• Etusivu
  • Remontti

Kerrostaloparvekkeet tulleet tiensä päähän?

Constin ja Lumonin yhteistyö takaa sujuvan ja nopean parvekeremontin läpiviennin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 18.03.2020Päivitetty 22.06.2023
20203_63444.jpg

Everstinkujan remontoitu kerrostalo Perkkaalla Espoossa. Parvekkeet uusittiin kokonaisvaltaisesti ja ne saivat myös lasituksen.

Espoon Perkkaalla sijaitseva, vuonna 1971 rakennettu elementtirakenteinen kerrostalo koki alkuvuonna 2019 laajamittaisen parvekeremontin, jossa vanhat parvekkeet purettiin pois ja tilalle asennettiin betonielementeistä uudet, aikaisempaa syvemmät parvekkeet. Myös parvekkeiden takaseinän paneloinnit ja eristykset uusittiin.

Parvekkeet lasitettiin Lumonin kaiteilla ja parvekelaseilla.

Julkisivun osalta kohteessa toteutettiin huoltokunnostus eli julkisivun pesu ja maalaus.

Vanhat parvekkeet purettiin ja tilalle asennettiin betonielementeistä 80 senttiä aikaisempaa syvemmät parvekkeet.

Vanhat parvekkeet purettiin ja tilalle asennettiin betonielementeistä 80 senttiä aikaisempaa syvemmät parvekkeet.

Uusittavia parvekkeita taloyhtiössä oli kaikenkaikkiaan 64. Remontti kesti helmikuun lopusta kesäkuun loppupuolelle.

Uusittavia parvekkeita taloyhtiössä oli kaikenkaikkiaan 64. Remontti kesti helmikuun lopusta kesäkuun loppupuolelle.

Everstinkujan kahdenksankerroksisessa kohteessa uusittavia parvekkeita oli yhteensä 64. Remontti käynnistyi helmi-maaliskuun vaihteessa ja uudet parvekkeet lasituksineen olivat asukkaiden täysimittaisessa käytössä kesäkuun lopussa. Remontin toteutti korjausrakentamiseen erikoistunut Consti yhteistyössä parvekelasitukset kohteeseen toimittaneen Lumonin kanssa.
Constin ja Lumonin yhteistyökonsepti takaa sujuvan ja nopean projektin läpiviennin sekä mahdollistaa parvekkeiden käyttöönoton parhaimmillaan jopa kaksi kuukautta normaalia toimintatapaa aiemmin.
- Yleinen käytäntö on, että vasta uusien parveke-elementtien ollessa paikoillaan päästään mittaamaan parvekkeen koko ja pystytään tilaamaan tarvittavat parvekelasitukset. Tässä toimintatavassa hukataan paljon aikaa. Olemme kehittäneet Lumonin kanssa uudenlaisen konseptin, joka nopeuttaa työmaan läpimenoaikaa ja asukkaat saavat huomattavasti nopeammin parvekkeen käyttöönsä. Toteutamme Lumonin kanssa vuosittain useita kohteita tavalla, jossa he ovat tilanneet tarvittavat lasit ja muut materiaalit jo hyvissä ajoin ennen kuin me olemme saaneet asennettua parveke-elementit paikoilleen, Everstinkuja 5:n työmaavastaavana toiminut Mikko-Ville Heikkilä Constilta valottaa.

Miten tämä sitten käytännössä toteutuu?

- Constilla on projektikohtaisesti olemassa kohteessa käytettäville parveke-elementeille tietyt koot, jonka mukaan pystymme tilaamaan tarvittavat tuotteet oikeilla mitoilla heti projektin alkuvaiheessa. Näin tavara on tontilla valmiina asennettavaksi heti, kun parveke-elementit ovat paikoillaan, Lumonin projektipäällikko Petri Nilsson kertoo.

Tämä vaatii tarkkaa ja huolellista työtä, sillä asennusvaiheessa elementtien tulee pysyä määriteltyjen toleranssien sisällä. Näin mittatilatut lasit istuvat täydellisesti parvekkeisiin ilman näkyviä kiinnityksiä.

Lasitusta päästiin asentamaan heti, kun parveke-elementit olivat paikoillaan.

Lasitusta päästiin asentamaan heti, kun parveke-elementit olivat paikoillaan.

Nilsson sanoo, että projektit ovat olleet onnistuneita ja lisänneet asukkaiden tyytyväisyyttä erityisesti lyhentyneen remontin läpivientiajan vuoksi.

Lisää tilaa ja käyttökelpoisuutta parvekkeille

Everstinkujan asukkaat saivat remontin myötä myös enemmän parvekeneliöitä sekä näkymän aikaisemman yhden sivun sijaan kahdelle tai kolmelle sivulle. Samalla parvekkeiden valoisuus ja avaruudentunne kasvoi.
- Kohteeseen asennettiin 80 senttiä syvemmät parvekkeet, joten lisäneliöiden ansiosta parvekkeista tuli myös käytännöllisemmät. Lisäksi nykyaikaisissa elementeissä on valmiiksi suunniteltu muun muassa vedenpoisto, Heikkilä kertaa ja jatkaa, että käytännössä 60-70-lukujen kerrostaloyhtiöissä parvekkeiden käyttöikä on tullut tiensä päähän. Ne pitää joko peruskorjata tai vaihtoehtoisesti uusia. Espoossa parvekkeiden uusiminen lisäsi niiden käyttöikää huomattavasti.

Parvekelasitus mahdollistaa parvekkeen käyttämisen läpi vuoden.

Parvekelasitus mahdollistaa parvekkeen käyttämisen läpi vuoden.

Osassa Everstinkujan kerrostaloparvekkeista oli jo ennestään asukkaiden itse eri toimittajilta hankkimia lasituksia. Tehdyn remontin myötä kaikissa parvekkeissa on nyt samanlaiset lasitusratkaisut, jolloin myös taloyhtiön julkisivu yhdenmukaistui. Lasituksen ansiosta asukkaat saivat parvekkeesta olohuoneen jatkeen, jossa on mukava viettää aikaa varhaisesta keväästä aina pitkälle syksyyn. Parveketta voi myös sisustaa huoletta, sillä se on säältä suojassa.

Kysy lisää aiheesta

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Remontti
lasitukset
parveke
julkisivu
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20154_43255.jpg
Parvekelasien huolto helposti
Lumon parvekelasitus on tehty kestämään. Hyväkin tuote kaipaa aika-ajoin huolto ja säätöä. Lumon tarjoaa nyt helpon tavan huoltaa ja säätää parvekelasitus toimimaan uuden lailla. Parvekelasien huolto antaa turvallisia ja viihtyisiä lisävuosia parvekkeelle.Tilaa maksuton esite!
20193_56505.jpg
Ennakoiva toiminta säästää ongelmilta
Hyvääkin tuotetta pitää huoltaa. Parvekelasien laskennallinen käyttöikä huollettuna on olosuhteista riippuen noin 30-40 vuotta. Ensimmäisen huollon aika on viiden vuoden kuluttua järjestelmän asentamisesta.Säännöllisesti huolletut lasitukset ovat turvalliset ja miellyttävät käyttää.
201510_44609.jpg
Parvekkeet kannattaa korjata ajoissa
Kun taloyhtiöllä on osaava isännöitsijä ja päätöksentekokykyinen hallitus, tärkeät rakenteiden kuntoa koskevat päätökset tulevat tehdyiksi ajoissa. Perustana päätöksille on hyvä olla huolella tehty kuntotutkimus. Parvekkeet kuuluvat rakenteista vaurioalttiimpiin, mutta onneksi löytyy keinoja niiden elinkaaren jatkamiseen kohtuukustannuksin: maalaamalla pinnat ja varustamalla parveke lasituksin.Tilaa maksuton esite!
1960-luvun kerrostalon remontti
Uusi parvekelasitus uusii myös vanhan talon ilmeen
Helsingin Pohjois-Haagassa sijaitseva 24-asuntoinen taloyhtiö aloitti kesällä lasitusurakan, jossa yhtiön jokaisen asunnon parvekkeet lasitettiin. Yleisimmät syyt lasitusurakkaan ryhtymisestä ovat asukkaiden viihtyvyys sekä taloyhtiön arvo sekä julkisivun siisteys. 1960-luvulla rakennetussa kolmikerroksisessa kerrostalossa haluttiin lasitetun julkisivun lisäksi hankkia lasituksiin integroitavat parvekekaihtimet.
20191_56079.jpg
Älä tyydy nauttimaan kevään tulosta sisätiloista käsin
Päivät ovat aina vain pidempiä ja valoisampia. Aurinkokin näyttäytyy tuoden kevään tuntua. Näistä kevään ensimmäisistä auringonsäteistä nauttiminen onnistuu parhaiten lasitetun terassin tai parvekkeen suojissa. Älä siis tyydy nauttimaan kevään tulosta sisätiloista käsin, vaan ota varaslähtö terassikauteen ja lasita terassisi jo talvella.
Lasiterassi talvella
Lasita terassi talvella, niin saat enemmän etuja!
Lasita terassi talvella, niin saat enemmän etuja! Lumon tarjoaa yli 2 000 euron ostoksesta 250 euron etukoodin verkkokauppaansa. Hyödynnä erinomainen etu, koska juuri nyt on loistava hetki hankkia terassilasitus. Tässä on kolme hyvää syytä.Tutustu kampanjaan >>

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton