• Etusivu
  • Remontti

Suositut wc-mallit saavat uudet huuhtelu- ja täyttöventtiilit - monia hyötyjä asentajille ja kuluttajille

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Geberit Oy
Päivitetty 16.05.2023
20214_69916.jpg

IDOn uusi huuhtelu- ja täyttöventtiilisarja tuo paljon käytännön etuja, kuten yhä vaivattomamman huollon. Kuvan wc-istuin on IDO Glow 64.

IDO-tuotteita valmistava Geberit on kehittänyt suosituille IDO Glow ja Seven D -lattia-wc:ille uudet huuhtelu- ja täyttöventtiilit, jotka ovat yrityksen Ecodesign-strategian mukaisesti toiminallisesti parempia ja kestävämpiä tuotteita kuin edeltäjänsä.

Täyttö- ja huuhteluventtiilisarja IDO 245-333 on suunniteltu takautuvasti yhteensopivaksi, joten varaosia voidaan käyttää paitsi uusien myös vanhojen IDO Glow ja Seven D -lattia-wc:iden huoltoon.

− Asentajien ei näin ollen tarvitse tietää, mikä IDO Glow tai Seven D -lattia-wc on kyseessä, sillä huolto onnistuu uusien venttiilien avulla. Olemme monin tavoin huomioineet asentajien tarpeita ja toiveita kehittäessämme uutta venttiilisarjaa. Tuotteen kehitystyössä tavoitteena oli etenkin tehostaa toiminnallisuutta ja helpottaa wc-istuimien huolto- ja asennustyötä, kertoo tuotepäällikkö Tapio Aaltonen Geberit Oy:ltä.

Näin uusi venttiilisarja vaihdetaan vanhan tilalle – katso video

Uudet IDO-venttiilit tuovat paljon käytännön etuja sekä asentajille että kuluttajille

IDO Glow ja Seven D -lattiamallien uudet huuhtelu- ja täyttöventtiilit eroavat toisistaan vain venttiilin pidikkeen osalta. Uudessa tuotesarjassa on kaikki aikaisemmat toiminnot ja joitakin ominaisuuksia on kehitetty jopa paremmiksi, mikä tarkoittaa asentajien näkökulmasta seuraavaa:

Huomio

Huomio

  • Varaosia on helpompi hallita, koska tarvittavia varaosia on aikaisempaa vähemmän.
  • Huuhtelumäärää on helpompi säätää (2/4 tai 3/6 litraa), koska säätö onnistuu molemmissa malleissa huuhtelupainikkeen reiän kautta.
  • Huuhteluventtiilin tiiviste on yksinkertaisempi vaihtaa.
  • Huuhtelu- ja täyttöventtiilien tiivisteiden voi luottaa olevan taattua Geberit-laatua.
  • Uudistetusta venttiilisarjasta on iloa myös kuluttajille, sillä tuotteen ansiosta wc-istuimen vesisäiliö täyttyy hiljaisemmin ja noin 40 prosenttia nopeammin.
"Tehostettu säiliön täyttö tekee venttiilistä tehokkaan ja nopeasti käyttövalmiin. Hiljaisempi ääni saa varmasti kiitosta kuluttajilta."
Tapio Aaltonen, tuotepäällikkö, Geberit Oy

Ecodesign-prosessi vähentää hiilidioksidipäästöjä

Tuotteen ekologinen jalanjälki on aina otettu huomioon IDOn tuotekehityksessä, mutta Geberitin laajaa Ecodesign-prosessia sovelletaan ensimmäistä kertaa IDO-tuotannossa valmistettaessa uusia huuhtelu- ja täyttöventtiilejä IDO Glow ja Seven D -malleihin.

− Geberit on kymmenen viime vuoden aikana käyttänyt systemaattista Ecodesign-lähestymistapaa kaikessa tuotekehityksessään varmistaen, että tuotteet ovat toiminnallisesti parempia sekä vastuullisempia koko elinkaareltaan, Aaltonen taustoittaa.

Ecodesign-prosessin ansiosta yli 50 prosenttia IDOn uusista huuhtelu- ja täyttöventtiileistä valmistetaan kierrätetystä muovista. Silti venttiilien toiminnallisuutta on saatu parannettua entisestään, ja ne ovat yhtä kestäviä kuin edeltäjänsä.

IDO Glow ja Seven D -wc-istuimet uusilla venttiileillä tulevat markkinoille asteittain vuoden 2021 aikana.
IDO Glow ja Seven D -wc-istuimet uusilla venttiileillä tulevat markkinoille asteittain vuoden 2021 aikana.

Ecodesing-lähestysmistapaa hyödyntäen myös tuotteiden valmistusta saatiin tehostettua ja kuljetusta Geberit-tehtaiden välillä pystyttiin vähentämään 50 prosenttia.

− Nämä muutokset takaavat, että Geberit voi pelkästään uudistetun IDO-venttiilisarjan ansiosta vähentää hiilidioksidipäästöjään vuosittain tuhat tonnia, mikä vastaa yli 110 suomalaisen vuosittaisia hiilidioksidipäästöjä, Aaltonen selvittää.

Uudet huuhtelu- ja täyttöventtiilit ovat saatavilla varaosina huhtikuusta 2021 alkaen. IDO Glow ja Seven D -wc-istuimet uusilla venttiileillä varustettuina ovat saatavilla asteittain vuoden 2021 aikana.

Katso lisätietoa wc-istuimista >>>

Tarvittavia varaosia on aikaisempaa vähemmän, joten varaosia on helpompi hallita.
Tarvittavia varaosia on aikaisempaa vähemmän, joten varaosia on helpompi hallita.
Geberit Oy
Remontti
viemäröinti
vesiputkistot
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20122_29491.jpg
Kylpyhuoneremontti alkaa suunnittelulla
Huolellisuus, suunnitelmallisuus ja riittävän asiantuntemuksen käyttö ovat avainsanoja kylpyhuoneremontin onnistumiselle. Remontissa hyvä suunnittelu maksaa aina itsensä takaisin. Mieti ensin tarkkaan perheesi kylpyhuoneen käyttöä. Montako ihmistä sitä käyttää, tarvitaanko säilytystiloja, arvostatko helppoa siivottavuutta ja mikä on budjettisi. Hyvä kylpyhuone on siisti, toimiva ja harmoninen.
20123_30170.jpg
Suihku on arjen ylellisyyttä
Onko taloyhtiöösi tulossa putkiremontti tai tarvitsevatko suihkutilat päivittämistä? Jotta huolettomia suihkuhetkiä riittäisi mahdollisimman moneksi vuodeksi, mieti hetki millaisen suihkun kotiisi valitset. Kuinka paljon miellyttävämpää onkaan suihkutella ylellisessä suihkukaapissa tai esimerkiksi suihkunurkassa kuin ikivanhan suihkuverhon takana.Suunnittelun lähtökohtana on hyvä muistaa vanha nyrkkisääntö: valitse niin iso suihku kuin tilaan suinkin mahtuu. Metri kertaa metri on ylellisyyttä, 80 x 80 senttinen riittävä ja 70 x 70 cm kannattaa ottaa silloin, kun tilaa on todella niukasti.
20127_31395.jpg
Kotimainen wc tarpeeseen kuin tarpeeseen
Wc-istuin on pitkäikäinen hankinta. Se on käytössä monta kertaa päivässä, joten sen on oltava niin toimiva, tyylikäs kuin kestäväkin. Jos remontoit vanhaa, istuimen malli määräytyy yleensä viemäröinnin mukaan. Vanhan wc-istuimen paikalle on helpointa laittaa leveäjalkainen malli, joka peittää kätevästi ruuvin reiät. Jos rakennat kokonaan uutta, valinnanvaraa on enemmän.Wc-istuimia on erikorkuisia ja -syvyisiä. Korkeat mallit sopivat erityisesti pitkille tai iäkkäille henkilöille. Wc-istuimen molemmille puolille kannattaa jättää riittävästi tilaa, sillä ahtaassa wc:ssä on ikävä asioida. Wc:n minimileveytenä pidetään yleensä noin 80 senttiä.
3198_1054127016_201925125625.jpg
Uusissa kylpyhuoneissa kelpaa peseytyä
As Oy Rauduskoivun linjasaneeraus saatiin valmiiksi juuri ennen joulua 2018. Sekä asukkaat että urakoitsija olivat tyytyväisiä, kun saneeraus saatiin vietyä läpi suunnitellussa aikataulussa.
20165_46444.jpg
Putkiremontti nopeammin ja taloudellisemmin
Taloyhtiön putkitekniikan käyttöiäksi on arvioitu noin 50 vuotta. Tällä hetkellä suurin linjasaneeraustarve Suomen asuntokannasta kohdistuu erityisesti 1960- ja 70-luvuilla valmistuneisiin asuinkerrostaloihin ja saneeraustarpeen on ennustettu vain kasvavan lähivuosina voimakkaasti arviolta noin 2020-luvulle asti. Näitä asuntoja on Suomessa noin 470 000.Linjasaneerauksissa uusitaan putkistojen, sähkö- ja tietoliikenneyhteyksien lisäksi yleensä myös märkätilat ja mahdollisesti myös keittiöt. Myös muiden tilojen pintaremontteja voidaan liittää samaan urakkaan. Korjauskohteet ovat aina yksilöllisiä, joten saneerauksissa käytettävien rakenneratkaisuiden ja materiaalien valinnassa tulee noudattaa kohteesta laadittuja rakennesuunnitelmia.
20189_54812.jpg
Sisäilmakorjausratkaisut tiivistämällä
Onnistunut sisäilmakorjaus vaatii aina kohdekohtaisen suunnittelun sekä ammattitaitoisen asennustyön. Asentajan on tunnettava käytettävät tuotteet, työmenetelmät sekä kohteen suunnitelmat. Rakennuttajan on järjestettävä kohteeseen toimiva valvonta. Ammattitaitoisen suunnittelijan on aina kohdekohtaisesti arvioitava niiden soveltuvuus. Weberin sisäilmakorjausratkaisut tarjoavat kattavan valikoiman toimivia korjausmenetelmiä eri syistä johtuviin sisäilmaongelmiin. Weberin tekninen tuki taas auttaa tarvittaessa oikean korjausratkaisun löytämisessä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton