• Etusivu
  • Remontti

Parvekelasitusten huolto on tärkeää – sitä ei kannata väheksyä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 23.05.2023
20234_81396.jpg

Jokainen parvekelasitus on yksilöllinen ja lasien kunto tai turvallisuustekijät vaihtelevat jopa saman kiinteistön sisällä.

Parvekelasitus on tehty kestämään aikaa ja elämää, mutta hyväkin tuote kaipaa tasaisin väliajoin huoltoa ja säätöä. Parvekelasien huolto antaa turvallisia ja viihtyisiä lisävuosia parvekkeelle.

Taloyhtiön teettämä parvekelasitusten huolto tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin yksittäin tehden. Huolto suunnitellaan taloyhtiökohtaisesti sen erityispiirteet huomioon ottaen. Toimiva parvekelasitus on koko taloyhtiön etu. Turvallisuusnäkökohta on tärkeä taloyhtiölle. Vuosien ja vuosikymmenten kuluessa rakenteiden kiinnityspinnat rapautuvat, joka on luonnollista, mutta säännöllisesti tarkastetut ja huolletut parvekelasit ovat turvalliset ja mukavat käyttää. Parvekelasitusten suositeltu huoltoväli on viiden vuoden välein aina asennuksesta lähtien.

Lasitus pidentää parvekkeen remonttiväliä, suojaa melulta ja säästää energiaa.

Hyvässä kunnossa olevat parvekelasit toimivat kuten niiden pitää: ne aukeavat ja sulkeutuvat vaivatta, ja tiivisteet eivät vuoda. Jos asukas on asennuttanut parvekelasituksen itse, hän on varmasti saanut ohjeet niiden huollosta. Jos taas uusi asukas on muuttanut asuntoon, jonka parvekelasituksen ikää tai kuntoa ei isännöitsijäkään tiedä, kannattaa pyytää asiantuntija tarkistamaan tilanne. Joka tapauksessa parvekelaseille suositellaan ammattilaisen tekemään huoltoa viiden vuoden välein. Hyvin huollettujen parveke- ja terassilasien käyttöikä on jopa 30 vuotta.

Parvekelasitusten huolto talo- ja kiinteistöyhtiön parvekelaseille

Jokainen parvekelasitus on yksilöllinen ja sen kunto tai turvallisuustekijät vaihtelevat paljon myös saman kiinteistön sisällä. Jollakin parvekkeella lasit toimivat, mutta viereisellä parvekkeella lasien liikutettavuudessa voi olla hankaluuksia. Aina taloyhtiön asukkaat eivät välttämättä näe näitä ongelmia tai pysty havaitsemaan silmällä.

Joskus vasta asunnon vaihtaessa omistajaa huomataan, että parvekelaseissa on ongelmia. Kun käyttöhankaluus lisääntyy pikkuhiljaa, siihen usein sopeudutaan: tiedetään että tietty lasi jumittaa tai sauma vuotaa vähän. Ongelmaan ei tule kiinnitettyä huomiota. Mutta uusi asukas kyllä huomaa sen. Vuosittain, esimerkiksi keväällä, kannattaa tarkistaa lasit perusteellisesti: avata ne kokonaan, poistaa mahdolliset roskat metallilistojen väleistä ja pyyhkiä listat puhtaaksi. Listoihin voi lopuksi suihkauttaa silikonipohjaista voiteluöljyä.

Lumonilla huolto toimii vaivattomasti
Lumonilla huolto toimii vaivattomasti

Yleensä parvekelasien huoltotarpeen huomaa, kun käyttöön alkaa ilmaantua pulmia. Lasit eivät avaudu tai sulkeudu kunnolla, tai tiivisteiden välistä tulee sadevettä tai lunta. Sade, tuuli, ja lämpötilan vaihtelut helteestä pakkaseen aiheuttavat talon rakenteisiin pientä elämistä, joka vaikuttaa lasienkin kiinnityksiin.

Huoltopalvelun tilaaminen helppoa

Parvekelasien huolto tulisi tehdä myös yksilöllisesti, koska silloin lasitus käydään läpi: korjataan, huolletaan ja kuluneita osia voidaan vaihtaa myös ennaltaehkäisevästi. Kun parvekelasien huolto toteutetaan projektina, taloyhtiön kaikki parvekelasit saadaan samanaikaisesti kuntoon ja parvekelaseille tulee kaikille sama takuuaika. Tällöin myös taloyhtiön on helpompi hoitaa säännöllistä huoltotoimintaa.

Koulutetut huoltajat tuntevat kaikki tuotteet ja niiden käyttöolosuhteet. Suurin osa parvekelasien asennustiedoista on Lumonin tietojärjestelmässä, oten huoltopalvelu näkee osoitteen perusteella parvekelasityypin ja asennusajankohdan. Lumonin oma huolto- organisaatio huoltaa lasittamiaan parvekelaseja ympäri vuoden.

Määräaikaishuollon jälkeen Lumonin parvekelaseilla on viiden vuoden takuu. Se tarkoittaa, että jos lasien käytettävyyden kanssa tulee ongelmia seuraavan viiden vuoden aikana, ne huolletaan tapauskohtaisesti uudelleen veloituksetta. Kun huoltaa lasit ajoissa ja säännöllisesti, ne pysyvät toimintavarmoina ja turvallisina. Huoltopalvelu on pyritty konseptoimaan niin, että sen käyttö ja tilaaminen ovat asiakkaalle mahdollisimman helpot, olipa sitten kyseessä yksittäinen asukas tai taloyhtiö.

Huolettaako oman parvekelasituksen kunto? Haluatko, että asiantuntija on sinuun pikaisesti yhteydessä?

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20101_19988.jpg
Uusi ilme Lumonin laseilla
Taloyhtiön hallitus vastaa kiinteistön kunnossapysymisestäTaloyhtiön hallituksen keskeinen tehtävä on pitää huolta kiinteistön kunnosta ja sen arvon säilymisestä. Vastuunsa ymmärtävä hallituksen jäsen tarkkailee rakennuksen kuntoa ja ryhtyy vian havaittuaan toimenpiteisiin. Jos hallitus ei ole huomannut vaikkapa parvekkeiden maalipintojen huonoa kuntoa, voi asukas esittää siitä kysymyksen hallitukselle. Jos hallitus ei tämän jälkeen ryhdy toimenpiteisiin asian tutkimiseksi ja korjaamiseksi, jää vastuu lisävahinkojen synnystä hallituksen jäsenille.
20103_20872.jpg
Lumon lasiterassi
Lasikuistit, porstuat ja verannat ovat kuuluneet perinteiseen, suomalaiseen talonrakentamiseen. Vuosien saatossa ovat talojen ilme ja rakennusmateriaalit muuttuneet ja lasikuistit pelargonioineen ovat päässeet unohtumaan. Energiansäästötavoitteet, rakennusten kalliit neliöhinnat ja luontoarvojen korostuminen ovat nostaneet nykyajan lasikuistit uuteen kukoistukseen.
20225_78291.jpg
Auringonsuojaverhot parvekkeelle
Lasitettu parveke laajentaa asuintilaa lähemmäksi luontoa. Kun parveke on lasitettu, huomaa usein istuvansa siellä säätilasta ja vuodenajasta riippumatta. Vaikka olohuonekin olisi viihtyisä ja kauniisti sisustettu, parveke vetää kuitenkin puoleensa.Auringonsuojaverhot antavat keinon pitää olosuhteet aina miellyttävinä. Lumonin lasituksiin on saatavissa integroituvat aurinkosuojaverhot, jotka suojaavat niin paahtavalta auringon lämmöltä kuin ohikulkijoiden katseilta.Auringonsuojaverhot kannattaa hankkia kerralla koko taloyhtiön parvekelaseihin ja ne ovat kätevä laitattaa myös vaikkapa parvekelasien huollon yhteydessä. Näin taloyhtiö saa ne mittojen mukaan tehtynä ja valmiiksi ammattilaisen paikoilleen asentamana.
20235_81776.jpg
Palkintosija suomalaiselle led-innovaatiolle maailman suurimmassa suunnittelukilpailussa
A' Design Award and Competition on palkinnut vantaalaisen LedStoren yrittäjä Janne Haltun suunnitteleman Tunnelma CCT Led-spottituoteperheen kuuluisalla A' Design Award palkinnolla valaisintuotteiden ja valaisimien suunnittelu -kategoriassa.
201911_61081.jpg
Vedet tuli, mutta mistä ja minne? Apua saa yhden toimijan taktiikalla
Kun pumppaamo tulvii tai viemäri menee tukkoon, on aina ripeän toiminnan hetki. Siinä tuiskeessa ja tohinassa saattaa unohtua mitä osaamista ja kalustoa omaavia toimijoita pitää kutsuu paikalle.
Katu, jossa on taloja rivissä
Lumenpudotus taloyhtiön katolta?
Rakennutin viime kesänä lasikattoisen terassin ja rakennusvalvojan ohjeen mukaisesti lumiesteet talon peltikatolle. Pöytäkirjassa on maininta, että kaikki terassin kunnossapitovastuut, -kustannukset sekä vakuutukset kuuluvat huoneiston haltijalle.Talon terassinpuoleiselta katolta on pudotettu lumia - kenelle kuuluu vastuu/kustannukset lumenpudottamiselta talon peltikaton osalta?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton