• Etusivu
  • Remontti

Toimiva vesitekniikka on olennainen osa kiinteistöjen ylläpitoa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Capse Oy
Julkaistu 15.10.2021Päivitetty 17.02.2023
202110_73087.jpg

Reim Pääkaupunkiseutu Oy:n toimitusjohtaja Henry Oinonen (kuva: Capse Oy/Refedo Oy)

Toimiva vesitekniikka, johon kuuluu muun muassa sade- ja jätevesiviemäröinti, on olennainen osa kiinteistöjen ylläpitoa. Asiantuntevan kumppanin tuella vesitekniikka toteutuu edullisesti palvelun laadusta tinkimättä. Haussa onkin henkilökohtainen palvelu ja pitävät aikataulut – yritys, jossa myös työnjohto tekee töitä.

Reim Isännöinti on valtakunnallinen, viidellätoista paikkakunnalla toimiva isännöinti- ja kiinteistönvälityskonserni. Reim tarjoaa asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöille monipuolisia isännöintipalveluita aina kiinteistöjen ylläpidosta taloushallintoon saakka.

– Asiakkaillamme on jatkuva tarve kiinteistöjen kunnossapitopalveluille. Sade- ja jätevesiviemäreiden huuhtelut ja kuvaukset, sukituksen sekä pumppaamojen ylläpitäminen on tärkeä osa asiakkaidemme päivittäistä toimintaa, kuvailee Reim Pääkaupunkiseutu Oy:n toimitusjohtaja Henry Oinonen.

Moderneja vesitekniikan ratkaisuja, joihin voi luottaa

Kiinteistöjen kunnossapidossa REIM Isännöintiä palvelee Capsen pitkäikäiset vesitekniikan ratkaisut. Kumppanuus sai alkunsa pilottimaisesti pienemmistä kohteista, mutta kapasiteetin ja palvelun varmuuden kasvaessa yhteistyöstä on tullut jatkuvaa.

– Capse toteuttaa meille mm. pumppujen huoltoja ja uusintoja, putkien sukitusta sekä merkittävimpänä jäte- ja sadevesiviemäreiden huuhteluita sekä kuvauksia. Capse huolehtii meillä isoistakin taloyhtiöistä, Henry kertoo.

202110_73088.jpg

Reim Pääkaupunkiseutu Oy kilpailuttaa toimijat ja antaa suosituksia asiakkailleen, mutta lopulta sopiva palveluntarjoaja valitaan taloyhtiöiden hallitusten toimesta. Henryn mukaan Capsen laadukkaasti toteutetut ratkaisut ovat tuoneet merkittäviä säästöjä yhtiön asiakkaille.

– Olemme tyytyväisiä Capsen palveluihin. Heillä on ensiluokkainen raportointi, minkä lisäksi urakat suunnitellaan sekä toteutetaan aina huolellisesti. Muut alan toimijat ovat todella isoja yrityksiä, joten koemme saavamme Capselta henkilökohtaisempaa palvelua edullisella hinnalla, Henry kiittelee.

Ensiluokkainen palvelu takaa asiakastyytyväisyyden

Henryn mielestä yhteistyö on sujunut varsin mutkattomasti ja Capse on ylittänyt kumppaninsa odotukset laadukkaalla raportoinnilla sekä työn jäljellä. Yhteistyön myötä myös asiakastyytyväisyys on parantunut, kun kiinteistöille välttämätön vesitekniikka on turvattu kustannustehokkaasti ja pitkäaikaisesti.

– Suosittelen Capsea ensiluokkaisen palvelun sekä kilpailukykyisten hintojen ansiosta. Yhteistyö on helppoa, kun aikatauluista pidetään kiinni ja ihmiset ovat aina tavoitettavissa. Pidän lisäksi tärkeänä sitä, että Capsella myös työnjohto tekee töitä – näin myös he tietävät tarkkaan missä mennään, Henry tiivistää.

Teksti:Kerttu Kutvonen, Refedo Oy

Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan? Haluatko, että asiantuntija on sinuun yhteydessä?

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Capse Oy
Remontti
vesiputkistot
putkiremontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20208_61077.jpg
Kiinteistön pumppaamot ovat strateginen huollon kohde
Jätevesi-, sadevesi- ja perusvesipumppaamojen katkeamaton toiminta on erittäin tärkeää kiinteistöissä, joissa ne vaaditaan. Tärkeä osa pumppaamojen ylläpitoa ovat vuosihuoltosopimukset. Säännöllisillä tarkastuksilla ja huolloilla varmistetaan pumppaamojen häiriötön toiminta ja pidennetään pumppaamon elinkaarta. Koska teidän pumppaamonne on viimeksi tarkastettu ja huollettu?
20212_68674.jpg
Näin vältät kiinteistön vesivahingon
Monissa kiinteistöissä on ylläpidon suunnitelmalistalla putkistojen- ja pumppaamojen ylläpitotarkastukset sekä putkiremontti. Säännöllinen viemäriputkiston huuhtelu, kuvaus ja raportointi on tehokas tapa estää vesivahinkoja sekä informoida esim. taloyhtiöiden päättäjiä siitä milloin on aika ruveta valmistelemaan putkiremonttia. Samanlainen tarkastus ja huoltotarve koskee myös kiinteistön jätevesipumppaamojen ylläpitoa.
20199_59880.jpg
Viemärisaneeraus voi olla myös ekoteko
Putkiremontti mielletään usein raskaaksi, isoksi ja kalliiksi operaatioksi. Sukitustekniikalla toteutettu putkiremontti on ekologinen vaihtoehto perinteiselle putkiremontille. Sillä poiskuljetettavaa ja loppusijoitettavaa purkujätettä, kuten lyijyä, betonia tai asbestia, ei synny. Myös jätekuljetusten tarve on minimaalinen, joten kuljetuskaluston päästöistä aiheutuva hiilijalanjälki jää pieneksi.
201811_55545.jpg
Vedenmittausjärjestelmän valinta - mitä tulee ottaa huomioon?
Huoneistokohtainen vedenmittaus on taloyhtiön tuottavin energiainvestointi – kunhan valinta on tehty järjestelmän todellinen kustannus huomioiden ja välilliset kustannukset mukaan laskien. Tuotto kotiutuu suoraan omistajien, osakkaiden ja asukkaiden taskuun.Mihin väite perustuu ja mitkä asiat tekevät valinnasta tuottavan?
201610_47617.jpg
Seurantakohteessa saneerataan kiinteistö
Rauman Asunnot Oy:n Tarvolantie 1 on tällä hetkellä korjauksen alla. Talo on rakennettu 1969, keittiöt remontoitu 1990-luvulla, parvekkeet lasitettu ja julkisivuun tehty lisälämmöneristys muutama vuosi sitten. Kohteen urakkakustannukset ovat 1,7 M€. Kustannukset maksetaan osittain velalla ja osittain omalla rahalla. Korjaustarpeen lähestyessä hankesuunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa ja selvittää, onko valtiolta mahdollista saada avustuksia hankkeeseen. Valtio jakaa tapauskohtaisesti avustuksia esim. uuden hissin rakentamiseen vanhuksille. Avustusrahat ovat kuitenkin sidoksissa valtion vuosittaisiin budjetteihin ja sen määrärahoihin.
20213_69608.jpg
Älykäs energia­ratkaisu ei ole putki­remontin suuruinen ponnistus
Suurin osa asuinkiinteistön kustannuksista syntyy käyttövedestä, käyttöveden lämmityksestä ja jätevedestä. Koska vesi on kallista, on kannattavin energiainvestointi veden säästäminen. Usein luullaan älykkäiden energiaratkaisuiden olevan putkiremontin suuruinen investointi taloyhtiölle. Onko tosiaan näin?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton