• Etusivu
  • Talo

Taloyhtiöön kannattaa hankkia netti, josta jokainen maksaa käytön mukaan

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö DNA Oy
Julkaistu 16.02.2022Päivitetty 08.01.2024
20222_76955.jpg

Pätkiikö etätyöläisen Teams iltapäivällä, kun teinit palaavat koulusta pelikoneilleen? On mahdollista, että taloyhtiön nettiyhteydet on toteutettu vanhentuneella tekniikalla, joka ei pysty vastaamaan asukkaiden kasvaviin vaatimuksiin. Kevään yhtiökokouksen asialistalle kannattaa laittaa päätös taloyhtiönetistä.

Taloyhtiönetti on joustava ratkaisu

DNA:n taloyhtiönetti on joustava ratkaisu. Siinä jokainen asukas valitsee itse oman liittymänsä haluamallaan nopeudella, eikä kenenkään tarvitse maksaa palveluista, joita ei tarvitse. Taloyhtiösopimuksessa jokaisessa kodissa on oma netti, jonka perusnopeus (yleensä 10 Mbit/s) sisältyy vuokraan tai vastikkeeseen. Jokainen asukas voi valita itselleen sopivimman nettinopeuden.

Jos käyttöön valitaan DNA-taloyhtiönetti, myös asukkaiden omat lisänopeuksiin ja muihin palveluihin liittyvät tilaukset sekä huoltoa koskevat asiat hoituvat suoraan DNA:n asiakaspalvelun kautta. Tehokkaalla ja toimintavarmalla DNA Netillä isompikin perhe pelaa, työskentelee ja käyttää suoratoistopalveluita haluamallaan tavalla.

Info

Info

DNA Netti taloyhtiösopimuksella

  • Kaikille asukkaille sopiva netti omien tarpeiden mukaan.
  • Perusnopeus sisältyy vastikkeeseen.
  • Laadukas ja toimintavarma DNA-netti mahdollistaa joka kotiin jopa gigan nopeudet.

Yhtiökokous päättää hankinnasta

Tarjouspyyntö on hyvä tehdä operaattorille hyvissä ajoin ennen yhtiökokousta. Tarjouspyynnön saatuaan DNA:n taloyhtiömyynti tekee teknisen arvion taloyhtiön sisäverkosta ja tarkistaa, miten lähelle taloa operaattorin kiinteä verkko yltää. Katsauksen perusteella DNA tekee tarjouksen. Hinnoitteluun vaikuttavat muun muassa taloyhtiön koko ja sopimuksen kesto.

Kun hankinnasta on päätetty, DNA-taloyhtiönetin hankinta hoituu alueen hyvin tuntevan yhteyshenkilön kanssa. DNA huolehtii liittymiseen kuuluvista asennustöistä, kytkennöistä ja asukkaiden tiedottamisesta. Erityisesti hallituksen ja isännöitsijän tukena on oma Taloyhtiöpalvelu, joka auttaa kaikissa taloyhtiön netti- ja kaapeli-TV-palveluita koskevissa asioissa.

Kun netti hankitaan taloyhtiösopimuksella, taloyhtiöön kytketään operaattorin kiinteä nettiyhteys ja useimmiten myös kaapelitelevisioliittymä. Käytännössä operaattorin kiinteä, eli kaapeleiden kautta tuleva nettiyhteys tuodaan operaattorin runkoverkosta taloyhtiön teknisen tilan talojakamoon, josta yhteys jakautuu kaikkiin taloyhtiön asuntoihin.

Lue täältä, miten taloyhtiön netin valinta ja hankinta etenee.

Myös asukasviestintä helpottuu taloyhtiönetin myötä

Taloyhtiölle DNA-sopimus tuo monipuolisia palveluita kuten porrasnäytöt sähköiseen asukasviestintään ja tietoturvapalvelut taloyhtiön tietoturvan hallintaan. Wattinen on DNA Oyj:n tarjoama palvelu kerrostalon energiatehokkaaseen ja asukaslähtöiseen lämmityksen hallintaan.

Taloyhtiöissä tarvitaan talotekniikkaliittymiä esimerkiksi lämmönjakohuoneen, tekniikan
etävalvontaan, hissien ja lukitusjärjestelmän tai yleisten tilojen kulunvalvontaan, sekä muihin
talotekniikan käyttötarpeisiin kuten parkkipaikkojen lämpötolppiin ja sähköautojen lataustolppiin.

Taloyhtiöpäättäjä! Ota yhteyttä oman alueesi DNA:n taloyhtiönetin asiantuntijaan, niin saat taloyhtiöllesi yksilöllisen tarjouksen. DNA Netti taloyhtiösopimuksella on saatavilla DNA:n toimialueella taloyhtiöihin, joissa on vähintään 15 huoneistoa

Info

Info

95 % taloyhtiöpäättäjistä suosittelee DNA taloyhtiönettiä

  • DNA teki kyselyn isännöitsijöille ja hallitusten puheenjohtajille 2021
  • Kyselyn mukaan 95 % taloyhtiöpäättäjistä suosittelisi DNA Nettiä taloyhtiöille
  • DNA on markkinaykkönen kiinteän verkon laajakaistaliittymissä.
  • DNA:n kiinteän verkon alueella asuu yli 620 000 suomalaista.
DNA Oy
Talo
netti
taloyhtiön hallinnointi
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20223_77220.jpg
Miten sujuvoitat taloyhtiön viestintää?
DNA pyysi isännöitsijöiltä viime syksynä palautetta, mistä taloyhtiöihin liittyvästä asiasta halutaan kuulla lisää. Esitettyyn kysymykseen tuli eniten vastauksia aiheesta asukastiedottaminen taloyhtiöissä. Jos taloyhtiössä halutaan tehostaa toimintaa, tärkeässä osassa on nimenomaan viestintä ja sen sujuvuus. Miten osallistut taloyhtiön toimintaan, jos et edes tiedä mitä taloyhtiössä on meneillään?
20231_80624.jpg
Päätöksenteko yhtiökokouksessa vaatii tietoa
Nettiliittymän hankinta nousee monessa taloyhtiössä kevään yhtiökokouksen puheenaiheeksi. Päätöksenteko vaatii tietoa. Miksi taloyhtiönetti on hyvä asia, mitä se merkitsee ja miten se hankitaan?Laadukas nettiyhteys kuuluu nykyaikaisen taloyhtiön peruspalveluihin siinä missä lämpö, vesi ja kiinteistönhuolto. Nopea netti on valttia myös esimerkiksi asuntoa myydessä. Nykyisille asukkaille taloyhtiönettiin siirtyminen tarkoittaa usein myös sitä, että nettiyhteyden kuukausihinta putoaa roimasti.
parisunta istuu sohvalla ja katselee televisiota
Yhdellä laitteella helposti upea äänimaailma kotisohvallesi
Televisioiden omat kaiuttimet jättävät usein toivomisen varaa äänentoiston laadussa. Hyvän televisioäänen saavuttaminen vaatii usein tarkkaa harkintaa ja mahdollisesti ylimääräisiä laitteita, sillä televisioiden omat kaiuttimet ovat rajallisia monipuolisessa äänentoistossa. Hyvään äänentoistoon pyrkiminen saattaa vaatia useitakin erilaisia osia ja niiden lisäosia sekä rahaa.
20225_78302.jpg
Tuntuuko joskus siltä, että kotisi nettiyhteys ei tahdo riittää kaikkeen?
Tuntuuko joskus siltä, että kotisi tai mökkisi nettiyhteys ei tahdo riittää kaikkeen? Ei ihme, sillä tarpeet voivat kasvaa sitä mukaa, kun tekniikka kehittyy, perheessä kasvaa uusia ja innokkaita netinkäyttäjiä, uusia näppäriä palveluita avautuu ja muutenkin tavat ottaa netistä ilo irti monipuolistuvat. Se mikä on joskus riittänyt, ei yhtenä päivänä enää ole ollenkaan tarpeeksi.Yleensä videokuvan katsominen paljastaa, ettei nettiyhteys vastaa omia käyttötapoja. On todella ärsyttävää, jos videon katselu pätkii.
20226_78521.jpg
Puhelu ei kuulu kunnolla matala­energiatalossa: Mikä avuksi?
Matalaenergiatalo takaa säästöjä energian kulutukseen, mutta energiatehokkuuden mahdollistavat rakenteet voivat samalla aiheuttaa harmaita hiuksia puheluiden kuuluvuuden kanssa. Sama ongelma saattaa tulla, kun taloon vaihdetaan uudet ikkunat. Kellarissa puhelut eivät koskaan ole kuuluneetkaan, saatikka väestönsuojassa.
nainen liittää kaapelia reitittimeen pöydän vieressä
Osaatko taloyhtiö­netin sanastoa? Osallistu samalla robotti-imurin arvontaan!
Kyberturvallisuus on päivän sana, mutta mitä ymmärrät nettiin ja nettiturvallisuuteen liittyvistä sanoista?Tee hauska testi ja opi samalla tärkeää kyberturvallisuus- ja taloyhtiönettisanastoa. Samalla selviää oletko perusnörtti vai kyberguru. Tiedätkö muuten mitä eroa on Wifillä ja Fifillä? Testin jälkeen tiedät.Testin lopussa on arvontalipuke, jolla voit osallistua DNA Welho Oy:n järjestämään arvontaan. Palkintona upea robotti-imuri iRobot Roomba 694 helpottamaan arkea. Palkinnon arvo on 204 euroa.<< Arvonta on päättynyt (6.11.). ARVONTA ON SUORITETTU ja voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti >>

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton