• Etusivu
  • Ajankohtaista

Patentoitu parvekkeiden korjausmenetelmä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 18.08.2017
20178_49940.jpg

ElaProof on nopea ja kustannustehokas tapa kunnostaa ikääntyneet betoniparvekkeet. ElaProof on täysin uusi ekologinen, elastinen ja ihmisille sekä ympäristölle myrkytön suojaava pinnoite. Se luo erittäin pitkäikäisen, vesitiiviin suojakerroksen kaikenlaisille rakennuspinnoille. Suurin hyöty ElaProof-tuotteista saadaan siellä, missä korroosion, ruostumisen ja sääolosuhteiden kuluttava vaikutus on suurinta.

ElaProof on VTT:n testaama suomalainen pinnoiteinnovaatio, josta on jo pitkäaikaisia käyttökokemuksia eri kohteissa. Parvekkeiden ElaProof-kunnostusmenetelmä on patentoitu.

Parveke on poissa käytöstä vain pari päivää

Heikkapuhallusta tai sen vaatimaa huputusta ei tarvita. Kevyempi puhdistus riittää. Ruostunutta betoniraudoitusta ei tarvitse piikata, koska ElaProof massa pysäyttää ruostumisen luomalla olosuhteet, joissa ruostuminen ei ole mahdollista. Parvekelattiaa ei tarvitse kuivata, sillä ElaProof voidaan asentaa myös kostealle pinnalle. Parveke on poissa käytöstä vain pari päivää, koska työvaiheiden määrä on vähäinen.

Edullinen parvekelattian korjausmenetelmä

Työvaiheiden vähäisyys ja asennuksen nopeus merkitsevät suuria kustannussäästöjä. Huputuksen ja pitkäaikaisen korjaustyön aiheuttaman asumisviihtyvyyden häiriötekijä poistuu.

Esivalmistettu – lattian muotoon leikattu, taipuisa, kulutusta ja sääolosuhteita kestävä pintalevy liitetään olemassa olevaan lattiapintaan halkeamat silottavalla, elastisuutensa säilyttävällä, vesitiiviin rakenteen muodostavalla kiinnitys- ja tiivistysmassalla.

20178_49941.jpg
Info

Info

Tulos

  • kulutusta kestävä, liukuestekuvioitu, vuosikymmeniä kestävä ratkaisu
  • elegantti, parvekesisustukselle mahdollisuuksia tarjoava ratkaisu
  • lämmin pinta paljaan jalan alla – minkäänlaisia ritilöitä ei tarvita
  • helposti puhtaana pidettävä
Ajankohtaista
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20236_82063.jpg
Epämiellyttävä haju huoneistossa - miten edetä?
Olemme kärsineet huoneistossamme ajoittain esiintyvästä "viemärin tuoksusta", asiaa on omatoimisesti tutkittu ja todettu mm. että tontilla sijaitsevan kunnallisen viemärin tarkastuskaivon läheisyydessä esiintyy tuo samainen tuoksu. Oltu yhteydessä paikalliseen vesi-ja viemärilaitokseen, he ovat omalta osaltaan tutkineet järjestelmänsä, havaittu viemärissä painauma joka ajoittain tukkii naapurikiinteistömme viemärin, tätä kaupungin toimesta käyty silloin tällöin avaamassa. Vesi-ja viemärilaitoksen taholta ilmoitettu, ettei haju voi tulla heidän järjestelmistä, kehoittivat tarkastamaan taloyhtiömme viemärijärjestelmän toiminnan.Kuuluuko taloyhtiön hoitaa viemärien tarkastaminen, vai onko se osakkaan vastuulla, niin kuin meille on isännöitsijän taholta ilmoitettu?
20114_25521.jpg
Oletko tyytyväinen putkiremonttien tasoon?
Kolmasosa asukkaista on edelleen tyytymättömiä siihen, kuinka putkiremontti onnistui heidän taloyhtiössään. Asukkaiden odotukset ennen putkiremonttia ovat korkeat, mutta lähes puolet joutuu lopulta pettymään saneerauksen toteutustapoihin ja laatuun. Taloyhtiöissä pidetään yhä tärkeämpänä, että putkisaneerausyritykset käyttävät sertifioituja menetelmiä ja laatujärjestelmää. Tiedot käyvät ilmi Consti Talotekniikan teettämästä asukaskyselystä, johon vastasi yli 800 taloyhtiön asukasta. Kysely toteutettiin toisena vuonna peräkkäin.
201911_61513.jpg
YK:n ilmastokokous Madridissa käyntiin maanantaina 2.12. – Suomi luotsaa EU:ta neuvotteluissa
YK:n ilmastosopimuksen osapuolet kokoontuvat Espanjan Madridiin 2.-13.12. Kokous on viimeinen ennen Pariisin sopimuksen kauden alkua 2020. Neuvotteluita käydään erityisesti markkinamekanismeja koskevista säännöistä, lisäksi ohjelmassa ovat mm. ilmastonmuutoksesta aiheutuvia aineellisia vahinkoja ja menetyksiä koskevan mekanismin arviointi ja sukupuolten tasa-arvoa koskevan toimintaohjelman arviointi.
20136_35449.jpg
Kattokuntotutkimukset<small> – miksi pitäisi toimia?</small>
Katon ammattitaitoinen huolto lisää katon ikää parhaimmillaan 10–15 vuotta. Huolletun katon käyttöikä on jopa 30–40 vuotta, joten säästöä syntyy!
arrkkitehti tero seppänen sinisessä kauluspaidassa ja tummansinisessä pikkutakissa istuu pöydän ääressä
Pääsuunnittelija sovittaa yhteen koko hankkeen
Rakentamisen laadun ja onnistuneen hankkeen yhtenä tärkeimpänä kulmakivenä on suunnittelun laatu. Laadun vartijoihin ja vastuuhenkilöihin viitataan myös laissa. Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan (MRL 120§) rakentamista koskevat suunnitelmat on laadittava siten, että ne täyttävät rakentamista koskevien säännösten ja määräysten sekä hyvän rakentamistavan vaatimukset.Rakentamisen suunnittelussa on oltava suunnittelun kokonaisuudesta ja laadusta vastaava pääsuunnittelija. Pääsuunnittelijan on rakennushankkeen ajan huolehdittava myös siitä, että rakennushankkeeseen ryhtyvä saa tiedon huolehtimisvelvollisuutensa kannalta merkityksellisistä suunnittelua koskevista seikoista.
202212_80369.jpg
Piha-alueiden hiekoitusvastuu?
Rivitaloyhtiössämme piha-alueiden hiekoitus on nykyisin osakkaiden vastuulla, mutta käytössä ei ole vuorolistaa. Mikäli pihalla tapahtuu osakkaan itsensä liukastuminen, korvausvelvollisuus jää taloyhtiölle eikä vastuuvakuutuksemme korvaa vahinkoja. Mikäli hiekoitusvastuu annetaan osakkaille vuorolistan mukaan, vakuutus tietääkseni korvaisi myös osakkaiden kaatuiluja. Vahinkojahan kuitenkin sattuu, joten mikä henkilökohtainen korvausvastuu tästä aiheutuu hiekoitusvuorossa olevalle osakkaalle? Vaikeilla keleillä hiekoitus voi helposti jäädä riittämättömäksi tai myöhästyä monestakin syystä. Ymmärrettävistä syistä osakkaat eivät halua ottaa riskiä, että joutuisivat korvausvelvollisuuteen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton