• Etusivu
  • Remontti

Märkätilojen remontti taloyhtiössä – linjalattiakaivo tuo lisää vapautta toteutukseen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vieser Oy
Julkaistu 02.02.2022Päivitetty 12.10.2023
20222_76752.jpg

Vieser Line voidaan sijoittaa turvallisesti mihin tahansa kohtaan kylpyhuoneen lattiassa.

Vieser Line on ainoa kotimainen linjalattiakaivo. Sen innovatiivisuus tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia ainutlaatuisiin kylpyhuoneratkaisuihin myös taloyhtiöiden remonttikohteissa. Tyylikkään designkannen alla on aina helposti asennettava ja puhdistettava sekä käytössä turvallinen ja tehokas lattiakaivojärjestelmä.

Kun taloyhtiössä toteutetaan märkätilojen remontointia esimerkiksi linjasaneerauksen yhteydessä, yhä useammin asukkaiden toiveissa siintävät kylpyhuoneen yhtenäiset lattiapinnat ja trendikkäät suurikokoiset lattialaatat. Tällöin perinteinen keskellä lattiaa oleva "ritilä" ei sovellu tilan kaivoratkaisuksi. Kauniin ja käytännöllisen vaihtoehdon tarjoaa Vieser Line -linjalattiakaivo, joka mahdollistaa lattian yhtenäisyyden ja kaivon vapaan sijoittelun ainutlaatuisella tavalla.

Linjalattiakaivoa käytettäessä lattian kaato voidaan tehdä yhteen suuntaan kuin talon pulpettikatossa, eikä laattoja näin ollen tarvitse leikata segmentteihin kaadon muodostamiseksi kaivon ympärille joka suunnasta. Tiloissa, joissa on useampia suihkuja, useiden linjalattiakaivojen asentaminen toistensa viereen seinän vierustaa seuraten onnistuu myös helposti. Kaivo voi olla myös "ojana" suihkujen välissä, jolloin kaato tehdään kahdesta suunnasta.

Lue myös: Märkätilojen remontti pientaloyhtiössä – linjalattiakaivo mahdollisti suurten laattojen käytön

Pinta-alaltaan kaikenkokoiset laatat sopivat ratkaisuun, joten asukas voi tehdä valinnan pelkästään omien mieltymysten perusteella. Kun kiinnitystapana käytetään laastia, kanteen asennettavan laatan maksimipaksuus on 12 mm. Laattaliiman avulla kanteen saadaan kiinnitettyä jopa 15 mm paksu laatta.

Linjalattiakaivon laatoitettava kansi avaa mahdollisuuden monenlaisten materiaalien ja kuosien käyttöön. Kantta voi halutessaan korostaa erivärisellä laatalla tai kivilevyllä − tai sen voi lähes häivyttää osaksi lattiapintaa käyttämällä samaa laattaa tai pinnoitetta kuin ympäröivässä lattiassa.

Laatoitettavan vaihtoehdon lisäksi Vieser Line -kansi on saatavana myös ruostumattomasta teräksestä valmistettuna.

Lue myös:Kotimaisten linjalattiakaivojen valikoima laajenee – mukana on musta uutuus

Niin rosteriset kuin laatoitettavat Vieser Line -linjalattiakaivot voidaan sijoittaa turvallisesti ja joustavasti mihin tahansa kohtaan kylpyhuoneen lattiassa: kiinni seinään, seinän läheisyyteen tai keskelle lattiaa ja useita vierekkäin. Suunnittelussa ei siis tarvitse tehdä kompromisseja.

Vieser Line -linjalattiakaivojen ruostumattomasta teräksestä valmistettujen Core-kansimallien valikoima kasvoi tänä vuonna neljään eri kokovaihtoehtoon. Samalla rosterikansien rinnalle tuotiin myös uusi mattamusta versio.
Vieser Line -linjalattiakaivojen ruostumattomasta teräksestä valmistettujen Core-kansimallien valikoima kasvoi tänä vuonna neljään eri kokovaihtoehtoon. Samalla rosterikansien rinnalle tuotiin myös uusi mattamusta versio.

Taloyhtiössä epäilyksiä voivat aiheuttaa perinteisestä poikkeavan lattiakaivoratkaisun turvallisuuteen, asentamiseen ja käytännöllisyyteen liittyvät asiat. Vieser Linen kohdalla syytä huoleen ei kuitenkaan ole, sillä se on yhteensopiva kaikkien Vieser One -lattiakaivojen kanssa. Näin ollen tyylikkään designkannen alla on aina tuttu, helposti asennettava ja puhdistettava sekä käytössä luotettava lattiakaivojärjestelmä.

Vieserin kaivoja on asennettu jo yli 6 miljoonaa kappaletta, joten ne ovat tuttuja useimmille rakennusalan ammattilaisille ja huoltomiehille. Lisäksi turvaa taloyhtiölle tuo Vieserin kaivo- ja kansiyhdistelmän 10 vuoden järjestelmätakuu.

Extra matala Vieser One -lattiakaivo tarjoaa yhdessä Vieser Linen kanssa markkinoiden matalimman linjalattiakaivoratkaisun, jonka kokonaiskorkeus on vain 90 mm. Extramatalaa kaivoa käyttäen Vieser Line sopii moniin sellaisiinkin remonttikohteisiin, joissa asennustilan mataluus olisi aiemmin saattanut olla esteenä linjalattiakaivon asennukselle.

Lue myös:Markkinoiden matalin lattiakaivo vähentää kompromissien tarvetta kylpyhuoneessa

Näin Vieser Line asennetaan – katso video!

Vieser Line

Haluatko lisätietoa? Jätä Vieserille yhteydenottopyyntö!

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vieser Oy
Remontti
viemäröinti
vesiputkistot
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20229_79496.jpg
Markkinoiden matalin lattiakaivo linja­saneeraukseen
Linjasaneerauksen yhteydessä on aika laittaa myös kylpyhuoneen lattiakaivon näkyvä osa kuntoon. Vanhaa kylpyhuonetta remontoidessa asennustilan mataluus voi kuitenkin rajoittaa kaivoratkaisun valintaa. Kotimainen lattiakaivojen valmistaja Vieser on vastannut haasteeseen tuomalla markkinoille extra matalan Vieser One -lattiakaivon, joka sopii yhteen sekä Vieserin perinteisten neliökansien että designkansien kanssa. Varmuuden pitävään vesieristykseen tuo sama kiilarengas kuin niin sanotun perinteisenkin lattiakaivon asennuksessa. Koska kaikki Vieserin kaivot ja kannet ovat keskenään yhteensopivia, esimerkiksi suosittu Vieser Line -linjalattiakaivo sopii matalamman kaivoratkaisun ansiosta yhä useampaan vanhaan kylpyhuoneeseen. Tarvetta pakollisten kompromissien tekemiselle kylpyhuoneremontissa on entistä vähemmän.
20212_68540.jpg
Järjestelmä­takuu tuo lisäturvaa taloyhtiön linja­saneeraukseen
Vieser tarjoaa 10 vuoden järjestelmätakuun lattiakaivojärjestelmille, joiden kaikki osat ovat samaa Vieser-tuoteperhettä. Asiakas saa lisäturvan lisäksi varmuuden siitä, että osat sopivat taatusti yhteen, jolloin esimerkiksi vesivahingon riski taloyhtiössä pienenee.
20213_68959.jpg
Tiesitkö, että lattia­kaivo voidaan sijoittaa turvallisesti nurkkaan?
Vanhoissa taloyhtiöissä kylpyhuoneet ovat tyypillisesti kooltaan varsin kompakteja. Suomessa valmistetut Vieser Corner -lattiakaivot ovat erinomainen valinta erityisesti korjauskohteisiin, joissa niukka lattiapinta-ala halutaan hyödyntää maksimaalisesti.
2k-polyuretaanielastomeerin-levitys-pensselillä-weber
Huputuksen hajuhaitat historiaan
M1-luokiteltu rakennusmateriaali on vähäpäästöinenRemonteissa yksi ikävimmistä asioista on rakennusmateriaaleista lähtevät erilaiset hajut. Herkille ihmisille nämä hajut saattavat tehdä talon ulkopuolisista remonteistakin todella ikävää aikaa. Weberin M1-luokiteltu vedeneristyspinnoite parvekkeille, luhtikäytäville sekä sisä- että ulkoportaille jättää hajuhaitat historiaan. weber 2-K Polyuretaanielastomeeri on jatkoa Weberin vähäpäästöisille rakennusmateriaaleille.M1-luokitellut rakennusmateriaalit ovat vähäpäästöisiä edistäen asuntojen sisäilmaa.
3198_1054127016_201925125625.jpg
Uusissa kylpyhuoneissa kelpaa peseytyä
As Oy Rauduskoivun linjasaneeraus saatiin valmiiksi juuri ennen joulua 2018. Sekä asukkaat että urakoitsija olivat tyytyväisiä, kun saneeraus saatiin vietyä läpi suunnitellussa aikataulussa.
20189_54812.jpg
Sisäilmakorjausratkaisut tiivistämällä
Onnistunut sisäilmakorjaus vaatii aina kohdekohtaisen suunnittelun sekä ammattitaitoisen asennustyön. Asentajan on tunnettava käytettävät tuotteet, työmenetelmät sekä kohteen suunnitelmat. Rakennuttajan on järjestettävä kohteeseen toimiva valvonta. Ammattitaitoisen suunnittelijan on aina kohdekohtaisesti arvioitava niiden soveltuvuus. Weberin sisäilmakorjausratkaisut tarjoavat kattavan valikoiman toimivia korjausmenetelmiä eri syistä johtuviin sisäilmaongelmiin. Weberin tekninen tuki taas auttaa tarvittaessa oikean korjausratkaisun löytämisessä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton