liike- ja teollisuuskiinteistöihin sekä kauppakeskuksiin.
  • Kun sukitussaneeraus on saatu valmiiksi. Yksikään kohde ei jää vaille laaduntarkkailua, vaan asiantuntijat tekevät myös sukituksen laadunvalvontaa.

Capse Oy

käyttää asennuksissaan Boldan In-House Lining System -menetelmää. Sillä saneerattujen putkien tekninen elinkaari on vähintään 50 vuotta. Se mahdollistaa pitkän huoltovälin ja huolettoman asumisen. Boldan tt 38s -sujutussukassa käytetty kalvo on valmistettu kierrätysmateriaalista.

Lue lisää

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Capse Oy
Remontti
viemäröinti
vesiputkistot
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20212_68568.jpg
Täsmä­kartoituksella varmistetaan viemärien ja salaojien kunto
Yleensä kaikki huolestuvat vasta kun ongelmia alkaa esiintyä suunnasta jos toisesta, mutta mitäpä jos varsinkin kiinteistöjen pumppaamojen kohdalla toimisimme etupainotteisesti ja säästäisimme säännöllisillä huolloilla pitkän pennin?
20199_59880.jpg
Viemärisaneeraus voi olla myös ekoteko
Putkiremontti mielletään usein raskaaksi, isoksi ja kalliiksi operaatioksi. Sukitustekniikalla toteutettu putkiremontti on ekologinen vaihtoehto perinteiselle putkiremontille. Sillä poiskuljetettavaa ja loppusijoitettavaa purkujätettä, kuten lyijyä, betonia tai asbestia, ei synny. Myös jätekuljetusten tarve on minimaalinen, joten kuljetuskaluston päästöistä aiheutuva hiilijalanjälki jää pieneksi.
20199_59878.jpg
Säästä - Toteuta putkiremontti sukittamalla
Sukittamista suositaan, koska se on nopeasti toteutettavissa ja laadukas menetelmä, mutta sukitusremontti voidaan tehdä onnistuneesti vain, jos putkiston kunto sallii sen. Esim. monissa taloyhtiöissä vanhat valurautaputket ovat siinä kunnossa, että sukitusta ei voida tehdä ja putket on uusittava. On helppo todeta, että...Säästä - mutta älä säästä väärässä paikassa. Putkiremontin urakoitsijaa valittaessa, on hyvä muistaa, että vakuutusyhtiöt hyväksyvät vain sertifioiduilla menetelmillä ja materiaaleilla saneeratut putkistot uudenveroisiksi.
20189_54812.jpg
Sisäilmakorjausratkaisut tiivistämällä
Onnistunut sisäilmakorjaus vaatii aina kohdekohtaisen suunnittelun sekä ammattitaitoisen asennustyön. Asentajan on tunnettava käytettävät tuotteet, työmenetelmät sekä kohteen suunnitelmat. Rakennuttajan on järjestettävä kohteeseen toimiva valvonta. Ammattitaitoisen suunnittelijan on aina kohdekohtaisesti arvioitava niiden soveltuvuus. Weberin sisäilmakorjausratkaisut tarjoavat kattavan valikoiman toimivia korjausmenetelmiä eri syistä johtuviin sisäilmaongelmiin. Weberin tekninen tuki taas auttaa tarvittaessa oikean korjausratkaisun löytämisessä.
20165_46444.jpg
Putkiremontti nopeammin ja taloudellisemmin
Taloyhtiön putkitekniikan käyttöiäksi on arvioitu noin 50 vuotta. Tällä hetkellä suurin linjasaneeraustarve Suomen asuntokannasta kohdistuu erityisesti 1960- ja 70-luvuilla valmistuneisiin asuinkerrostaloihin ja saneeraustarpeen on ennustettu vain kasvavan lähivuosina voimakkaasti arviolta noin 2020-luvulle asti. Näitä asuntoja on Suomessa noin 470 000.Linjasaneerauksissa uusitaan putkistojen, sähkö- ja tietoliikenneyhteyksien lisäksi yleensä myös märkätilat ja mahdollisesti myös keittiöt. Myös muiden tilojen pintaremontteja voidaan liittää samaan urakkaan. Korjauskohteet ovat aina yksilöllisiä, joten saneerauksissa käytettävien rakenneratkaisuiden ja materiaalien valinnassa tulee noudattaa kohteesta laadittuja rakennesuunnitelmia.
201710_50573.jpg
Kosteus- ja sisäilmaongelmat historiaan
Matala-alkalisen tasoitteen käyttö yhdessä betonin kosteudenhallinnan kanssa on tehokas keino estää esimerkiksi lukuisissa muovimattokohteissa todetut ja kalliisiin korjauksiin johtaneet kosteus- ja sisäilmaongelmat. Nämä rakennusten käyttäjille ja koko yhteiskunnalle vakavia terveyshaittoja ja huomattavia ylimääräisiä kustannuksia aiheuttavat ongelmat johtuvat siitä, että muovimatoissa käytetyt pehmittimet ja mattoliimat eivät kestä betonin korkeaa alkalisuutta, vaan ne reagoivat alkalisen kosteuden kanssa muodostaen sisäilmaongelmia aiheuttavia haitallisia yhdisteitä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton