• Etusivu
  • Energia

Osallistu energiatalkoisiin

Rakentajan toimitus
Päivitetty 05.02.2015
201410_41164.jpg

Maalämpökohde Mikkelissä

Lämmityskulut kuriin maalämmöllä

Nyt on oikea hetki laittaa lämmityskulut kuriin. STIEBEL ELTRON tarjoaa ilmaisen kartoituskäynnin kiinteistöön samalla kertoen paljonko säästöä on mahdollista tehdä siirtymällä lämpöpumppujärjestelmään ja jättäen tarjouksen lämpöpumpusta kiinteistöön.

Info

Info

Selvitä mahdollisuutesi siirtyä erittäin edulliseen ja omavaraiseen lämmitysmuotoon lämpöpumppuratkaisujen avulla.

Pyydä maalämpö- tai ilma-vesilämpöpumpun kartoituskäynti tästä linkistä ja osallistut samalla KHL –pelipaketin arvontaan (peliliput 2 henkeä + meno-paluu kuljetus julkisella liikenteellä Helsinkiin ja takaisin).

Näin lämpöpumppu säästää:

Uudiskohde: rivitalo Mikkelissä (1020 m²), rakennusvuosi 2011. Kohteeseen valittiin maalämpö.

Alkuperäinen rakennusvuosi ja koko:2011, 1020 m²
Asukkaiden lukumäärä:40
Lämmönjakojärjestelmä:Vesikiertoinen lattialämmitys
Nykyinen lämmitysjärjestelmä:Stiebel Eltron WPF 40 (43,1kW)
2 kpl Stiebel Eltron SBB 751,
LV-varaaja 750 litraa
1 kpl Stiebel Eltron SBP 1000
E puskurivaraaja 1000L
Lämmönkeruujärjestelmä:Lämpökaivot
Käyttöönottoajankohta:1.12.2011

Lämmityskulut
(sis. lämmitys ja lämmin vesi)

4910€/ vuosi, 4,81 €/ m²
(sähkö + siirto 12 snt/kWh
)
Info

Info

Pyydä maalämpö- tai ilma-vesilämpöpumpun kartoituskäynti tästä linkistä.

Syksyn energiatalkoot ovat voimassa 30.11.2014 asti. KHL-pelipaketin arvonta suoritetaan 1.12.2014 ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Tuotettu energia 2 v 2 kk 1.12.2011 - 14.1.2014:
- lämmitykseen 305 500 kWh = 131 852 kWh/v - LV-tuotantoon 78 000 kWh = 36 000 kWh/v

Kulutettu energia 2 v 2 kk 1.12.2011 - 14.1.2014:
- lämmitykseen 63 330 kWh = 27 320 kWh/v
- LV-tuotantoon 29 460 kWh = 13 597kWh/v

COP lämmityksessä: 4,8 (COP= tehokkuusluku, joka kertoo, miten tehokkaasti kulutettu sähköenergia saadaan muutettua lämpöenergiaksi).

Kokonaislämpökerroin, lämmitys ja käyttövesi: 4,1

Energia
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

taloyhtiön vuosikello syyskuu
Taloyhtiön vuosikello tikittää: Syyskuu
Syyskuu aloittaa syksyn ja sen myötä myös taloyhtiön arjen. Syksy on taloyhtiön kannalta hyvä ajankohta tarkastella alkuvuodesta tapahtuneita ja mahdollisesti yhä käynnissä olevia hankkeita sekä niiden etenemistä ja valmistumista. Samalla se on myös hyvää aikaa valmistua seuraavalla tilikaudella tuleviin hankkeisiin. Riittävän ajoissa tapahtuva varautuminen tulevaan antaa aikaa toteutukselle. Onhan taloyhtiö muistanut huolehtia tiedoksiannosta myös uusille asukkaille?Mitä kaikkea taloyhtiössä tapahtuukaan syyskuussa:
Viemärin kuntokartoitus.jpg
Katso videolta miten viemärien kuntotutkimus sujui Laajasalossa
Täsmäkartoituksen avulla saadaan paitsi tietoja viemärien ja salaojien kunnosta, mutta myös paikattua mahdollisesti puutteellisia rakennetietoja.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Remonttitarpeiden pimittäminen
Kysymys: Remonttitarpeiden pimittäminenSeuraavanlainen tapaus: Rivitalo 5 asuntoa rak -85. Ostaja ostanut asunnon, saanut tiedon isännöitsijältä ennen kaupantekoa, että suuria korjaussuunnitelmia ei seuraavalla 5 vuodelle. Muuttamisen jälkeen selviää, että yhdessä asunnoista on, mahdollisesti, alaseinässä kosteusvaurio. Muut asukkaat vähättelevät tilannetta.
20116_26540.jpg
Miksi hoitovastikkeet nousevat?
Tampereella totuus kohdattiin talousarviota laadittaessaSyksyn yhtiökokouksissa oli jo selvää, että korotuksia tulee tällekin vuodelle. Talousarviota laadittaessa kaukolämmön osalta kustannusnousuksi tiedettiin 13,6 %, sähkönsiirtohinnan osalta 10 %, vesi- ja jätevesimaksuihin osalta yhteensä 1,5 %. Ja tämä oli vasta alkua. Toki korotuksia tulee muihinkin palveluihin huomioiden yleisen kustannustason nousun esimerkiksi polttoainekustannuksissa. Kaikki nämä heijastuvat mm. kiinteistöhuollon kustannuksissa.Toinen taloyhtiötä herättelevä muutos johtui heinäkuussa 2010 voimaan tulleesta asunto-osakeyhtiölakiuudistuksesta. Kuntoarvioita on laadittu kuluneen vuoden aikana varmasti enemmän kuin koskaan ja syystäkin. Suomen asunto-osakeyhtiörakennuskanta on vaiheessa, jossa korjaustarvettakin on enemmän kuin koskaan aiemmin. Tärkeää kuitenkin on, että uudistuksen myötä on mahdollisuus siihen, että taloyhtiöissä aktivoiduttaisiin tutkimaan niin suuria kuin pieniäkin korjaustarpeita vuosittain. Tämä on taloyhtiön yhteinen etu; ilman investointeja arvon säilyttäminen saati nostaminen on poikkeuksellista.
20227_79075.jpg
Onko vastuu huoneisto­kohtaisista jäähdytys­laitteista taloyhtiöllä?
Rivitaloyhtiössä, joka valmistui 2019, ovat uudiskohteen ostajat kohteen rakentamisvaiheessa (ennen huoneiston luovutusta) päättäneet hankkia huoneistoihinsa erilaisia jäähdytysratkaisuja (seinäasennettava tai kattoasennuksena rakenteisiin tehty ilmalämpöpumppu).Eli jäähdytyslaitteen jokainen huoneisto on valinnut omien tarpeittensa mukaan ja urakoitsija on toteuttanut ne. Kustannukset ovat vaikuttaneet tietysti huoneiston ostohintaan.Osakkaalla on ollut lisäksi mahdollisuus jättää asentamatta koko jäähdytys. Kaikki jäähdytyslaitteet on suunnitellut ja asentanut urakoitsija.Yhtiöjärjestyksessä ei ole mainintaa poikkeavasta vastuunjaosta. Kumpi vastaa näiden yhtiön toimesta asennettujen "erilaisten" ilmalämpöpumppujen huollosta ja korjauksesta, osakas vai yhtiö? Jos joku yhtiön osakas on halunnut jälkikäteen, huoneiston luovutuksen jälkeen asentaa jäähdytyksen, kuka vastaa tämän laitteen huollosta ja korjauksesta?Jos taloyhtiö on valvonut em. jälkikäteen asennetun ilmalämpöpumpun asennustyön, vaikuttaako se vastuunjakoon? Jos em. jälkikäteen tehty asennus aiheuttaa ongelmia (vesivahinko) esimerkiksi yhtiön vastuulla oleville huoneistojen rakenteille, kuka vastaa korjauksesta?
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Asuntojen jakaminen uudelleen
Kerrostaloasuntomme Helsingissä muodostuu kahdesta yhdistetystä kaksiosta 40m² ja 80m², joissa ovat edelleen omat erilliset osakekirjansa. Yhtiöjärjestystäkään ei ole muutettu. Väliseinä on purettu. Nyt haluaisimme palauttaa huoneiston kahdeksi asunnoksi, mutta muuttaa niiden alkuperäistä kokoa. Uudet asunnot olisivat 30m² ja 90 m². Tarkoitus olisi joko vuokrata tai myydä asunnoista pienempi tulevan putkiremontin rahoittamiseksi. Keneltä tarvitsemme tähän luvan? Onko asia hallituksen päätettävissä tai meneekö tämä yhtiökokouksen äänestykseen? Tarvitaanko viranomaisilta jotain lupaa?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton