• Etusivu
  • Remontti

Miksi parvekkeita lasitetaan? Kuuntele vastaus KIVIJALKA-podcastista

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 15.03.2022Päivitetty 01.09.2023
Lumon -parvekelasit

Oletko koskaan miettinyt, miksi parvekkeita lasitetaan? Nopeasti voisi ajatella, että lasituksella saadaan näppärästi melkein ylimääräinen huone asuntoon. Hyvä syy tämäkin, mutta ei suinkaan ainoa. Jakson pääteemana on parvekelasien huoltamiseen liittyvät asiat. Asiantuntijana aiheesta keskustelemassa on myyntipäällikkö Oskari Hyttinen Lumonilta.

Kivijalka-podcastissa puhutaan asumiseen, teknologiaan sekä tietenkin rakentamiseen ja remontoimiseen liittyvistä aiheista.

Podcast on tallennettu 2022 vko 8.

Info

Info

Jos saat KIVIJALASTA polttoainetta ajatuksillesi, niin ota meidät seurantaan! Se onnistuu tilaamalla Rakentaja.fi YouTube-kanava. Voit kuunnella podcastin myös yleisimmissä podcast-sovelluksissa, kuten Spotify, Apple podcastit, Google podcastitjaStitcher.

Kuuntele kaikki jaksot:

Lumon Suomi Oy
Remontti
lasitukset
parveke
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20183_52097.jpg
Muista huollattaa parvekelasit säännöllisesti
Parvekelasitukset tulivat markkinoille yli 30 vuotta sitten. Vuosikymmenten varrella yksin Lumon on asentanut yli 400 000 parvekelasitusta. Valtaosa parvekelaseista on vielä käytössä. Talojen rakenteet liikkuvat ja parvekelasien osat kuluvat. Huollolle on siis ollut tarvetta pitemmän aikaa.
20163_45893.jpg
Nyt voit ladata Lumonin uuden suunnittelutyökalukirjaston
Nyt voit ladata Lumonin sivuilta uuden suunnittelutyökalukirjaston, joka pitää sisällään tekniset aineistot, tuotteiden DWG-aineiston, referenssit ja paljon muuta. Kirjasto on helppo ja nopea asentaa omalle koneelle, jonka jälkeen kaikki suunnittelumateriaali on vaivattomasti käytettävissä. Esimerkiksi Lumon-tuotteiden poikkileikkauskuvien hyödyntäminen on nyt entistä helpompaa: valitsette vain haluamanne tuotteen rakennekuvan ja viette sen nappia painamalla AutoCAD-ohjelmaan.Lataa suunnitteluaineisto tästä
202111_73669.jpg
5 kysymystä parvekelasien huollosta ja turvallisuudesta
Parvekelasit ovat nykyisin lähes vakiovaruste kerrostalojen parvekkeilla, ja terassilaseja asennetaan yhä enemmän myös pien- ja rivitaloihin. Mitä jokaisen pitäisi tietää niiden turvallisuudesta ja huollosta?
201510_44609.jpg
Parvekkeet kannattaa korjata ajoissa
Kun taloyhtiöllä on osaava isännöitsijä ja päätöksentekokykyinen hallitus, tärkeät rakenteiden kuntoa koskevat päätökset tulevat tehdyiksi ajoissa. Perustana päätöksille on hyvä olla huolella tehty kuntotutkimus. Parvekkeet kuuluvat rakenteista vaurioalttiimpiin, mutta onneksi löytyy keinoja niiden elinkaaren jatkamiseen kohtuukustannuksin: maalaamalla pinnat ja varustamalla parveke lasituksin.Tilaa maksuton esite!
20151_42058.jpg
Parvekelasit säästävät energiaa tutkitusti
Talvella ihmiset varautuvat kylmiin keleihin pukeutumalla paremmin. Myös kerrostalojen parvekkeet tarvitsevat suojaa talven tuulia ja tuiskuja vastaan. Parvekkeiden lasittaminen on järkevä investointi, joka näkyy asumisen laadun paranemisena sekä edullisempana asumisena. Taloyhtiöille parvekelasien vaikutukset parvekkeiden elinkaareen ja kunnostustarpeeseen ovatkin jo tutut.Mittauta taloyhtiösi energiansäästöhyöty!
20203_63444.jpg
Ovatko kerrostaloparvekkeet tulleet tiensä päähän?
Espoon Perkkaalla sijaitseva, vuonna 1971 rakennettu elementtirakenteinen kerrostalo koki alkuvuonna 2019 laajamittaisen parvekeremontin, jossa vanhat parvekkeet purettiin pois ja tilalle asennettiin betonielementeistä uudet, aikaisempaa syvemmät parvekkeet. Myös parvekkeiden takaseinän paneloinnit ja eristykset uusittiin.Parvekkeet lasitettiin Lumonin kaiteilla ja parvekelaseilla.Julkisivun osalta kohteessa toteutettiin huoltokunnostus eli julkisivun pesu ja maalaus.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton