• Etusivu
  • Remontti

Säästä - Toteuta putkiremontti sukittamalla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Capse Oy
Julkaistu 02.10.2019Päivitetty 17.02.2023
20199_59878.jpg

Alan asiantuntijat tekevät putkistolle aluksi kuntokartoituksen, jonka perusteella voidaan määritellä tarvittava korjaustoimenpide ja menetelmä, jolla mahdollinen saneeraus toteutetaan.

Sukittamista suositaan, koska se on nopeasti toteutettavissa ja laadukas menetelmä, mutta sukitusremontti voidaan tehdä onnistuneesti vain, jos putkiston kunto sallii sen. Esim. monissa taloyhtiöissä vanhat valurautaputket ovat siinä kunnossa, että sukitusta ei voida tehdä ja putket on uusittava. On helppo todeta, että...Säästä - mutta älä säästä väärässä paikassa. Putkiremontin urakoitsijaa valittaessa, on hyvä muistaa, että vakuutusyhtiöt hyväksyvät vain sertifioiduilla menetelmillä ja materiaaleilla saneeratut putkistot uudenveroisiksi.

Joskus putkiremontti saattaa yllättää asukkaat

Eräässä taloyhtiössä asukkaat oli viime vuosina remontoineet asuntojaan isosti, koska taloyhtiön 5-vuotissuunnitelmassa ei ollut tiedossa isompia remontteja. Kävi kuitenkin niin, että ennakoiden tulevia remontteja, järjestettiin normaaliin tapaan putkiston kuntokartoitus. Kartoituksessa todettiin, että putkistot ovat päässeet huonoon kuntoon ja putkiremontti on edessä pikimmiten. Koska oli asukkaita, joiden asunnoissa oli hiljattain tehty remonttia, niin tehtiin selvitys, miten putkiremontti saadaan hoidettua siististi, nopeasti ja välttäen isot purkutyöt.

Päädyttiin tekemään putkiremontti sukittamalla, jolloin minimoitiin remontin laajuus. Ennen sukitusta, taloyhtiön edustajat kiersivät kylpyhuoneet, kartoittaakseen kuinka monta alkuperäisessä kunnossa olevaa kylpyhuonetta oli jäljellä. Alkuperäiset remontoitiin, koska niissä ei ollut vedeneristyksiä ja kaikille halukkaille tarjottiin mahdollisuus täydelliseen kylpyhuoneremonttiin. Sukituksen ajaksi ei olisi tarvinnut muuttaa pois, mutta viemäreihin ei saanut kaataa vettä, joten tilapäisjärjestelyt olivat tarpeen.

Yksi asukkaista kertoi, että hänelle oli tehty muun muassa keittiö- ja kylpyhuoneremontti muuttonsa yhteydessä vuosi sitten. Siinä tilanteessa asukkaan ajatukset vaihtelivat huijatuksi tulleen ja harmituksen välillä. Oli vaikea ymmärtää, miten taloyhtiön suunnitelmissa ei mainittu putkiremonttia hänen ostaessaan asuntoa, ja sitten remontti tuleekin eteen yllättäen. Oli kuitenkin onni onnettomuudessa ‒ sukittamalla ei tarvinnut repiä uutta upeaa kylpyhuonetta auki, vaihdettiin vain WC-istuin. Uudet vesijohtoputket vietiin eteisen katon kautta kylpyhuoneeseen ja putkille tehtiin eteiseen kotelointi. Kylpyhuoneeseen tehtiin alas laskettu katto.
Itse sukituksen teko oli nopeaa, mutta muut remontit samanaikaisesti veivät enemmän aikaa ja aiheuttivat vaivaa asukkaille.

Vanha putki voi olla yllättävänkin huonossa kunnossa.
Vanha putki voi olla yllättävänkin huonossa kunnossa.
Puhdistettu putki
Puhdistettu putki
Lattiakaivon leikkauskuva
Lattiakaivon leikkauskuva

Katso tyytyväisen asiakkaan tarina

Viemärin sukitus

Sukittaminen on helppo tapa "uusia" viemärit

Sukitus voidaan käytännössä toteuttaa missä kohteessa tahansa; kerrostaloissa, rivitaloissa, omakotitaloissa sekä isoissa haastavissa rakennuksissa.

Kerrostalon linjasaneeraus
Kerrostalon linjasaneeraus on monisyinen projekti, koska siihen liittyy niin monta osa-aluetta. Ensinnäkin taloyhtiössä päätetään, että tehdään kuntokartoitus asiantuntijan toimesta. Kuntokartoituksen jälkeen raportoidaan putkiston nykytilasta, korjaustarpeista ja kartoitetaan mahdolliseen putkiremonttiin käytettävä menetelmä. Tämän jälkeen laaditaan hankesuunnitelma, ja karkeasti sanottuna tätä seuraa remontin valmistelu.

Kerrostalojen linjasaneeraus toteutetaan nimensä mukaisesti rapuittain. Toteutuksen tapa ratkaisee pitääkö asukkaiden lähteä evakkoon, vai onko katko vain muutaman päivän mittainen. Sille ajalle järjestetään yleensä saniteettitilojen osalta vaihtoehtoinen käyttöpaikka tai ratkaisu. Perinteisen linjasaneerauksen yhteydessä yleensä katkaistaan vedet ja sähköt rappu kerrallaan, jolloin asuminenkin on mahdotonta samaan aikaan. Pohjaviemärin sukituksessa käytetään yleensä ohipumppausta mikäli mahdollista. Ohipumppauksessa käyttökatko on vain muutama tunti.

Sukitusrummulla saadaan nopeasti etukäteen mankeloitua sukkaa ammuttua vanhan putken sisään. Kuvassa sukitusrumpu jo työssään.
Sukitusrummulla saadaan nopeasti etukäteen mankeloitua sukkaa ammuttua vanhan putken sisään. Kuvassa sukitusrumpu jo työssään.

Omakotitalon putkiremontti
Jos omakotitalon valurautaputket alkavat olla 40-60 vuoden iässä, kannattaa ehdottomasti tilata kuntokartoitus ja varmistaa viemäristön kunto aina tonttiviemärin loppuun saakka. Omakotitalojen viemärisaneeraukset toteutetaan usein nopealla aikataululla ja kustannustehokkaasti sukittamalla vanhat valurautaiset putket uudenveroisiksi.

Painelinjojen saneeraus
Sukitusmenetelmää voidaan käyttää myös pumppaamojen paineviemärien saneerauksissa, varsinkin jos paineviemäri sijaitsee haastavassa paikassa kuten parkkihallissa, katujen alituksissa tai paikassa jossa kaivaminen on suuritöistä ja hankalaa.

Paikkasukitukset
Nykyisin on mahdollista tehdä myös paikkasukituksia. Paikkasukituksilla mahdollistetaan haastavienkin kohteiden saneeraaminen ja oikein tehtynä sukitettu putki vastaa kunnoltaan uutta muoviputkea. Sukitus koetaan ylivoimaisesti paremmaksi keinoksi kuin esim. putkien uudelleenpinnoittaminen.

Info

Info

Miksi sukitus kannattaa? Sukittamisen hyödyt

  • Sukitus on nopea, mutta samalla laadukas, tapa lisätä putkistojen käyttöikää yli 50 vuotta.
  • Sukituksen hoitaa sertifioitu yritys, koska vakuutusyhtiöt hyväksyvät vain sertifioidulla menetelmällä sekä materiaaleilla saneeratut putket uudenveroisiksi.
  • Sukituksen jälkeen putkisto on käytännössä vuotamaton.
  • Sukitussaneeraus on asukasystävällinen, kustannustehokas ja ainutlaatuinen palvelukokonaisuus.
  • Sukitusremontti voidaan toteuttaa kerrostaloihin, rivitaloihin, omakotitaloihin, liike- ja teollisuuskiinteistöihin sekä kauppakeskuksiin.
  • Kun sukitussaneeraus on saatu valmiiksi. Yksikään kohde ei jää vaille laaduntarkkailua, vaan asiantuntijat tekevät myös sukituksen laadunvalvontaa.

Kiinnostuitko? Olisiko aika tehdä putkistojen kuntokartoitus? Jätä yhteydenottopyyntö Capse Oy:lle

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Capse Oy
Remontti
vesiputkistot
putkiremontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202110_73087.jpg
Toimiva vesitekniikka on olennainen osa kiinteistöjen ylläpitoa
Toimiva vesitekniikka, johon kuuluu muun muassa sade- ja jätevesiviemäröinti, on olennainen osa kiinteistöjen ylläpitoa. Asiantuntevan kumppanin tuella vesitekniikka toteutuu edullisesti palvelun laadusta tinkimättä. Haussa onkin henkilökohtainen palvelu ja pitävät aikataulut – yritys, jossa myös työnjohto tekee töitä.
20199_59880.jpg
Viemärisaneeraus voi olla myös ekoteko
Putkiremontti mielletään usein raskaaksi, isoksi ja kalliiksi operaatioksi. Sukitustekniikalla toteutettu putkiremontti on ekologinen vaihtoehto perinteiselle putkiremontille. Sillä poiskuljetettavaa ja loppusijoitettavaa purkujätettä, kuten lyijyä, betonia tai asbestia, ei synny. Myös jätekuljetusten tarve on minimaalinen, joten kuljetuskaluston päästöistä aiheutuva hiilijalanjälki jää pieneksi.
20208_61077.jpg
Onhan pumppaamo kunnossa?
Jätevesi-, sadevesi- ja perusvesipumppaamojen katkeamaton toiminta on strategisen tärkeätä kiinteistöissä, joissa ne vaaditaan. Tärkeä osa pumppaamojen ylläpitoa ovat vuosihuoltosopimukset. Säännöllisillä tarkastuksilla ja huolloilla varmistetaan pumppaamojen häiriötön toiminta ja pidennetään pumppaamon elinkaarta. Capse Oy on kokonaisvaltainen jätevesitekniikan palvelutalo, jolla on täydellinen pumppaamotarvikevarasto, ainutlaatuinen päivystyspalvelu sekä nopea vaste-aika.Koska teidän pumppaamonne on viimeksi tarkastettu, saati sitten huollettu?
201911_61453.jpg
Tiedätkö kotitalouden suurimmat vesisyöpöt?
Asumisen perusedellytysten, veden, sähkön ja lämmön, tuottamiseen käytettävän energian kustannukset nielaisevat valtaosan taloyhtiön rahavirrasta. Vesi on taloyhtiön suurin yksittäinen kuluerä, sillä vedenkäyttö muodostaa keskimäärin 37 % kokonaiskustannuksista. Kokonaisuutena veteen kuluu enemmän rahaa kuin koko taloyhtiön lämmittämiseen. Koska vesi on kallista, veden säästäminen on todellakin kannattavin energiainvestointi.
Jarno Virtanen
Putkiremontti siirtyi ja lämmitys alkoi toimia – kaksi taloyhtiötä kertoo vedenkäsittelyn vaikutuksista
Useissa taloyhtiöissä putkiremontti tulee ensimmäisenä mieleen, kun putkistot ovat tulossa tiensä päähän, lämmitys toimii epätasaisesti tai putkistoissa ilmenee esimerkiksi vuotoja. Kaksi taloyhtiötä ja tutkija kertoo miten vedenkäsittelyllä nanokuplien avulla voi olla niin tehokas apu ja ratkaiseva vaikutus putkistoihin.
20224_77835.jpg
Case: Virheet kiinteistön kaupassa - kun kaikki menee pieleen
Perhe osti asunto-osakeyhtiömuotoisen omakotitalon hallintaan oikeuttavat osakkeet. Talo oli hiljattain valmistunut ja kaikki näytti hyvälle. Myyjinä kaupassa olivat talon "rakennuttanut" pariskunta ja myynnin syy oli se perinteinen "lusikat jakoon" eli tavarat oli päätetty jakaa kahteen eri osoitteeseen.Koska kyse oli asunto-osakkeiden kaupasta, tuli asiaan sovellettavaksi asuntokauppalaki. Kiinteistön kaupassa sovellettaisiin maakaarta. Lainvalinnalla ei tässä asiassa kuitenkaan ollut ratkaisevaa merkitystä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton