• Etusivu
  • Energia

Näin teidänkin taloyhtiönne pystyy tuottamaan omaa lämmitysenergiaa

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Bosch Home Comfort
Julkaistu 13.07.2021Päivitetty 07.05.2024
20222_76993.jpg

Onko taloyhtiönne miettinyt lämmitysremonttia? Helsinkiläinen taloyhtiö Nuottapolku 9 hyödynsi taannoin vielä saatavilla olleet energia-avustukset ja vaihtoi kaukolämmön ekologisempaan ja edullisempaan maalämpöön. Lue ja katso video taloyhtiön kokemuksista.

Maalämpöön siirtyminen pudotti lämmityskustannukset puoleen

Helsingissä sijaitseva asunto-osakeyhtiö Nuottapolku 9 päätti vaihtaa kaukolämmön ekologiseen ja edulliseen maalämpöön vuonna 2020.

Maalämpöjärjestelmän asentamista varten taloyhtiö pyysi tarjouksia kokonaisratkaisuista, jotka pitivät sisällään koko paketin aina maalämpökaivojen porauksesta valmiin järjestelmän käyttöönottoon. Tarjouskilpailun voitti Boschin jälleenmyyjä Tom Allen Senera. Hyvällä hinnalla ja pitkällä takuuajalla oli merkitystä valintaa tehdessä.

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Henri Molanderin mukaan Boschin maalämpöpumppu on toiminut koko ajan moitteetta. Kylmänä talvenakin talo pysyy hyvin lämpimänä. Toimintavarmuutensa lisäksi maalämpöjärjestelmä saa kiitosta myös edullisuudestaan. Välittömät kustannukset ovat vain noin puolet siitä, mitä aikaisemmat lämmityskustannukset olivat.

Katso video taloyhtiön lämmitysremontista.

Arjen vihreäksi supersankariksi Bosch Lämpömestareiden ja Kiinteistölämpömestareiden avulla!

Tiesithän, että rahan lisäksi lämpöpumppu säästää myös luontoa? Kolmasosa suomalaisen hiilijalanjäljestä syntyy asumisesta ja suurin osa asumisen hiilijalanjäljestä syntyy lämmityksestä. Käyttäjälleen vaivaton ilmastoteko on siis ekologiseen lämpöpumppuun siirtyminen lämmityksessä.

Bosch Lämpömestarit ovat alansa ammattilaisia, jotka kamppailevat suurta hiilijalanjälkeä vastaan päivittäin – he ovat todellisia arjen vihreitä supersankareita! Nyt teidänkin taloyhtiössänne voidaan liittyä arjen vihreiden supersankareiden joukkoon vaivattomasti vaihtamalla lämmitysjärjestelmäksi Bosch-lämpöpumppu. Jätä yhteydenottopyyntö ja vihreiden lämmitysjärjestelmien ammattilaiset ottavat yhteyttä!

Helppokäyttöinen maalämpöpumppu on huoleton lämmitysratkaisu

Maalämpö on uusiutuvaa energiaa, joka saadaan omasta maasta. Vanhan lämmitysjärjestelmän vaihtaminen maalämpöön ei tuo lisäkuluja, koska maalämmöllä lämmittämisellä saaduilla säästöillä voidaan maksaa investoinnista aiheutuneita kuluja takaisin. Usein yhtiövastikettakaan ei tarvitse korottaa lämmitysremontin vuoksi. Maalämpö sopii niin rivitalon kuin kerrostalonkin lämmitysjärjestelmäksi.

Maalämmön hankinta vaikuttaa usein myös koko kiinteistön arvoon positiivisesti. Lisäksi se on oikein mitoitettuna ja asennettuna vaivaton lämmitysratkaisu. Automatiikka pitää huolen maalämpöjärjestelmän toiminnasta. Järjestelmä toimii siis aina mahdollisimman taloudellisesti pitäen samalla huolen siitä, että lämmönjakoverkkoon syötetään oikean lämpöistä vettä ja käyttövettä riittää.

Maalämpö on vaivaton myös lämmityslaskujen osalta. Kiinteistön talouden suunnitteleminen on helpompaa, kun energialaskut ovat pienempiä. Tällöin ei tarvitse myöskään varautua suuriin vuosittaisiin kertainvestointeihin, kuten lämmitysöljyn tilauksiin. Maalämmön kulutusta voi seurata laitteen automatiikasta.

Tutustu kiinteistölämpöpumppuihin!

20223_77549.jpg

Lämmitysremontista päättäminen

Taloyhtiöissä päätös lämmitysremontista on aina tehtävä yhtiökokouksessa, johon hallitus sitä voi esittää. Hallitukselle asian käsittelyä voi taas esittää kuka tahansa osakkaista.

Jos päätöksen jälkeen halutaan edetä nopeasti, kannattaa tarjouksia urakasta pyytää jo ennen yhtiökokousta ja hallituksen esittää jotain toimijaa valittavaksi. Tällöin voidaan urakassa edetä heti yhtiökokouksen jälkeen, muuten urakoitsija tulee vielä erikseen valita seuraavassa yhtiökokouksessa.

Info

Info

Uusi lämmitysjärjestelmä lämpöpumpun valintatyökalun avulla

Kokeile lämpöpumpun valintatyökalua helpottaaksesi löytämään juuri sinun kotiisi sopivan vaihtoehdon. Tulosten yhteydessä voit pyytää lisätietoja Boschin asiantuntijoilta ja voitte yhdessä katsoa sinulle sopivan lämpöpumpun.

Pyydä lisätietoa Bosch-kiinteistölämpöpumpuista!

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Bosch Home Comfort
Energia
maalämpöpumppu
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20181_51266.jpg
Maalämpö kiinteistöön?
Taloyhtiöt, liikekiinteistöt, hallit, julkisrakennukset... Maalämpö soveltuu ratkaisuksi useimmissa tapauksissa, kun haetaan ekonomista ja ekologista ratkaisua isommankin rakennusmassan lämmitykseen.
20189_54813.jpg
Paljonko säästöä ja muita etuja saadaan valitsemalla maalämpö?
Investoimalla maalämpöön voidaan lämmityksessä saada suuria säästöjä sekä saneeraus- että uudiskohteissa. Tämän lisäksi maalämpö tuo mukanaan monia muita etuja ja se helpottaa asukkaiden arkea.
20193_56568.jpg
Vaihtamalla maalämpöön säästetään luontoa ja rahaa
Investoimalla maalämpöön voidaan lämmityksessä saada suuria säästöjä sekä saneeraus- että uudiskohteissa. Tämän lisäksi maalämpö on ekologinen vaihtoehto, joka helpottaa asukkaiden arkea. Maalämpöön siirtyminen onkin oikea järki-investointi! Mutta paljonko säästöä saadaan, ja kuinka pitkä on takaisinmaksuaika?
Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Energiantarpeeseen mukautuva lämmitys
Maalämpö on suomalaisiin oloihin erittäin hyvä lämmitysjärjestelmä; auringon maahan sitoutunutta lämpöä on saatavilla ympäri vuoden. Pohjoisen talvessa lämpöpumpuista maalämpö pystyy keräämään ylivoimaisesti suurimman määrän uusiutuvaa energiaa. Sähkön hinnan korotukset kirpaisevat vähiten.Tilaa NIBEN lämpöpumppuesite veloituksetta
20208_66173.jpg
Miksi maalämpö yleistyy suurien kiinteistöjen lämmönlähteenä?
Alalla toimivat ovat havainneet viime vuosien aikana selkeän käänteen lämmitysmarkkinoilla. Maalämpöä kysytään ja asennetaan nyt enenevissä määrin myös kiinteistöihin. Kohteiksi käyvät niin hallit, liike- ja julkiskiinteistöt kuin asunto-osakeyhtiötkin.Suurin syy maalämpöjärjestelmien yleistymiseen kiinteistöissä on tietysti raha. Maalämpö on käyttökuluiltaan erittäin edullinen tapa lämmittää. Toinen, yhä yleisempi, syy on maalämmön ekologisuus. Vastuullisesti toimivat yritykset haluavat lämmittää toimitilansa uusiutuvalla, päästöttömällä energialla. Lisäksi maalämpö on vaivaton ja helppokäyttöinen valinta – automatiikka huolehtii optimaalisesta toiminnasta ja tarvittaessa järjestelmää voidaan myös etäohjata.
20239_83174.jpg
Asiantuntija vastaa: Mitkä ovat maalämpöpumpun edellytykset?
Maalämpölämpöpumppu on huoleton, vaivaton ja todella hyvä vaihtoehto kodin pääasialliseksi lämmitysjärjestelmäksi. Mutta mihin kohteisiin maalämpöpumppu soveltuu parhaiten? Vaatiiko maalämpö rakennusluvan? Miten maalämmön toteutustavat eli maapiiri ja porakaivo (usein tunnettu myös nimellä energiakaivo tai lämpökaivo) eroavat toisistaan? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa maalämpöpumpputuotteiden asiantuntija ja tuotepäällikkö Krister Andersson NIBE Energy Systems Oy:stä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton