• Etusivu
  • Osakas

Taloyhtiöt toimivat puutteellisen tiedon varassa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vesivek Oy
Julkaistu 21.02.2011
20112_24504.jpg

Taloyhtiöissä ei ole riittävästi tietoa sen paremmin uusista kattotuotteista, -materiaaleista kuin
-määräyksistäkään, sanoo Markku Kellokoski Vesivek Uusimaa Oy:stä. Ammattirakentamisen yksikön päällikkö toteaa ykskantaan, että toimivia ratkaisuja kyllä löytyisi pulmaan kuin pulmaan, mutta tieto ei vaan mene perille

"Jopa uudiskohteiden osalta suunnittelijoiden tekemät vesikaton varusteiden suunnitelmat ja toteutusesitykset ovat usein todella puutteelliset eivätkä ne täytä nykymääräyksiä. Uudisrakentamisessakin mennään kustannuksia säästäen siitä, mistä aita on matalin ja rakennusurakoitsija tekee puutteellisia toteutuksia puutteellisten suunnitelmien mukaan. Toteutuksia joudutaan sitten jälkikäteen muuttamaan tai lisäämään kalliilla hinnalla", Kellokoski toteaa.

Vesivek Uusimaa Oy tekee vuosittain sadevesijärjestelmien tai kattovarusteiden uusimisia taloyhtiöille noin 300 kohteessa Uudenmaan alueella. Kohteet ovat harjakattoisia rivi- tai kerrostaloyhtiöitä. Vesivek on myös panostanut tähän asiakassegmenttiin kouluttamalla palvelukseensa nimenomaan isännöitsijä- ja taloyhtiötoimintaan keskittynyttä henkilökuntaa, jotka kartoittavat taloyhtiöiden vesikattoihin liittyviä puutteita ja tarpeita ja tekevät korjausehdotukset sekä tarjoukset myös toteutuksesta.

Lisää sadevesijärjestelmästä ja kattoturvatuotteista

Vasta vahingosta viisastuu?

"Tähän on tullut viime vuosina tarvetta erityisesti isännöitsijöiden taholta. Työturvallisuusmääräysten tiukentuminen mm. huoltomiesten työskentelyn osalta ja viime vuosina tapahtuneet vahingot ovat lisänneet tarvetta kiinnittää asioihin huomiota", Kellokoski kertoo. Vaikuttaisikin siltä, että taloyhtiöissä ollaan viimein huomaamassa, että näihin asioihin ammattimaisesti keskittynyt yhteistyökumppaniyritys auttaa saamaan kustannustehokkaampia ja nimenomaan kohteeseen sopivia ratkaisuja ongelmiin.

Kellokoski toivoo, että jatkossa kattoasioihin kiinnitettäisiin enemmän huomiota nimenomaan turvallisuuden näkökulmasta. "Katoilla tarvitaan yhä enemmän huoltotöitä, joiden vuoksi vesikaton turvavarusteiden hankkimiseen ja suunnittelemiseen tulisi panostaa."

Kellokoski myöntää, ettei asian hoitaminen kerralla kuntoon suinkaan ilmaista ole, mutta kyseessä on kuitenkin kertaluonteinen, jopa kymmenien vuosien investointi henkilöturvallisuuteen.

Mahdollisesti uusi pelastuslakikin tulee muuttamaan suhtautumista vesikaton turvavarusteisiin ja jopa sanktioimaan laiminlyönnit, hän lisää.

Vesivek-järjestelmän talvietu 10 %

Mikäli haluat remontoida sadevesijärjestelmäsi ja kattoturvatuotteesi edullisemmin, voit käyttää talvietua.

Talvietu koskee yksityisiä rakentajia/saneeraajia sekä asunto-osakeyhtioissä tehtyjä sopimuksia.

Talviedun, -10% saat, kun työ suoritetaan tammi- huhtikuun välisenä aikana ja kauppa on myyjän kanssa sovittu ennen maaliskuun loppua.

Haluamme turvata ammattitaitoisten asentajiemme talvityöllisyyden ja romuttaa ajatuksen talvityön vaikeuksista. Talviedusta saat lisätietoa Vesivekin myyjiltä.

Jätä yhteydenottopyyntö tästä

20112_24505.jpg
Vesivek Oy
Osakas
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20105_21716.jpg
Sadevesijärjestelmän kuntokartoitus
Sadevesijärjestelmien oletettu käyttöikä on noin 30 vuotta. Materiaalista ja pinnoitteesta riippuen voi uusiminen tulla ajankohtaiseksi jo aiemminkin. Tavoitteellisen käyttöiän saavuttamiseksi on räystäskourut syytä huoltaa kaksi kertaa vuodessa. Liasta aiheutuvat rasitukset voivat paitsi vahingoittaa materiaalia myös muuttaa kaatojen suuntaa, jolloin järjestelmä ei toimi toivotulla tavalla. Kuntokartoitus sadevesijärjestelmän osalta on syytä hoitaa hyvissä ajoin.Jätä yhteydenottopyyntö Vesivekille
20111_23936.jpg
Sadevesijärjestelmä ja kattoturvatuotteet kuntoon edullisesti talvella!
Mikäli haluat remontoida sadevesijärjestelmäsi ja kattoturvatuotteesi edullisemmin, voit käyttää talvietua.Talvietu koskee yksityisiä rakentajia/saneeraajia sekä asunto-osakeyhtioissä tehtyjä sopimuksia.Talviedun, -10% saat, kun työ suoritetaan tammi- huhtikuun välisenä aikana ja kauppa on myyjän kanssa sovittu ennen maaliskuun loppua.Haluamme turvata ammattitaitoisten asentajiemme talvityöllisyyden ja romuttaa ajatuksen talvityön vaikeuksista. Talviedusta saat lisätietoa Vesivekin myyjiltä.Jätä yhteydenottopyyntö tästäLue lisää sadevesijärjestelmistä
20115_26262.jpg
Sadevesijärjestelmällä jopa 30 v. Takuu!
Sadevesijärjestelmän todellinen laatu ilmenee yleensä vasta vuosien mittaan. Saumoistaan vuotavat ja lumikuormien painosta repsahtaneet räystäskourut ovat tavallinen näky kaikkialla pohjoisen ilmaston maissa. Ruoste ja pinnan hilseily ovat myös kaikille tuttuja ilmiöitä. Mutta näin ei tarvitse olla!Lisätietoa Vesivekin sadevesijärjestelmästäJätä yhteydenottopyyntö tästä
Huoneiston tutkiminen suurennuslasilla
Vuokrattavan huoneiston kunto ja korjaus
Kun huoneistoa ollaan vuokraamassa, kannattaa sekä vuokranantajan että vuokralaisen oikeusturvan takaamiseksi dokumentoida huoneiston sen hetkinen kunto huolellisesti. Dokumentoinnissa voidaan hyödyntää sekä kirjoitettuja muistiinpanoja että kuva- ja videomateriaalia. Dokumentoinnin tarkoitus on varmistaa, että vuokralainen ei joudu vastuuseen jo olleista virheistä sekä puutteista. Samalla se antaa myös turvan vuokranantajalle, mikäli huoneistoon on ilmennyt vikoja vuokrasuhteen aikana.
20214_69916.jpg
Suositut wc-mallit uudistuvat - näin asentajat ja kuluttajat hyötyvät
IDO-tuotteita valmistava Geberit on kehittänyt suosituille IDO Glow ja Seven D -lattia-wc:ille uudet huuhtelu- ja täyttöventtiilit, jotka ovat yrityksen Ecodesign-strategian mukaisesti toiminallisesti parempia ja kestävämpiä tuotteita kuin edeltäjänsä.
wattisen punaiseen paitaan pukeutunut mies avaa lämpökeskuksen ovea
Taloyhtiön merkittävin hoitokuluerä tarjoaa myös mahdollisuuden säästöön
Kun kotona on miellyttävän lämmin, ei tule ajatelleeksi lämmityskuluja – näinhän se yleensä menee. Lämmityksen sujuessa kuin itsestään ilman, että sen eteen joutuu itse fyysisesti ponnistelemaan esimerkiksi polttopuutalkoiden merkeissä, ei ehkä ole niin helppoa huomata lämmitykseen kuluvaa energiaa. Totuus on, että energia- ja vesikulut muodostavat noin 30–40 % hoitokuluista kaukolämmitetyssä kerrostaloyhtiössä. Säästämisen mahdollisuus kuitenkin on.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton