• Etusivu
  • Remontti

Ohuemmalla seinäratkaisulla lisää huoneneliöitä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Julkaistu 15.08.2019Päivitetty 28.08.2019
20198_59371.jpg

Habito® SlimWall saavuttaa vaadittavan ääneneristysarvon 55 dB sekä palonkeston EI90.

Uusi järjestelmä antaa mahdollisuuden toteuttaa mm. huoneistojen väliset seinärakenteet ohuempina ja selkeästi paremmilla ominaisuuksilla. Mistä siis on kyse?

Uudenlainen ratkaisu

Habito® SlimWall on Gyprocin kehittämä seinäratkaisu, joka on perinteistä seinärakennetta 50 mm kapeampi. Huolimatta ohuudestaan, täyttää se yleisesti seinärakenteille asetetut tekniset ominaisuudet. Järjestelmä parantaa palo- ja ääniteknisiä ominaisuuksia sekä iskunkestävyyttä, ripustettavuutta ja jäykkyyttä. Habito® SlimWall saavuttaa vaadittavan ääneneristysarvon 55 dB sekä palonkeston EI90. Lisäksi SlimWall täyttää Finanssialan murtosuojeluohjeen, luokan 2, vaatimukset. Järjestelmällä toteutettavan seinän maksimikorkeus on 3 000 mm.

Uusi järjestelmä antaa mahdollisuuden toteuttaa mm. huoneistojen väliset seinät ohuempana ratkaisuna ja kasvattaa näin huoneistoneliöiden määrää.

Uusi järjestelmä antaa mahdollisuuden toteuttaa mm. huoneistojen väliset seinät ohuempana ratkaisuna ja kasvattaa näin huoneistoneliöiden määrää.

Mitä hyötyä on ohuemmasta seinäratkaisusta?

Uusi järjestelmä antaa mahdollisuuden toteuttaa mm. huoneistojen väliset seinät ohuempana ratkaisuna ja kasvattaa näin huoneistoneliöiden määrää. SlimWall-seinärakenteessa käytettävät Habito-levyt antavat kestävyyttä sekä vapautta sisustuksellisissa ratkaisuissa, lisäksi reunaohennettu sekä vaaleapintainen levy on helppo saumata ja pinnoittaa halutulla materiaalilla.

Habito SlimWall -seinäratkaisu Linnankadulla

Mistä seinäratkaisu koostuu?

Habito® SlimWall -seinärakenne koostuu levyverhouksena käytettävästä, erittäin lujasta Gyproc Habito -levystä, Gypsteel SLIM-rankarakenteesta sekä ISOVER SLIM 45 mm + 45 mm -eristeestä. Rakenne on hyvin yksinkertainen ja kokonaisuutena tarjoaa loistavan vaihtoehdon useisiin kohteisiin.

Gyproc Habito:
Gyproc Habito on erityisen luja rakennuslevy, jonka ripustuslujuus sekä iskunkestävyys on omaa luokkaansa. Habito nimittäin kestää yhden tavallisen puuruuvin varassa jopa 40 kg ripustuskuorman. Kipsikartonkilevyjen joukosta Habitolla on kaikkien aikojen paras jäykistyskapasiteetti. Verrattaessa perinteistä kipsilevyä Habitoon, on Habiton iskunkestävyys jopa 10-kertainen. Lisätietoa Habitosta.

Gypsteel rangat:
Kevyiden ja tukevien teräsohutlevyrankojen etuna ovat mittatarkkuus, elämättömyys sekä suoruus. Puurankaa huomattavasti kevyempi teräsranka on helppo asentaa – profiilit vain kierretään paikoilleen. Rangoissa olevan pintastuktuurin luonnollisen kitkan ansiosta rangat pysyvät asennusaikana paikoillaan ilman erillistä kiinnitystä, näin teräsrankojen säätömahdollisuus oikealle paikalleen säilyy pidempään.

20198_59370.jpg
Info

Info

Tietoja järjestelmästä:

  • Järjestelmä on testattu ja hyväksytty murronsuojaseinä. Täyttää SSF 1047 luokka 2 vaatimukset. Sertifikaatin nro Eurofins, report No EUFI29-1900132-T1
  • Koostuu Slim -ratkaisua varten räätälöidyistä tuotteista, kuten normaalia rankaa kapeammasta Gypsteel SLIM -rangasta.
  • Paremmat tekniset ominaisuudet verrattuna perinteiseen seinäratkaisuun (palo, ääni, iskunkestävyys, ripustettavuus ja jäykkyys)
  • Gyproc Järjestelmätakuu takaa, että Gyproc-tuotteet, kuten Gyproc Habito-levy ja muut Gyprocin ohjeistamat rakennekokonaisuudet ovat yhteensopivia. Gyproc järjestelmätakuu kattaa Gyproc Käsikirjan mukaiset rakennejärjestelmät 5 vuotta rakennuskohteen vastaanottotarkastuksesta. Habito-levyn kanssa yhteensopivia Gyproc-tuotteita ovat esimerkiksi Gypsteel-rangat, Gyproc-ruuvit ja Gyproc-saumaustarvikkeet.

Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Remontti
märkätilat
kipsilevyt
huoneisto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20164_46126.jpg
Huoneakustiikan avulla miellyttävä äänimaailma
Äänitiedettä kutsutaan akustiikaksi. Itse sana "akustiikka" tulee Kreikan kielestä sanasta akoustos, joka tarkoittaa samaa kuin kuulla. Akustiikka on osaltaan myös klassista fysiikkaa. Kun tutkimme värähtelyjä sekä säteilyä, huomaamme, että värähtely muuttuu ilmassa paineenvaihteluksi, joka etenee aaltoliikkeenä alkuperäisen värähtelyn taajuudella. Akustiikasta tuleekin näin tärkeä lähes kaikilla elämänalueilla.Useimmiten akustiikalla tarkoitetaan tilan jälkikaiunta-aikaa tai ääneneristysominaisuuksia. Eri tilojen kohdalla akustiikka jaetaan hyvin helposti vain hyvään tai huonoon, mutta akustiikalla tarkoitetaan kuitenkin kaikkia äänen ominaisuuksia jossakin tilassa. Määrityksiä voidaankin tehdä esimerkiksi puheenymmärrettävyydellä, ilmaääneneristysominaisuuksilla, jälkikaiunta-ajalla tai taustamelutasolla.Tutustu Gyptone-tuotteisiin
20164_46333.jpg
Tee huoltotyöt helposti Gyprocin tarkastusluukkujen kautta
Joskus tulee eteen tarve päästä tutkimaan ja huoltamaan seinärakenteessa olevaa kohdetta. Jotta seinää ei tarvitse rikkoa, tulee kätevänä apuna Gyproc Tarkastusluukut. Gyprocin valikoimaan kuuluvat niin vakioluukut, paloluukut, peltiset push-up luukut kuin myös hiussaumaluukut.
20205_64953.jpg
Helppoa ripustamista ja kestävää seinäpintaa
Kipsilevyn etuja unohtamattaLapset ottavat sählymatsin eteisessä ja raskas hylly pitäisi kiinnittää seinälle tukevasti. Kukapa ei haluaisi kotiinsa iskunkestäviä seiniä, joihin voi ripustaa vapaasti! Näihin tarpeisiin vastaa uutuuslevy Gyproc Habito®, joka antaa tavallisen kipsilevyn tapaan myös tehokkaan ääneneristyksen ja paloturvallisuuden.Kipsilevyn edut rakentamisessa ovat selvät: muunneltavat tilat sekä erinomainen ääneneristys ja paloturvallisuus. Nyt myös helppoon ripustamiseen ja erityisen kestävään seinäpintaan on uusi ratkaisu, Gyproc Habito®. Levyn voi helposti yhdistää muihin kipsilevyihin, koska niiden paksuus on sama, 12,5 mm.
kipsilevyratkaisut remontoijalle
Remontoijan luottokaveri – monipuolinen kipsilevy
Jokaiselle se oma koti on kaikkein rakkain paikka. Siellä viihdytään niin yksi kuin perheen ja ystävien kanssa. Ajan myötä kuitenkin se kaikkein rakkainkin paikka kaipaa pientä huolenpitoa ja laittoa – vaikkei muusta syystä kuin perheen koon kasvamisen tai pienenemisen johdosta.Toisinaan tuotevalikoima häkellyttää, voiko näin monelle ratkaisulle ja vaihtoehdolle olla todella tarvetta. Kyllä voi, sillä ratkaisut on tehty sillä ajatuksella että rakentaja ja remontoija löytää niiden joukosta omiin tarpeisiinsa parhaiten soveltuvan tuotteen ja rakennustavan. Vaikka vaihtoehtoja on paljon, löytyy niiden joukosta sopiva tuote nopeasti.
201611_47731.jpg
Iskunkestävät kulmat - helposti toteutettavissa
Väliseinien ulkokulmat ovat usein kovalla koetuksella. Isoja huonekaluja siirrettäessä tai vaikka lasten leikkien tiimellyksessä ei ole tavatonta, että kipsilevystä tehdyn väliseinän ulkokulma saa osakseen kovan iskun. Kulmien kestävyyttä on mahdollista parantaa Gyprocin AquaBead Kulma- ja reunasuojalistoilla.
20205_64632.jpg
Historiallinen Kakolan vankila muuttui asunnoiksi - katso kuvat
Historiallisen vankila-alueen saneeraus laadukkaiksi asunnoiksi ja palveluiksi sai sujuvuuttasaman valmistajan tuoteperheistä, joiden yhteensopivuus on testattu. Kotimaiset rakennusmateriaalit kestävät myös pitkällä tähtäimellä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton