• Etusivu
  • Remontti

Mukana parantamassa ilmanvaihtoa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Velco
Julkaistu 21.03.2019
20193_56898.jpg

Ikkunankarmiventtiileihin ei ole aiemmin löytynyt tehokkaita suodattimia. Terveysilman Teemu Parkkinen ja Markus Mäkinen esittelevät testausvaiheessa olevaa uutta Filtrete-ikkunankarmisuodatinta, joka tulee korjaamaan puutteen. He iloitsevat myös, että Terveysilman korvausilmatuotteita löytyy vihdoin kattavasti rautakaupoista.

Korjausrakentamisen tarve kasvaa jatkuvasti, kun 1970- ja 1980-luvun rakennuskanta tulee 40–50 vuoden ikään. Silloin on aika uusia talotekniikka. Erityisesti 1970-luvun rakennuksissa ajankohtaisia ovat nyt julkisivu-, ilmanvaihto- ja putkiremontit sekä energiatehokkuuden parantaminen.

– Vanhojen rakennusten korjaamiseen tarvitaan suuria panostuksia jo lähivuosina, jotta korjausvelka ei kasva liian suureksi. Taloyhtiöillä pitäisi olla jo kunnon suunnitelmat valmiina, eikä vasta puhua, miten toimitaan joskus vuosien päästä. Tästä aiheesta puhutaan aivan liian vähän, muistuttaa Terveysilman avainasiakaspäällikkö Teemu Parkkinen.

Ilmanvaihdon puutteet hälyttäviä

Energiakriisin jälkeen 1970-luvulla rakennettiin paljon niin kutsuttuja pullotaloja, joihin korvausilmaventtiilit jätettiin kokonaan asentamatta.

– Suomessa joka kolmannesta asunnosta puuttuvat täysin korvausilmaventtiilit. Tämä tarkoittaa, että noin miljoonassa kodissa "raitis" ilma tulee sisään rakenteiden väleistä. Tämä tuo sisäilmaan epäpuhtauksia. Sen lisäksi monissa vanhoissa asunnoissa venttiilit ovat rikki tai tukittu. Määrä on hälyttävä, Parkkinen havainnollistaa.

Ilmanvaihdon korjausten lykkäys heikentää asukkaiden hyvinvointia ja rakennuksen kuntoa. Ilmanvaihdon puute vaikuttaa myös lämmityskustannuksiin: kostean sisäilman lämmittäminen vie enemmän energiaa. Siksi myös rikkinäiset venttiilit on tärkeää vaihtaa uusiin.

Velco VTR-100-ratkaisu on edullinen ja yksinkertainen tapa parantaa asunnon ilmanvaihtoa ja se on helppo ja nopea asentaa puiseen tuuletusluukkuun.

Velco VTR-100-ratkaisu on edullinen ja yksinkertainen tapa parantaa asunnon ilmanvaihtoa ja se on helppo ja nopea asentaa puiseen tuuletusluukkuun.

Termostaatilla varustetut Velco-korvausilmaventtiilit ja korkealuokkaiset Filtrete-suodattimet ovat olleet monivuotinen perusta Terveysilmalle. Venttiilien, suodattimien ja äänenvaimentimien ympärille kootut erilaiset tuotekokonaisuudet sopivat erityisesti Suomen poikkeuksellisiin ilmasto-olosuhteisiin.

– Panostamme pitkäjänteiseen ja vastuulliseen palveluun. Tuomme markkinoille uusia tuotteita, joilla ilmanvaihtoa voi entisestään parantaa. On hienoa, että rautakauppiaat ovat viimein ymmärtäneet, kuinka suurta kysyntää ilmanvaihtotuotteille suomalaiskodeista löytyy. Nyt myös vienti on alkanut ilahduttavasti vetää. Se on asia, johon tulemme jatkossa panostamaan entistä enemmän, Parkkinen päättää.

Velco VTR-100 -korvausilmaventtiilejä on saatavilla valkoisena ja ruskeana.

Velco VTR-100 -korvausilmaventtiilejä on saatavilla valkoisena ja ruskeana.

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Velco
Remontti
ikkunat
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20109_23055.jpg
Venttiilit Jäsentukusta
Helsinkiläisen paritaloyhtiön asukkaat olivat olleet jo pitemmän aikaa tyytymättömiä asuntojensa ilmanvaihtoon. Yhtiön asunnot on rakennettu 1980-luvun alkupuolella. Asunnoissa on koneellinen poistoilmaimuri, jota ohjataan keittiössä sijaitsevasta liesikuvusta. Korvausilmaventtiileitä asunnoissa ei ollut. Toiseen asuntoon muutama vuosi sitten muuttanut perhe valitti tunkkaisesta ja kosteasta sisäilmasta ja perheen nuha- ja flunssakierteistä. Yhtiökokouksessa tehtiin päätös asennuttaa kaikkien asuntojen olohuoneisiin ja makuuhuoneisiin korvausilmaventtiilit.Venttiilit Jäsentukusta
201012_23908.jpg
Suomen Terveysilma mukaan Omataloyhtiö.Fi:hin
Eräs asumisviihtyisyyden tärkeimmistä elementeistä on hyvä sisäilma. Huono sisäilman laatu aiheuttaa merkittäviä haittoja niin rakennusten kuntoon kuin ihmisten terveyteen. Huolehtimalla korvausilman saannista voidaan näihin asioihin vaikuttaa paljonkin.Jätä yhteydenottopyyntö Suomen Terveysilmalle...Osta venttiilit ja vaihtosuodattimet Jäsentukusta
20111_23968.jpg
Vaivaton tapa parantaa ilmanvaihtoa
Puinen tuuletusluukku ikkunan kyljessä on nimenomaan suomalaisten talojen tyypillinen ratkaisu, johon muualla maailmassa harvemmin törmää. Meillä ne ovat olennainen osa 1970-80-luvuilla rakennettujen rivitalojen ja kerrostalojen ikkuna-arkkitehtuuria. Korvausilman saannin parantamiseen puinen tuuletusluukku tarjoaa vaivattoman ja edullisen mahdollisuuden Terveysilman VELCO VTR-100 asennuspaketin avulla.
20103_20872.jpg
Lumon lasiterassi
Lasikuistit, porstuat ja verannat ovat kuuluneet perinteiseen, suomalaiseen talonrakentamiseen. Vuosien saatossa ovat talojen ilme ja rakennusmateriaalit muuttuneet ja lasikuistit pelargonioineen ovat päässeet unohtumaan. Energiansäästötavoitteet, rakennusten kalliit neliöhinnat ja luontoarvojen korostuminen ovat nostaneet nykyajan lasikuistit uuteen kukoistukseen.
20219_72599.jpg
Oikeat tiivisteet talvitiivistykseen
Parhain tapa muistaa huoltaa ja tutkia tiivisteiden kunto on vuosittain ikkunoiden pesun tai huoltomaalauksen yhteydessä. Tiivistyksen tarve tulee esille monesti vasta lämmityskaudella, jolloin kylmät ja vetoiset kohdat löytyvät helposti. Talvella on kuitenkin syytä ottaa lämpötila huomioon. Itseliimautuvien tiivisteiden asennus on tapahduttava vähintään +5°C lämpötilassa. Tiivisteen varmistamiseen kannattaa käyttää nitojaa, jolla varmistetaan vähintään tiivisteiden päiden pysyminen kiinni.
20205_64879.jpg
DIY-palstalta löydät tavallisen kodinomistajan remonttiarkea ja ratkaisuja
Tältä palstalta löydät tavallisen kodinomistajan remonttiarkea ja ratkaisuja matalalla kynnyksellä. Pyrimme etsimään helppoja keinoja ja parhaita neuvoja kaikkien kotiremppaajien käyttöön – neuvoja pintaremonttiin ja vinkkejä pikku nikkarointeihin. Kaikki palstalla esitellyt tapaukset on toteutettu kotioloissa ja ihan itse.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton