• Etusivu
  • Remontti

Jätevesiviemärien ja salaojien kuntokartoitus kannattaa tehdä ajoissa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Capse Oy
Julkaistu 22.04.2020Päivitetty 17.07.2023
20199_59878.jpg

Capsen asiantuntijat tekevät putkistolle kuntokartoituksen, joka raportoidaan selkeästi. Kuntokartoituksen perusteella voidaan määritellä tarvittavat korjaustoimenpiteet ja menetelmä, jolla mahdollinen saneeraus toteutetaan.

Täsmäkartoituksen avulla saadaan paitsi tietoja viemärien ja salaojien kunnosta, mutta myös paikattua mahdollisesti puutteellisia rakennetietoja.

Capse Oy suosittelee viemärien kuntotarkastusta 2‒10 vuoden välein, koska viemärit sakkaantuvat ja rasvoittuvat käytössä ajan myötä ja putkien seinämiin syntyy runsaastikin kovettumia. Kuntotarkastuksen yhteydessä viemärit huuhdellaan ja kuvataan.

Salaojien kuntotarkastusväli on 5‒10 vuotta. Tarkastuskäynnistä tehtävä yksilöity raportti antaa tietoa kiinteistön ylläpitäjille tehdä tarvittavia päätöksiä viemärien- ja salaojien elinkaaren jatkamiseksi.

Yleisesti selkeimmät merkit huonosti toimivista viemäreistä ovat pulputus ja hajuhaitat, mutta säännöllisellä huoltamisella niitä voidaan välttää, tukoksia ei synny ja vesivahinkojen mahdollisuus pystytään minimoimaan.

Näin viemärien kuntotutkimus sujui Laajasalossa sijaitsevassa taloyhtiössä Capse Oy:n toimesta

Info

Info

Miksi siis valita Capse Oy?

  • Capse Oy:llä on ainutlaatuinen palvelukokonaisuus. Asiantuntijat hoitavat projektin alusta loppuun luotettavasti ja raportoivat kaikkia asiaankuuluvia tahoja kattavasti.
  • Capse Oy:n asiantuntijoilla on yli 10 vuoden kokemus viemäreistä.
  • Capse Oy:llä on 24 h päivystys, joten apua voi pyytää ympäri vuorokauden.

Joskus putkiremontti saattaa myös yllättää asukkaat

Info

Info

Miksi kuntokartoitus kannattaa tehdä nyt eikä myöhemmin?

  • Viemärien kunto mietityttää tai ne ovat yli 40 vuotta vanhoja
  • Viimeisestä kuvauksesta on kulunut yli 2 vuotta
  • Viemärit ovat jatkuvasti tukossa
  • Viemärit pulputtavat
  • Säännöllisillä huolloilla voi säästää "pitkän pennin"!

Salaojajärjestelmien tarkastus kannattaa ottaa osaksi kiinteistön kevätpuuhia

Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa monia varmasti mietityttää mitä kiinteistön ylläpitoa edistäviä toimintoja voidaan suorittaa?

Yllä esitellyn viemärien kuntokartoituksen lisäksi, on turvallista hoitaa myös salaojien ja salaojakaivojen kuvaus sekä kuntokartoitus. Salaojajärjestelmä tulisi muutenkin huoltaa ja puhdistaa perusteellisesti 5–10 vuoden välein, joten videokuvaus paljastaa välittömästi jo aiheutuneet tukoskohdat, kerääntyneen lietteen, kasvillisuuden, painautumat ja vauriot.

Videokuvauksella ja paikannuslaitteella selviää myös salaojakaivojen sijainti, salaojien kulkureitit ja niiden syvyys, mikäli kiinteistön omistajalla ei niistä ole täyttä varmuutta. Tarvittaessa salaojakaivot kaivetaan esiin. Putket voidaan myös huuhdella imupaineautolla sekä tyhjentää kaivot. Salaojatarkastuksesta tehtävä raportti antaa valmiuksia taloyhtiön päättäjille tehdä tarvittavia päätöksiä salaojien elinkaaren jatkamiseksi.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Capse Oy
Remontti
putkiremontti
vesiputkistot
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202110_73087.jpg
Toimiva vesitekniikka on olennainen osa kiinteistöjen ylläpitoa
Toimiva vesitekniikka, johon kuuluu muun muassa sade- ja jätevesiviemäröinti, on olennainen osa kiinteistöjen ylläpitoa. Asiantuntevan kumppanin tuella vesitekniikka toteutuu edullisesti palvelun laadusta tinkimättä. Haussa onkin henkilökohtainen palvelu ja pitävät aikataulut – yritys, jossa myös työnjohto tekee töitä.
20199_59880.jpg
Viemärisaneeraus voi olla myös ekoteko
Putkiremontti mielletään usein raskaaksi, isoksi ja kalliiksi operaatioksi. Sukitustekniikalla toteutettu putkiremontti on ekologinen vaihtoehto perinteiselle putkiremontille. Sillä poiskuljetettavaa ja loppusijoitettavaa purkujätettä, kuten lyijyä, betonia tai asbestia, ei synny. Myös jätekuljetusten tarve on minimaalinen, joten kuljetuskaluston päästöistä aiheutuva hiilijalanjälki jää pieneksi.
20199_59878.jpg
Säästä - Toteuta putkiremontti sukittamalla
Sukittamista suositaan, koska se on nopeasti toteutettavissa ja laadukas menetelmä, mutta sukitusremontti voidaan tehdä onnistuneesti vain, jos putkiston kunto sallii sen. Esim. monissa taloyhtiöissä vanhat valurautaputket ovat siinä kunnossa, että sukitusta ei voida tehdä ja putket on uusittava. On helppo todeta, että...Säästä - mutta älä säästä väärässä paikassa. Putkiremontin urakoitsijaa valittaessa, on hyvä muistaa, että vakuutusyhtiöt hyväksyvät vain sertifioiduilla menetelmillä ja materiaaleilla saneeratut putkistot uudenveroisiksi.
202010_67007.jpg
Vesilaskutus uudistuu - tarkoittaako se kallista investointia?
Putkiremontti on kallis projekti taloyhtiölle ja siksi siihen harvoin ryhdytään kevyin perustein. Energiatehokkuusdirektiivin muutoksen toimeenpaneva lakiuudistus on aiheuttanut täysin perusteltuja kysymyksiä taloyhtiöissä. Jos linjasaneeraus on tehty ennen mittariasennusten pakollistamista, tarkoittaako tämä, että kallis investointi olisi jälleen edessä?
20217_71704.jpg
Vuonna 2022 kulutetusta käyttövedestä annettava erittely asukkaalle
Vuoden 2022 alusta lähtien vesimaksuvastikkeen ja vedestä perittävän korvauksen yhteydessä on annettava tiedot vastikkeen tai korvauksen perusteista. Lisäksi asukkaalla on oikeus saada erittely kulutetusta kylmästä ja lämpimästä vedestä. Tämä tuo kompastuskiviä taloyhtiön ja isännöitsijän kiinteistönhallintaan ja vesilaskutukseen.
201811_55545.jpg
Vedenmittausjärjestelmän valinta - mitä tulee ottaa huomioon?
Huoneistokohtainen vedenmittaus on taloyhtiön tuottavin energiainvestointi – kunhan valinta on tehty järjestelmän todellinen kustannus huomioiden ja välilliset kustannukset mukaan laskien. Tuotto kotiutuu suoraan omistajien, osakkaiden ja asukkaiden taskuun.Mihin väite perustuu ja mitkä asiat tekevät valinnasta tuottavan?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton