• Etusivu
  • Remontti

Persoonalliset ja modernit parvekejulkisivut silkkipainolaseilla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 29.11.2020Päivitetty 22.06.2023
202012_67781.jpg

Asutteko vanhassa kerrostalossa, joka on rakennettu 1960- ja 70-luvulla? Ovatko parvekejulkisivut päivityksen tarpeessa? Parvekelasitus voidaan asentaa myös iäkkäämpiin kiinteistöihin, tällöin vanhankin parvekkeen saa viihtyisäksi ja parvekkeen käyttöikää pidentää. Helsingin Kontulassa sijaitseva kerrostalo koki näyttävän muodonmuutoksen parvekelasituksen myötä.

Helsingin Kontulassa sijaitseva vuonna 1968 rakennettu kerrostalo koki ulkoasun päivityksen Lumonin tolpattomalla kaiteella ja parvekelasituksilla. Talossa peruskorjattiin yhteensä 60 parveketta ja saneeraukseen ryhdyttäessä parvekkeissa oli betonirakenteiset parvekekaiteet.

Vanhat parvekkeet olivat nähneet parhaat päivänsä, projektipäällikkö Petri Nilsson Lumonilta kertaa remontin lähtötilannetta. Lumon oli hankkeessa tiiviisti mukana jo alkumetreiltä lähtien, kun saneerausta alettiin suunnitella.

Lopputulos oli näyttävä kokonaisuus, joka ei olisi onnistunut ilman sujuvaa hankesuunnittelua.

Info

Info

Hankesuunnittelun merkitys

Yhteistyö arkkitehtitoimiston kanssa sujui hankkeen alkumetreistä lähtien jouhevasti ja Lumon oli mukana hankesuunnittelussa alusta alkaen. Projekteihin kuuluu aina Lumonin osalta tuotteiden mittaaminen, suunnittelu, tarvittavat lujuuslaskelmat sekä asennus. Kaiteen ulkoasu pyrittiin säilyttämään vanhaa vastaavana, kuitenkin moderneilla ratkaisuilla.

Nilsson toteaa, että onnistunut hankesuunnittelu ja yhteistyö arkkitehdin kanssa mahdollisti projektin läpiviemisen onnistuneesti. Pääsuunnittelijan innostuneisuus ja halu käyttää moderneja ratkaisuja korostui siinä, että tähän kohteeseen saatiin silkkipainolasi käyttöön.

Urakan toteutuksen suunnittelussa työmaalla pystyttiin vielä tarkentamaan ratkaisuja niin, että työn suorittaminen oli tehokasta ja lopputulos on toimiva. Suunnittelua toteutettiin yhdessä pääurakoitsijan ja Lumonin projektipäällikön Petri Nilssonin kanssa. Kaikin puolin toimiva ja toteutuskelpoinen ratkaisu saatiin sovittua avoimen yhteistyön kautta. Lopputulos palvelee asukkaita ja moderni ulkoasu on se, mitä alun perin lähdettiin hakemaan.

Silkkipainotekniikka kaiderakenteissa

Kerrostalon uusi ilme on moderni ja raikas. Kaidejärjestelmä on Lumonin tolpattomalla kaiteella toteutettu ja kaidelaseissa silkkipainokäsittely. Silkkipainolla saatiin vanhaa ulkoasua vastaava ratkaisu, joka oli tavoitteena hanketta suunniteltaessa.

Nilsson toteaa, että kaidemateriaalina lasi on pitkäikäinen. Se on myös helppohoitoinen ja puhtaanapito onnistuu vaivattomasti. Silkkipaino mahdollisti kaiderakenteen lasisena, jolloin kaiteeseen ei tarvittu muita rakenteita.

Silkkipainolasit antavat mahdollisuuden niin persoonallisiin kuin perinteisempiinkin parvekejulkisivuihin uudis- ja korjausrakentamisen kohteissa.

Silkkipainolaseihin voidaan painaa erilaisia kuvioita ja värejä, jolloin pinnoista saadaan arkkitehtuurisesti eläväisiä ja moderneja.

202012_67712.jpg

Lumonin teettämän kyselyn (10/2020) perusteella, useat arkkitehti- ja suunnittelijakunnan asiantuntijat kokivat, että jo useamman vuoden kasvussa ollut trendi tolpattoman ja vähäeleisen kaideratkaisun osalta näyttää todennäköisesti pitävän pintansa myös jatkossa. Asiantuntijoiden mukaan, silkkipainotekniikka on hyvä keino tuoda suojaa ja yksityisyyttä asukkaille.

Silkkipainotekniikan hyödyntäminen sopii erityisesti tiiviiseen kaupunkirakentamiseen, jossa rakennukset ovat lähellä toisiaan. Silkkipainotekniikalla voidaan korvata erilaiset levykaideratkaisut maalaamalla lasikaiteen pinta läpinäkymättömäksi, jolloin lopputuloksesta tulee yhteneväinen ja elegantti.

Kysely vahvisti sen, että silkkipainoa hyödynnetään parvekejulkisivuissa tulevaisuudessa yhä enemmän. Varsinkin elikaariajatteluun pohjautuen, vastaajat haluavat suosia lasi- ja alumiinirakenteita, jotka ovat betonin ja muiden vastaavien materiaalien osalta kestävämpiä ratkaisuja. Integroidut, monipuoliset kaide- ja lasituskokonaisuudet suojaavat parvekkeen rakenteita ja mahdollistavat monipuolisten lisäosien asentamisen, kuten integroitavat verhot.

Tulevaisuudessa voi olla myös mahdollista hyödyntää kaideverhousta aurinkoenergian talteenotossa.
Tulevaisuudessa voi olla myös mahdollista hyödyntää kaideverhousta aurinkoenergian talteenotossa.
Info

Info

Tiesitkö?

  • Lumon Oy on suomalainen yritys, joka valmistaa, myy ja asentaa parvekejulkisivutuotteita ja lasiterasseja.
  • Lumon Oy:lle valmistui kesällä 2020, alan ensimmäisenä yrityksenä, oma silkkipainolinja Kouvolan tehtaille.
  • Silkkipainolinjan myötä Lumon pystyy tarjoamaan mm. lyhyemmän silkkipainolasien toimitusajan, entistä luotettavammat toimitukset sekä ekologisemman ja kotimaisen silkkipainetun lasituksen.

Lue lisää>>

Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan? Kysy lisää aiheesta

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Remontti
parveke
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20161_45113.jpg
Lumon parvekejulkisivu uudistuu
Lumon toi markkinoille uuden parvekekaidejärjestelmänUudistunut parvekejulkisivu on eurooppalaisten arkkitehtien ja suunnittelijoiden toiveiden ja näkemysten tulos. Heidän tavoitteena oli saada selkeitä lasi- tai levypintoja, joissa on vähemmän näkyviä pystyprofiileja. Toiveena on luoda tietynlaista minimalista, aineetonta tyylikkyyttä. Ei umpinaisia parvekekaukaloita vaan avata istumakorkeudella oleva maisema esteettömästi parvekkeelle ja sen takana sijaitseviin asuintiloihin mahdollistaen osalle parveketta intiimisuojan. Lisäksi koko tuoteperheen kahvat ja vetimet ovat saaneet uuden designin.Tutustu Lumonin suunnitteluaineistoon tästä!Tilaa maksuton esite!
20154_42883.jpg
Lasitettu parveke tuottaa energiansäästöä
Parvekkeen avulla luodaan rakennukseen yksilöllistä ilmettä ja tunnistettavuutta. Samalla syntyy kerrostaloon asuntokohtaisia ulkotiloja. Asumisen kannalta on tärkeää, että nämä tilat varustetaan parvekelaseilla ja lasit aurinkosuojaverhoilla. Näin laajennetaan tilan käyttömahdollisuuksia, säästetään energiaa ja pidennetään parvekkeen käyttöikää.Jätä yhteydenottopyyntö parvekelasituksesta!
20193_56505.jpg
Ennakoiva toiminta säästää ongelmilta
Hyvääkin tuotetta pitää huoltaa. Parvekelasien laskennallinen käyttöikä huollettuna on olosuhteista riippuen noin 30-40 vuotta. Ensimmäisen huollon aika on viiden vuoden kuluttua järjestelmän asentamisesta.Säännöllisesti huolletut lasitukset ovat turvalliset ja miellyttävät käyttää.
2k-polyuretaanielastomeerin-levitys-pensselillä-weber
Huputuksen hajuhaitat historiaan
M1-luokiteltu rakennusmateriaali on vähäpäästöinenRemonteissa yksi ikävimmistä asioista on rakennusmateriaaleista lähtevät erilaiset hajut. Herkille ihmisille nämä hajut saattavat tehdä talon ulkopuolisista remonteistakin todella ikävää aikaa. Weberin M1-luokiteltu vedeneristyspinnoite parvekkeille, luhtikäytäville sekä sisä- että ulkoportaille jättää hajuhaitat historiaan. weber 2-K Polyuretaanielastomeeri on jatkoa Weberin vähäpäästöisille rakennusmateriaaleille.M1-luokitellut rakennusmateriaalit ovat vähäpäästöisiä edistäen asuntojen sisäilmaa.
Lumon parvekelasitus kannattaa
Parvekelasitus on tehokas keino säästää lämmitysenergiaa
Sähkön hinta on noussut dramaattisesti viime aikoina ja se herättää huolta pitkäaikaisesta kustannuksien noususta etenkin rakennusalalla, mutta myös taloyhtiöiden taloudessa. Kansainvälisen energiajärjestön IEA:n mukaan sähkön hinta kohosi vuoden 2021 lopussa Euroopassa korkeimmalle tasolle yli vuosikymmeneen. Tämän johdosta myös taloyhtiöissä kiinteistön energiatehokkuuteen kiinnitetään nyt enemmän huomiota kuin koskaan.
Amrak korjaushanke
Hanke eteni varmalla otteella − suunnittelu ja valvonta avainasemassa
Rakennus ja sen asukkaat voivat hyvin, kun talossa tehdään tarvittavat huollot määräajoin. Vuosien mittaan tulee tarve myös isompiin korjaustöihin. Kun taloteknisissäjärjestelmissä havaitaan ongelmakohtia, on niihin reagoitava, jotta asumisterveys- ja viihtyvyys eivät vaarannu. Kokeneen ammattilaisen toteuttama tarvekartoitus on ensi askel rakennuksen tilanteen ja saneeraustarpeen selvittämisessä. Korjaushankkeen tullessa ajankohtaiseksi, on ensiarvoisen tärkeää valita projektin vetäjäksi luotettava toimija, joka ajattelee vain yhtiön etua.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton