• Etusivu
  • Remontti

5 kysymystä parvekelasien huollosta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 18.11.2021Päivitetty 28.08.2023
202111_73669.jpg

Parvekelasit ovat nykyisin lähes vakiovaruste kerrostalojen parvekkeilla, ja terassilaseja asennetaan yhä enemmän myös pien- ja rivitaloihin. Mitä jokaisen pitäisi tietää niiden turvallisuudesta ja huollosta?

1. Mistä tiedän, ovatko parvekelasini hyvässä kunnossa?

Hyvässä kunnossa olevat parvekelasit toimivat kuten niiden pitää: ne aukeavat ja sulkeutuvat vaivatta, ja tiivisteet eivät vuoda.

Jos olet itse asennuttanut parvekelasit, olet varmasti saanut ohjeet niiden huollosta. Jos taas olet muuttanut asuntoon, jonka parvekelasien ikää tai kuntoa et tunne eikä isännöitsijään sitä tiedä, kannattaa pyytää asiantuntija tarkistamaan tilanne.

Joka tapauksessa parvekelaseille suositellaan ammattilaisen tekemään huoltoa viiden vuoden välein. Säännöllisesti huollettujen parveke- ja terassilasien käyttöikä on jopa 30 vuotta.

2. Millaisia ongelmia parvekelaseihin voi vuosien mittaan ilmaantua?

Yleensä parvekelasien huoltotarpeen huomaa, kun käyttöön alkaa ilmaantua pulmia. Lasit eivät avaudu tai sulkeudu kunnolla, tai tiivisteiden välistä tulee sadevettä tai lunta. Sade, tuuli, ja lämpötilan vaihtelut helteestä pakkaseen aiheuttavat talon rakenteisiin pientä elämistä, joka vaikuttaa lasienkin kiinnityksiin.

Joskus vasta asunnon vaihtaessa omistajaa huomataan, että parvekelaseissa on ongelmia. Kun käyttöhankaluus lisääntyy pikkuhiljaa, siihen usein sopeudutaan: tiedetään että tietty lasi jumittaa tai sauma vuotaa vähän. Ongelmaan ei tule kiinnitettyä huomiota. Mutta uusi asukas kyllä huomaa sen.

3. Mitä parvekelaseille pitää tehdä vuosittain?

Parvekelasit kaipaavat huoltoa ihan kuten auto tai polkupyörä. Vuosittain, esimerkiksi keväällä, kannattaa tarkistaa lasit perusteellisesti: avata ne kokonaan, poistaa mahdolliset roskat metallilistojen väleistä ja pyyhkiä listat puhtaaksi. Listoihin kannattaa lopuksi suihkauttaa silikonipohjaista voiteluöljyä. Ja tietysti pitää pestä itse lasit!

202111_73670.jpg

4. Kenen vastuulla on huolehtia parvekelasien turvallisuudesta?

Jos parvekelasit on asennettu koko taloon yhteistilauksena, niiden huollosta vastaa taloyhtiö – ja uusissa taloissa näin on usein. Joskus kerrostalo- tai rivitaloyhtiön osakas voi asennuttaa lasit itse, jolloin hän vastaa myös niiden huollosta.

On kuitenkin huomattava, että taloyhtiössä isännöitsijällä ja hallituksella on aina vastuu rakenteiden turvallisuudesta.

5. Mitä voin tehdä, jos lasien kunto mietityttää?

Lumon huoltaa lasittamiaan parvekelaseja ympäri vuoden. Lumon määräaikaishuollon suorittaa aina Lumonin koulutettu huoltoasentaja käyttäen alkuperäisiä varaosia. Tämä takaa laadun ja varmistaa lasituksen toimivuuden pitkälle tulevaisuuteen. Määräaikaishuolletuille lasituksille Lumon myöntää viiden vuoden takuun. Takuu koskee sekä huollon yhteydessä vaihdettuja komponentteja että järjestelmän toimivuutta. Jos siis lasien kanssa tulee ongelmia seuraavan viiden vuoden aikana, niin takuukorjaukset ovat

maksuttomia.

Kun huoltaa lasit ajoissa ja säännöllisesti, ne pysyvät toimintavarmoina ja turvallisina. Jos huollon laiminlyö tai siinä viivyttelee, ongelmat yleensä kasvavat suuremmiksi. Huollettujen parvekelasien kanssa voi asua huoletta!

202111_73671.jpg

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Remontti
lasitukset
parveke
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

201510_44609.jpg
Parvekkeet kannattaa korjata ajoissa
Kun taloyhtiöllä on osaava isännöitsijä ja päätöksentekokykyinen hallitus, tärkeät rakenteiden kuntoa koskevat päätökset tulevat tehdyiksi ajoissa. Perustana päätöksille on hyvä olla huolella tehty kuntotutkimus. Parvekkeet kuuluvat rakenteista vaurioalttiimpiin, mutta onneksi löytyy keinoja niiden elinkaaren jatkamiseen kohtuukustannuksin: maalaamalla pinnat ja varustamalla parveke lasituksin.Tilaa maksuton esite!
20183_52097.jpg
Muista huollattaa parvekelasit säännöllisesti
Parvekelasitukset tulivat markkinoille yli 30 vuotta sitten. Vuosikymmenten varrella yksin Lumon on asentanut yli 400 000 parvekelasitusta. Valtaosa parvekelaseista on vielä käytössä. Talojen rakenteet liikkuvat ja parvekelasien osat kuluvat. Huollolle on siis ollut tarvetta pitemmän aikaa.
Parvekkeella kaksi kukkaruukkua
Miksi parvekkeita lasitetaan? Kuuntele vastaus KIVIJALKA-podcastista
Oletko koskaan miettinyt, miksi parvekkeita lasitetaan? Nopeasti voisi ajatella, että lasituksella saadaan näppärästi melkein ylimääräinen huone asuntoon. Hyvä syy tämäkin, mutta ei suinkaan ainoa. Jakson pääteemana on parvekelasien huoltamiseen liittyvät asiat. Asiantuntijana aiheesta keskustelemassa on myyntipäällikkö Oskari Hyttinen Lumonilta.Kivijalka-podcastissa puhutaan asumiseen, teknologiaan sekä tietenkin rakentamiseen ja remontoimiseen liittyvistä aiheista.Podcast on tallennettu 2022 vko 8.
20151_42058.jpg
Parvekelasit säästävät energiaa tutkitusti
Talvella ihmiset varautuvat kylmiin keleihin pukeutumalla paremmin. Myös kerrostalojen parvekkeet tarvitsevat suojaa talven tuulia ja tuiskuja vastaan. Parvekkeiden lasittaminen on järkevä investointi, joka näkyy asumisen laadun paranemisena sekä edullisempana asumisena. Taloyhtiöille parvekelasien vaikutukset parvekkeiden elinkaareen ja kunnostustarpeeseen ovatkin jo tutut.Mittauta taloyhtiösi energiansäästöhyöty!
20154_43255.jpg
Parvekelasien huolto helposti
Lumon parvekelasitus on tehty kestämään. Hyväkin tuote kaipaa aika-ajoin huolto ja säätöä. Lumon tarjoaa nyt helpon tavan huoltaa ja säätää parvekelasitus toimimaan uuden lailla. Parvekelasien huolto antaa turvallisia ja viihtyisiä lisävuosia parvekkeelle.Tilaa maksuton esite!
20203_63444.jpg
Ovatko kerrostaloparvekkeet tulleet tiensä päähän?
Espoon Perkkaalla sijaitseva, vuonna 1971 rakennettu elementtirakenteinen kerrostalo koki alkuvuonna 2019 laajamittaisen parvekeremontin, jossa vanhat parvekkeet purettiin pois ja tilalle asennettiin betonielementeistä uudet, aikaisempaa syvemmät parvekkeet. Myös parvekkeiden takaseinän paneloinnit ja eristykset uusittiin.Parvekkeet lasitettiin Lumonin kaiteilla ja parvekelaseilla.Julkisivun osalta kohteessa toteutettiin huoltokunnostus eli julkisivun pesu ja maalaus.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton