• Etusivu
 • Remontti

Vedet tuli, mutta minne?

Onhan pumppaamonne varmasti kunnossa?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Capse Oy
Julkaistu 10.03.2020Päivitetty 17.02.2023
201911_61081.jpg

Kun pumppaamo tulvii tai viemäri menee tukkoon, on aina ripeän toiminnan hetki. Siinä tuiskeessa ja tohinassa saattaa unohtua mitä osaamista ja kalustoa omaavia toimijoita pitää kutsuu paikalle.

Yhden toimijan taktiikalla 24/7 hälytykset

Capsella on tiedostettu asiakkaiden huoli. Ratkaisu on yhden kokonaisuuden eli jätevesitekniikan kokonaisvaltainen hallinta. Tehoa toimintaan tuo toimintojen, osaamisen ja kaluston joustava hyödyntäminen kiinteistön eri huoltokohteissa.

Kiinteistöjen pumppaamojen osalta pumppuvaraston monipuolisuus mahdollistaa sen, että asennuspalvelu voi tarjota suurimpaankin hätätilanteeseen ratkaisun 24 h vuorokaudessa.

Hälytyskäynnin raportoinnin jälkeen keskustellaan aina kiinteistön omistajan tai ylläpitäjän kanssa kiinteistön riskinhallinnasta, toiminnan valvonnasta ja tulevista toimenpiteistä. Luottamus, jatkuvuus ja dokumenttien kautta muodostunut historia kohteesta ovat ylivoimainen etu, kun rakennetaan suunnitelmallisesti kiinteistön elinkaarta.

Päivystys 24/7

Miksi tarkastukset ja huollot kannattaa tehdä?

Pumppaamo on kiinteistön kannalta strategisen tärkeä paikka. Mikäli pumput eivät toimi ja käyttövesi toimii, ongelma on heti käsillä ja silloin tulvii aina jossakin. Usein pumppaamon tai viemärin tulviminen voi olla iso vahinko talon rakenteille. Jostakin syystä nämä vahingot sattuvat yleensä iltaisin ja öisin.

Kiinteistön ylläpitäjän ja omistajan kannalta pumppaamotarkastukset ja huollot ovat kustannustehokasta riskinhallintaa. Kiinteistön elinkaaren ja kunnossapidon näkökulmasta pumppujen ja automatiikan tarkastukset mahdollistavat investointien ajoittamisen haluttuna aikana, jolloin se tuo kustannussäästöä.

Info

Info

Esimerkki kauhuskenaariosta, jota kukaan ei toivo kohdalleen

Kuvittele silmiisi tuo ihana keväinen sunnuntaiaamu, olet juuri avannut silmäsi kun auringonsäteet hellivät kasvojasi sälekaihtimien välistä. Kuinka ihana olisikaan aloittaa vapaapäivä kuumalla kahvikupposella. Nouset istumaan ja lasket jalkasi kohti aamutohveleita, varpaat eivät kuitenkaan kohtaakaan niitä ihania lämpimiä aamutohveleita, vaan "läts", mitä ihmettä? Vettä! Makuuhuoneessa?!

Se siitä ihanasta ja rentouttavasta aamusta, mitäs nyt eteen? Huoneisto täynnä vettä.

Puhelin käteen ja soitetaan ammattilainen paikalle!

No, milloin tarkastus kannattaa tehdä?

Tarkastuskäynnit tehdään keskimäärin vuosittain, riippuen pumppujen käyttötunneista. Käynnin yhteydessä käydään läpi

 • pumppujen kunto,
 • sähkötekniset mittaukset,
 • mekaniikka,
 • säädöt,
 • automatiikka ja
 • tarvittaessa pestään pumppaamo.

Tarkastuskäynnillä huomioidaan myös tulevat korjaus-, investointitarpeet ja niiden ajoitus. Käynnistä tehdään aina raportti kiinteistön omistajalle ja ylläpitohenkilöiden käyttöön. Usein pumppaamon tarkastus ja huolto aktivoituu, kun pumppaamossa ilmenee häiriöitä tai toistuvia hälytyksiä. Syksy ja kevät ovat aikoja jolloin esim. sadevesipumppaamojen käyntimäärät kasvavat voimakkaasti, josta voi seurata ongelmia. Usein syy voi olla myös talven jälkeen pumppujen käynnistymisessä ja automatiikassa ilmenevät ongelmat.

Säännölliset tarkastukset ja huollot säästävät yleensä turhilta vikakäynneiltä

Capse Oy:n huoltopäällikkö Pekka Miilumäki korostaa, että suurin osa hätäkeikoista jäisi tulematta, jos pumppaamo olisi huollettu ajoissa.
Info

Info

Pumppaamohuoltoa saatavilla 24/7 ilman erillistä huoltosopimusta

Capse Oy on kokonaisvaltainen jätevesitekniikan palvelutalo, jolla on täydellinen pumppaamotarvikevarasto, ainutlaatuinen päivystyspalvelu sekä nopea vaste-aika. Päivystyspalveluiden käyttö ei edellytä erikseen laadittua sopimusta, vaan Capse Oy auttaa 24/7 kun on avuntarve esimerkiksi

 • pumppaamojen hätäkorjauksiin,
 • kaivojen tyhjennyksiin,
 • tulvavesien imurointiin,
 • viemärien avauksiin,
 • viemärien sulatuksiin,
 • ohituspumppauksiin sekä
 • viemärien paikkasukituksiin.

Capse Oy uusii myös hajonneita porakaivopumppuja keikkatyönä, koska perusmallisia pumppuja heiltä löytyy yleensä varastotarvikkeena. Pumppaamohuolto koostuu isosta ammattilaisten joukosta, jotka ovat erikoistuneet huoltoon, korjauksiin, kunnossapitoon sekä saneerauksiin.

Pumppuhuolto palvelee merkkiriippumattomasti koko Suomen kattavalla alueella. Asiakas voi lähettää pumppuja suoraan verstaalle, jossa pumpulle tehdään korjauksesta kustannusarvio, jonka jälkeen pumput huolletaan ja korjataan. Kaikkia pumppuja ei kannata edes yrittää korjata, vaan tarvittaessa Capselta saa myös uusia pumppuja.

Huoltoteam kartoittamassa tilannetta.

Huoltoteam kartoittamassa tilannetta.

Huoltoteam kohteessa

Huoltoteam kohteessa

Capse huoltaa ja saneeraa kaikkien valmistajien pumppuja ja pumppaamoita ja maahantuo itse Caprar-tehtaan pumppuja eri käyttökohteisiin. Tämä varmistaa, että huolto- ja hälytyskäynnille löytyy aina varastosta tuote käyttökohteeseen. Koko virtaustekniikan hallintaan liittyvät lisäksi Capse:n imuautopalvelut eli viemärien-, pumppaamojen- ja erotinkaivojen huuhtelut, pesut ja tyhjentämiset sekä putkistojen avaukset ja huoltohuuhtelut.

Capse Oy tekee tarvittaessa kuntoanalyysin pumppaamosta ja tarkastuksesta laadittu kuntoanalyysipalveluraportti kertoo kiinteistön omistajalle missä mennään, mitkä ovat akuutit korjaustarpeet sekä miten huoltotarve tulisi suunnitella vuositasolla. Analyysi tuo esille myös riskinhallinnan kannalta välttämättömät toimet esim. automatiikan mahdollisuudet. Kaikesta toiminnasta asiakas saa myös kirjalliset dokumentit ja raportit käyttöönsä.

201911_61080.jpg

Jätevesi-, sadevesi- ja perusvesipumppaamojen katkeamaton toiminta on strategisen tärkeätä kiinteistöissä, joissa ne vaaditaan. Tärkeä osa pumppaamojen ylläpitoa ovat vuosihuoltosopimukset. Säännöllisillä tarkastuksilla ja huolloilla varmistetaan pumppaamojen häiriötön toiminta ja pidennetään pumppaamon elinkaarta.

Koska teidän pumppaamonne on viimeksi tarkastettu, saati sitten huollettu?

Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan?

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Capse Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20199_59880.jpg
Viemärisaneeraus voi olla myös ekoteko
Putkiremontti mielletään usein raskaaksi, isoksi ja kalliiksi operaatioksi. Sukitustekniikalla toteutettu putkiremontti on ekologinen vaihtoehto perinteiselle putkiremontille. Sillä poiskuljetettavaa ja loppusijoitettavaa purkujätettä, kuten lyijyä, betonia tai asbestia, ei synny. Myös jätekuljetusten tarve on minimaalinen, joten kuljetuskaluston päästöistä aiheutuva hiilijalanjälki jää pieneksi.
20199_59878.jpg
Säästä - Toteuta putkiremontti sukittamalla
Sukittamista suositaan, koska se on nopeasti toteutettavissa ja laadukas menetelmä, mutta sukitusremontti voidaan tehdä onnistuneesti vain, jos putkiston kunto sallii sen. Esim. monissa taloyhtiöissä vanhat valurautaputket ovat siinä kunnossa, että sukitusta ei voida tehdä ja putket on uusittava. On helppo todeta, että...Säästä - mutta älä säästä väärässä paikassa. Putkiremontin urakoitsijaa valittaessa, on hyvä muistaa, että vakuutusyhtiöt hyväksyvät vain sertifioiduilla menetelmillä ja materiaaleilla saneeratut putkistot uudenveroisiksi.
20208_61077.jpg
Onhan pumppaamo kunnossa?
Jätevesi-, sadevesi- ja perusvesipumppaamojen katkeamaton toiminta on strategisen tärkeätä kiinteistöissä, joissa ne vaaditaan. Tärkeä osa pumppaamojen ylläpitoa ovat vuosihuoltosopimukset. Säännöllisillä tarkastuksilla ja huolloilla varmistetaan pumppaamojen häiriötön toiminta ja pidennetään pumppaamon elinkaarta. Capse Oy on kokonaisvaltainen jätevesitekniikan palvelutalo, jolla on täydellinen pumppaamotarvikevarasto, ainutlaatuinen päivystyspalvelu sekä nopea vaste-aika.Koska teidän pumppaamonne on viimeksi tarkastettu, saati sitten huollettu?
20179_50324.jpg
Korvausventtiilien uusiminen kannattaa
Hyvän sisäilman A ja O on toimiva ilmanvaihto. Termostaatilla varustettu Velco-venttiili säätyy automaattisesti ulkolämpötilan mukaan, joten ilma vaihtuu aina ihanteellisesti. Korvausilmaventtiilin kanssa käytettävä tehokas Filtrete-suodatin estää epäpuhtauksien pääsyn asuntoon. Riittävä määrä puhdasta sisäilmaa vaikuttaa niin päivittäiseen jaksamiseen kuin terveyteenkin.Ilmanvaihtoa itsessään on vaikea havaita. Sen sijaan sen tuntee. Toimiva ilmanvaihto tuottaa hyvää sisäilmaa, joka näkyy unen laadussa, terveydentilassa ja jaksamisessa sekä asunnon raikkautena vuorokauden ympäri. Vietämme sisätiloissa lähes 90 % ajastamme ja hengitämme noin 15 000 litraa ilmaa vuorokaudessa. Ei siis ole yhdentekevää, millainen sisäilma asunnoissamme on.Oikein toimiessaan ilmanvaihto kuljettaa huoneistosta ulos epäpuhdasta ilmaa ja toisaalta tuo sisään vastaavan määrän puhdasta ilmaa. Riittämättömästä ilmanvaihdosta seuraa vetoisuutta ja hajuhaittoja. Ilma on tunkkaista ja esimerkiksi suihkun jälkeen kosteus jää asuntoon viipymään.Useimmiten syynä huonoon ilmanvaihtoon ovat puuttuvat tai toimimattomat korvausilmaventtiilit. Erityisesti 1970–1990 luvun taloissa jätettiin ajan energiaa säästävän rakennustavan mukaisesti korvausilmaventtiilit asentamatta. Samasta syystä kehotettiin vanhoissa taloissa sulkemaan ne. Nykytietämyksen mukaan tämä oli valtava virhe. Tällaisissa asunnoissa ilma ei vaihdu riittävästi, jotta sisäilma pysyisi hyvänä vuorokauden ympäri.Suomalaisten kotien ilmanvaihdossa onkin paljon parantamisen varaa.Ratkaisut riittävään korvausilmansaantiin ovat useimmiten halpoja, nopeita ja yksinkertaisia toteuttaa. Monesti riittämätön ilmanvaihto johtuukin lähinnä asukkaiden tietämättömyydestä.Osta suodattimet Rakentaja.fi-verkkokaupastaOsta venttiilit Rakentaja.fi-verkkokaupasta
20197_58914.jpg
Säästöjä lämmityskustannuksiin tehokkaalla eristyksellä
Julkisivuremontin yhteydessä vanhojen lämmöneristeiden uusimisella voidaan parantaa rakennuksen energiatehokkuutta huomattavasti ja tämän myötä saada selkeitä säästöjä taloyhtiön lämmityskuluihin. Tehokkailla Kooltherm-lämmöneristeillä vanhakin rakennus voidaan päivittää matalaenergia- tai jopa passiivitasoon asti.
201210_32596.jpg
Sadevesijärjestelmä pelastaa perustukset
Sadevesijärjestelmä on hallittu sadeveden poistajaSadevesijärjestelmän tehtävänä on ohjata sade- ja sulamisvedet hallitusti pois katolta perustusten vierestä ja on näin osa toimivaa kattokokonaisuutta. Jokainen millimetri sadetta vastaa litraa per neliömetri. Siispä 20 mm sadetta päivässä vastaa 20 litraa vettä per neliömetri. Pinta-alaltaan 150 m² katolla 20 mm sade vastaa 3000 litraa vettä. Kaatosateessa (50 mm) se tarkoittaa jopa 7500 litraa vettä tunnissa.Icopalin laadukkaat sadevesijärjestelmät kestävät sateen lisäksi myös jään ja lumen rasitukset rikkoutumatta ja haalistumatta. Esimerkiksi teräsohutlevystä valmistettu Sadetar-sadevesijärjestelmä sopii joustavasti sekä pientaloihin että rivi- ja pienkerrostaloihin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton