• Etusivu
  • Piha

Taloyhtiöiden pihat puhtaaksi

Rakentajan toimitus
Julkaistu 14.04.2010Päivitetty 26.06.2023
Kerrostalo iltavalaistuksessa

Jalkakäytävä ennen ja jälkeen hiekanpoiston. Hiekanpoistoon ryhdytään lumien sulettua.

Monessa kaupungissa katujen sekä pihojen puhdistus on jo hyvässä vauhdissa. Tampereen keskustassa kevättyöt aloitettiin huhtikuun alussa hiekanpoistolla ja nyt suoritetaan viimeisiä pihojen pesuja. Hiekoitushiekkojen poistamisella ja katujen pesemisellä ehkäistään syntyviä hiekkapölyhaittoja.

Hiekan poisto pihoista ja kävelyteiltä

Hiekoitushiekan poisto kaduilta ja pihoista aloitetaan heti kun se on mahdollista. Irrallisen hiekan kulkeutuminen sisätiloihin aiheuttaa ikäviä jälkiä lattiapintoihin ja osaltaan tarpeetonta siivousta. Hiekanpoisto pyritään ajoittamaan niin, että kosteutta ilmassa on riittävästi sitomaan harjauksesta aiheutuvaa pölyä. Aina tämä ei ole mahdollista, mutta tähän kuitenkin pyritään. Kiireellisimmillä keskusta-alueilla voi ainoa mahdollisuus suorittaa katuhuoltotöitä olla aamuyö, liikehdinnän ollessa vähäisintä.

Kevätaikaan kiinteistöhuollon kalusto on jatkuvasti käytössä.

Kevätaikaan kiinteistöhuollon kalusto on jatkuvasti käytössä.

Pihojen pesut

Kun suurin osa hiekoitushiekasta on poistettu, on aika aloittaa pesut. Pesujen aloittaminen on mahdollista kun lämpötilat se sallivat. Lähtökohtana on, että vettä käytetään vasta kun tiedetään, ettei pesuvesi jäädy kadun pintaan. Pesut suoritetaan luonnollisesti niin, että lika kulkeutuu pesuveden mukana kohti pihan matalinta kohtaa eli sadevesikaivoa. Kuitenkin niin, että roskat ja hiekka jätetään kaivon läheisyyteen, josta ne lopuksi poistetaan. Pesuvetenä käytetään Tampereella järvivettä. Kiireisimpään pesuaikaan täyttöpisteillä on todella pitkät jonot, mikä osaltaan tekee pesu-urakasta aikaa vievää puuhaa.

Vauriot talven jäljiltä

Lumien sulettua tulevat yllätykset esiin. Lumitöistä aiheutuneet vauriot niin nurmelle kuin kiinteistölle tulee tarkastaa ja kirjata ylös yhdessä huoltoyhtiön kanssa. Runsaslumisena talvena todennäköisyys vahinkoihin on normaalia talvea suurempi. Tavallisimpia lumitöiden aiheuttamia vahinkoja ovat rännien ja seinärakenteiden sekä nurmi- ja istutusalueiden kolhut.

Kevään säädöt

Kevään ja kesän osalta on hyvä muistaa mm. seuraavien määräaikaistoimenpiteiden tärkeys:

  • ajastimet kesäaikaan
  • kesäkalusteiden asennus
  • viheralueiden puhdistaminen
  • kourujen, sadevesiviemäreiden ja kattojen puhdistus
  • sadevesikaivojen puhdistaminen
  • lämmityksen katkaiseminen
  • nurmen paikkauskylvö ja lannoitus
Vuodenaikoihin liittyy aina tyypillisiä huoltotöitä.

Vuodenaikoihin liittyy aina tyypillisiä huoltotöitä.

Piha
pihasuunnittelu
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20224_77894.jpg
Viihtyisä piha vaatii suunnittelua ja hyvää hoitoa
Tänä päivänä yhteisiä piha-alueita halutaan käyttää ja niillä halutaan myös viihtyä. Pihoilla on asukkaiden yhteisöllisyyden rakentamisessa iso rooli ja toiveet yhteisten alueiden käytettävyyteen ovat kasvussa.
20189_54840.jpg
Piha- ja salaojaremontti ajankohtaista?
Taloyhtiön piha- ja salaojaremontin tarvekartoitus sekä suunnittelu kannattaa ehdottomasti antaa luotettavan suunnittelutiimin hoidettavaksi. Suunnittelua johtaa kokenut pääsuunnittelija. Piha- ja rakennesuunnittelija kiinnitetään taloyhtiön palvelukseen heti alussa.Arkkitehti- ja insinööritoimisto Doventus Oy:n toimitusjohtaja Tero Seppänen, arkkitehti SAFA, tiivistää:-Yhteistyö on voimaa ja asiakas voittaa aina, kun suunnittelijoiden yhteistyö toimii heti hankkeen alusta saakka. Tarjoamme rakennesuunnitteluun yhdistettynä pihasuunnitteluosaamisen ja lopputuloksena on salaojaremontin jälkeen teknisesti erinomaisesti toimiva ja viihtyisämpi hyvin suunniteltu pihaympäristö. Kiinteistön arvo nousee.
IDEA-suunnitelmasta-valmiiksi-rudus
Pihakiveyksen suunnittelu maksaa vaivan
Kaunis ja toimiva piha valmistuu huolellisella suunnittelulla. Pihan kulkureitit ovat yleensä kovassa käytössä ja siksi tärkeässä roolissa. Kerää talteen vinkit pihakivillä päällystettyjen kulkureittien tekemiseen: mistä lähteä liikkeelle ja mitä kannattaa ottaa huomioon pihan suunnittelussa.
20225_78368.jpg
Pihakiviäänestys on ratkennut - katso tulokset!
Rakentaja.fin 30.3.–18.4.2022 järjestämässä pihakiviäänestyksessä esiteltiin Ruduksen valikoimasta neljä erilaista pihakiveä, joista lukijat saivat äänestää omaa suosikkiaan. Ääniä annettiin yhteensä 3 148 kappaletta, ja suurin äänisaalis meni särmikkään rouhealle Rustiikki-laatalle. Äänestäjien kesken arvottiin 500 euron arvosta pihakiviä. Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.
20221_74366.jpg
Oletko ostamassa uutta täys­sähkö­autoa? Hae 2 000 euron hankinta­tukea
Tiesitkö, että uuden sähköauton ostaja tai pitkäaikaisvuokraaja voi saada valtiolta 2000 euroa hankintatukea? Aiemmin ostaja sai tuen alennuksena auton myyntihinnasta autoliikkeestä, nyt tuki maksetaan hakijalle tukipäätöksen mukaisesti. Tukea haetaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista.
Helsinki ylhäältä päin kuvattuna
Saako vesimittaria asentaa vain yhteen huoneistoon?
Voiko asennuttaa vain yhteen rivitalon vuorattuun huoneistoon vesimittaria? Muut 3 huoneistoa ovat omistuskäytössä. Uudet vuokralaiset käyttävät vettä mielestämme kohtuuttoman paljon.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton