• Etusivu
  • Rakentaminen

Näin vältät kiinteistön vesivahingon

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Capse Oy
Päivitetty 22.04.2024
20212_68674.jpg

Monissa kiinteistöissä on ylläpidon suunnitelmalistalla putkistojen- ja pumppaamojen ylläpitotarkastukset sekä putkiremontti. Säännöllinen viemäriputkiston huuhtelu, kuvaus ja raportointi on tehokas tapa estää vesivahinkoja sekä informoida esim. taloyhtiöiden päättäjiä siitä milloin on aika ruveta valmistelemaan putkiremonttia. Samanlainen tarkastus ja huoltotarve koskee myös kiinteistön jätevesipumppaamojen ylläpitoa.

Suunnittelun aloitus on aina se startti, joka tulee raamittamaan projektia. Olipa projekti mikä tahansa, olennaista on tiedon kerääminen ja yhdistäminen asiakkaan toiveisiin ja resursseihin. Ulkopuolisten toimijoiden osaamisen hyödyntäminen kartoituksessa ja teknisten asioiden selvittämisessä on tärkeä osa suunnitteluprosessia. Yhteistyökumppanien ja urakoitsijoiden valinta on myös oma prosessinsa, jotta projekti eri vaiheet voisivat onnistua riskittömästi ja turvallisesti.

Taloyhtiön hallituksessa olevien henkilöiden tulisi olla innokkaita keräämään informaatiota eri ratkaisumalleista ja toimintatavoista sekä kokemuksista myös muiden taloyhtiöiden osalta. Urakoitsijoiden teknisen osaamisen ja käytettävien komponenttien selvittäminen vaatii myös perehtymistä asiaan. Monen päättäjän mielessä painavat ekologisuus ja kotimaisuus, joten myös siihen joutuu ottamaan kantaa. Kaiken vaivan jälkeen moni päätös on jo helpompi.

Capse ja Fendomec - Asiakastarina, lyhyt

Mikä putkisto kestää? Millä tekniikalla putkiremontti kannattaa tehdä?

Yleensä vaihtoehdot ovat perinteinen tapa, jossa vaihdetaan vanhojen tilalle uudet putket, sukittamalla olemassa olevat putket, tai perinteisen ja sukituksen yhdistelmä. Perinteinen menetelmä on toimiva, mikäli uudet putket ovat laadukkaita ja niiden vaihto on kohtuullisen helppo tehdä. Usein perinteisillä menetelmillä tehtyjen putkistojen elinkaarta lyhentävät korroosio, vanhemmalla tekniikalla valmistettujen muoviputkien lasittuminen ja tiivistevuodot.

Capse Oy:n kuvausosaston tekemissä kuntotutkimuksissa on havaittu, että sukitustekniikalla tehdyt putket säilyttävät pitkällä jänteellä ominaisuutensa erittäin hyvin. Sukitustekniikalla toteutettuna putkiston pinta on sileä ja liukas, eikä siihen tartu epäpuhtauksia, jotka voisivat aiheuttaa tukoksia. Yhtenäinen putki ilman saumakohtia on ihanneratkaisu. Elinkaaren kannalta sukitusmenetelmällä saneeratut putket tulevat säästämään ylläpitokustannuksia pitkällä jänteellä.

<p data-block-key="o3bsz">Valurautapystyviemäri, josta pinnoite irronnut kauttaaltaa. Putken ikä 15 vuotta.</p>
Valurautapystyviemäri, josta pinnoite irronnut kauttaaltaa. Putken ikä 15 vuotta.
<p data-block-key="vdvh4">Valurautavaakaviemäri, josta pinnoite irronnut kauttaaltaa. Putken ikä 15 vuotta.</p>
Valurautavaakaviemäri, josta pinnoite irronnut kauttaaltaa. Putken ikä 15 vuotta.
<p data-block-key="lz0yu">Sukitettu pohjaviemäri moitteettomassa kunnossa, ikä 15 vuotta.</p>
Sukitettu pohjaviemäri moitteettomassa kunnossa, ikä 15 vuotta.

Kotimaista sukitusosaamista kotimaisilla tuotteilla

Suomalaiset ovat jatkuvasti tietoisempia siitä, millaisia valintoja he kulutuspäätöksillään tekevät. Tuotteiden eettisyys, alkuperä ja esimerkiksi juuri suomalaisia työllistävät vaikutukset ovat päivittäin yhä useamman kuluttajan mielissä. Näinä poikkeuksellisina aikoina kotimaisten palveluiden käytöstä on tullut entistä tärkeämpää – näin tekemällä tuet suomalaista työtä ja luot hyvinvointia koko yhteiskunnallemme.

Capse Oy:n käyttämät sukitusmateriaalit ovat kotimaista laatua. Sukitussukan valmistuksessa on huomioitu ekologisuus. Sukkamateriaalissa käytettävä kalvo on valmistettu kierrätettävästä muovista. Sujutussukat sekä haaravahvikkeet valmistetaan Boldan Oy:n tuotantolaitoksissa Rajamäellä sekä Korialla ja sukitusepoksit Teknoksen Pitäjänmäen tehtailla.

20212_68676.jpg
Info

Info

Kaikki palvelut samalta toimijalta

Viemärien ja jätevesipumppaamoiden ylläpidon ja saneerauksien osalta Capse:n elinkaariketju on kattava. Capse Oy tarjoaa kiinteistön omistajille ja ylläpitäjille täyden palvelukokonaisuuden käyttöönsä. Palvelut kattaa salaojien ja viemärien kuvaukset, huuhtelut, kaivojen tyhjennykset, sukitukset sekä pumppaamojen 24/7 päivystyspalvelun, pumppaamosaneeraukset ja -tarkastukset. Isojen kiinteistöjen riskinhallinnan kannalta Capsen kattava materiaali- ja pumppuvarasto mahdollistaa, että huollot hoituvat tehokkaasti.

Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan? Haluatko, että Capse Oy:n asiantuntija ottaa sinuun yhteyttä?


Capse Oy
Rakentaminen
viemäröinti
vesiputkistot
putkiremontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20208_61077.jpg
Kiinteistön pumppaamot ovat strateginen huollon kohde
Jätevesi-, sadevesi- ja perusvesipumppaamojen katkeamaton toiminta on erittäin tärkeää kiinteistöissä, joissa ne vaaditaan. Tärkeä osa pumppaamojen ylläpitoa ovat vuosihuoltosopimukset. Säännöllisillä tarkastuksilla ja huolloilla varmistetaan pumppaamojen häiriötön toiminta ja pidennetään pumppaamon elinkaarta. Koska teidän pumppaamonne on viimeksi tarkastettu ja huollettu?
20212_68568.jpg
Täsmä­kartoituksella varmistetaan viemärien ja salaojien kunto
Yleensä kaikki huolestuvat vasta kun ongelmia alkaa esiintyä suunnasta jos toisesta, mutta mitäpä jos varsinkin kiinteistöjen pumppaamojen kohdalla toimisimme etupainotteisesti ja säästäisimme säännöllisillä huolloilla pitkän pennin?
20199_59880.jpg
Viemärisaneeraus voi olla myös ekoteko
Putkiremontti mielletään usein raskaaksi, isoksi ja kalliiksi operaatioksi. Sukitustekniikalla toteutettu putkiremontti on ekologinen vaihtoehto perinteiselle putkiremontille. Sillä poiskuljetettavaa ja loppusijoitettavaa purkujätettä, kuten lyijyä, betonia tai asbestia, ei synny. Myös jätekuljetusten tarve on minimaalinen, joten kuljetuskaluston päästöistä aiheutuva hiilijalanjälki jää pieneksi.
20166_46782.jpg
Linjasaneeraus - vihdoin!
Kun taloyhtiön putkistot ja kylpyhuoneet alkavat tulla tiensä päähän, remonttihan siinä on edessä. Vaikka linjasaneeraus sinällään ottaa aikansa, asunnon arvon nousu kiinnostaa kaikkia asuntojen omistajia.
201710_50573.jpg
Kosteus- ja sisäilmaongelmat historiaan
Matala-alkalisen tasoitteen käyttö yhdessä betonin kosteudenhallinnan kanssa on tehokas keino estää esimerkiksi lukuisissa muovimattokohteissa todetut ja kalliisiin korjauksiin johtaneet kosteus- ja sisäilmaongelmat. Nämä rakennusten käyttäjille ja koko yhteiskunnalle vakavia terveyshaittoja ja huomattavia ylimääräisiä kustannuksia aiheuttavat ongelmat johtuvat siitä, että muovimatoissa käytetyt pehmittimet ja mattoliimat eivät kestä betonin korkeaa alkalisuutta, vaan ne reagoivat alkalisen kosteuden kanssa muodostaen sisäilmaongelmia aiheuttavia haitallisia yhdisteitä.
20219_72463.jpg
Kiinteistöjen korjaus­velka kasvaa - suunnittelu säästäisi osakkaiden rahoja
Putket paukkuvat ja ulkovuoraus rapistuu. Toivottavasti tämä ei ole tilanne sinun taloyhtiössäsi. Rakennetun omaisuuden korjausvelka on Suomessa arviolta 30–50 miljardia euroa. Luku käy ilmi asiantuntijaraportista muutaman vuoden takaa. Rakennetun omaisuuden tila ROTI tehdään joka toinen vuosi. Tämän vuoden raportti keskittyy kaupungistumiseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton