• Etusivu
  • Remontti

Jätevesiviemärien ja salaojien kuntokartoitus kannattaa tehdä ajoissa

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Capse Oy
Päivitetty 22.04.2024
20199_59878.jpg

Capsen asiantuntijat tekevät putkistolle kuntokartoituksen, joka raportoidaan selkeästi. Kuntokartoituksen perusteella voidaan määritellä tarvittavat korjaustoimenpiteet ja menetelmä, jolla mahdollinen saneeraus toteutetaan.

Täsmäkartoituksen avulla saadaan paitsi tietoja viemärien ja salaojien kunnosta, mutta myös paikattua mahdollisesti puutteellisia rakennetietoja.

Capse Oy suosittelee viemärien kuntotarkastusta 2‒10 vuoden välein, koska viemärit sakkaantuvat ja rasvoittuvat käytössä ajan myötä ja putkien seinämiin syntyy runsaastikin kovettumia. Kuntotarkastuksen yhteydessä viemärit huuhdellaan ja kuvataan.

Salaojien kuntotarkastusväli on 5‒10 vuotta. Tarkastuskäynnistä tehtävä yksilöity raportti antaa tietoa kiinteistön ylläpitäjille tehdä tarvittavia päätöksiä viemärien- ja salaojien elinkaaren jatkamiseksi.

Yleisesti selkeimmät merkit huonosti toimivista viemäreistä ovat pulputus ja hajuhaitat, mutta säännöllisellä huoltamisella niitä voidaan välttää, tukoksia ei synny ja vesivahinkojen mahdollisuus pystytään minimoimaan.

Näin viemärien kuntotutkimus sujui Laajasalossa sijaitsevassa taloyhtiössä Capse Oy:n toimesta

Info

Info

Miksi siis valita Capse Oy?

  • Capse Oy:llä on ainutlaatuinen palvelukokonaisuus. Asiantuntijat hoitavat projektin alusta loppuun luotettavasti ja raportoivat kaikkia asiaankuuluvia tahoja kattavasti.
  • Capse Oy:n asiantuntijoilla on yli 10 vuoden kokemus viemäreistä.
  • Capse Oy:llä on 24 h päivystys, joten apua voi pyytää ympäri vuorokauden.

Joskus putkiremontti saattaa myös yllättää asukkaat

Info

Info

Miksi kuntokartoitus kannattaa tehdä nyt eikä myöhemmin?

  • Viemärien kunto mietityttää tai ne ovat yli 40 vuotta vanhoja
  • Viimeisestä kuvauksesta on kulunut yli 2 vuotta
  • Viemärit ovat jatkuvasti tukossa
  • Viemärit pulputtavat
  • Säännöllisillä huolloilla voi säästää "pitkän pennin"!

Salaojajärjestelmien tarkastus kannattaa ottaa osaksi kiinteistön kevätpuuhia

Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa monia varmasti mietityttää mitä kiinteistön ylläpitoa edistäviä toimintoja voidaan suorittaa?

Yllä esitellyn viemärien kuntokartoituksen lisäksi, on turvallista hoitaa myös salaojien ja salaojakaivojen kuvaus sekä kuntokartoitus. Salaojajärjestelmä tulisi muutenkin huoltaa ja puhdistaa perusteellisesti 5–10 vuoden välein, joten videokuvaus paljastaa välittömästi jo aiheutuneet tukoskohdat, kerääntyneen lietteen, kasvillisuuden, painautumat ja vauriot.

Videokuvauksella ja paikannuslaitteella selviää myös salaojakaivojen sijainti, salaojien kulkureitit ja niiden syvyys, mikäli kiinteistön omistajalla ei niistä ole täyttä varmuutta. Tarvittaessa salaojakaivot kaivetaan esiin. Putket voidaan myös huuhdella imupaineautolla sekä tyhjentää kaivot. Salaojatarkastuksesta tehtävä raportti antaa valmiuksia taloyhtiön päättäjille tehdä tarvittavia päätöksiä salaojien elinkaaren jatkamiseksi.


Capse Oy
Remontti
vesiputkistot
putkiremontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202110_73087.jpg
Toimiva vesitekniikka on olennainen osa kiinteistöjen ylläpitoa
Toimiva vesitekniikka, johon kuuluu muun muassa sade- ja jätevesiviemäröinti, on olennainen osa kiinteistöjen ylläpitoa. Asiantuntevan kumppanin tuella vesitekniikka toteutuu edullisesti palvelun laadusta tinkimättä. Haussa onkin henkilökohtainen palvelu ja pitävät aikataulut – yritys, jossa myös työnjohto tekee töitä.
20199_59880.jpg
Viemärisaneeraus voi olla myös ekoteko
Putkiremontti mielletään usein raskaaksi, isoksi ja kalliiksi operaatioksi. Sukitustekniikalla toteutettu putkiremontti on ekologinen vaihtoehto perinteiselle putkiremontille. Sillä poiskuljetettavaa ja loppusijoitettavaa purkujätettä, kuten lyijyä, betonia tai asbestia, ei synny. Myös jätekuljetusten tarve on minimaalinen, joten kuljetuskaluston päästöistä aiheutuva hiilijalanjälki jää pieneksi.
20199_59878.jpg
Säästä - Toteuta putkiremontti sukittamalla
Sukittamista suositaan, koska se on nopeasti toteutettavissa ja laadukas menetelmä, mutta sukitusremontti voidaan tehdä onnistuneesti vain, jos putkiston kunto sallii sen. Esim. monissa taloyhtiöissä vanhat valurautaputket ovat siinä kunnossa, että sukitusta ei voida tehdä ja putket on uusittava. On helppo todeta, että...Säästä - mutta älä säästä väärässä paikassa. Putkiremontin urakoitsijaa valittaessa, on hyvä muistaa, että vakuutusyhtiöt hyväksyvät vain sertifioiduilla menetelmillä ja materiaaleilla saneeratut putkistot uudenveroisiksi.
201911_61453.jpg
Tiedätkö kotitalouden suurimmat vesisyöpöt?
Asumisen perusedellytysten, veden, sähkön ja lämmön, tuottamiseen käytettävän energian kustannukset nielaisevat valtaosan taloyhtiön rahavirrasta. Vesi on taloyhtiön suurin yksittäinen kuluerä, sillä vedenkäyttö muodostaa keskimäärin 37 % kokonaiskustannuksista. Kokonaisuutena veteen kuluu enemmän rahaa kuin koko taloyhtiön lämmittämiseen. Koska vesi on kallista, veden säästäminen on todellakin kannattavin energiainvestointi.
Jarno Virtanen
Putkiremontti siirtyi ja lämmitys alkoi toimia – kaksi taloyhtiötä kertoo vedenkäsittelyn vaikutuksista
Useissa taloyhtiöissä putkiremontti tulee ensimmäisenä mieleen, kun putkistot ovat tulossa tiensä päähän, lämmitys toimii epätasaisesti tai putkistoissa ilmenee esimerkiksi vuotoja. Kaksi taloyhtiötä ja tutkija kertoo miten vedenkäsittelyllä nanokuplien avulla voi olla niin tehokas apu ja ratkaiseva vaikutus putkistoihin.
Kolikoita
Viikon kysymys: Pienen taloyhtiön vastikeperusteen muutos
Olen osakas pienessä AsOy:ssä. Tontilla on neljä pientaloa, yksi jokaiselle osakkaalle. Pientalojen ylläpidosta on sovittu niin, että jokainen osakas vastaa hallitsemansa pientalon kaikesta ylläpidosta, lämmityksestä ja niin edelleen. Taloyhtiö vastaa pihasta ja vajasta jne. Pientalot ovat vähän eri kokoisia, kaksi isompaa ja kaksi pienempää. Osakeomistus on suhteessa neliöihin.Yhtiövastikkeen perusteena on aina ollut pientalojen neliöt, mutta nyt isojen pientalojen osakkaat haluaisivat muuttaa vastikkeen perusteet niin, että kulut jaettaisiin tasan osakkaiden kesken. Minä olen vastustanut tätä, koska pienemmän talon osakkaana sillä olisi korottava vaikutus minun kuluihin ja negatiivinen vaikutus oman taloni arvoon. Onko tällainen muutus tavallinen toimenpide? Pitääkö minun suostua tähän?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton