• Etusivu
  • Osakas

Rakentaja.fi PRO - Ammattilaisseminaari FinnBuild-messuilla

Rakentajan toimitus
Julkaistu 11.01.2021Päivitetty 29.01.2021
20211_68098.jpg

Rakentaja.fi:n järjestämä Ammattilaisseminaari FinnBuild-messuilla siirtyy toteutettavaksi myöhemmin.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ (ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin)

Ohje

Ohje

Alustava Seminaariohjelma

10.30- 11.00 Jopa mahdottomina pidetyt rakenteista johtuvat kosteushaasteet voidaan korjata
SafeDrying Oy

11.00- 11.30 Kr-talojulkisivujen elinkaarikustannus- ja hiilijalanjälkitutkimus
+ uudet kosteusturvalliset kr-talojen apukarmidetaljiratkaisut
+ massiivitiiliseinän toimiva lisäeristäminen
Rakennustekninen johtaja, RI, Juha Karilainen, Wienerberger Oy Ab

11.30- 12.00 Talotekniikkaelementtien hyödyt kerrostalon linjasaneerauksessa
Hankekehityspäällikkö Perttu Havulehto, Uponor Suomi Oyj

12.00- 12.30 Energiatehokkuusdirektiivin vaikutukset vedenmittaukseen
Toimitusjohtaja Antti Salakka, Verto Oy

12.30- 13.00 Suomeen suunniteltu kompakti ilmankäsittelykone sopii vaativiin kohteisiin
Tuotepäällikkö Juuso Nyström ja koulutuspäällikkö Ali Aaltonen, Vallox Oy

13.00- 13.30 Kestävät energiaratkaisut varmistavat kiinteistön arvon ja käyttäjien viihtyvyyden
Myyntipäällikkö Sami Kallio, Fortum Power and Heat Oy

13.30- 14.00 Asuinkerrostalojen lämmityksen tulevaisuus: energiatehokkuutta ja yksilöllisyyttä?
Wattisen liiketoimintajohtaja Mikko Lietsalmi, DNA Oyj

Ohjelmamuutokset mahdollisia.

Lisää tapahtumasta: FinnBuild

Osakas
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20226_78684.jpg
Milloin taloyhtiönne ikkunat viimeksi huollettiin?
Yhä useammassa suomalaisessa taloyhtiöissä on vasta viime aikoina tosissaan herätty miettimään ikkunoiden ja ovien huoltoa. Säännöllinen huolto on tärkeää sillä, se ylläpitää talon asuinmukavuutta ja turvallisuutta. Lisäksi kuntotarkistus ja mahdolliset huoltotoimenpiteet ovat taloyhtiöille myös taloudellisesti kannattavaa toimintaa.
20213_69534.jpg
Asetusluonnos ARA-asuntojen korjauksesta
Valtion tukemien ARA-asuntojen korjaamiseen tarkoitetulla avustuksella pyritään kannustamaan sekä väestönkehityksen ja asuntomarkkinatilanteen kanssa painivia kuntia että vuokrataloyhtiöitä korjaamaan omaa asuntokantaansa paremmin ikääntyneiden käyttöön sopiviksi.
201211_33039.jpg
Taloyhtiöt voivat tänä talvena saada jopa sakkoja lumitöidensä laiminlyömisestä
Rakennusvirasto ja Helsingin Poliisilaitos ovat sopineet uuden yhteisen toimintamallin, jolla tehostetaan kiinteistölle kuuluvan talvikunnossapitovelvoitteen toteutumista. Jos kiinteistö laiminlyö velvoitetta, laiminlyönnistä voidaan määrätä sakkorangaistus.Aiempien talvikausien kokemukset ovat osoittaneet, että kiinteistön velvoitteita ei ole aina noudatettu. Tähän on vaikuttanut tietämättömyys, poikkeukselliset sääolosuhteet ja joskus myös tontinomistajan piittaamattomuus"Aikaisemmin kaupunki oli laiminlyöntien edessä melko hampaaton, mitä jotkut kiinteistöt käyttivät hyväkseen. Nyt tilanne muuttuu. Uskon, että muutos näkyy muun muassa paremmin hoidettuina jalkakäytävinä", sanoo alueidenvalvontapäällikkö Petri Ojala rakennusvirastosta.Helsingissä kiinteistöille kuuluvan katujen kunnossa- ja puhtaanapitovelvoitteen valvontavastuu siirtyi rakennusvalvontavirastolta rakennusvirastolle 1.1.2012.
Helsinki ylhäältä päin kuvattuna
Kaikki eivät osallistu yhteisiin talkoisiin, mikä avuksi?
Olemme pieni taloyhtiö, jolla ei ole isännöitsijää tai huoltoyhtiötä vaan esim. pihan kunnossapito ja tehtävissä olevat remontit ja kunnostukset tehdään osakkaiden kesken talkootyönä. Ongelmia ja eripuraa aiheuttavat osakkaat, jotka näihin etukäteen sovittuihin ja infottuihin talkoisiin eivät osallistu. Sen sijaan näiden yhteisten tilojen huolto ja kunnossapito tuntuu jäävän jatkuvasti vain tiettyjen osakkaiden huolehdittavaksi eivätkä työt jakaannu mitenkään tasan. Talkoisiinhan ei lain puolesta voida velvoittaa, mutta mitä muita keinoja olisi, että tilanne saataisiin ratkaistua tasapuolisemmaksi? Voidaanko esim. periä ylimääräinen vastike tai myöntää maksuvapaus osallistujille, jakaa työt jotenkin niin että myös ei-niin-aktiiviset osakkaat hoitaisivat osuutensa vai mitä voisi tehdä?
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Osakkeiden lunastaminen
Taloyhtiön yhtiöjärjestyksessä voi olla lauseke siitä, että osakkeenomistajalla, yhtiöllä tai muulla henkilöllä on oikeus lunastaa uudelle omistajalle siirtyvä osake. Asiasta on säädetty lain 2-luvun 5 §:ssä.Yhtiöjärjestyksen määräykset saattavat olla huomattavan erilaisia. Esim. saantoa, jolla osake on siirtynyt uudelle omistajalle, voi olla rajoitettu. Lunastuslauseke ei siten välttämättä koske perintö- tai testamenttisaantoja. Lunastuslausekkeen sisältö tulee tutkia huolellisesti yhtiöjärjestyksestä.Uuden asunto-osakeyhtiölain voimaanpanosta on annettu erillinen laki. Sen 6 §:n 3. momentin mukaan lunastuslausekkeeseen sovelletaan ennen uuden lain voimaantuloa edeltävää lakia.Menettely lunastustilanteissa edellyttää tiukasti lunastuslausekkeen ja lainsäädännön noudattamista. Niiden vastainen menettely johtaa yleensä lunastusoikeuden menettämiseen. Tästä johtuen lunastusriitoja onkin käsitelty tuomioistuimissa useasti.Isännöitsijäntodistuksessa on oltava maininta yhtiöjärjestyksen lunastuslausekkeesta ja siitä, kenellä sen mukaan on lunastusoikeus sekä muusta osakkeita koskevasta luovutusrajoituksesta.Jos samalla luovutuksella on siirtynyt useisiin osakeryhmiin kuuluvia osakkeita, on ne kaikki lunastettava, ellei taloyhtiön yhtiöjärjestyksessä ole muuta määrätty.Jos taloyhtiössä on lunastuslauseke, tulisi ostajan pidättyä osakkeita koskevan huoneiston korjaus- ja kunnostustöistä, kunnes lunastusasia on lopullisesti lain tai yhtiöjärjestyksen mukaisten määräaikojen puitteissa ratkennut lopullisesti. Muutoin ostajalle voi syntyä korvausvastuu osakkeiden lunastajalle.Asiaa on käsitelty korkeimman oikeuden tuomiossa vuodelta 2008:KKO:2008:64Asunto-osakkeiden ostajien oli korvattava osakkeiden lunastajalle huoneiston arvonalennus, joka oli aiheutunut heidän lunastusaikana aloittamistaan kunnostustöistä.
20098_18360.jpg
Icopalilla laadukasta valokateosaamista
Rakennus Lohja Oy:n toimitusjohtaja Janne Sihvonen on tyytyväinen mies: pari vuotta toimineen yrityksen kaksi ensimmäistä toimintavuotta ovat kuluneet työntäyteisissä merkeissä. Edes rakennusalaa kalvava suhdannetaantuma ei ole saanut tilauskantaa laskusuuntaan, joten yrityksen yhdelletoista työntekijälle on töitä riittänyt kiitettävästi. – Työtilanne näyttää todella hyvältä. Yrityksemme on suhteellisen pieni, joten voimme reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Monipuolisuus, kokemus ja laaja suhdeverkostomme takaavat riittävän kysynnän myös vaikeina aikoina, kertoo Sihvonen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton