• Etusivu
  • Remontti

Säännöllisesti huolletut parvekelasit ovat turvalliset ja toimivat

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 14.03.2018Päivitetty 22.06.2023
20183_52097.jpg

Parvekelasitukset tulivat markkinoille yli 30 vuotta sitten. Vuosikymmenten varrella yksin Lumon on asentanut yli 400 000 parvekelasitusta. Valtaosa parvekelaseista on vielä käytössä. Talojen rakenteet liikkuvat ja parvekelasien osat kuluvat. Huollolle on siis ollut tarvetta pitemmän aikaa.

Huoltopalvelulle tarvetta

Lumon on jo pitkään saanut asiakaskunnaltaan viestiä huoltopalveluiden tarpeellisuudesta. Etenkin taloyhtiöt ovat kyselleet koko talon lasitusten säännöllisestä huollosta. Kun parvekelasit ovat taloyhtiön vastuulla, haluavat yhtiöt pitää omaisuudestaan hyvää huolta. Huolto jatkaa myös parvekelasien käyttöikää huomattavasti ja tuo mukavuutta myös asukkaille.

Ensihuolto 5-7 vuoden kuluttua asennuksesta

Lumon suosittelee ensihuoltoa 5-7 vuoden kuluttua asennuksesta. Sen jälkeen suositeltu huoltoväli on 5 vuotta. Säännöllisesti huollettu parvekelasitus kestää vuosikymmeniä. Lumon myöntää niin varaosille kuin huoltotyöllekin takuun.

Lumon huoltaa kaikki parvekelasiversionsa. Pitkäjänteisenä toimijana tuoteosaaminen on säilynyt talossa ja sitä on nyt hyödynnetty huoltokonseptin kehitystyössä.

"Eri mallit kaipaavat erilaisia huoltotoimenpiteitä. Olemme kehittäneet jokaiselle mallille toimivan huoltoratkaisun. Osat kuluvat eri lailla ja jokaisen mallin huoltotarve riippuu käytön määrästä tai käyttämättömyydestä", sanoo myyntijohtaja Mikko Hilliaho. "Onhan kyseessä myös Lumonin laatumielikuvan säilyttäminen. Käyttäjäkokemukset luovat brändin", kertoo Hilliaho huoltopalvelun merkitystä yritykselle. Lumonin parvekelasit tunnistaa lasin alareunassa olevasta pienestä Lumon logosta.

20183_52096.jpg

Huoltopalvelun tilaaminen helppoa

Lumonin huoltopalvelulle on luotu oma organisaatio. Koulutetut huoltomiehet tuntevat kaikki tuotteet ja niiden käyttöolosuhteet. Suurin osa parvekelasien asennustiedoista on Lumonin tietojärjestelmässä.

"Näemme osoitteen perusteella parvekelasityypin ja asennusajankohdan. Näin voimme tarjota heti oikean huoltovaihtoehdon asiakkaalle", kertoo huoltopalveluiden organisoinnista vastaava Risto Nivala. "Olemme pyrkineet konseptoimaan huoltopalvelun ja tekemään sen tilaamisen asiakkaillemme helpoksi, olipa sitten kyseessä yksittäinen asukas tai taloyhtiö", hän jatkaa.

Perushuollon lisäksi voidaan lasitusten ulkonäköä ja käytettävyyttä uudistaa

Perushuollon lisäksi voidaan lasitusten ulkonäköä ja käytettävyyttä uudistaa. "Lisäarvona asiakkaillemme tarjoamme uudistavaa huoltoa, jossa Lumon 2 -malliin uusitaan kaikki pyörästöt, liuku- ja muoviosat, narulukot ja reunatiivisteet. Lumon 3 -mallin vanha pyöreä kahva vaihdetaan nykyaikaiseen helppokäyttöiseen vaakakahvaan, kuluneet osat ja reunatiivisteet uusitaan", korostaa Nivala.

20183_52108.jpg

Mikä on taloyhtiösi vastuulla olevien parvekelasien laita?

Lumon tarjoaa taloyhtiöille vaivattoman tavan säilyttää parvekelasit turvallisina ja toimintakuntoisina. Vastuullinen taloyhtiö huollattaa parvekelasit säännöllisesti ja samalla täyttää oman vastuuvelvoitteensa asukkaiden ja rakennuksen parhaaksi. Säännöllinen huolto jatkaa parvekelasien käyttöikää vuosikymmeniä. Kiinteistö hyötyy, kun parvekelasit suojaavat rakenteita ja tuovat energiansäästöä koko taloyhtiölle.

Taloyhtiö, huollata koko talon lasitukset kerralla

Taloyhtiö teettämä parvekelasien huolto tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin yksittäin tehden, taloyhtiö saa kustannusetua, kun huoltotyö tehdään sarjatyönä. Huolto suunnitellaan taloyhtiökohtaisesti sen erityispiirteet huomioon ottaen.

Myös turvallisuusnäkökohta on tärkeä taloyhtiölle. Vuosien ja vuosikymmenten kuluessa rakenteiden kiinnityspinnat ovat saattaneet rapautua. Säännöllisesti tarkastetut ja huolletut parvekelasit ovat turvalliset ja mukavat käyttää. Toimiva parvekelasitus on koko taloyhtiön etu. Pidentäähän lasitus parvekkeen remonttivälejä, suojaa melulta ja säästää energiaa. Huoltokäynti ei haittaa asumista ja parvekelasit palvelevat jälleen asukkaita moitteetta.

Parvekelasien uudistava huolto

Lumon 3 parvekelasien huolto - Uudistava huolto

Parvekelasitusten huolto- ja kunnossapitovastuu taloyhtiössä

Uudistuotannon parvekejulkisivujen parvekelasituksien kunnossapitovastuu on taloyhtiöllä. Nykyään myös julkisivu-/parvekeremontin yhteydessä kaikkiin parvekkeisiin asennettujen pääosin uusien lasitusten kunnossapitovastuu siirretään taloyhtiölle ja vastuun siirto viedään yhtiöjärjestykseen.

Parvekelasitusten huolto on kiinteistön huoltokirjassa sekä tulevan 5 vuoden kunnossapitotarveselvityksessä.

Parvekelasit voi huoltaa myös talvella

Parvekelasien huoltojakin tehdään ympäri vuoden, eli myös talviaikaan. Silloin kun parvekelasit on huollettu talviaikaan, ovat ne käyttövalmiina keväällä, kun asukkaat alkavat pesemään ja käyttämään lasituksia. Talviaika onkin erinomainen aika huoltaa parvekelasit, koska silloin parveke on muutenkin vähemmällä käytöllä. Tällöin parveke on myös heti käyttövalmiina kevätauringon alkaessa lämmittää parveketta.

Huomio

Huomio

Tsekkauslista taloyhtiölle parvekelasien huollosta:

  • Taloyhtiön kunnossapitovastuu on kirjattu yhtiöjärjestykseen
  • Parvekelasien huolto on kirjattu talon huoltokirjaan
  • Parvekelasien huolto on sisällytetty 5 vuoden kunnossapitotarveselvitykseen
  • Parvekelasit on huollettu 5-7 vuotta asennuksen jälkeen

Haluan lisätietoa

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Remontti
lasitukset
parveke
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

201510_44609.jpg
Parvekkeet kannattaa korjata ajoissa
Kun taloyhtiöllä on osaava isännöitsijä ja päätöksentekokykyinen hallitus, tärkeät rakenteiden kuntoa koskevat päätökset tulevat tehdyiksi ajoissa. Perustana päätöksille on hyvä olla huolella tehty kuntotutkimus. Parvekkeet kuuluvat rakenteista vaurioalttiimpiin, mutta onneksi löytyy keinoja niiden elinkaaren jatkamiseen kohtuukustannuksin: maalaamalla pinnat ja varustamalla parveke lasituksin.Tilaa maksuton esite!
202111_73669.jpg
5 kysymystä parvekelasien huollosta ja turvallisuudesta
Parvekelasit ovat nykyisin lähes vakiovaruste kerrostalojen parvekkeilla, ja terassilaseja asennetaan yhä enemmän myös pien- ja rivitaloihin. Mitä jokaisen pitäisi tietää niiden turvallisuudesta ja huollosta?
Parvekkeella kaksi kukkaruukkua
Miksi parvekkeita lasitetaan? Kuuntele vastaus KIVIJALKA-podcastista
Oletko koskaan miettinyt, miksi parvekkeita lasitetaan? Nopeasti voisi ajatella, että lasituksella saadaan näppärästi melkein ylimääräinen huone asuntoon. Hyvä syy tämäkin, mutta ei suinkaan ainoa. Jakson pääteemana on parvekelasien huoltamiseen liittyvät asiat. Asiantuntijana aiheesta keskustelemassa on myyntipäällikkö Oskari Hyttinen Lumonilta.Kivijalka-podcastissa puhutaan asumiseen, teknologiaan sekä tietenkin rakentamiseen ja remontoimiseen liittyvistä aiheista.Podcast on tallennettu 2022 vko 8.
20151_42058.jpg
Parvekelasit säästävät energiaa tutkitusti
Talvella ihmiset varautuvat kylmiin keleihin pukeutumalla paremmin. Myös kerrostalojen parvekkeet tarvitsevat suojaa talven tuulia ja tuiskuja vastaan. Parvekkeiden lasittaminen on järkevä investointi, joka näkyy asumisen laadun paranemisena sekä edullisempana asumisena. Taloyhtiöille parvekelasien vaikutukset parvekkeiden elinkaareen ja kunnostustarpeeseen ovatkin jo tutut.Mittauta taloyhtiösi energiansäästöhyöty!
20154_43255.jpg
Parvekelasien huolto helposti
Lumon parvekelasitus on tehty kestämään. Hyväkin tuote kaipaa aika-ajoin huolto ja säätöä. Lumon tarjoaa nyt helpon tavan huoltaa ja säätää parvekelasitus toimimaan uuden lailla. Parvekelasien huolto antaa turvallisia ja viihtyisiä lisävuosia parvekkeelle.Tilaa maksuton esite!
20203_63444.jpg
Ovatko kerrostaloparvekkeet tulleet tiensä päähän?
Espoon Perkkaalla sijaitseva, vuonna 1971 rakennettu elementtirakenteinen kerrostalo koki alkuvuonna 2019 laajamittaisen parvekeremontin, jossa vanhat parvekkeet purettiin pois ja tilalle asennettiin betonielementeistä uudet, aikaisempaa syvemmät parvekkeet. Myös parvekkeiden takaseinän paneloinnit ja eristykset uusittiin.Parvekkeet lasitettiin Lumonin kaiteilla ja parvekelaseilla.Julkisivun osalta kohteessa toteutettiin huoltokunnostus eli julkisivun pesu ja maalaus.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton