• Etusivu
  • Remontti

Onhan pumppaamo tarkastettu, huollettu ja varmasti kunnossa?

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Capse Oy
Julkaistu 22.10.2019Päivitetty 14.02.2024
20208_61077.jpg

Huoltoteam kartoittamassa tilannetta.

Jätevesi-, sadevesi- ja perusvesipumppaamojen katkeamaton toiminta on strategisen tärkeätä kiinteistöissä, joissa ne vaaditaan. Tärkeä osa pumppaamojen ylläpitoa ovat vuosihuoltosopimukset. Säännöllisillä tarkastuksilla ja huolloilla varmistetaan pumppaamojen häiriötön toiminta ja pidennetään pumppaamon elinkaarta. Capse Oy on kokonaisvaltainen jätevesitekniikan palvelutalo, jolla on täydellinen pumppaamotarvikevarasto, ainutlaatuinen päivystyspalvelu sekä nopea vaste-aika.

Koska teidän pumppaamonne on viimeksi tarkastettu, saati sitten huollettu?

Miksi tarkastukset ja huollot kannattaa tehdä?

Pumppaamo on kiinteistön kannalta strategisen tärkeä paikka. Mikäli pumput eivät toimi ja käyttövesi toimii, ongelma on heti käsillä ja silloin tulvii aina jossakin. Usein pumppaamon tai viemärin tulviminen voi olla iso vahinko talon rakenteille. Jostakin syystä nämä vahingot sattuvat yleensä iltaisin ja öisin.

Kiinteistön ylläpitäjän ja omistajan kannalta pumppaamotarkastukset ja huollot ovat kustannustehokasta riskinhallintaa. Kiinteistön elinkaaren ja kunnossapidon näkökulmasta pumppujen ja automatiikan tarkastukset mahdollistavat investointien ajoittamisen haluttuna aikana, jolloin se tuo kustannussäästöä.

<p data-block-key="ge0jm">Huoltoteam kohteessa</p>
Huoltoteam kohteessa

Milloin tarkastus kannattaa tehdä?
Tarkastuskäynnit tehdään keskimäärin vuosittain, riippuen pumppujen käyttötunneista. Käynnin yhteydessä käydään läpi pumppujen kunto, sähkötekniset mittaukset, mekaniikka, säädöt, automatiikka ja tarvittaessa pestään pumppaamo. Tarkastuskäynnillä huomioidaan myös tulevat korjaus-, investointitarpeet ja niiden ajoitus. Käynnistä tehdään aina raportti kiinteistön omistajalle ja ylläpitohenkilöiden käyttöön. Usein pumppaamon tarkastus ja huolto aktivoituu, kun pumppaamossa ilmenee häiriöitä tai toistuvia hälytyksiä. Syksy ja kevät ovat aikoja jolloin esim. sadevesipumppaamojen käyntimäärät kasvavat voimakkaasti, josta voi seurata ongelmia. Usein syy voi olla myös talven jälkeen pumppujen käynnistymisessä ja automatiikassa ilmenevät ongelmat. Säännölliset tarkastukset ja huollot säästävät yleensä turhilta vikakäynneiltä.

Capse Oy:n huoltopäällikkö Pekka Miilumäki korostaa, että suurin osa hätäkeikoista jäisi tulematta, jos pumppaamo olisi huollettu ajoissa.
201911_61080.jpg

Pumppaamosäiliöt uusiokäyttöön saneeraustilanteissa

Pumppaamosaneerauksessa jätevesi-, perusvesi- ja sadevesipumppaamot saadaan helposti uudenveroiseen kuntoon uusimalla kaikki kaivon sisäiset osat ja tarvittaessa myös pumppaamon ulkopuolinen painelinja. Samalla kartoitetaan etävalvonnan lisätarve, jotta seuranta olisi helppoa ja vaivatonta.

Vanha pumppaamosäiliö pysyy hyvässä kunnossa kauan, joten sitä voidaan uudelleen käyttää saneeraustilanteissa lähes poikkeuksetta. Pumppaamosaneeraus kestää yleensä yhdestä kolmeen arkipäivää, jos saneeraus voidaan toteuttaa vanhoja pumppaamosäiliöitä hyödyntämällä. Vanhoja betoni- ja lasikuitusäiliöitä on helpompaa ja nopeampaa huoltaa kuin uusia, erittäin ahtaita, muovipumppaamoita.

Pumppaamohuoltoa saatavilla 24/7 ilman erillistä huoltosopimusta

Päivystyspalveluiden käyttö ei edellytä erikseen laadittua sopimusta, vaan Capse Oy auttaa 24/7 kun on avuntarve esimerkiksi pumppaamojen hätäkorjauksiin, kaivojen tyhjennyksiin, tulvavesien imurointiin, viemärien avauksiin, -sulatuksiin, ohituspumppauksiin sekä viemärien paikkasukituksiin. Capse Oy uusii myös hajonneita porakaivopumppuja keikkatyönä, koska perusmallisia pumppuja heiltä löytyy yleensä varastotarvikkeena. Pumppaamohuolto koostuu isosta ammattilaisten joukosta, jotka ovat erikoistuneet huoltoon, korjauksiin, kunnossapitoon sekä saneerauksiin.

Päivystys 24/7

Pumppuhuolto palvelee merkkiriippumattomasti koko Suomen kattavalla alueella. Asiakas voi lähettää pumppuja suoraan verstaalle, jossa pumpulle tehdään korjauksesta kustannusarvio, jonka jälkeen pumput huolletaan ja korjataan. Kaikkia pumppuja ei kannata edes yrittää korjata, vaan tarvittaessa Capselta saa myös uusia pumppuja.

Capse Oy huoltaa

  • Sadevesipumput
  • Jätevesipumput
  • Perusvesipumput
  • Teollisuuspumput
  • Sekoittimet

Capse huoltaa ja saneeraa kaikkien valmistajien pumppuja ja pumppaamoita ja maahantuo itse Caprar-tehtaan pumppuja eri käyttökohteisiin. Tämä varmistaa, että huolto- ja hälytyskäynnille löytyy aina varastosta tuote käyttökohteeseen. Koko virtaustekniikan hallintaan liittyvät lisäksi Capse:n imuautopalvelut eli viemärien-, pumppaamojen- ja erotinkaivojen huuhtelut, pesut ja tyhjentämiset sekä putkistojen avaukset ja huoltohuuhtelut.

<p data-block-key="mqccd">Pumppaamohuollot ja -saneeraukset hoituvat asiantuntijoiden toimesta.</p>
Pumppaamohuollot ja -saneeraukset hoituvat asiantuntijoiden toimesta.

Capse Oy tekee tarvittaessa kuntoanalyysin pumppaamosta ja tarkastuksesta laadittu kuntoanalyysipalveluraportti kertoo kiinteistön omistajalle missä mennään, mitkä ovat akuutit korjaustarpeet sekä miten huoltotarve tulisi suunnitella vuositasolla. Analyysi tuo esille myös riskinhallinnan kannalta välttämättömät toimet esim. automatiikan mahdollisuudet. Kaikesta toiminnasta asiakas saa myös kirjalliset dokumentit ja raportit käyttöönsä.

Capse:n pumppaamopalvelut tarjoavat pumppaamojen huolto- ja kunnossapitotoimien lisäksi pumppaamojen ja niiden painelinjojen kuntotutkimuksia sekä pumppaamojen käyttöönottoja ja saneerauksia. Jätä yhteydenottopyyntö ja Capse Oy:n asiantuntijat ovat sinuun yhteydessä pikimmiten.

201911_61081.jpg

Kiinnostuitko?

Koska pumppaamonne on viimeksi tarkastettu tai huollettu? Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijalle

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Capse Oy
Remontti
asuminen
pumppaamo
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20199_59880.jpg
Viemärisaneeraus voi olla myös ekoteko
Putkiremontti mielletään usein raskaaksi, isoksi ja kalliiksi operaatioksi. Sukitustekniikalla toteutettu putkiremontti on ekologinen vaihtoehto perinteiselle putkiremontille. Sillä poiskuljetettavaa ja loppusijoitettavaa purkujätettä, kuten lyijyä, betonia tai asbestia, ei synny. Myös jätekuljetusten tarve on minimaalinen, joten kuljetuskaluston päästöistä aiheutuva hiilijalanjälki jää pieneksi.
20199_59878.jpg
Säästä - Toteuta putkiremontti sukittamalla
Sukittamista suositaan, koska se on nopeasti toteutettavissa ja laadukas menetelmä, mutta sukitusremontti voidaan tehdä onnistuneesti vain, jos putkiston kunto sallii sen. Esim. monissa taloyhtiöissä vanhat valurautaputket ovat siinä kunnossa, että sukitusta ei voida tehdä ja putket on uusittava. On helppo todeta, että...Säästä - mutta älä säästä väärässä paikassa. Putkiremontin urakoitsijaa valittaessa, on hyvä muistaa, että vakuutusyhtiöt hyväksyvät vain sertifioiduilla menetelmillä ja materiaaleilla saneeratut putkistot uudenveroisiksi.
Viemärisukitus
Case: Viemärisaneeraus 10 viikossa
Putkiremontti mielletään usein raskaaksi, isoksi ja kalliiksi operaatioksi. Sukitustekniikalla toteutettu putkiremontti on ekologinen ja usein myös edullisin vaihtoehto perinteiselle putkiremontille, ei pelkästään taloudellisesti, vaan kohdetta kokonaivaltaisesti tarkasteltaessa. Monessa taloyhtiössä on useammassa asunnossa tehty hiljattain keittiö- ja/tai kylpyhuoneremontti, eikä perinteinen putkiremontti tällöin houkuta asukkaita.
JNT Nollge sisäilman laatu mittaus
Langattomat sensorit vievät sisäilmanlaadun seurannan uudelle tasolle
Kaikki alkoi pietarsaarelaisen kiinteistön pesutuvasta. Pesutuvan käyttäjiltä tuli Folkhälsans Fastigheter Ab:n Anders Dahlbäckille ilmoituksia sisäilman huonosta laadusta. Samoihin aikoihin alkuvuonna 2021 JNT:N (Pietarsaaren Puhelin Oy) myynti otti yhteyttä Andersiin, sillä heilläkin oli tiedossa kyseisen Pietarsaaressa sijaitsevan kiinteistön ikä ja sitä myötä myös mahdolliset sisäilmaongelmat. JNT:n myyjä kertoi Nollge -sensoreista, joilla voitiin mitata muun muassa sisäilman laatua. Nollge on JNT:n IoT-konsepti, jonka sensorit toimivat täysin langattomasti Sigfox-radioverkossa.
20232_80816.jpg
Vaikuta itse hoitovastikkeen kustannuksiin lämmitystä säätämällä
Energian hinnannousu on saanut suomalaiset kysymään, mitä tapahtuu yhtiövastikkeille? Nouseeko asumisen hinta entisestään? DNA:n älylämmityspalvelu Wattisen teettämässä kyselyssä peräti 62 prosenttia kaikista vastaajista ilmoitti olevansa huolissaan vastikkeiden noususta. Hälyttävintä oli se, että erityisen huolissaan mahdollisesta noususta oli jopa noin joka neljäs vastaaja (26 %).
20213_68919.jpg
Lemmikit taloyhtiössä
Yhä useammassa perheessä on lemmikkieläin tai -eläimiä. Taloyhtiöissä tämä merkitsee lemmikillisten ja lemmikittömien asukkaiden rinnakkaiseloa, mikä edellyttää joskus molemminpuolista huomaavaisuutta. Lemmikkieläinten pidosta, säännöistä ja rajoista keskustellaan usein myös vuokranantajan ja vuokralaisen välillä vuokrasopimusta laadittaessa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton