• Etusivu
  • Remontti

Puinen tuuletusluukku tarjoaa vaivattoman tavan ilmanvaihdon parantamiseen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Velco
Julkaistu 10.01.2011Päivitetty 11.01.2011
20111_23968.jpg

Puinen tuuletusluukku ikkunan kyljessä on nimenomaan suomalaisten talojen tyypillinen ratkaisu, johon muualla maailmassa harvemmin törmää. Meillä ne ovat olennainen osa 1970-80-luvuilla rakennettujen rivitalojen ja kerrostalojen ikkuna-arkkitehtuuria.
Korvausilman saannin parantamiseen puinen tuuletusluukku tarjoaa vaivattoman ja edullisen mahdollisuuden Terveysilman VELCO VTR-100 asennuspaketin avulla.

Velco-venttiili säätyy automaattisesti ulkolämpötilan mukaan – kylmällä pienemmälle ja lämpimällä suuremmalle – mikä mahdollistaa jatkuvan korvausilman saannin asuntoon ilman tuuletusluukun jatkuvaa avaamista ja sulkemista tai venttiilin käsinsäätöä. Tuuletusluukun hyönteisverkkoon teipillä kiinnitettävä Filtrete-suodatinkangas puolestaan estää katu- ja siitepölyn sekä pienhiukkasten pääsyn sisälle asuntoon. Näin ilmanvaihdon järjestäminen tuuletusluukun kautta samalla kertaa sekä takaa jatkuvan ilmanvaihdon että puhtaan sisäilman. Meluisilla paikoilla voidaan lisäksi käyttää luukun ulkopintaan ruuveilla kiinnitettävää ääniloukkua, joka jää näkymättömiin luukun ollessa suljettuna. Ilma virtaa venttiilistä normaalisti, mutta ääniloukku eristää tehokkaasti ulkoa kantautuvan melun.

Venttiilit ja suodattimet Jäsentukusta

Koko taloyhtiön ilmanvaihto kerralla kuntoon

Velco VTR-100 asennuspaketin avulla koko taloyhtiön korvausilman saanti voidaan laittaa kuntoon jopa yhdessä päivässä. Terveysilma, joka on toiminut Velco-tuotteiden maahantuojana jo yli 20 vuotta, tarjoaa tuotteita taloyhtiöille edullisella nettohinnalla mikäli yhtiö hankkii kertahankintana isomman määrän. Pääkaupunkiseudulla taloyhtiöille voidaan toimittaa venttiilit myös asennettuna kaikkiin yhtiön asuntoihin.

Taloyhtiön kanssa oli sovittu etukäteen päivä korvausilmaventtiilien asennukselle. Terveysilman asentaja Mika Valkokallio aloitti työt järjestämällä työkalunsa valmiiksi rappukäytävään. Sen jälkeen hän irrotti yhdestä asunnosta kerrallaan makuuhuoneiden tuuletusluukut venttiilin asennusta varten. Hän porasi reikäsahalla rappukäytävässä tuuletusluukun yläreunaan venttiilille reiän, kiinnitti venttiilin ja nosti tuuletusluukun takaisin paikalleen. Jokaiseen asuntoon jaettiin vielä Filtrete-suodatinpakkaus hyönteisverkkoon kiinnitettäväksi sekä kirjallinen ohje venttiilin toiminnasta. Yhtä asuntoa kohden aikaa kului noin kymmenen minuuttia. Jo ennen puolta päivää oli yhdeksän asunnon rappukäytävä valmis, jäljet lakaistu ja Valkokallio siirtynyt seuraavaan rappukäytävään.

Ammattiasentajalta korvausilmaventtiilin asentaminen tuuletusluukkuun vie vain hetken.

20111_23969.jpg

Korvausilmaventtiilin asentaminen puiseen tuuletusluukkuun ei vaadi 105 mm:n reikäsahan lisäksi muita erikoistyökaluja. Myyntipakkaus sisältää Velco-termostaattiventtiilin sekä vastakappaleen ja kiinnitysruuvit. Filtrete-suodatinmateriaalia myydään erikseen pakkauksessa, josta on helppo leikata omaan ikkunaan sopiva pala. Koska venttiili ei myöskään muuta julkisivua, sen voi asentaa mihin tahansa yksityisasuntoon. Vähittäismyyntipakkausta voi ostaa rautakaupoista tai tilata Rakentaja.fi- Jäsentukusta sähköisesti. Terveysilma Oy:n asiakaspalvelu on myös kaikkien asiakkaiden käytettävissä työaikana.

Velco
Remontti
ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20233_81181.jpg
Onko tässä korvaus­ilma­reittisi? Joka kol­mannesta kodista puut­tuu toimiva ilman­vaihto
Korvausilmaventtiilit puuttuvat monista 1970–90-luvuilla rakennetuista asunnoista, koska rakennuksista haluttiin tehdä tiiviitä energiansäästön nimissä. Tässä mentiin kuitenkin metsään ja pahasti, sillä puutteellisen korvausilmanvaihdon seuraukset ovat vakavat.Tiedätkö sinä mistä kotiisi tulee raitista ilmaa? Jos et ole aivan varma, on tämä artikkeli sinulle.
201012_23908.jpg
Suomen Terveysilma mukaan Omataloyhtiö.Fi:hin
Eräs asumisviihtyisyyden tärkeimmistä elementeistä on hyvä sisäilma. Huono sisäilman laatu aiheuttaa merkittäviä haittoja niin rakennusten kuntoon kuin ihmisten terveyteen. Huolehtimalla korvausilman saannista voidaan näihin asioihin vaikuttaa paljonkin.Jätä yhteydenottopyyntö Suomen Terveysilmalle...Osta venttiilit ja vaihtosuodattimet Jäsentukusta
20113_24767.jpg
Saunan oikea ilmastointi
"Raskaan työpäivän jälkeen on mukava rentoutua saunassa", sanoo Fred Häggman. Ahkerana saunojana hän on huomannut selviä eroja saunojen löylyissä. Tärkeä mukavuutta lisäävä tekijä Häggmanin mielestä on, että raikasta ilmaa riittää saunassa löylynkin aikana. "Parhaat löylyt kestävät kauan, eikä saunojalta lopu happi löylyjen aikana" hän sanoo. "Hyvissä saunoissa oikein huomaa löylyä heitettäessä, kuinka uutta ilmaa virtaa löylyhuoneeseen".Häggmanin tiedossa on, että paras paikka korvausilmaventtiilille on löylyhuoneessa noin 40-50 cm kiukaan kivipinnan yläpuolella. Oikea sijoitus on tärkeä, jotta löyly voi kohotessaan ottaa matkaansa uutta ilmaa venttiilistä ja raikas ilma kiertää löylyhuoneessa. Häggman mainitsee hyvien löylyjen kannalta tärkeäksi tekijäksi myös kiukaan kivet, joiden pitää kovan saunojan mielestä olla priimakunnossa. "Löylyhuoneen kasteleminen esimerkiksi vesiletkulla sen sijaan on huono ajatus", toteaa Häggman. "Moni sauna on tuhottu kosteita löylyjä tavoitellessa, kun saunaan suihkutettu vesi on päässyt rakenteisiin ja saanut aikaan hyvän alustan homekasvustolle. Terveellisempi tapa saada hyvät, kosteat löylyt on hyvä ilmanvaihto".
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
20091_14684.jpg
Valloxilta uusi ilmanjakojärjestelmä
Vallox BlueSky on uusi taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Se tekee ilmanvaihtokanaviston asentamisesta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa entistä nopeampaa ja helpompaa.Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimien kautta BlueSky -ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan "tähden" muotoon rakennetulla ilmanjakojärjestelmällä koko taloon. Jokaiseen venttiiliin viedään yksi tai kaksi BlueSky -putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.Polyeteenistä valmistettu, taipuisa, mutta muotonsa pitävä Vallox BlueSky -ilmanvaihtoputki on helppo ja perinteistä kanavaa nopeampi asentaa. Ratkaisu on edullinen, sillä joustavan putken ansiosta myös erillisten kanavaosien tarve on lähes olematon.Vallox BlueSky voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, betonivaluun, väliseiniin, alas laskettuun kattoon ja koteloihin. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Tarvittaessa suurempia ilmamääriä voidaan asentaa kaksi BlueSky -putkea rinnan. Yhdelle putkelle suositellaan ilmamääräksi 8,3 l/s, kahdella putkella 16,7 l/s.
201311_37013.jpg
Peruskorjaustalosta energiatehokas
Ilmanvaihdon saneeraus osaksi peruskorjaustalon energiatehokkuuttaPeruskorjaustaloon Tampereelle toteutettiin matalaenergia tulo-/poisto-ilmanvaihtojärjestelmä. Kohteessa ulkoilma otetaan rakennuksen seinästä koneelle. Koneelta lähtevät kanavat ja kanaviston äänenvaimentimet on sijoitettu kellarin ja ensimmäisen kerroksen välipohjan purueristykseen. Ilmanvaihtoputkiston asentaminen välipohjaan on mahdollista Blue Sky kanavalla, jonka ulkohalkaisija on vain 75 mm. Kanavan taipuisa rakenne mahdollistaa sen sijoittamisen ahtaisiin paikkoihin.Yläkerran tiloihin kanavat kulkevat sisäväliseinässä. Näin kanavat eivät vie yhtään ylimääräistä tilaa eikä ylimääräistä kotelointia tarvita. Koska kaikki ilmanvaihtokanavat kulkevat höyrysulun sisäpuolella, ilmanvaihtokanavia ei tarvitse lämpöeristää, lukuun ottamatta ilmanvaihtokoneelle meneviä ulko- ja jäteilmakanavia.Tilaa esite esitepalvelusta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton