• Etusivu
  • Remontti

Täsmäkartoituksella varmistetaan viemärien ja salaojien kuntoKoska teillä on tarkastettu pumppaamot?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Capse Oy
Päivitetty 17.02.2023
20212_68568.jpg

Yleensä kaikki huolestuvat vasta kun ongelmia alkaa esiintyä suunnasta jos toisesta, mutta mitäpä jos varsinkin kiinteistöjen pumppaamojen kohdalla toimisimme etupainotteisesti ja säästäisimme säännöllisillä huolloilla pitkän pennin?

Viemärien kunto saattaa mietityttää, varsinkin jos ne ovat yli 40 vuotta vanhoja tai jos viimeisestä kuvauksesta on kulunut yli viisi vuotta. Oletteko huomanneet, pulputtavatko viemärit tai ovatko ne jatkuvasti tukossa? Kun pumppaamo tulvii tai viemäri menee tukkoon, on aina ripeän toiminnan hetki. Siinä hetkessä saattaa unohtua mitä osaamista ja kalustoa omaavia toimijoita pitää kutsuu paikalle.

Yhden toimijan taktiikka

Capsella tiedostetaan asiakkaiden huoli. Capse tarjoaakin yhden kokonaisuuden ratkaisua ‒ viemärien ja pumppaamojen elinkaaripalvelua eli jätevesitekniikan kokonaisvaltaista hallintaa. Tehoa toimintaan tuo toimintojen, osaamisen ja kaluston joustava hyödyntäminen kiinteistön eri elinkaaren vaiheissa, vaikkapa viemärien- ja salaojien kuntokartoituksessa, sukitusprojektissa tai pumppaamohuollossa.

Kiinteistön viemärisaneerausta suunniteltaessa voidaan kuvata ja huuhdella viemärit sekä tarkastaa pumppaamot. Raporttien pohjalta suunnittelijat ja kiinteistön omistajat miettivät jatkotoimenpiteitä. Mikäli päädytään viemärien uusimiseen sukitustekniikalla Capse voi tarjota siihen viimeisintä kotimaista tekniikkaa, materiaaleja, osaamista ja asennuspalvelua.

20212_68569.jpg

Kiinteistöjen pumppaamojen osalta Capsen pumppuvarastojen monipuolisuus mahdollistaa sen, että asennuspalvelua voidaan tarjota suurimpaankin hätätilanteeseen 24/7. Huolto- ja tarkastuskäynnillä keskustellaan aina kiinteistön omistajan tai ylläpitäjän kanssa kiinteistön riskinhallinnasta, toiminnan valvonnasta ja tulevista investoinneista. Luottamus, jatkuvuus ja dokumenttien kautta muodostunut historia kohteesta on ylivoimainen etu, kun rakennetaan suunnitelmallisesti kiinteistön elinkaarta.

20212_68571.jpg

Pumppaamo on kiinteistön kannalta strategisen tärkeä paikka. Mikäli pumput eivät toimi ja käyttövesi toimii, ongelma on heti käsillä ja silloin tulvii aina jossakin. Usein pumppaamon tai viemärin tulviminen voi olla iso vahinko talon rakenteille. Jostakin syystä nämä vahingot sattuvat yleensä iltaisin ja öisin.

Kiinteistön ylläpitäjän ja omistajan kannalta pumppaamotarkastukset ja huollot ovat kustannustehokasta riskinhallintaa. Kiinteistön elinkaaren ja kunnossapidon näkökulmasta pumppujen ja automatiikan tarkastukset mahdollistavat investointien ajoittamisen haluttuna aikana, jolloin se tuo kustannussäästöä.

Info

Info

Milloin tarkastukset kannattaa tehdä?

Tarkastuskäynnit tehdään keskimäärin vuosittain, riippuen pumppujen käyttötunneista. Käynnin yhteydessä käydään läpi

  • pumppujen kunto,
  • sähkötekniset mittaukset,
  • mekaniikka,
  • säädöt,
  • automatiikka ja
  • tarvittaessa pestään pumppaamo.

Tarkastuskäynnillä huomioidaan myös tulevat korjaus-, investointitarpeet ja niiden ajoitus. Käynnistä tehdään aina raportti kiinteistön omistajalle ja ylläpitohenkilöiden käyttöön. Usein pumppaamon tarkastus ja huolto aktivoituu, kun pumppaamossa ilmenee häiriöitä tai toistuvia hälytyksiä.

Syksy ja kevät ovat aikoja jolloin esim. sadevesipumppaamojen käyntimäärät kasvavat voimakkaasti, josta voi seurata ongelmia. Usein syy voi olla myös talven jälkeen pumppujen käynnistymisessä ja automatiikassa ilmenevät ongelmat.

Päivystys 24/7

Myös salaojajärjestelmien kunto kannattaa tarkastaa kiinteistöjen kevätpuuhien lomassa

Salaojajärjestelmä tulisi huoltaa ja puhdistaa perusteellisesti 5–10 vuoden välein, jolloin videokuvaus paljastaa välittömästi jo aiheutuneet tukoskohdat, kerääntyneen lietteen, kasvillisuuden, painautumat ja vauriot.

Videokuvauksella ja paikannuslaitteella selviää myös salaojakaivojen sijainti, salaojien kulkureitit ja niiden syvyys, mikäli kiinteistön omistajalla ei niistä ole täyttä varmuutta. Tarvittaessa salaojakaivot kaivetaan esiin. Putket voidaan myös huuhdella imupaineautolla sekä tyhjentää kaivot. Salaojatarkastuksesta tehtävä raportti antaa valmiuksia taloyhtiön päättäjille tehdä tarvittavia päätöksiä salaojien elinkaaren jatkamiseksi.

Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan?

Koska pumppaamonne on viimeksi tarkastettu tai huollettu? Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijalle

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Capse Oy
Remontti
viemäröinti
vesiputkistot
putkiremontti
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20208_61077.jpg
Kiinteistön pumppaamot ovat strateginen huollon kohde
Jätevesi-, sadevesi- ja perusvesipumppaamojen katkeamaton toiminta on erittäin tärkeää kiinteistöissä, joissa ne vaaditaan. Tärkeä osa pumppaamojen ylläpitoa ovat vuosihuoltosopimukset. Säännöllisillä tarkastuksilla ja huolloilla varmistetaan pumppaamojen häiriötön toiminta ja pidennetään pumppaamon elinkaarta. Koska teidän pumppaamonne on viimeksi tarkastettu ja huollettu?
20212_68674.jpg
Näin vältät kiinteistön vesivahingon
Monissa kiinteistöissä on ylläpidon suunnitelmalistalla putkistojen- ja pumppaamojen ylläpitotarkastukset sekä putkiremontti. Säännöllinen viemäriputkiston huuhtelu, kuvaus ja raportointi on tehokas tapa estää vesivahinkoja sekä informoida esim. taloyhtiöiden päättäjiä siitä milloin on aika ruveta valmistelemaan putkiremonttia. Samanlainen tarkastus ja huoltotarve koskee myös kiinteistön jätevesipumppaamojen ylläpitoa.
20199_59880.jpg
Viemärisaneeraus voi olla myös ekoteko
Putkiremontti mielletään usein raskaaksi, isoksi ja kalliiksi operaatioksi. Sukitustekniikalla toteutettu putkiremontti on ekologinen vaihtoehto perinteiselle putkiremontille. Sillä poiskuljetettavaa ja loppusijoitettavaa purkujätettä, kuten lyijyä, betonia tai asbestia, ei synny. Myös jätekuljetusten tarve on minimaalinen, joten kuljetuskaluston päästöistä aiheutuva hiilijalanjälki jää pieneksi.
20166_46782.jpg
Linjasaneeraus - vihdoin!
Kun taloyhtiön putkistot ja kylpyhuoneet alkavat tulla tiensä päähän, remonttihan siinä on edessä. Vaikka linjasaneeraus sinällään ottaa aikansa, asunnon arvon nousu kiinnostaa kaikkia asuntojen omistajia.
201710_50573.jpg
Kosteus- ja sisäilmaongelmat historiaan
Matala-alkalisen tasoitteen käyttö yhdessä betonin kosteudenhallinnan kanssa on tehokas keino estää esimerkiksi lukuisissa muovimattokohteissa todetut ja kalliisiin korjauksiin johtaneet kosteus- ja sisäilmaongelmat. Nämä rakennusten käyttäjille ja koko yhteiskunnalle vakavia terveyshaittoja ja huomattavia ylimääräisiä kustannuksia aiheuttavat ongelmat johtuvat siitä, että muovimatoissa käytetyt pehmittimet ja mattoliimat eivät kestä betonin korkeaa alkalisuutta, vaan ne reagoivat alkalisen kosteuden kanssa muodostaen sisäilmaongelmia aiheuttavia haitallisia yhdisteitä.
20219_72463.jpg
Kiinteistöjen korjaus­velka kasvaa - suunnittelu säästäisi osakkaiden rahoja
Putket paukkuvat ja ulkovuoraus rapistuu. Toivottavasti tämä ei ole tilanne sinun taloyhtiössäsi. Rakennetun omaisuuden korjausvelka on Suomessa arviolta 30–50 miljardia euroa. Luku käy ilmi asiantuntijaraportista muutaman vuoden takaa. Rakennetun omaisuuden tila ROTI tehdään joka toinen vuosi. Tämän vuoden raportti keskittyy kaupungistumiseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton