• Etusivu
  • Remontti

Mitkä merkit osoittavat parvekelasien huollon tarpeen?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 01.03.2019Päivitetty 22.06.2023
20193_56505.jpg

Hyvääkin tuotetta pitää huoltaa. Parvekelasien laskennallinen käyttöikä huollettuna on olosuhteista riippuen noin 30-40 vuotta. Ensimmäisen huollon aika on viiden vuoden kuluttua järjestelmän asentamisesta.Säännöllisesti huolletut lasitukset ovat turvalliset ja miellyttävät käyttää.

Lasituksen huoltaminen itse

Itse tehtäviä huoltotoimenpiteitä ovat lasien pesu ja kiskojen puhdistaminen pari kertaa vuodessa. Joitakin komponentteja, kuten lasituksen päädyssä olevat pystytiivisteet, voi vaihtaa itse, mutta pääsääntöisesti huolto kannattaa jättää Lumon-huoltoammattilaisen tehtäväksi.

Ennakoiva toiminta säästää ongelmilta.
20193_56507.jpg

Kiinnitä huomiota näihin merkkeihin

Jos parvekelasit ovat yli viisi vuotta vanhat tai edellisestä huollosta on kulunut pitkä aika, huolto on aina ajankohtainen riippumatta siitä, onko lasituksessa havaittavissa ulkoisia merkkejä huollon tarpeesta. Ennakoiva toiminta säästää ongelmilta. Jos merkkejä ongelmista ilmenee, esimerkiksi lasituksen avaaminen ja sulkeminen on vaikeutunut, lasit liukuvat huonosti tai tiivisteet ovat huonossa kunnossa, parvekelasien huolto on viimeistään silloin tarpeellinen.

Parvekelasien huolto talvella

Parvekelaseja voi huoltaa ympäri vuoden. Paras aika huollolle on talvi, marraskuun alusta maaliskuun loppuun. Tällöin toimitusajat ovat lyhyet ja parveke on muutenkin vähemmällä käytöllä. Kun lasitukset on huollettu talviaikaan, ovat ne hyvässä kunnossa heti kevätauringon alkaessa paistaa.

Huolletut lasitukset osa turvallisuutta

Lasien säännöllinen huolto takaa parvekelasitusten turvallisuuden ja yli 30 vuoden käyttöiän. Jos lasitukset ovat osakkeen omistajan vastuulla, eikä huoltokäynneistä ole tietoa, osakkeen omistajan on syytä olla Lumoniin yhteydessä ja selvittää, milloin lasitukset on viimeksi huollettu. Niissä taloyhtiöissä, missä huoltovastuu lasitusten osalta on taloyhtiöllä, tulee taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän huolehtia, että lasitukset tulevat asianmukaisesti huollettua.

20193_56506.jpg

Uudistuotannon parvekelasituksien kunnossapitovastuu on taloyhtiöllä. Nykyään myös julkisivu-/parvekeremontin yhteydessä kaikkiin parvekkeisiin asennettujen, pääosin uusien lasitusten kunnossapitovastuu siirretään taloyhtiölle ja vastuun siirto viedään yhtiöjärjestykseen. Parvekelasitusten huolto on kiinteistön huoltokirjassa sekä tulevan 5 vuoden kunnossapitotarveselvityksessä.

Miten taloyhtiössä on järkevintä toteuttaa lasituksen huolto?

Taloyhtiön huoltovastuulla olevat lasitukset kannattaa huollattaa samalla kertaa. Tällöin taloyhtiö saa huollossa merkittäviä kustannussäästöjä. Huolto suunnitellaan taloyhtiökohtaisesti sen erityispiirteet huomioon ottaen. Myös turvallisuusnäkökohta on tärkeä taloyhtiölle. Vuosien ja vuosikymmenten kuluessa rakenteiden kiinnityspinnat ovat saattaneet rapautua. Säännöllisesti tarkastetut ja huolletut parvekelasit ovat turvalliset ja mukavat käyttää. Toimiva parvekelasitus on koko taloyhtiön etu. Kiinteistö hyötyy, kun parvekelasit suojaavat rakenteita ja tuovat energiansäästöä koko taloyhtiölle.

Mitä Lumonin lasituksen huolto sisältää?

Lumon antaa huoltamilleen laseille viiden vuoden käyttöturvan. Huoltoasentaja tarkastaa järjestelmän kiinnitykset, vaihtaa komponentteja tarvittavilta osin sekä säätää ja voitelee parvekelasituksen kiskot. Asiakas saa tällöin viiden vuoden käyttöturvan järjestelmälle. Käyttöturva koskee koko järjestelmää riippumatta siitä, minkä verran osia on uusittu. Huoltokäynti ei haittaa asumista.

20193_56508.jpg

Huoltopalvelun tilaaminen helppoa

Lumonin huoltopalvelulla on oma organisaatio. Koulutetut huoltomiehet tuntevat kaikki tuotteet ja niiden käyttöolosuhteet. Suurin osa parvekelasien asennustiedoista on Lumonin tietojärjestelmässä.
"Näemme osoitteen perusteella parvekelasityypin ja asennusajankohdan", huoltopalveluiden organisoinnista vastaava aluejohtaja Risto Nivala kertoo.
"Olemme pyrkineet konseptoimaan huoltopalvelun ja tehneet huollon tilaamisen asiakkaillemme helpoksi, olipa sitten kyseessä yksittäinen asukas tai taloyhtiö", hän jatkaa.

Lumon huolehtii tuotteistaan ja asiakkaistaan vastuullisesti myös tuotteen asennuksen jälkeen. Tästä syystä muistutamme asiakkaita huollon tarpeellisuudesta, jos asiakkaan yhteystiedot ovat saatavissa. Usein myös asiakas ottaa Lumoniin yhteyttä itse ja tilaa huollon.

Info

Info

Tarkistuslista taloyhtiölle koskien parvekelasien huoltoa:

  • Taloyhtiön kunnossapitovastuu on kirjattu yhtiöjärjestykseen.
  • Parvekelasien huolto on kirjattu talon huoltokirjaan.
  • Parvekelasien huolto on sisällytetty 5 vuoden kunnossapitotarveselvitykseen.
  • Ensimmäinen parvekelasihuolto suositellaan tehtävän viisi vuotta asennuksen jälkeen.

Parvekelasien huolto

Lumon - Miten parvekelasitus huolletaan?

Kiinnostuitko? Haluatko lisätietoa?

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Remontti
parveke
julkisivu
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20161_45113.jpg
Lumon parvekejulkisivu uudistuu
Lumon toi markkinoille uuden parvekekaidejärjestelmänUudistunut parvekejulkisivu on eurooppalaisten arkkitehtien ja suunnittelijoiden toiveiden ja näkemysten tulos. Heidän tavoitteena oli saada selkeitä lasi- tai levypintoja, joissa on vähemmän näkyviä pystyprofiileja. Toiveena on luoda tietynlaista minimalista, aineetonta tyylikkyyttä. Ei umpinaisia parvekekaukaloita vaan avata istumakorkeudella oleva maisema esteettömästi parvekkeelle ja sen takana sijaitseviin asuintiloihin mahdollistaen osalle parveketta intiimisuojan. Lisäksi koko tuoteperheen kahvat ja vetimet ovat saaneet uuden designin.Tutustu Lumonin suunnitteluaineistoon tästä!Tilaa maksuton esite!
20203_63444.jpg
Ovatko kerrostaloparvekkeet tulleet tiensä päähän?
Espoon Perkkaalla sijaitseva, vuonna 1971 rakennettu elementtirakenteinen kerrostalo koki alkuvuonna 2019 laajamittaisen parvekeremontin, jossa vanhat parvekkeet purettiin pois ja tilalle asennettiin betonielementeistä uudet, aikaisempaa syvemmät parvekkeet. Myös parvekkeiden takaseinän paneloinnit ja eristykset uusittiin.Parvekkeet lasitettiin Lumonin kaiteilla ja parvekelaseilla.Julkisivun osalta kohteessa toteutettiin huoltokunnostus eli julkisivun pesu ja maalaus.
20101_19988.jpg
Uusi ilme Lumonin laseilla
Taloyhtiön hallitus vastaa kiinteistön kunnossapysymisestäTaloyhtiön hallituksen keskeinen tehtävä on pitää huolta kiinteistön kunnosta ja sen arvon säilymisestä. Vastuunsa ymmärtävä hallituksen jäsen tarkkailee rakennuksen kuntoa ja ryhtyy vian havaittuaan toimenpiteisiin. Jos hallitus ei ole huomannut vaikkapa parvekkeiden maalipintojen huonoa kuntoa, voi asukas esittää siitä kysymyksen hallitukselle. Jos hallitus ei tämän jälkeen ryhdy toimenpiteisiin asian tutkimiseksi ja korjaamiseksi, jää vastuu lisävahinkojen synnystä hallituksen jäsenille.
2k-polyuretaanielastomeerin-levitys-pensselillä-weber
Huputuksen hajuhaitat historiaan
M1-luokiteltu rakennusmateriaali on vähäpäästöinenRemonteissa yksi ikävimmistä asioista on rakennusmateriaaleista lähtevät erilaiset hajut. Herkille ihmisille nämä hajut saattavat tehdä talon ulkopuolisista remonteistakin todella ikävää aikaa. Weberin M1-luokiteltu vedeneristyspinnoite parvekkeille, luhtikäytäville sekä sisä- että ulkoportaille jättää hajuhaitat historiaan. weber 2-K Polyuretaanielastomeeri on jatkoa Weberin vähäpäästöisille rakennusmateriaaleille.M1-luokitellut rakennusmateriaalit ovat vähäpäästöisiä edistäen asuntojen sisäilmaa.
1960-luvun kerrostalon remontti
Uusi parvekelasitus uusii myös vanhan talon ilmeen
Helsingin Pohjois-Haagassa sijaitseva 24-asuntoinen taloyhtiö aloitti kesällä lasitusurakan, jossa yhtiön jokaisen asunnon parvekkeet lasitettiin. Yleisimmät syyt lasitusurakkaan ryhtymisestä ovat asukkaiden viihtyvyys sekä taloyhtiön arvo sekä julkisivun siisteys. 1960-luvulla rakennetussa kolmikerroksisessa kerrostalossa haluttiin lasitetun julkisivun lisäksi hankkia lasituksiin integroitavat parvekekaihtimet.
2k-polyuretaanielastomeerin-levitys-pensselillä-weber
Weberin hajuton M1-luokan pinnoite parvekkeen korjauksiin
M1-luokiteltu rakennusmateriaali on vähäpäästöinenRemonteissa yksi ikävimmistä asioista on rakennusmateriaaleista lähtevät erilaiset hajut. Herkille ihmisille nämä hajut saattavat tehdä talon ulkopuolisista remonteistakin todella ikävää aikaa. Weberin M1-luokiteltu vedeneristyspinnoite parvekkeille, luhtikäytäville sekä sisä- että ulkoportaille jättää hajuhaitat historiaan. weber 2-K Polyuretaanielastomeeri on jatkoa Weberin vähäpäästöisille rakennusmateriaaleille.M1-luokitellut rakennusmateriaalit ovat vähäpäästöisiä edistäen asuntojen sisäilmaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton