• Etusivu
  • Remontti

Sadevesijärjestelmä on osa toimivaa kattokokonaisuutta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Julkaistu 15.10.2012Päivitetty 26.03.2014
201210_32596.jpg

Sadevesijärjestelmä säästää perustuksia.

Sadevesijärjestelmä on hallittu sadeveden poistaja

Sadevesijärjestelmän tehtävänä on ohjata sade- ja sulamisvedet hallitusti pois katolta perustusten vierestä ja on näin osa toimivaa kattokokonaisuutta. Jokainen millimetri sadetta vastaa litraa per neliömetri. Siispä 20 mm sadetta päivässä vastaa 20 litraa vettä per neliömetri. Pinta-alaltaan 150 m² katolla 20 mm sade vastaa 3000 litraa vettä. Kaatosateessa (50 mm) se tarkoittaa jopa 7500 litraa vettä tunnissa.

Icopalin laadukkaat sadevesijärjestelmät kestävät sateen lisäksi myös jään ja lumen rasitukset rikkoutumatta ja haalistumatta. Esimerkiksi teräsohutlevystä valmistettu Sadetar-sadevesijärjestelmä sopii joustavasti sekä pientaloihin että rivi- ja pienkerrostaloihin.

Sadetar-sadevesijärjestelmä

Sadeta sadevesijärjestelmär on kehitetty kestämään pohjoisen ilmaston rajut olosuhteet. Se kestää kovimpiakin sääolosuhteita haalistumatta ja laadukkaan ulkonäkönsä säilyttäen. Sadetar valmistetaan kuumasinkitystä teräksestä, joka on molemmin puolin pinnoitettu ympäristöystävällisellä HBP-polyesteripinnoitteella. Sadettarelle myönnetään 10 vuoden takuu.

Patentoidut kourun kannattimet
Kourun kannattimille asetetaan suuret vaatimukset: Niiden muodonmuutos ei saa olla enempää kuin 5 mm kun 75 kg:n rasituksen alaisena. Kyseisessä testissä Sadettaren patentoidut kannattimet taipuvat vähemmän kuin 0,5 mm! Kannattimet on taivutettu neljään kertaan paksusta teräslevystä, joten ne säilyttävät muotonsa rankimmissakin olosuhteissa, eikä märän lumen aiheuttama paino pääse rikkomaan tai taivuttamaan niitä.

Sadettareen on saatavana myös säädettävä kourun kannatin. Se soveltuu lähes kaikille kattokaltevuuksille. Sadetar kourun kannattimet asennetaan kourun ulkopuolelle, joten kourut on helppo pitää puhtaana.

Helppo asentaa
Sadetar sisältää toisiinsa täysin tiiviisti sopivat osat, joiden liittäminen ja kiinnittäminen on helppoa. Kaikki osat on suunniteltu siten, ettei asentamisessa tarvita erikoistyökaluja.

Värivaihtoehdot
Sadetar-sadevesijärjestelmää on saatavana neljässä eri värissä: valkoinen, musta, tummanruskea ja tummanharmaa.

Tekniset tiedot
Materiaalina on sinkitty, molemmin puolin pinnoitettu, 0,6 mm paksu teräsohutlevy. Kourun halkaisija on 125 mm ja pituus 4 m. Syöksyputken halkaisija on 90 mm ja pituus 3 m. Järjestelmään kuuluvat kourut, liitoskappaleet, päätteet, sisä- ja ulkokulmat, kannattimet, suppilot, syöksyputket, kiinnikkeet, mutkat ja ulosheittäjät.

201210_32595.jpg
Icopal Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20095_17024.jpg
Urakointi- ja huoltopalvelut
Icopal Oy:n urakointiyhtiöt tarjoavat täyden palvelun ratkaisuja bitumikattourakointiin ja muuhun vedeneristysurakointiin, peltikattourakointiin, julkisivu-urakointiin sekä kattojen huoltopalveluihin ja savunpoistoluukkujen asennuksiin ja tarkastuksiin.
20098_18360.jpg
Icopalilla laadukasta valokateosaamista
Rakennus Lohja Oy:n toimitusjohtaja Janne Sihvonen on tyytyväinen mies: pari vuotta toimineen yrityksen kaksi ensimmäistä toimintavuotta ovat kuluneet työntäyteisissä merkeissä. Edes rakennusalaa kalvava suhdannetaantuma ei ole saanut tilauskantaa laskusuuntaan, joten yrityksen yhdelletoista työntekijälle on töitä riittänyt kiitettävästi. – Työtilanne näyttää todella hyvältä. Yrityksemme on suhteellisen pieni, joten voimme reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Monipuolisuus, kokemus ja laaja suhdeverkostomme takaavat riittävän kysynnän myös vaikeina aikoina, kertoo Sihvonen.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rautanet –ketju valitsi Icopalin vuoden 2008 tavarantoimittajaksi
Icopal on valittu vuoden 2008 tavarantoimittajaksi Rautanet – ketjun kevään ostopäivillä. Palkitsemisen perusteena on toiminnan jatkuva ja ansiokas kehittäminen yhteistyössä Icopalin, Rautanettien ja Starkin kesken. Icopal on osoittanut kiitettävää halukkuutta toiminnan kehittämiseen ja lisäarvon tuottamiseen asiakkaille.Palkinnon jakoi Rautanet -kauppiaiden edustajana kauppias Jaakko Koivisto, sekä Starkin edustajana Avainasiakaspäällikkö Harri Lepistö.– Tämä on hieno tunnustus sekä pitkäjänteiselle yhteistyölle, että loistavalle aluemyyntiorganisaatiollemme, toteaa myyntijohtaja Esa Mäki Icopalista. – Vuoden 2008 tavarantoimittaja -palkinto osoittaa, että yhteistyökykyinen asenne ja aito kiinnostus kumppanuussuhteiden kehittämiseen johtaa hyviin asioihin, Mäki lisää.Rautanet -ketju on vuonna 1998 perustettu rautakauppaketju, joka muodostuu itsenäisistä rakennustarvikekauppaa harjoittavista liikkeistä. Ketjuun kuuluu lähes 100 alan liikettä maanlaajuisesti. Ketjun jäsenkauppiaat toimivat tiiviissä yhteistyössä Starkki Oy Ab:n kanssa tukeutuen hankinnoissaan Starkkiin ja sen tavarantoimittajiin. Rautanet on kuitenkin oma erillinen ketjunsa, jossa ketjupäätösten teko kuuluu kauppiaille ja jonka valikoima ja konsepti poikkeavat huomattavasti Starkin vastaavista.
Helsinki ylhäältä päin kuvattuna
Kaikki eivät osallistu yhteisiin talkoisiin, mikä avuksi?
Olemme pieni taloyhtiö, jolla ei ole isännöitsijää tai huoltoyhtiötä vaan esim. pihan kunnossapito ja tehtävissä olevat remontit ja kunnostukset tehdään osakkaiden kesken talkootyönä. Ongelmia ja eripuraa aiheuttavat osakkaat, jotka näihin etukäteen sovittuihin ja infottuihin talkoisiin eivät osallistu. Sen sijaan näiden yhteisten tilojen huolto ja kunnossapito tuntuu jäävän jatkuvasti vain tiettyjen osakkaiden huolehdittavaksi eivätkä työt jakaannu mitenkään tasan. Talkoisiinhan ei lain puolesta voida velvoittaa, mutta mitä muita keinoja olisi, että tilanne saataisiin ratkaistua tasapuolisemmaksi? Voidaanko esim. periä ylimääräinen vastike tai myöntää maksuvapaus osallistujille, jakaa työt jotenkin niin että myös ei-niin-aktiiviset osakkaat hoitaisivat osuutensa vai mitä voisi tehdä?
20225_78407.jpg
Kestävän kehityksen automatisoitu valaisin­ohjaus kerros­talon porras­käytävään
Viimeaikaisissa projekteissa on puhuttu paljon valaistus- ja taloautomaatiojärjestelmissä elinkaarimallista ja sen mukaisesta suunnittelusta. Usein projekteja viedään läpi ehkä eniten mediassa tutuiksi tulleita tekniikoita sekä toimittajia hyödyntäen ilman, että taloyhtiössä toteutetaan varsinaista teknistä kehitystä. Toinen usein nähty vaihtoehto on, että pidättäydytään perinteissä: valaisimia ohjataan edelleen käyttäen samoja painonappeja mitä ennenkin.Hyviä, toimivia ja kustannustehokkaita ratkaisuja on olemassa, eivätkä ne vaadi kilometrien ylimääräisiä kaapelivetoja eivätkä kallista teknologiaa, jota harva asukas taloyhtiössä hallitsee.
202211_80285.jpg
Ohjeita taloyhtiön päättäjille: Näin löydät luotettavan toimijan putkiremonttiin
Putkiremontti on taloyhtiölle suuri ponnistus niin toiminnallisuuden kuin myös kustannusten suhteen. Mitä isompi projekti, sen enemmän siinä on huomioitavaa. On kuitenkin mahdollista toteuttaa remontti siten, että siihen on varauduttu oikealla tavalla, sekä ajallisesti että taloudellisesti ja ennen kaikkea löytämällä hyvän yrityksen huolehtimaan projekti läpi. Huomioikaa siis nämä, jotta projekti onnistuu odotetulla tavalla:

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton