• Etusivu
  • LVI

Senser vaihtaa ilmaa energiatehokkaasti olosuhteiden muutoksiin reagoiden

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Entos Oy
Päivitetty 20.11.2024
work at home_inkku

Senser-ilmanvaihto huolehtii sisäilman laadusta, eikä tehosta tuuletusta silloin, kun siihen ei ole tarvetta. Senser toimii optimaalisesti juuri kunkin rakennuksen tarpeen mukaan ja minimoi lämmitysenergian hukan ilmanvaihdosta. Senser tunnistaa huoneilman laadun ilman erikseen hankittavia kosteus- tai hiilidioksidiantureita, sillä laitteessa itsessään on anturit.

Vaihtuuko asunnossa ilma silloin kun se on tarpeen?

Ilmanvaihtoa ohjataan yleisesti perustuen kellonaikoihin, eli oletuksiin ilmanvaihdon tarpeesta. Tällöin ilmaa poistetaan kiinteistöstä tarpeettomasti, mikäli kiinteistössä ei ole käyttäjiä oletettuihin aikoihin. Jos tuuletukselle ei ole aitoa tarvetta, miksi pitäisi tuulettaa?

Kun etätöistä on tullut uusi normaali tapa työskennellä, myös ilmanvaihdon tarve monissa kodeissa on muuttunut. Samalla esimerkiksi jatkuva väsymys, toistuvat päänsäryt sekä raskas sisäilma ovat yhä useamman kotona työskentelevän arkea. Ratkaisu näihin ongelmiin löytyy reagoivasta ilmanvaihdosta, jonka toiminta ei ole sidottu kellonaikoihin.

Senser on älykäs laite, joka huolehtii kiinteistön ilmanvaihdosta

Senser toimii eri tavalla kuin kiinteistön kello-ohjattu ilmanvaihtolaite. Senser ei tehosta ilmanvaihtoa etukäteen suunniteltua ohjelmaa noudattaen, vaan se oppii sopeutumaan kiinteistön käyttöasteeseen. Ilmanvaihdon tarvetta ei siis oleteta, vaan toteutetaan sisäilman laadun mukaan.

Laite pyrkii reagoimaan olosuhteiden muutoksiin mahdollisimman nopeasti. Se pyrkii pitämään olosuhteet mahdollisimman hyvässä tilassa. Tällöin sisäilma on raikas, terveellinen ja turvallinen koko ajan ilman, että ilmaa vaihdettaisiin turhaan.

Senser -tuotteet mahdollistavat edullisen energiaremontin

Kun vanhemmassa, pääosin ennen 2000-lukua valmistuneessa rakennuksessa tulee huippuimurin vaihto ajankohtaiseksi, silloin se kannattaa korvata Senser ohjatulla TopAir OG -huippuimurilla, jolla saavutetaan energiansäästöä lämmityksessä ja pienennetään rakennuksen hiilijalanjälkeä. Saavutettava energiansäästö ja parempi ilmanvaihto lisäävät myös asunnon jälleenmyyntiarvoa.

<p data-block-key="ph6c9">TopAir OG huippuimurin asennus viimeistelyvaiheessaan. Senser yksikkö on havaittavissa huippuimurin kyljessä kiinni, jossa yksikkö ohjailee puhallinta.</p>
TopAir OG huippuimurin asennus viimeistelyvaiheessaan. Senser yksikkö on havaittavissa huippuimurin kyljessä kiinni, jossa yksikkö ohjailee puhallinta.

Huippuimurin päivittäminen uuteen, edulliseen ja helposti asennettavaan kokonaisuuteen pitää energiaremontin kulut kurissa. TopAir OG hankintaan kuuluu 2 vuoden takuu, johon sisältyy Tekninen tukipalvelu, laitetakuu ja laitteiden etävalvonta sekä -hallinta. Oikein optimoidulla energiansäästöllä laite voi maksaa itsensä takaisin jo parissa vuodessa.

Perehdy ilmanvaihtoon ja arvioi energiansäästömahdollisuus

Ilmanvaihto on asia, johon havahdutaan usein silloin, kun se ei ole riittävää. Kun se toimii hyvin, sitä ei edes huomaa.

Tutustu ilmanvaihtoon asukkaan ilmanvaihto-oppaan avulla ja voit myös käyttää laskuria, jolla voi arvioida energiansäästömahdollisuuden. Laskuri on suuntaa antava, joten olethan yhteydessä Entos Oy:n myyntiin tarkempia laskelmia varten.

Jos energiansäästö ilmanvaihdosta kiinnostaa, isännöitsijä tai taloyhtiön hallitus voi tiedustella asiantuntijan kutsumista yhtiökokoukseen, kertomaan lisää ja vastaamaan kysymyksiin. Kohteen sijainnista riippuen asiantuntija voi saapua paikalle tai osallistua etäyhteyden välityksellä.

Laske energialaskurin avulla energiansäästömahdollisuus ja tutustu esimerkkikohteeseen

Huomio

Huomio

Entos mukana Kiinteistö 2024-messuilla Vaasassa

Tervetuloa tapaamaan Entoksen asiantuntijoita Kiinteistö 2024-messuille Vaasaan Scandic Waskiaan 17.9.2024.

Entos Oy
LVI
ilmanvaihto
energiansäästö
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

Entos
Onnistunut ilmavaihtosaneeraus - Entoksen Senser-ratkaisu toi säästöjä ja asuinviihtyisyyttä
Varkaudessa sijaitsevaan taloyhtiöön tehtiin keväällä 2022 ilmanvaihtosaneeraus. Taloyhtiöön kuuluu 2 vuonna 1972 rakennettua 3+1 kerroksista taloa, joissa on yhteensä 4 rappua. Molempiin taloihin asennettiin Entoksen toimesta 2 kpl Entoksen TopAir 24 huippuimuria, eli kunkin rapun asuntojen ilmanvaihto hoituu yhdellä huippuimurilla, jota ohjaa Senser ilmanvaihdon ohjausjärjestelmä.
Entos
Hukkaako ilmanvaihto energiaa pakkaskautena? Vaihda vain tarvittava määrä ilmaa
Tilanne on kovilla pakkasilla monissa kiinteistöissä ja taloyhtiöissä tyypillinen: koneellinen ilmanvaihto tuulettaa lämpöä harakoille ja energiankulutus kasvaa. Ongelma ratkaistaan älykkäällä ilmanvaihdon ohjauksella, joka reagoi kiinteistön todelliseen käyttöasteeseen ja asukkaiden elämänrytmiin. Samalla kun asumisviihtyvyys kiinteistössä paranee, pienenevät myös kaukolämpölaskut.
Asiakas ja asentaja tutkivat yhdessä ilmanvaihtokonetta ohjaavaa appia.
1970-luvun talon ilmanvaihdon päivitys
Kuten arvata saattaa, on 50-vuotiaaseen omakotitaloon tehty monenlaisia ratkaisua, ja vuosiin on mahtunut myös erilaista tekniikkaa. Tämä Espoon Lippajärven lähellä sijaitseva tiiliverhoiltu omakotitalo ei ole poikkeus. Viimeisimpänä uudistuksena on alkutalvesta 2024 vaihdettavaksi tullut ilmanvaihtokone.
swegon
Paljonko ilmanvaihtokone kuluttaa sähköä?
Sähkön hinnan hipoessa pilviä, ajatus lämmön karkaamisesta ja punaisena hehkuvista lämmitysvastuksista hirvittää. Mutta mistä tiedät, tuhlaako sinun ilmanvaihtokoneesi tarpeettomasti energiaa?
20213_68914.jpg
Milloin vanha ilmanvaihto­laite kannattaa vaihtaa uuteen?
Uuden tekniikan avulla voit säästää enemmän energiaa ja saavuttaa huomattavasti paremman ilmanlaadun. Ilmanvaihtokoneet ovat kehittyneet valtavasti viime vuosien aikana ja uusi kone tarjoaa monia etuja.
20234_81583.jpg
Hallituksen pj kertoo podcastissa ison yhtiön energiaremon­tista: "Seitsemän vuotta siinä meni"
Kun taloyhtiö ja osakkaat haluavat säästää, on energiankulutus tällä hetkellä luultavasti ensimmäisenä kaikkien mielessä. Energiaremontti voi tarkoittaa ilmanvaihtoon, vedenkulutukseen, sähkönkulutukseen ja lämmitykseen liittyvien ratkaisujen uusimista tai vaihtamista. Ilman säästöhalujakin se on jossain vaiheessa rakennuksen käyttöikää joka tapauksessa tarpeen. Tuoreessa podcast-sarjassa perehdymme taloyhtiöiden energiaremontteihin. Toisessa jaksossa aiheena on suunnittelu ja päätöksenteko.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton