• Etusivu
  • Remontti

Hajuton M1-luokan pinnoite parvekkeen korjauksiin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Julkaistu 28.09.2017Päivitetty 08.11.2023
1920-2k-polyuretaanielastomeeri-weber

M1-luokiteltu rakennusmateriaali on vähäpäästöinen

Remonteissa yksi ikävimmistä asioista on rakennusmateriaaleista lähtevät erilaiset hajut. Herkille ihmisille nämä hajut saattavat tehdä talon ulkopuolisista remonteistakin todella ikävää aikaa. Weberin M1-luokiteltu vedeneristyspinnoite parvekkeille, luhtikäytäville sekä sisä- että ulkoportaille jättää hajuhaitat historiaan. weber 2-K Polyuretaanielastomeeri on jatkoa Weberin vähäpäästöisille rakennusmateriaaleille.
M1-luokitellut rakennusmateriaalit ovat vähäpäästöisiä edistäen asuntojen sisäilmaa.

Millaiselle alustalle?

weber 2-K Polyuretaanielastomeerin alusta voidaan pohjustaa kahdelle alustalle: joko M1-luokitellulle weberfloor 4712 Tiivistysepoksia tai weber 2-K Epoksipohjustetta.

M1-luokiteltu pinnoitusjärjestelmä
Pinnoitusjärjestelmässä kaikki osat ovat M1-luokiteltuja.
Alustan pohjustukseen käytetään weberfloor 4712 Tiivistysepoksia tuotekortin ohjeistuksen mukaan. Tartunnaksi tuoreelle pohjustetulle pinnalle suositellaan heitettäväksi kvartsihiekkaa (0,1-0,6 mm).

Vaihtoehto 2
Pohjustetaan alusta weber 2-K Epoksipohjusteella tuotekortin ohjeistuksen mukaan. Kuten edellä, tuoreelle pinnalle on hyvä heittää kvartsihiekkaa (0,1-0,6 mm) tartunnaksi.

Missä olosuhteissa?

Alustan suhteellisen kosteuden Rh on oltava alle 90 %. Lämpötila ilmassa ja alustassa on hyvä olla +8 - +30 °C sekä 3 °C yli kastepisteen. Suhteellinen kosteus ilmassa saa olla enintään 80 %.
Ennen pinnoitteen levittämistä pohjustuksen on oltava täysin kuiva. Tarkat työohjeet löytyvät tuotekortista.

Helppo levittää ja työstää

Tasalaatuiseksi omassa peltiastiassa sekoitettu tuote on valmis käytettäväksi noin 5 min hidaskierroksisen vispiläporakoneen pyörityksen jälkeen.
weber 2-K Polyuretaanielastomeeri levitetään pinnoille, kun lämpötila on lähtenyt laskuun. Jalkalistoille tuote sivellään pensselillä ja lattian/jalkalistan reunaan 100 mm:n kaistaleena. Lattialle pinnoite kaadetaan lammikoksi ja levitetään vaikkapa hammaslastaa hyväksi käyttäen.
Pinnan tasaus tapahtuu välittömästi piikkitelalla. Telaa käytetään pinnoitteen levittämisessä parvekelaatan otsapinnalle. Ensimmäisen pinnoitekerroksen on oltava täysin kuiva ennen seuraavan kerroksen levitystä.
Uudelleenpinnoitusta ennen pinta puhdistetaan webertec PU-ohentimella. Työvälineiden puhdistus tapahtuu heti tuoreeltaan webertec PU-ohentimella tai ksyleenillä.
Kovettuneella tuotteella on hyvät mekaaniset ominaisuudet ja se kestää hyvin kemikaalirasitusta.

Huomioitavaa

Valmistuseristä johtuen pinnoitemateriaaleissa saattaa esiintyä vähäisiä sävyeroja. Yhtenäisille pinnoille on käytettävä saman valmistuserän tuotetta (valmistuserä on painettu etikettiin). Tämän huomioiminen suuria tiloja tehtäessä on tärkeää.

Huolto-ohje

Pinnoite saavuttaa lopullisen kovuutensa 7 vuorokaudessa. Valmiin pinnan kemiallista ja mekaanista puhdistusta vältetään tänä aikana. Viikon jälkeen pinnan puhdistukseen käytetään kotoa löytyviltä puhdistusaineilla ja -välineillä.
Pinnan värjäytymistä saattavat aiheuttaa viini, kahvi, kukkien terälehdet, puiden ja kasvien lehdet. Värjäytyminen ei kuitenkaan vaikuta pinnoitteen teknisiin ominaisuuksiin.

Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Remontti
asuminen
viemäröinti
huolto
huoneisto
pinnoite
parveke
vesiputkistot
julkisivu
kosteudeneristys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20163_45752.jpg
Julkisivuremontilla suuri vaikutus
Mäntynummentiellä Lohjalla 1970-luvun elementtikerrostalon julkisivu oli tullut tiensä päähän. 55 asunnon kerrostalo päätyi tuulettuvaan levyrappaukseen, jossa samalla asennettiin lisäeristystä ulkoseinään 100 mm. Julkisivuremontin jälkeen rakennuksesta saatiin tyylikäs, energiatehokkaampi kuin ennen sekä säänkestävämpi kuin aikanaan valmistuessaan. Lopputulos on kiinteistön arvoa nostava ja kosteusteknisesti turvallinen ulkoasu.Consti Julkisivut Oy toteutti julkisivumuutoksen Weber SerpoVent -levyrappauksella. Projektipäällikkö Juha Ilvonen Constilta toteaa: - Vaikka tuulettuvassa levyrappauksessa on muutama työvaihe lisää, niin meillä Constilla paljon julkisivukohteita tekevänä urakoitsijana tuulettuvasta SerpoVent-levyrappausratkaisusta on vain myönteistä sanottavaa.
20165_46444.jpg
Putkiremontti nopeammin ja taloudellisemmin
Taloyhtiön putkitekniikan käyttöiäksi on arvioitu noin 50 vuotta. Tällä hetkellä suurin linjasaneeraustarve Suomen asuntokannasta kohdistuu erityisesti 1960- ja 70-luvuilla valmistuneisiin asuinkerrostaloihin ja saneeraustarpeen on ennustettu vain kasvavan lähivuosina voimakkaasti arviolta noin 2020-luvulle asti. Näitä asuntoja on Suomessa noin 470 000.Linjasaneerauksissa uusitaan putkistojen, sähkö- ja tietoliikenneyhteyksien lisäksi yleensä myös märkätilat ja mahdollisesti myös keittiöt. Myös muiden tilojen pintaremontteja voidaan liittää samaan urakkaan. Korjauskohteet ovat aina yksilöllisiä, joten saneerauksissa käytettävien rakenneratkaisuiden ja materiaalien valinnassa tulee noudattaa kohteesta laadittuja rakennesuunnitelmia.
20166_46782.jpg
Linjasaneeraus - vihdoin!
Kun taloyhtiön putkistot ja kylpyhuoneet alkavat tulla tiensä päähän, remonttihan siinä on edessä. Vaikka linjasaneeraus sinällään ottaa aikansa, asunnon arvon nousu kiinnostaa kaikkia asuntojen omistajia.
rudus turvahiekka ja leikkihiekka
Turvahiekkaa ja leikkihiekkaa kullanmuruille
Lasten leikkipaikka ei ole taloyhtiöiden pihalla mitenkään tavaton näky. Erilaiset kiipeilytelineet, keinut sekä hiekkalaatikot ovatkin usein kovassa käytössä. Koska käyttäjiä on monia ja heidän ikähaitarinsa vaihtelee vauvasta kouluikäisiin, asettaa se myös leikkipaikan turvallisuudelle omat kriteerinsä.Leikkikenttävälineiden turvallisuudesta ovat vastuussa välineiden valmistajat, leikkikentän ylläpitäjät sekä sen omistaja. Leikkikenttä tulee siis pitää kunnossa.
2k-polyuretaanielastomeerin-levitys-pensselillä-weber
Weberin hajuton M1-luokan pinnoite parvekkeen korjauksiin
M1-luokiteltu rakennusmateriaali on vähäpäästöinenRemonteissa yksi ikävimmistä asioista on rakennusmateriaaleista lähtevät erilaiset hajut. Herkille ihmisille nämä hajut saattavat tehdä talon ulkopuolisista remonteistakin todella ikävää aikaa. Weberin M1-luokiteltu vedeneristyspinnoite parvekkeille, luhtikäytäville sekä sisä- että ulkoportaille jättää hajuhaitat historiaan. weber 2-K Polyuretaanielastomeeri on jatkoa Weberin vähäpäästöisille rakennusmateriaaleille.M1-luokitellut rakennusmateriaalit ovat vähäpäästöisiä edistäen asuntojen sisäilmaa.
Betonista valettu sokkeli ennen eristämistä.
Tiedätkö sokkelisi kunnon? Olisiko syytä tarkistaa
Olet varmasti kuullut tarinaa menneiltä sukupolvilta siitä, miten talveksi suljettiin perustusten kissanluukut ja talven tultua kasattiin lunta sokkelin vierustalle eristeeksi pitämään lämpöä talon alla. Tarkoitus on ollut silloin poistaa veto ja estää pakkasen pääsy rakennusten alapohjaan. Kylmän päästessä alustaan, oli todellakin paksuilla räsymatoilla sekä villasukilla tarvetta. Jalat kun tuntevat vedon todella nopeasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton